Kövess minket!

Médiapiac

Majka kitálalt az Index podcastjában: őszintén beszélt a karrierjéről és a szakmai kapcsolatairól

Az Index.hu Kultrovat podcastjében Majoros Péter, Majka beszélt a médiával kapcsolatos tapasztalatairól.

Az Index.hu podcastjében, a Kultrovatban ezúttal Majkát látták vendégül többek között az új vetélkedője, a Nyomd a gombot, tesó! kapcsán. A műsorvezető-rapperrel beszélgettek korábbi televíziós tapasztalatairól, jövőbeni terveiről, zenei pályájáról is és arról, hogyan élte meg az idegkimerülést.

Majka az adásban elmondta, hogy bár többször próbálták visszahívni az RTL Klubba, ahol a pályáját kezdte a Való Világ című reality showban, nem bánta meg a távozását, és úgy érzi, a jelenlegi csatornájánál, a TV2-nél könnyebben találja meg a hangot a csatorna vezetőivel, kevésbé érzi magát korlátozva.

„A TV2-nél fel tudom hívni a programigazgatót vagy akár a vezérigazgatót, és meg tudok velük beszélni bizonyos dolgokat. Vagy akár el is tudom őket küldeni a francba, ahogy ők is el tudnak engem.”

Korábban a Médiapiaccal készült interjújában Majka ugyanígy lojalitását fejezte ki a TV2 felé. Akkor a kollégánk kérdésére, hogy nem érzi-e, hogy a csatorna megítélése politikai bélyeget sütne rá, azt mondta: „Soha senki nem mondta meg nekem a TV2-ből, hogy mit mondjak vagy mit ne egy-egy adásban. Ha ez megtörténne, azonnal felmondanék. Vannak a baráti körömben is olyanok, akik azt kérdezik, hogyan tudok a TV2-nél dolgozni. Erre azt szoktam válaszolni, honnan tudod, hogy én ezzel nem értek egyet? Pont ez a lényege annak, hogy távol tartom magam a politikától. Senki nem tudja, hogy egyetértek-e, vagy sem, mert nem beszélek róla.”

Majka azt is elmondta az Indexnek, hogy a főnökeinek azért nehéz vele dolgozni, mert ő megkövetel bizonyos dolgokat, tudja, mennyi munkát tud elvégezni az ember egy nap alatt, és annál nem akar többet, mert az a műsor rovására is megy. Úgy fogalmazott: „Keddről, szerdáról, csütörtökre még fáradtabb leszel, nem érsz haza, nem tudsz lefeküdni az asszonnyal, akkor semmi értelme annak a televízió-műsornak, holott engem azért küldtek oda, hogy vicces legyek, meg kreatív.”

Arról is beszélt, hogy a rengeteg munka, a felvételek, a rádiós műsorvezetés és a zenei turnék nagyon kimerítették. Felidézte azt a 2016-os időszakot, amikor kénytelen volt szünetet tartani, mert az idegei felmondták a szolgálatot. „Úgy kezdesz el szorongani dolgoktól, hogy azok még nem történtek meg. Egy csomó olyan embert ismerünk, aki nem szorong, mert nem érdekli a világ. Van, akit érdekel a világ, aki érti a világot, meg gondolkodik előre, az mindig egy kicsit szorong. Na, ilyenkor ez felerősödik” fogalmazta meg a tapasztalatait, azonban azt is hozzátette, hogy ez az időszak segített letisztázni benne azt, hogy mi fontos, és mi nem.

Az interjú során többször felmerült Hajós András neve is. Hajós nemrégiben otthagyta a TV2-t Dalfutár című műsorával, ami azóta a Youtube-on fut. Majka elmesélte, hogy ezzel kapcsolatban még Andy Vajnával is beszélt telefonon annak idején, azonban azt mondta, ha valaminek létjogosultsága van, akkor az az internet, és akármi volt is az oka Hajós távozásának, ez egy progresszív lépés volt tőle.

Ennek kapcsán szóba került Majka szociális média jelenléte is. A műsorvezető-rapper elmondta, hogy volt már közreműködése a Borsodival, a Hell-lel és a Coca Colával is. Állítása szerint a minimális elérése 150 ezer, de volt már 2 millió fölötti bejegyzése is, és a Facebookon 500 ezer követővel rendelkezik, ez pedig megéri a cégeknek.

Nem csak a Dopemanhez, vagy Curtishez fűződő személyes kapcsolata került szóba az interjú során, Majka arról is őszintén beszélt, minek köszönhető vajon az, hogy a slágereit nem játssza a Petőfi Rádió. „Fellépek a strand nagyszínpadon, főelőadóként, headlinerként, szombat este, a legjobb műsorsávban és egyetlen emberként, akit nem játszik a Petőfi Rádió” – mondta. Majka kifejtette, úgy érzi, ez az elbánás személyes ellenszenvből ered, mivel a könyvében egy egész bekezdést szentelt Tiszttartó Titusznak, a Petőfi Rádió csatornaigazgatójának.

A díjátadókhoz fűződő ambivalens viszonyával kapcsolatban azt mondta, úgy érzi, hogy díjak szempontjából a szakma semmibe sem nézi, és hogy nem érdem alapján osztják az elismeréseket. „Nem azért küzdök, hogy én kapjak díjat, hanem azért küzdök, hogy egyszer, ha te leszel a legjobb 2024-ben a zenekaroddal, akkor te kapd meg a díjat” – mondta.

Ugyanakkor a Médiapiac interjújában azt is elárulta, hogy azért nem ment el a Comet-díjkiosztóra, mert ezek a trófeák igazából üresek. „2005-ben elnyertem a Fonogram-díjat. Marha büszke voltam, mentem fel a színpadra azok között, akikre gyerekfejjel felnéztem. Mire hazaértem, levált a díjról a festék, megfogta a kezem. Ilyenkor rájössz, hogy ez csak lufi, ennél fontosabb az, hogy meg tudsz-e tölteni egy sportcsarnokot.”

Médiapiac

Nagy megújulás előtt áll a Duna csatorna

Megújult napi tartalmakkal, showműsorokkal és új műsorvezetőkkel várják a nézőket szombattól.

Közzétéve:

Borítókép: A Duna Televízió logója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda utcai székháza és gyártóbázisa előtt. Fotó: MTVA / MTI / Zih Zsolt

Az MTVA Sajtó és Marketing Iroda kedd közleményében azt írta, hogy teljes megújulás küszöbén áll a Duna, amely 21. századi vizuális megjelenéssel és tartalommal készül szombattól a nézőknek.

A csatorna – és ezzel a nézőközönség – olyan képernyősökkel gazdagodik, mint Verebes Linda színművész, Pindroch Csaba Jászai Mari-díjas színművész vagy a szintén Jászai Mari-díjjal elismert színművész, Kautzky Armand – hívták fel a figyelmet.

A közlemény szerint Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kifejtette:

“Olyan átfogó koncepció valósul meg, amelyben új arculattal, a legmodernebb technológiával felszerelt környezetben térnek vissza a közkedvelt magazinok, mindemellett új tartalmakkal bővül a kínálat. A látványos és minőségi változás az egész évet végig fogja kísérni.”

Úgy folytatták, hogy a magyar kultúra napja – amely szombaton lesz – már a közmédia egyik mérföldköve is. A közlemény szerint Medveczky Balázs, a Duna csatornaigazgatója, a megújulás dátumának szimbolikus jelentőségéről szólva azt mondta, hogy

“a Duna évtizedek óta hiánypótló szerepet vállal a magyarságot összekötő kulturális értékek gyarapításában, a kultúra, életmód, egészség és gasztronómia területéről naprakész tartalmakat nyújt valamennyi korosztály számára. Az átalakuló médiafogyasztási szokások mellett is a minőségi televíziózás zászlóshajója”.

Kifejtették, hogy január 22-étől kibővül a programkínálat és valamennyi műsor átalakul. Új program indul Álmok álmodói címmel, amely hazánk nagyjait, példaképeit mutatja be. Megújult formában visszatérnek népszerű műsorok. Vasárnaponként a Családi körben új műsorvezető páros, egy színművészházaspár keresi a megoldást a társadalmat érintő kihívásokra. A Család-barát is új műsorvezető-párosokkal, megújult díszletből jelentkezik hétköznap délelőttönként. Az Almárium új környezetben várja a nyugdíjas korosztályt a kifejezetten nekik szóló tartalmakkal hétfőtől péntekig kora délutánonként. Arculatában és díszletében is megújul a Ridikül, ám a beszélgetések megmaradnak a délutáni lakástalkshow-ban.

Megújulnak a vallási tartalmak is, havonta változó tematikájú magazinműsorok, riportok, tematikus interjúk, valamint kerekasztal-beszélgetések is helyet kapnak a vasárnapi szertartásközvetítések mellett. A legértékesebb tartalmakért érdemes feliratkozni a Bizony Isten YouTube-csatornára – tették hozzá.

“Az igényes szórakozás is garantált lesz. A nemzet televíziója nagyszabású showműsorokkal készül. A január 23-i Petőfi Zenei Díjátadó után január 29-től kezdődik A Dal 2022, amelyben együtt keressük az év magyar slágerét. Az Önök kérték már hétfőtől péntekig teljesíti a kívánságokat. A játék sem maradhat el, változatlan struktúrával, de új házigazdával és csapatkapitányokkal tér vissza a képernyőre a Magyarország, szeretlek!. Ezek mellett koncertek, filmek, sorozatok is várják a nézőket” – áll a közleményben.

Tovább olvasom

Médiapiac

Nézettségi rekordot hozott a vasárnap esti magyar-portugál kézilabda mérkőzés

Az M4 Sport legnézettebb férfi kézilabda közvetítése lett az Európa-bajnokság vasárnap esti rangadója. A Magyarország – Portugália mérkőzést több mint 450 ezren követték a közmédia sportcsatornáján. Ezzel ez a találkozó lett a legnézettebb férfi kézilabda közvetítés Magyarországon a csatorna indulása óta.

Közzétéve:

MTVA

A magyar férfi kézilabda-válogatott egy utolsó pillanatban szerzett góllal 31-30-ra nyert Portugália ellen a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában vasárnap este. Óriási tétje volt a mérkőzésnek, hiszen a magyar válogatott vereséget szenvedett nyitó mérkőzésén Hollandiától, így a továbbjutás szempontjából  létfontosságú volt, hogy győzzenek a portugálok ellen. A helyszínen 20 ezer néző szurkolta végig szinte nyolcadik játékosként a meccset, fantasztikus hangulatot teremtve segítették a válogatottat a bravúr elérésében. Az M4 Sport képernyője előtt is hasonló lehetett a hangulat. Az utolsó másodpercekben lőtt vezető gólt ugyanis több mint 450 ezren látták.

Vasárnap este a tévénézők 10,1 százaléka választotta a magyar férfi kézilabda-válogatott csoportrangadóját. A mérkőzést 450 964 néző követte az M4 Sport csatornán és több mint 907 embert ért el a közvetítés. A véglegetekig izgalmas mérkőzés ezzel felülmúlt a korábbi csúcstartó Franciaország – Magyarország összecsapást a tavalyi világbajnokságról. A legnézettebb találkozó címet egyébként a Magyarország – Franciaország női olimpiai csoportmérkőzés tartja. A tavaly júliusi meccset több mint 510 ezer néző követte az M4 Sporton.

A három legnézettebb férfi kézilabda közvetítés Magyarországon az M4 Sport indulása óta:

Magyarország – Portugália (2022 férfi kézilabda Eb): 450 ezer néző  

Franciaország – Magyarország (2021 férfi kézilabda vb): 436 ezer néző 

Magyarország – Tunézia (2019 férfi kézilabda vb): 422 ezer néző   

Kedden 18 órakor következik az utolsó csoportkör: Magyarország – Izland 18:00 (M4 Sport, m4sport.hu)

Tovább olvasom

Médiapiac

Ők lesznek a Petőfi Zenei Díjátadó új házigazdái

A magyar zenei élet egyik legrangosabb elismerésével indul a díjátadó-szezon: már hatodszor osztják ki a hazai könnyűzene legjobbjainak a Petőfi Zenei Díjat. A látványos gálát ezúttal is kétórás showműsor keretében, a Duna közvetítésével tartják meg január 23-án, 19:45-kor, melynek házigazdái idén az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió műsorvezetői, Csapó Dóra és Bekker Dávid lesznek.

Közzétéve:

Zih Zsolt

Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat idén is tizenegy kategóriában ítélik oda a hazai könnyűzene legkiemelkedőbb előadóművészeinek. A kétórás show házigazdáit az országos csatornák közösségi oldalain jelentették be: idén a háziasszony szerepében az M2 Petőfi TV műsorvezetője, Csapó Dóra tündökölhet, akinek társa a Petőfi Rádió ébresztőműsorának, a Petőfivel a reggel!-nek jól ismert hangja, Bekker Dávid lesz.

A magyar könnyűzenei palettát mindkét műsorvezető jól ismeri és figyelemmel követi, ám rajongásuk túlmutat a munkaköri kötelességen, ezért leplezni sem tudták lelkesedésüket, amikor kiderült, hogy a hatéves múltú díjátadón idén ők vezényelhetnek.

„A Petőfi Zenei Díjátadó hazánk nagyszabású könnyűzenei ünnepe, megtisztelő, hogy idén műsorvezetőként a részese lehetek. A díjakat átadó művészekkel és a jelölt zenészekkel a munkám során, az M2 Petőfi TV-n már többször találkoztam, jól ismerem őket. Idén műfaji kavalkádot kaphatnak a nézők, mind a jelölteket, mind a fellépőket tekintve, ráadásul feltörekvő, ifjú tehetségek és új kategóriák is helyet kaptak az idei felhozatalban. Bízom benne, hogy az év meghatározó zenei élményét nyújthatjuk majd a nézőknek. A nemzet televíziója, a Duna segítségével pedig határon innen és túlra is eljuthat az esemény” – fogalmazott Csapó Dóra.

„Rádiós műsorvezetőként kötelességemnek érzem, hogy képben legyek a hazai popkulturális élet meghatározó szereplőivel, ígéretes tehetségeivel. Szerencsére ez párosul azzal, hogy a hazai könnyűzene nagyon közel áll a szívemhez. A Petőfi Zenei Díj évek óta szenzációsan szemlézi a szakma krémjét, éppen ezért évek óta követem a díjátadókat. Hihetetlen extázist jelent nekem, hogy idén a show férfi műsorvezetője lehetek”– tette hozzá Bekker Dávid.

Petőfi Zenei Díj 2021

A Petőfi Zenei Díjátadót január 23-án, vasárnap este 19:45-kor tűzi műsorára a nemzet televíziója, a Duna.

A kétórás showban 11 kategóriában hirdetik ki a 2021-es év legjobbjait, akikről a csatornaigazgató és egy szakmai zsűri dönt a csatornák zenei szerkesztői által küldött lejátszási listák eredményei alapján.

Néhány díjazott kilétére már tavaly fény derült, így a műsorban összesen hét kategóriában hirdetnek győztest.

A Petőfi Zenei Díj Életműdíjat ezúttal id. Szakcsi-Lakatos Béla veheti át.

Tovább olvasom