Kövess minket!

Médiapiac

Mobilozás közben… másik mobilt használunk

Nemcsak tévét használnak a felhasználók második képernyőként, miközben telefonjukon böngésznek, derül ki egy nemzetközi kutatásból.

A mobilmédia-felhasználók 65 százaléka használ valamilyen második képernyőt – TV, PC, táblagép vagy második teldefon – miközben netezik a telefonján. Ennél is magasabb, 89 százalék az arány, ha az olyan hagyományos médiatípusokat is belevesszük, mint a print és a rádió – derül ki a MEF elnevezésű nemzetközi mobilos szervezet felméréséből, melynek keretében 13 ország 10 ezer fogyasztóját kérdezték meg.

Az nem jelent meglepetést, hogy a felhasználók elsősorban a tévékészüléket használják második képernyőként. 13 piacból 11 esetében került a televízió az első helyre, és összességében 35% tévézik, miközben mobilnetezik. A tévé főleg az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban erős második képernyő 55 százalékkal, melyet Mexikó és Brazília (42%), illetve Dél-Afrika (41%) követ.

Az már érdekesebb, hogy a legvalószínűbb második képernyő egy másik mobiltelefon: a válaszadók 23 százaléka használ két telefont egyszerre. Ez az indonézekre volt a legjellemzőbb (51%), akiket a katariak (24%) követnek.

A kutatás szerint az is igaz, hogy minél több képernyő van játékban, annál valószínűbb, hogy a felhasználó vásárolni, böngészni fog mobileszközén vagy egyéb módon elköteleződik azon keresztül. A második képernyőt is használók 69 százaléka vásárolt multiscreening közben 2013-ban, ami magasabb, mint a “sima” mobilmédia-felhasználók körében mért 65 százalékos arány. A vásárlás aránya 79 százalékra nő a három képernyőt használók körében, míg akik öt képernyővel “zsonglőrködnek”, 85 százalékos arányban vásárolnak mobilmédia-böngészés közben.

Nemcsak a képernyők száma, hanem a második képernyő típusa is pozitív hatással van a mobilos vásárlásra. A táblagépet második képernyőként használók 77 százaléka vásárolt mobilján tavaly multiscreening közben, szemben a második képernyőt használók 69 százalékos arányával.

 

A kutatás reprezentativitásáról a nyilvánosan elérhető anyagban nem találtunk információt.

Médiapiac

A közmédia is csatlakozik a gödöllői természetfilm fesztiválhoz

A hétvégi tudósítás mellett tematikus filmekkel is készül a csatorna.

Közzétéve:

Borítókép: A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál molinója a gödöllői kastély kerítésén, fotó: MTI / Máthé Zoltán

Helyszíni bejelentkezésekkel csatlakozik az M5 kulturális csatorna a pénteken kezdődő gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválhoz.

Az eseményről helyszíni bejelentkezésekkel informálja nézőit a közmédia május 27. és 29. között. A cél az, hogy a képernyő előtt ülők mindennapjaikban tegyenek hatékony lépéseket a természetvédelemért és a fenntarthatóságért – közölte az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteken az MTI-vel.

A hétvégi tudósítás mellett tematikus filmekkel is készül a csatorna. A természetfilmes forgatag aktualitásairól Galán Angéla és Hamar Donát műsorvezető számol be, ők a csatorna közösségimédia-oldalán online is időről időre bejelentkeznek a fesztivál történéseiről.

Tovább olvasom

Médiapiac

Új vezérigazgató az Invitech élén

A tulajdonos 4iG Nyrt. azt várja el Bőthe Csabától, hogy a vállalati ügyfelek piacán vezető szerepet érjen el vezetékes hang- és adatszolgáltatások értékesítésében.

Közzétéve:

Az Invitech ICT Services Kft. vezérigazgatója július 1-jétől Bőthe Csaba – közölte a telekommunikációs társaság az MTI-vel.

Az új vezető Gerald Grace-től veszi át a vezérigazgatói feladatokat.

A közlemény szerint

Bőthe Csaba tapasztalt szakember, akitől a tulajdonos 4iG Nyrt. azt várja, hogy a vállalati ügyfelek piacán vezető szerepet érjen el vezetékes hang- és adatszolgáltatások értékesítésében.

Az Invitech 2021-ben került a 4iG tulajdonába. A tranzakció indoklása szerint a társaság stratégiai fontosságú eszközökkel rendelkezik a nagysebességű adatkommunikáció, illetve a hálózati- és távközlési infrastruktúra területén, szolgáltatásaiban és infrastruktúrájában jelentős növekedési lehetőségek rejlenek.

Utolsó nyilvános beszámolója szerint a budaörsi központú Invitech 2019-ben több mint 26 milliárd forint, 2020-ban majdnem 25 milliárd forint árbevétellel zárt. Az éves eredmény eközben 451 millió forintról 3,1 milliárd forintra nőtt.

Tovább olvasom

Médiapiac

Több mint kétmillió forintos bírságot szabott ki az NMHH

Több mint kétmillió forintos bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelenül közzétett politikai reklámok miatt.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a megrendelő megnevezésének és a megkülönböztető figyelemfelhívás hiánya miatt rótták ki a bírságot a Médiatanács e heti ülésén. A tanács helytelenül közvetített virtuális reklám miatt is figyelmeztette a szolgáltatót.

Azt írták: a testület hatósági ellenőrzésen vizsgálta a TV2 szolgáltatóját és 2,062 millió forintos bírságot rótt ki rá. A csatornán februárban pillanatreklámként és reklámként leadott, “Digitalizáció” és “Digitalizáció/gyerekek/legnagyobbvállalkozás.hu” elnevezésű, reklámként összesen 1031 esetben leadott közleményeket a tartalmuk alapján politikai reklámként kellett volna közzétenni az erre vonatkozó megkülönböztető figyelemfelhívással és a megrendelő egyértelmű megnevezésével. A két közlemény üzenetével, szín- és formavilágával a Megoldás Mozgalom nevű politikai párt népszerűsítését szolgálhatta – tették hozzá.

A testület emellett figyelmeztette a szolgáltatót, mert szintén februárban az Exatlon Hungary című műsorban közzétett, a Szerencsejáték Zrt. Tippmix játékát népszerűsítő virtuális reklám kezdetekor és végén nem szerepelt figyelemfelhívó jelzés.

Beszámoltak arról is, hogy médiatanács 50 ezer forintos bírságot szabott ki a Best FM szolgáltatójára, amiért egy februári adáshéten szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb hírt tett közzé.

Tovább olvasom