Kövess minket!

Médiapiac

Megújul a Petőfi Rádió

Az adón több hazai előadó lesz hallható.

Borítóképünkön a sajtótájékoztató résztvevői, fotó: MTI / Mohai Balázs

Több magyar zene és erősebb kulturális tartalom lesz hallható az átalakuló Petőfi Rádió műsorán. Az MTVA, a Duna Televízió és a Petőfi Irodalmi Múzeum közreműködésével egy új projektet is létrehoznak Petőfi, a rocksztár néven, amely az A38 hajón kap helyet.

Átalakul a Petőfi Rádió, amelyen erősebb lesz a kulturális tartalom, és több magyar zene is lesz hallható rajta – hangzott el az MTVA, a Duna Televízió és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös pénteki online sajtótájékoztatóján. Az eseményen Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója annak kapcsán, hogy 2023-ban ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. születésnapját, hangsúlyozta:

napjainkban is nagy szükség van példaképekre.

– Az MTVA-val közösen olyan projektet hoztunk létre, hogy ezt méltóképpen meg tudjuk ünnepelni. A tervek szerint a Petőfi Rádió igazi kulturális adó lesz, sokkal több magyar zenével, az A38 hajó pedig otthont ad a projektnek – fogalmazott.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a sajtóeseményen

erős szimbólumnak nevezte Petőfit, például a modern magyar nemzet is az ő idejében született meg.

Béli Ádám – akit az M5 csatorna műsorvezetőjeként ismerhettek a tévézők – április 1-től irányítja a Petőfi Rádiót és a Petőfi Tévét és ezek online felületeit. Felidézte: a költő az életét adta a hazájáért, és 26 éves korára olyan életművet hagyott ránk, amely máig meghatározza az irodalmunkat és a magyarságról való gondolkodásunkat. Béli Ádám azt is fontosnak nevezte, hogy a kulturális tartalmak eljussanak a fiatalokhoz.

– Rendkívüli felelősségünk van abban, a felnövekvő generációk mit tekintenek majd jó zenének és jó kulturális tartalomnak

– fogalmazott. A Petőfi-projektbe bevonják az A38 hajót is, ahol Petőfi, a rocksztár címen fut egy fontos projekt, és minden technika adott a megfelelő színvonalú műsorok elkészítéséhez.

Galambos István, az MTVA program-főigazgatója arról beszélt, hogy Petőfi Sándor életműve nemcsak a magyar, hanem az egyetemes kultúra része, és a fiatal korosztály megszólítására is alkalmas.

Kárpáti András

Borítókép: Béli Ádám, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV új csatornaigazgatója (b2) beszél a közmédia és a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) közös Petőfi-projektjéről tartott online sajtótájékoztatón a budapesti A38 hajón 2021. március 12-én. Mellette Galambos István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) program főigazgatója (b), Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, miniszteri biztos (j2) és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója

Médiapiac

Beszállt a választási kampányba az USA-ból vezérelt „Szabad” Európa

A magát függetlennek, objektívnek és pártatlannak valló Szabad Európa is beszállt a választási kampányba – derült ki a Magyar Nemzet szerkesztőségének birtokába jutott levélből. A dokumentum tartalma szerint az Egyesült Államokból vezérelt médium kiemelten elemzi az Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, valamint a 2022-es választásokig vezető utat is végigköveti.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Politikai tartalmú podcastcsatornáit reklámozza a Szabad Európa, amely 27 év után 2020 szeptemberében multimédiás weboldal formájában tért vissza Magyarországra.

Bár a Szabad Európa azt hangoztatja, hogy célja független, objektív és pártatlan tájékoztatást nyújtani Magyarországról, a lap birtokába jutott dokumentum teljesen másról tanúskodik. 

A levélben ugyanis több olyan hetente vagy kéthetente jelentkező  sorozatról is szó esik, amely kifejezetten a Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, és azokat a folyamatokat vesézi ki, amelyek az elmúlt évtizedben a magyar társadalmat alakították.

A műsorban pedig szakértőket kérdeznek meg egyebek mellett a demográfiáról, a vezérelvű politikáról, az önkormányzatiságról, a külpolitikáról vagy a gazdaságról – írta a Magyar Nemzet.

A Szabad Európa emellett a közelgő választási kampánynak, valamint az áprilisi országgyűlési választásoknak is külön sorozatot szentel.

A kéthetente jelentkező Konstruktív bizalmatlanság című sorozatban a műsorvezető Vovesz Tibor Ruff Bálint ellenzéki kommunikációs szakemberrel a 2022-es választásokig vezető utat követi végig.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a Szabad Európa immár multimédiás honlapként történő megjelenésekor a PestiSrácok arról számolt be, hogy az egykor rádióként működő médium visszatérésre az amerikai támogatók 750 ezer dollárt szántak, hazánkban pedig egy irodát is nyitottak.

Tovább olvasom

Médiapiac

Újságíró szervezte az Antifa tüntetését

Az Antifa mozgalom radikális baloldali aktivistái miatt kényszerült Éric Zemmour lerövidíteni a Calais-ban tett szerdai látogatását. Ez az a város, ahol a legnagyobb gondot jelentik az illegális bevándorlók.

Közzétéve:

Borítókép: Éric Zemmour francia jobboldali publicista, a Visszahódítás párt elnökjelöltje (k, háttal) sajtótájékoztatót tart az észak-franciaországi Calais-ben 2022. január 19-én. Fotó: MTI/AP/Michel Spingler

A jobboldali elnökjelölt érkezése előtt ugyanis a radikális baloldali mozgalom, az Antifa tagjai jelentek meg a calais-i dzsungelként is ismert dűnés területen, Zemmour látogatásának első helyszínén. Majd hangos kiabálással zavarták meg az elnökjelölt beszédét és helyi támogatóival folytatott beszélgetését. 

A 2016-ban végleg felszámolt migránstáborban tett látogatása után Zemmour a helyi rendfenntartó erők képviselőivel folytatott volna megbeszélést. Zemmour szerint Calais-ban az illegális migránsok jelenlétét több rendőr jelenlétével kell felváltani.

A harmincfős agresszív Antifa-csoport miatt Zemmour azonban kénytelen volt a találkozó helyszínét egy szűk bisztróba áttenni. A baloldali aktivisták ennek ellenére nem mentek el, a zuhogó esőben is a bisztró előtt vártak arra, hogy a megbeszélés végén Zemmour-ra támadjanak. Zemmour végül kicselezve őket az étterem hátsó kijáratán távozott, és hagyta el a régiót is.

Zemmour kampányfőnöke az eset után bejelentette, hogy feljelentést tesznek az ellen az újságíró ellen, aki a radikális baloldali csoportot kifejezetten azzal a szándékkal szervezte Zemmour kampánykörútjának a helyszínére, hogy megakadályozza a népszerű jelölt nyilvános felszólalását – írja az Origo.hu.

Tovább olvasom

Médiapiac

Tucker Carlsonnak nyilatkozott Szijjártó Péter

Az amerikai véleményvezér műsorában faggatta a magyar külügyminisztert.

Közzétéve:

Fotó: YouTube

Mit tanulhat Amerika Magyarországtól? Erről kérdezte Tucker Carlson, az Egyesült Államok legnézettebb politikai műsorának vezetője Szijjártó Pétert.

A magyar külügyminiszter megköszönte Carlsonnak, hogy az igazságot mutatja be Magyarországról, „szemben a nemzetközi liberális média hazugságaival”. Szijjártó kifejtette: az EU külügyminiszteri találkozóin, amikor a migrációt vagy a határok védelmét vitatják meg, gratuláló sms-eket kap más országokbeli kollégáitól. Ám amikor a vita után megkérdezi őket, hogy ők miért nem szólalnak fel, azt a hazai civil szervezetekkel és a liberális médiával, koalíciós partnerektől érkező nyomással magyarázzák. Szijjártó szerint más kormányok azért nem folytatnak őszinte migrációs politikát,mert nyomás alatt vannak a liberális média és a nem-kormányzati szervek részéről.

„Magyarországon ugyanakkor politikai stabilitás van, kétharmados kormányzati parlamenti többséggel, így megvan az a luxusunk, hogy azt mondjuk, amit gondolunk, és ennek megfelelően cselekedjünk” – fejtette ki Szijjártó Péter.

Tucker Carlson kérdésére a magyar külügyminiszter úgy válaszolt: szerinte azért utálják Magyarországot, mert hazafias, keresztény, konzervatív, nemzeti érdekeket képviselő és egyúttal sikeres politikát folytat a magyar kormány. Magyarország azért veszélyes számukra, mert cáfolja azt az alapvetésüket, hogy csak az extrém liberális álláspont követése lehet sikeres a világban. 

Carlson ehhez azt fűzte hozzá, hogy szerinte a liberálisok jobban félnek Magyarországtól, mint Kínától, és úgy látja, be fognak avatkozni a magyar választásba, amihez sok szerencsét kívánt végül Szijjártónak – írja a Mandiner.

Tovább olvasom