Kövess minket!

Médiapiac

Nagyot léphet az HBO GO

Internetszolgáltatói partnerségek révén olyanoknak is elérhetővé tennék tartalmaikat, akik nem kábeltelevíziós előfizetők.

Internetszolgáltatókkal kötendő megállapodások révén szélesítené elérését az HBO VoD szolgáltatása – írja a Reuters. Richard Plepler vezérigazgató szerint azon felhasználók felé nyitnának ezzel a lépéssel, akik nem rendelkeznek kábeltelevíziós előfizetéssel. Hozzátette: mostanra megtalálták a megfelelő modellt a szolgáltatás fejlesztéséhez.

Az HBO GO-t 2010-ben indították el, régiónkban elsőként a lengyel piacra vezették be 2011 elején. Magyarország a hatodik piac volt Közép-Európában, ahová az HBO elhozta szolgáltatását, erre az itteni előfizetőknek 2011 júniusáig kellett várniuk.

2011 novemberében arról tettek bejelentést, hogy egy évvégi akció erejéig okostelefonokra és táblagépekre azon felhasználók számára is elérhetővé tették itthon a szolgáltatást, akik egyébként nem voltak előfzetői a Tarr Kft.-nek vagy a Vidanetnek, azaz a szolgáltatás akkori kábeles partnereinek.

Mostanra már például a T-Home-nál is elérhető az HBO GO, ám a modell nem változott: a bevezető akcióktól eltekintve csak azok használhatják a szolgáltatást – igaz, díjmentesen -, akik megfelelő kábeltelevíziós előfizetéssel rendelkeznek. Ez ugyanakkor erős határt szab a szolgáltatás terjedésének.

Legalábbis az HBO-vezér nyilatkozata erre utal. A Reuters által idézett adatok szerint az amerikai piacon 29 millió előfizetője van az HBO “klasszikus” televíziós szolgáltatásának, és maga az HBO GO 6,5 millió regisztrálttal rendelkezik. Az HBO GO-t ugyanakkor csak azok élvezhetik, akik kábelelőfizetéssel rendelkeznek, plusz – a hazai gyakorlatban is ismert módon – jelentős többletet fizetnek a filmcsatornáért. Ez az amerikai piacon havi szinten 100 dollár fölötti összeget eredményez.

A most felvázolt modell arra épít, hogy az HBO-t számos olyan televíziós műsorterjesztő kínálja, amely egyben internetszolgáltatóként is jelen van az amerikai piacon. Ilyen többek között a Time Warner Cable, a Comcast vagy a Verizon FiOS. Az elgondolás szerint az HBO-hozzáférést “összecsomagolnák” a hagyományos internetelőfizetésekkel, így csökkentve a fogyasztók költségeit.

A számítások szerint az ügyfelek havi 50 dollárt fizetnének a szélessávú szolgáltatásért és plusz 10-15 dollárt az HBO tartalmainak digitális eléréséért. Ez máris kétharmadára csökkentené a tartalmakhoz való hozzáférés árát.

Médiapiac

Sorsdöntő tárgyalás következhet Gyárfásék perében

Komoly előrelépés várható a Fenyő-gyilkosság ügyében folyamatban lévő büntetőper keddi tárgyalásán.

Közzétéve:

Borítókép: Gyárfás Tamás az egyik korábbi tárgyaláson, fotó: MTI/Balogh Zoltán

A vádirat szerint Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott először Tasnádi Pétert bízta meg üzleti riválisa megöletésével, aki ezt nem hajtotta végre – írja a Magyar Nemzet. A Nap TV egykori producere ezt követően fordult Portik Tamáshoz, az alvilág egyik meghatározó figurájához.

Az egykori olajbűnöző a szlovák Jozef Roháčot bérelte fel Fenyő János médiamogul megölésére.

Mint köztudott, 1998. február 11-én, nem sokkal este fél hat után Fenyő autójával egy piros lámpánál várakozott a budapesti Margit körút és Margit utca sarkán, amikor egy ismeretlen fegyveres férfi a mögötte haladó autóból kiugrott, és az anyósülés felőli ablakon keresztül 20-25 lövést adott le a vállalkozóra, aki a helyszínen életét vesztette.

Az ügyben indított nyomozás során az már korábban kiderült, hogy Fenyő Jánost egy szlovák bérgyilkos, Jozef Roháč ölte meg. A férfit ezért 2017-ben jogerősen életfogytiglanra ítélte a bíróság. A felbujtó személy, személyek kiléte ekkor még ismeretlen volt.

Az eljárás akkor kapott újabb lendületet, amikor Gyárfás Tamást ismeretlenek 2018-ban évekkel korábban készített hangfelvételekkel megzsarolták.

A volt producer feljelentést tett, ezt követően a nyomozók a Farkasréti temetőben találták meg azokat az adathordozókat, amelyeken Portik Tamás és Gyárfás Tamás beszélgetései hallhatók.

Gyárfás és Portik egyelőre tagad, ugyanakkor a bíróság által kirendelt eseti nyelvész szakértői vélemény szerint a rendőrség által a hangfelvételek alátámasztják a vádiratban foglaltakat.

Tovább olvasom

Médiapiac

Széll Tamás a Kossuth Rádió új rovatában is ad konyhai tippeket

Átvitt étterem címmel indul a Főmenü rádiós rovata ma a Kossuth Rádió Napközben című műsorában. A Duna Televízió Michelin-csillagos séfje, Széll Tamás hetente háromszor osztja meg konyhai trükkjeit a hallgatókkal.

Közzétéve:

MTVA

Szeptember 18-án, szombaton nyitott ki ismét a Főmenü konyhája a Duna Televízión. A népszerű gasztroműsor második évadában Széll Tamás, Bocuse d’Or döntős séf új társsal, Böröcz Zsófiával készíti el a fogásokat.

A konyha Átvitt étteremként a Kossuth Rádióban is megnyílik, hogy hétköznap se maradjanak a hallgatók gasztroélmény nélkül. Sőt, a délelőtt hallott tippeket, trükköket hasznosítva akár már este is elkápráztathassák az otthoni vacsoraasztalnál ülőket.

Széll Tamás ugyanis a Kossuth Rádió Napközben című adásában egy héten háromszor: hétfőn, szerdán és pénteken osztja meg tanácsait, fantasztikus ötleteit

– közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája.

A Főmenü házigazdája a rádió riporterének, Babucs Krisztának árulja el például, hogy miként és milyen borokat célszerű használni a főzéshez, de segít eligazodni az olajok világában is. Ezen kívül terítékre kerül rengeteg gyakorlati tipp a fokhagymapucolástól, a tökéletes sült cékla készítésén át az édesburgonya sokszínű felhasználásáig.

Tovább olvasom

Médiapiac

Szijjártó: Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság ellen

Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebookon.

Közzétéve:

MTI/EPA/Shawn Thew

Szijjártó Péter bejegyzésében kifejtette, az amerikai szenátor azért bírált egy amerikai televíziós újságírót, mert elmondta a saját véleményét Magyarországról, “amely történetesen nem esett egybe a liberális mainstream hazánkkal szembeni hazugsághadjáratával”.

Kiemelte, Mitt Romney a kormányt azzal vádolta, hogy a népakarattal szemben kormányoz, “holott a népakarat a választáson fejeződik ki, márpedig mi egymás után háromszor kaptunk kétharmados felhatalmazást egy olyan választási rendszerben, ahol mindenkinek egyenlő súlyú szavazata van, függetlenül a lakóhelyétől”.     

“Demokráciát és sajtószabadságot féltő NGO-k, ébresztő!” – zárta üzenetét Szijjártó Péter.

Tovább olvasom