Kövess minket!

Médiapiac

MOME-POSSIBLE együttműködés

A MOME Design Rafting 24 órás versenyével kezdetét vette a POSSIBLE hosszú távú innovációs és tehetséggondozási partnersége a MOME-vel.

Ezzel a 24 órás tervezőversennyel egy olyan együttműködés vette kezdetét, melyben egy globális reklámügynökség dolgozik együtt egy különleges, nemzetközileg is elismert egyetemmel.

A partnerség első lépéseként Király András, a CarnationGroup innovációs részlegének koordinátora mentorként képviselte a POSSIBLE-t az egyetem egészséges életmódot népszerűsítő megmérettetésén, ahol négy, tervezőkből álló csapat oldott meg egy problémát az egyetem hallgatói számára. A tervezők 24 óra leforgása alatt jutottak el a probléma felvetéstől a megvalósuló kész termékig.

„A tehetséggondozás nemcsak a fiatalok, de az őket később alkalmazó iparágak számára is egyaránt kritikus kérdés. Azzal, hogy már ilyen korai szakaszban segíthetjük, terelhetjük a kreatív designerek szárnypróbálgatásait egyben azt is jelenti, hogy olyan valós tudással tudjuk őket felfegyverezni, ami világszerte megállja a helyét! A MOME kiemelt fontosságú intézmény a hazai kreatív illetve designer elméleti és gyakorlati képzésben, ezért is támogatjuk hosszútávon az egyetem munkáját” – mondta Tóth Krisztián, vezérigazgató-kreatívigazgató.

“Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a design és a kreatív gondolkodás oktatása ne a klasszikus képzési formában történjen, hanem formabontó, jókedvű és dinamikus módon. A hallgatók ne tankönyvekből tanulják a design tervezés folyamatát, hanem testközelből láthassák mi a kreativitás, hogyan lesz egy ötletből valóság” – tette hozzá Barcza Dániel, a MOME Design Intézet igazgatója

A POSSIBLE globális ügynökség, mely interaktív marketing szolgáltatásokat nyújt olyan Fortune 1000 ügyfelek számára, mint a Canon, a Telenor, a Mazda, az AT&T, a Barclay’s, a P&G, a Nokia, a Microsoft vagy akár a Dell. A New York-i központtal működő ügynökség 26 irodával rendelkezik világszerte többek között Londonban, Budapesten, Bukarestben, Moszkvában, Shangaiban, Szingapúrban, Sao Paolóban, Dubaiban, Los Angeles-ben és Seattleben. A POSSIBLE a WPP Digital része, amely a WPP csoport digitális ágazata. A CarnationGroup 2012-től a POSSIBLE stratégiai fontosságú része.

A versenyről részletes információ található a http://mome.hu/hu/aktu%C3%A1lis/605-mome-design-rafting címen.

Médiapiac

2021 legnézettebb gyerekcsatornája lett a JimJam

A csatorna közönségaránya 2021-ben a 18-49 éves lakosság körében a Nielsen Közönségmérés adatai szerint 1,06 százalékot ért el, így megelőzve valamennyi hazánkban sugárzott gyermekcsatornát ebben a célcsoportban.

Közzétéve:

Az említett célcsoportban előkelő első helyre került a JimJam a gyerekcsatornák között nem csak az év elején, hanem egész 2021 folyamán. 

Nagyon örülünk a JimJam eredményének, hogy a ráfordított figyelem és következetes befektetések révén a kisgyermekes családoknak egy igazán értékes csatornát kínálhatunk. Boldogan tapasztaljuk a kiugró érdeklődést a tartalmaink iránt, köszönjük a gyerekek lelkesedését és a szülők bizalmát” – mondta Radóczy Katalin, az AMCNI programigazgatója.

A JimJam 2006-os indulása óta mára több, mint 100 országban van jelen. Elsősorban a legfiatalabb, vagyis 2-5 éves korosztály igényei szerint készül mind a programstruktúra, mind a csatorna arculata. Népszerűsége annak köszönhető, hogy a bájos és szerethető karakterek – mint például az ovisok ikonikus kedvencei a Bing nyuszi vagy Tesz-Vesz város hősei – észrevétlenül tanítják a gyerekeket, és segítenek felfedezni, megérteni a körülöttünk lévő világot a legkisebbeknek is. A mesék lassabb tempójúak és kevésbé vibrálók, emellett teljes mértékben agresszió mentesek, így abszolút biztonságos környezetet biztosítanak, csak úgy, ahogy a csatornán látható családi filmek, melyek mind reklámmegszakítások nélkül élvezhetők.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Médiapiac

Cenzúrázták a lelkészt, mert szerinte csak két nem létezik

A YouTube gyűlöletbeszédre hivatkozva elkezdte cenzúrázni a protestáns lelkipásztor prédikációit, miután kijelentette, hogy csak két emberi nem létezik.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A cenzúrázott protestáns lelkész, John MacArtur a Los Angeles-i Grace Community templomból vasárnap tartott beszédében, a bibliai szexualitásról prédikált, a YouTube azonban gyűlöletbeszédnek minősítette a prédikáció videóját – írja a V4NA hírügynökség.

szószéken állva MacArthur azt mondta: „Te XX vagy XY vagy, mert Isten férfinak és nőnek teremtette az embert, ez genetikailag és fiziológiailag is meghatározott. A tudomány pedig a valóságot mutatja” – mondta, hozzátéve: az ezzel ellenkező álláspont hazugság és megtévesztés, amelynek „annyira káros, pusztító, megrontó és elszigetelő hatása van, hogy muszáj szembenéznünk vele, azonban a konfrontáció nem fogja megoldani a problémát”

A YouTube nem sokkal a feltöltés után eltávolította MacArtur prédikációját a platformjáról, mivel az szerintük sérti a gyűlöletbeszédre vonatkozó irányelveiket.

Jenna Ellis, a Thomas More Society különleges jogtanácsosa is felszólalt az ellen, hogy a YouTube elkezdte cenzúrázni MacArthur prédikációit. Úgy fogalmazott: „A technológiai oligarchák (…) őrült törvényeket akarnak végrehajtani az igazság és a Biblia tanításának cenzúrázásával. Ha az amerikaiak nem állítják meg őket, ez az új rezsim megkerüli az alkotmányt, nem garantálja a szólásszabadsághoz és a vallásgyakorláshoz fűződő alapvető jogainkat, aminek a hatása pusztító lesz.”

Tovább olvasom

Médiapiac

Beszállt a választási kampányba az USA-ból vezérelt „Szabad” Európa

A magát függetlennek, objektívnek és pártatlannak valló Szabad Európa is beszállt a választási kampányba – derült ki a Magyar Nemzet szerkesztőségének birtokába jutott levélből. A dokumentum tartalma szerint az Egyesült Államokból vezérelt médium kiemelten elemzi az Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, valamint a 2022-es választásokig vezető utat is végigköveti.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Politikai tartalmú podcastcsatornáit reklámozza a Szabad Európa, amely 27 év után 2020 szeptemberében multimédiás weboldal formájában tért vissza Magyarországra.

Bár a Szabad Európa azt hangoztatja, hogy célja független, objektív és pártatlan tájékoztatást nyújtani Magyarországról, a lap birtokába jutott dokumentum teljesen másról tanúskodik. 

A levélben ugyanis több olyan hetente vagy kéthetente jelentkező  sorozatról is szó esik, amely kifejezetten a Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, és azokat a folyamatokat vesézi ki, amelyek az elmúlt évtizedben a magyar társadalmat alakították.

A műsorban pedig szakértőket kérdeznek meg egyebek mellett a demográfiáról, a vezérelvű politikáról, az önkormányzatiságról, a külpolitikáról vagy a gazdaságról – írta a Magyar Nemzet.

A Szabad Európa emellett a közelgő választási kampánynak, valamint az áprilisi országgyűlési választásoknak is külön sorozatot szentel.

A kéthetente jelentkező Konstruktív bizalmatlanság című sorozatban a műsorvezető Vovesz Tibor Ruff Bálint ellenzéki kommunikációs szakemberrel a 2022-es választásokig vezető utat követi végig.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a Szabad Európa immár multimédiás honlapként történő megjelenésekor a PestiSrácok arról számolt be, hogy az egykor rádióként működő médium visszatérésre az amerikai támogatók 750 ezer dollárt szántak, hazánkban pedig egy irodát is nyitottak.

Tovább olvasom