Kövess minket!

Médiapiac

Media-Digital Hungary konferencia – Mindenki elérhető – de bárki megkerülhető!

Interaktív tévéműsorrá alakul a 25 éves konferenciasorozat idei eseménye 2020. június 10–11. között. A kétnapos online rendezvény szeretettel várja mindazokat, akik szeretnének reklámozni, kommunikálni, tartalmat gyártani és elérni a célcsoportjaikat.

2020-at írunk. Röpke két hónap alatt alakult át a világ. A „digitális atomrobbanás” hatott a gazdaságra, a kereskedelemre, a hirdetési piacra és persze a médiára is. Azonban szórakozni, kereskedni, szolgáltatni, informálódni a válság előtt, alatt és után is lehet, sőt, kell. A Media-Digital Hungary konferencia bemutatja a médiareklám és kereskedelem mai piacát, nagyon is komoly előadásokkal és beszélgetésekkel, valamint számtalan szórakoztató betéttel, programmal vegyítve.

„A fogyasztó, az ember, akit akár technikai, akár érzelmi oldaláról kell elérnünk – írja közleményükben Csermely Ákos, a Media-Digital Hungary konferencia igazgatója. – Szórakozz velünk a pandémia alatt és felett is! Lépjünk át a hétköznapokon! Két nap mindazoknak, akiket érdekel a reklám, a kereskedelem, a média és a tartalomalkotás világa! Két nap mindazoknak, akiknek fontos, hogy elérjék ügyfeleiket, fogyasztóikat, vásárlóikat! Két nap mindazoknak, akiket érdekel a fogyasztó útja, a vágykeltéstől az értékesítésig! Két nap mindazoknak, akiket érdekel vagy már értik, hogy miért is fontos a reklám, a média, és miért elengedhetetlen társadalmunk és a gazdaság számára.”

A tematikák 2020. június 10-án

 

 • A tartalom, amely eladható (pénzbe kerül, ahogy a liszt meg a só is)
 • Felvirágzó (média-)üzletek a pandémia okán és után
 • Akiket a változás szele megcsapott: média és hagyomány
 • Új típusú tartalom és interaktivitás – karanténvlogtól a közösségi médiáig
 • Digitális kiszabadulás: elérésben, terjesztésben az biznisz
 • Egymásrautaltság és függőségi viszonyok a gazdaságban
 • A médiafogyasztó lelkivilága – a médiafogyasztó is ember
 • Szabadítsuk fel a bulvárt, adjunk teret a bulvárnak!
 • Szórakoz(tat-)ott világ

 

A tematikák 2020. június 11-án

 • A tartalom eladhatóságának üzleti modelljei
 • Pénz – generációk – média
 • Új otthonunk, a digitális tér
 • Felvirágzó üzletek a pandémia okán
 • Emberek a home office-ban – elmélkedések a fogyasztói társadalomról
 • A média és egyéb üzenetközvetítők bevételi oldalai
 • Előfizetés és egyéb furmányos bevételi lehetőségek
 • Vezesd a fogyasztód digitális vásárlói útján!
 • Kreatív utak az ügyfelekhez
 • Márkák, szavak, emberek, attitűdök

A stúdióban: Holló Márta, F. Tóth Petra, Szily Nóra, Kőszegi András, Pohly Ferenc, Radnai Péter, Rózsa Iván, Tuza Norbert lesznek a házigazdák és beszélgetőpartnerek. A sok szakmai képviselő mellett fellépnek sztárok, művészek és influencerek is.

 

Dátum: június 10–11.

Regisztráció: https://www.mediahungary.hu/regisztracio-arak

 

Médiapiac

Burkolt reklám miatt milliós bírságot kapott a TV2

Rádiós pályázatok kapcsán is hozott döntéseket a Médiatanács.

Közzétéve:

Az NMHH kommunikációs igazgatóság csütörtökön azt közölte az MTI-vel, a TV2 szolgálatója azért kapott 1,2 millió forintos büntetést, mert a Mokka egy októberi adásában a műsort támogató divatüzlet termékeiről olyan részletes információt közölt, hogy ezzel vásárlásra sarkallta a nézőket. Ilyet a törvény csak reklámblokkban engedélyez – tették hozzá.

A rádiós pályázatokról azt írták, a médiatanács eredménytelennek nyilvánította a Berettyóújfalu telephely kisközösségi használatára kiírt rádiós pályázati eljárást, ugyanis a benyújtott pályázati ajánlat érvénytelen volt.

A testület elvégezte a Budapest 98,0 MHz körzeti frekvencia közösségi használatára beadott ajánlatok alaki vizsgálatát, és pályázati nyilvántartásba vette a Match Point Official Kft.-t.

A grémium elfogadta és pénteken teszi közzé honlapján a Szekszárd 104,5 MHz és a Salgótarján 99,3 MHz helyi frekvencia pályázati felhívásainak tervezetét közösségi jellegű használatra.

Tovább olvasom

Médiapiac

Őrizetbe vette a HírTv tudósítóját a svéd rendőrség

Fel sem szólították a riportert, hanem azonnal a kihallgatószobába vitték.

Közzétéve:

Pixabay

Bugnyár Zoltán a rendőrség uppsalai székháza előtt éppen a szerdai késes támadásról forgatott, amikor két egyenruhás felszólítás helyett azonnal a kihallgatószobába vitte – közölte a HírTv, hozzátéve, hogy munkatársukat nem engedték telefonálni, két órán át őrizetben tartották, és a járvány elleni védekezéshez használt maszkot is le akarták vetetni róla.

Mint írják, Bugnyár Zoltán ellen védett objektum elleni bűncselekmény vádjával eljárást indítottak annak ellenére, hogy felmutatta a sajtóigazolványát.

Tovább olvasom

Médiapiac

Öncenzúrával védekeznek a felbőszült internetezők ellen

Félti a fiatal írók generációját egy Nobel-díjas író, aki szerint fiatal kollégái közül sokan félnek a szabad véleménynyilvánítástól. A Nobel-díjas szerző szerint emiatt sokan eleve cenzúrázzák írásaikat.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Önmagukat és a munkájukat cenzúrázzák félelemből a fiatal szerzők – állítja Kazuo Ishiguro, aki szerint számos szerző fél az egyre nagyobb teret nyerő cancel culture-től.

A Nobel-díjas, japán származású író a félelem légköreként jellemezte a helyzetet. Úgy látja, hogy a fiatalok amiatt aggódnak, hogy az internetes felbőszült tömeg őket is megtalálja majd, és megkeseríti az életüket.

Ishiguro a BBC-nek beszélt arról, hogy félti a fiatal írók generációját, akik még nem alapozták meg karrierjüket.

Ők szerinte inkább elkerülnek egyes témákat vagy szempontokat az írásaikban, hogy ne kerüljenek kereszttűzbe. Kazuo Ishiguro arról is beszélt, hogy sokszor már az is baj, ha az írók olyan témát boncolgatnak, amivel kapcsolatban nincs tapasztalatuk.

Ilyen alapon támadták például többen is Jeanine Cummins Amerika földje című könyvét, amiben az írónő a migrációról írt, valamint Amélie Wen Zhao-t, aki a rabszolgaságról írt Blood Heir című művében.

A Nobel-díjas szerző szerint a fiatalok közül sokan azt érezhetik, hogy az ő karrierjük és a jó hírnevük jóval törékenyebb, és nem akarnak kockáztatni. Ishiguro minderről annak kapcsán beszélt egyébként, hogy egyre több szerzőt kritizálnak a személyes véleményük miatt, amivel veszélybe kerül a szólásszabadság – utalt a Harry Potter könyvek írója, J.K. Rowling esetére.

Ishiguro szerint az íróknak úgy kellene érezniük, hogy szabadon írhatnak akármilyen szemszögből, és bemutathatnak mindenféle nézőpontot.

Hozzátette, hogy ő maga is az első könyvét férfi létére egy nő szempontjából írta.

Az online támadásoknak valóban egyre többen esnek áldozatul a szerzők, professzorok közül. Ez történt J.K. Rowlinggal is, aki egy ironikus posztjában nem értett egyet azzal, hogy egy cikkben úgy fogalmaztak „menstruáló személyek”, nem pedig nők, pedig menstruációja csak a nőknek van.

Ezután az írónőt transzfóbnak nyilvánították, és az ellenségei új könyvének megjelenése után azt is kikezdték. Szeptemberben gyalázkodó kommentekkel keltették halálhírét Rowlingnak, miután a Troubled Blood című új bűnügyi regényében egy nő titokzatos eltűnésének a hátterében egy transzvesztita sorozatgyilkost sejtettek – írja a V4NA Hírügynökség.

Tovább olvasom