Kövess minket!

Médiapiac

Megkezdte a mobilos építkezést az Est Media

A Vodafone-nal együttműködésben készült MobilEST után újabb applikációk jönnek, az ingyenes modellben hisz a médiacég.

Április 3-án elindult a MobilEST, azaz az Est programkalauz márka mobilapplikációja, amely az iPhone-felhasználók mellett az androidosok számára is elérhető – jelentette be Pankotai Csaba, az Est Media vezérigazgatója. Az alkalmazás révén országosan lehet keresni a programhelyszínek, közelben elérhető programok, kiemelt ajánlatok között.

A projektben a Vodafone Magyarország a médiacég partnere, amely többletszolgáltatásokat kínál az appon belül a saját előfizetőinek, illetve akciós ajánlattal igyekszik e platformon is új előfizetőket szerezni. A mobilEST jelzi a Vodafone Keddel kedvezményesen elérhető rendezvényeket, üzleteket és helyszíneket, és integrálták az alkalmazásba a Zenetár szolgáltatást is.

Mint Pankotai Csaba elmondta: a programajánló tartalom számára az okostelefon a “natív” környezet, azaz valójában ez a legkézenfekvőbb platform a számára. “A mobilEST számunkra sokkal több, mint egy új termék: belépés egy stratégiailag óriási jelentőségű területre, a jövőt meghatározó mobilmédia piacára. Ez egy rendkívül izgalmas pillanat, nem csak az üzleti lehetőségek miatt, hanem mert a mobilapplikációk szédületes fejlődése hihetetlen lehetőségeket teremt számunkra az innovációra, a média megújulására, a koncepciók kiszélesítésére. A mobil technológiák adta lehetőségekkel minden korábbinál hatékonyabb, érdekesebb, jobb termékeket adhatunk a fogyasztóinknak. A mai nap egy komoly fejlesztési munka eredménye” – tette hozzá.

“Egy hete fejeztük be a Vodafone Magyarország történetének legnagyobb hálózatfejlesztési projektjét. Mára az egész országban megújult, világszínvonalú Vodafone hálózat hazánk több mint 9 millió lakosának nyújt hozzáférést a szélessávú mobilinternet használathoz. A szélessávú szolgáltatások terjedéséhez azonban nem elegendő az infrastruktúra kiépítése. Legalább olyan fontos, hogy megfelelő magyar nyelvű tartalom álljon a potenciális felhasználók rendelkezésére, továbbá legyen igény, érdeklődés a szolgáltatások iránt. Az Est Media ezt a professzionális magyar nyelvű mobilos tartalmat, a Vodafone pedig megújult hálózatát adja ebbe az együttműködésbe” – indokolta az együttműködést Szabó Béla, a Vodafone Magyarország márkaigazgatója.

A két cég közötti megállapodás egy évre szól, ezen belül fél év után tekintik át, hogy az együttműködés teljesíti-e a felek elvárásait. A partnerség egyébként nemcsak a magyar piacra érvényes, Romániában szintén a Vodafone a partnert az Est Media programajánló alkalmazásában. Bulgáriában pedig csak azért nem, mert ott a szolgáltató nincsen közvetlenül jelen, tette hozzá Pankotai, aki az Est Media nemzetköziesedését is hangsúlyozta. A MobilEST sem magyar fejlesztés alapvetően, s mindkét másik piacon elindult már az ottani verzió, mire itthon bejelentették.

Az Est Media vezére azt is elmondta, hogy a MobilEST az első lépés csak a mobilos fejlesztések sorában, ezután jön a többi termék, azaz legfőképpen az Exit vonatkozó applikációja. Kérdésünkre hozzátette: nem igazán hisznek a fizetős appokban, azaz ingyenes modellben gondolkodnak, hasonlóan a print és az online verzióhoz. Fizetni szerinte a fogyasztók magáért a tartalomért ugyanis nem valószínű, hogy fognak, pénzt inkább prémium szolgáltatásokért lehet kérni, amelyek az ingyenes tartalomra csatlakoznak rá.

Médiapiac

Cenzúrázták a lelkészt, mert szerinte csak két nem létezik

A YouTube gyűlöletbeszédre hivatkozva elkezdte cenzúrázni a protestáns lelkipásztor prédikációit, miután kijelentette, hogy csak két emberi nem létezik.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A cenzúrázott protestáns lelkész, John MacArtur a Los Angeles-i Grace Community templomból vasárnap tartott beszédében, a bibliai szexualitásról prédikált, a YouTube azonban gyűlöletbeszédnek minősítette a prédikáció videóját – írja a V4NA hírügynökség.

szószéken állva MacArthur azt mondta: „Te XX vagy XY vagy, mert Isten férfinak és nőnek teremtette az embert, ez genetikailag és fiziológiailag is meghatározott. A tudomány pedig a valóságot mutatja” – mondta, hozzátéve: az ezzel ellenkező álláspont hazugság és megtévesztés, amelynek „annyira káros, pusztító, megrontó és elszigetelő hatása van, hogy muszáj szembenéznünk vele, azonban a konfrontáció nem fogja megoldani a problémát”

A YouTube nem sokkal a feltöltés után eltávolította MacArtur prédikációját a platformjáról, mivel az szerintük sérti a gyűlöletbeszédre vonatkozó irányelveiket.

Jenna Ellis, a Thomas More Society különleges jogtanácsosa is felszólalt az ellen, hogy a YouTube elkezdte cenzúrázni MacArthur prédikációit. Úgy fogalmazott: „A technológiai oligarchák (…) őrült törvényeket akarnak végrehajtani az igazság és a Biblia tanításának cenzúrázásával. Ha az amerikaiak nem állítják meg őket, ez az új rezsim megkerüli az alkotmányt, nem garantálja a szólásszabadsághoz és a vallásgyakorláshoz fűződő alapvető jogainkat, aminek a hatása pusztító lesz.”

Tovább olvasom

Médiapiac

Beszállt a választási kampányba az USA-ból vezérelt „Szabad” Európa

A magát függetlennek, objektívnek és pártatlannak valló Szabad Európa is beszállt a választási kampányba – derült ki a Magyar Nemzet szerkesztőségének birtokába jutott levélből. A dokumentum tartalma szerint az Egyesült Államokból vezérelt médium kiemelten elemzi az Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, valamint a 2022-es választásokig vezető utat is végigköveti.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Politikai tartalmú podcastcsatornáit reklámozza a Szabad Európa, amely 27 év után 2020 szeptemberében multimédiás weboldal formájában tért vissza Magyarországra.

Bár a Szabad Európa azt hangoztatja, hogy célja független, objektív és pártatlan tájékoztatást nyújtani Magyarországról, a lap birtokába jutott dokumentum teljesen másról tanúskodik. 

A levélben ugyanis több olyan hetente vagy kéthetente jelentkező  sorozatról is szó esik, amely kifejezetten a Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, és azokat a folyamatokat vesézi ki, amelyek az elmúlt évtizedben a magyar társadalmat alakították.

A műsorban pedig szakértőket kérdeznek meg egyebek mellett a demográfiáról, a vezérelvű politikáról, az önkormányzatiságról, a külpolitikáról vagy a gazdaságról – írta a Magyar Nemzet.

A Szabad Európa emellett a közelgő választási kampánynak, valamint az áprilisi országgyűlési választásoknak is külön sorozatot szentel.

A kéthetente jelentkező Konstruktív bizalmatlanság című sorozatban a műsorvezető Vovesz Tibor Ruff Bálint ellenzéki kommunikációs szakemberrel a 2022-es választásokig vezető utat követi végig.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a Szabad Európa immár multimédiás honlapként történő megjelenésekor a PestiSrácok arról számolt be, hogy az egykor rádióként működő médium visszatérésre az amerikai támogatók 750 ezer dollárt szántak, hazánkban pedig egy irodát is nyitottak.

Tovább olvasom

Médiapiac

Újságíró szervezte az Antifa tüntetését

Az Antifa mozgalom radikális baloldali aktivistái miatt kényszerült Éric Zemmour lerövidíteni a Calais-ban tett szerdai látogatását. Ez az a város, ahol a legnagyobb gondot jelentik az illegális bevándorlók.

Közzétéve:

Borítókép: Éric Zemmour francia jobboldali publicista, a Visszahódítás párt elnökjelöltje (k, háttal) sajtótájékoztatót tart az észak-franciaországi Calais-ben 2022. január 19-én. Fotó: MTI/AP/Michel Spingler

A jobboldali elnökjelölt érkezése előtt ugyanis a radikális baloldali mozgalom, az Antifa tagjai jelentek meg a calais-i dzsungelként is ismert dűnés területen, Zemmour látogatásának első helyszínén. Majd hangos kiabálással zavarták meg az elnökjelölt beszédét és helyi támogatóival folytatott beszélgetését. 

A 2016-ban végleg felszámolt migránstáborban tett látogatása után Zemmour a helyi rendfenntartó erők képviselőivel folytatott volna megbeszélést. Zemmour szerint Calais-ban az illegális migránsok jelenlétét több rendőr jelenlétével kell felváltani.

A harmincfős agresszív Antifa-csoport miatt Zemmour azonban kénytelen volt a találkozó helyszínét egy szűk bisztróba áttenni. A baloldali aktivisták ennek ellenére nem mentek el, a zuhogó esőben is a bisztró előtt vártak arra, hogy a megbeszélés végén Zemmour-ra támadjanak. Zemmour végül kicselezve őket az étterem hátsó kijáratán távozott, és hagyta el a régiót is.

Zemmour kampányfőnöke az eset után bejelentette, hogy feljelentést tesznek az ellen az újságíró ellen, aki a radikális baloldali csoportot kifejezetten azzal a szándékkal szervezte Zemmour kampánykörútjának a helyszínére, hogy megakadályozza a népszerű jelölt nyilvános felszólalását – írja az Origo.hu.

Tovább olvasom