Kövess minket!

Médiapiac

Megfordítottuk a trendet

Kiss Leventét, a Pannon Lapok Társasága budapesti médiaképviseletének értékesítési vezetőjét kérdeztük a cég piaci helyzetéről és jövőbeli terveiről.

Nyolcadik éve dolgozol a PLT központi értékesítésén, immár három éve vezetőként. A válság kitörésének évében kezdted. Hogy látod, milyen mértékben sikerült azóta visszaszerezniük a hagyományos kiadóknak az ügynökségek és ügyfelek figyelmét, bizalmát, és persze a büdzséjét?

Nagy kihívás volt számomra, hogy a válság időszakában kaptam meg a lehetőséget az értékesítési csapat vezetésére. Tudtam, hogy a jól megszokott megoldásokat magunk mögött kell hagynunk ahhoz, hogy ebben a nehéz időszakban is helyt tudjunk állni. Az értékesítési munka átszervezésével és több tudatosan választott, direkt értékesítési tapasztalattal is rendelkező kolléga felvételével adtam új lendületet a csapatnak ebben a nem könnyű időszakban. Megértettük, hogy a céljaink eléréséhez proaktívnak kell lennünk és tudnunk kell a hirdetőink fejével gondolkodni. Egyszerre kell ismernünk az ügyfeleink igényeit és támogatnunk az ügynökségek munkáját, hogy a közös munka eredményével mindenki elégedett legyen.

Keményen meg kell dolgoznunk azért, hogy az ügyfelek csökkenő büdzséjének minél nagyobb részét a folyamatosan bővülő portfóliónkba integrálni tudjuk úgy, hogy a hirdetők maximálisan elégedettek legyenek. Számomra ez az igazi kihívás és cél, aminek az eléréséhez folyamatos megújulás és egy óriási adag céltudatosság szükséges.

2013 óta megfordítottuk a trendet és évről évre nő a hirdetési bevételünk. A regionális szerepünk továbbra is nagyon erős. Így a legnagyobb lokális elérésű hirdetési felületeket tudjuk biztosítani az ügyfeleinknek, akik nem egyszerűen hirdetni szeretnének, hanem kézzel fogható eredményeket várnak a kampányaik után.

A regionális kiadók „hazai pályán”, a megyékben nagyon erősek. Mit tudtok kínálni az országos hirdetőknek?

Úgy gondolom, hogy a megyéinkben megkerülhetetlenek vagyunk, a portfóliónkkal szinte a teljes lakosságot el tudjuk érni a régióban. Idén viszont két országos terjesztésű lappal is bővült a portfóliónk, amelyek nagyon speciális szegmensek elérését teszik lehetővé partnereinknek. A Vitorlázás magazin kéthavonta 25 000 olvasóval, minőségi tartalommal érhető el. A magazinnal célzottan egy kiemelt státuszú fogyasztói réteget tudunk elérni, akik a vitorlás érdeklődés, hobbi mellett az átlagosnál magasabb jövedelemmel is bírnak.

A másik országos lapunk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködésben kiadott NAKlap, amellyel a teljes agráriumot lefedjük, hiszen olykor több mint 300 000 kamarai taghoz tudjuk eljuttatni a partnereink üzeneteit évente tíz alkalommal.

Folyamatosan keressük az új lehetőségeket, jelenleg is több együttműködésről egyeztetünk.

A hagyományos lapkiadók az elmúlt években rengeteget költöttek online és digitális fejlesztésekre. A PLT hogy áll a piaci versenyben, és mennyire tudjátok monetizálni az online aktivitásaitokat? Mekkora az online részesedése a teljes hirdetési bevételből?

Természetesen mi is fejlesztünk folyamatosan, amelyet a weboldalaink egyre növekvő látogatószáma is jól tükröz. Jelenleg a hírportáljaink mindenhol az élen vannak a megyében a látogatottsági adatok tekintetében.

Célunk, hogy a minőségi print és online tartalmak határozottan elkülönüljenek egymástól, míg a hirdetési területen egymást kiegészítve, erősítve szinergiában működjenek. Az 5% közeli keresztolvasottsági mutatók alapján mindenki megtalálja magának azt a médiaterméket, amelyről tájékozódni szeretne. Az online hirdetési árbevételeink is az oldalaink megújulása óta folyamatosan nőnek.

A hírekből tudható, hogy a PLT a Mediaworks érdekeltségébe kerül. Mit jelent ez az értékesítési munka szempontjából, érzel bizonytalanságot a hirdetők részéről?

Egyelőre semmilyen változást nem tapasztaltunk. A piac bizalma töretlen felénk, melyet a bevételi számok is bizonyítanak, az új lehetőségekről pedig folyamatában tájékoztatjuk az ügyfeleinket.

Médiapiac

Halálos fenyegetést kapott J.K. Rowling

Az írónőt megfenyegető pakisztáni aktivista korábban arról is tweetelt, hogy el akarja pusztítani Izraelt.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

 Harry Potter-írója szombaton halálos fenyegetést kapott egy Twitter-felhasználótól, aki méltatta, hogy megkéselték Salman Rushdiet – szúrta ki a neokohn. Rowling péntek este posztolt Rushdie megkéseléséről: „Borzalmas hír. Most nagyon rosszul érzem magam”.

Később megosztott egy képernyőfotót Meer Asif Aziz válaszáról, aki magát pakisztáni „diákként, társadalmi és politikai aktivistaként” írta le.

Aziz azt válaszolta a posztjára, hogy a késelő, Hadi Matar egy „forradalmár síita harcos” volt, a továbbiakban pedig megfenyegette Rowlingot – olvasható a Mandiner szemléjében.

„Ne aggódj, te leszel a következő” 

– írta kommentben.

Szombati bejegyzésében Rowling a Twittertől kért támogatást a fenyegetővel szemben, aminek meg is lett az eredménye ugyanis Aziz fiókját letiltották. A fiók archívuma szerint Aziz korábban arról tweetelt, hogyel akarja pusztítani Izraelt, és „terrorista államnak” bélyegezte a zsidó államot, Ukrajnát és Indiát is.

Emellett Aziz korábban támogatásáról biztosította Irán legfelsőbb vezetőjét, Ali Hámenei ajatollahot is. „Kedves vezető, az iszlám világért folytatott küzdelmed nem lesz hiábavaló” – írta Aziz egy Hámenei-tweetre adott válaszában.

Tovább olvasom

Médiapiac

EU: A tálibok megsértik a sajtószabadságot is

Még egy évvel hatalomra kerülésük után is Afganisztánban a tálibok súlyosan és folyamatosan megsértik a nők jogait, s a sajtószabadásot is semmibe veszik – hívta fel a figyelmet vasárnapi sajtóközleményében az Európai Unió Külügyi Szolgálata.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Az uniós külszolgálat hangsúlyozta: a tálibok megsértik a sajtó, a békés gyülekezés és az egyesülés szabadságát.

Utóbbira ékes bizonyíték, hogy szombaton az afgán fővárosban a tálib biztonsági erők erőszakkal feloszlatták nők egy tüntetését, amelyen munkát és megélhetést követeltek, tiltakoztak jogaik korlátozása miatt. A tálib biztonsági erők a levegőbe lőttek, több nőt közeli üzlethelyiségekbe űztek, és ott puskatussal, bottal ütlegelték őket. Ez két nappal a tálib hatalomvétel egyéves évfordulója előtt történt.

Az Európai Unió Külügyi Szolgálata felhívta rá a figyelmet: az afganisztáni tálib vezetés megfosztotta a nőket a tanuláshoz való joguktól, kiszorítja őket a gazdasági és a közéletből. Felszámolta azokat a biztosítékokat, amelyek védeni voltak hivatottak a nőket az erőszaktól és a kényszerházasságtól, és újra egyre több esetben fordul elő családon belüli erőszak.  

Az EU felszólította a tálib vezetést, hogy tegye lehetővé a nemzetközi közösséggel való párbeszédet, és teljesítse kötelezettségeit a terrorizmus elleni fellépés terén.  

“Ammenyiben ez nem történik meg, az instabilitás csak fokozódni fog az országban, és Afganisztán egyre jobban elszigetelődik” – figyelmeztetett az uniós külszolgálat.

Tovább olvasom

Médiapiac

Ázsiai lájkolók tömege jelent meg Jakab posztja alatt

Tényleg ilyen nagy népszerűségnek örvend Jakab Péter Ázsiában?

Közzétéve:

Fotó: MTI/Mónus Márton

A Jakab Péter-féle A Nép Pártján nevezetű politikai közösség kiadott egy közleményt, amelyben a „Fidesz csicskapártjának” nevezik a Jobbikot, valamint azzal vádolják a párt elnökségét, hogy szembeköpték az ellenzéki szavazókat.

A közlemény megosztása után arra lettünk figyelmesek, hogy a Facebook-bejegyzésreázsiai profilok tömege reagált szivecskés emojival.

A Mandiner által közzétett képen megtekinthetnek néhányat:

Tovább olvasom