Kövess minket!

Médiapiac

Lendületes műsorokkal és a legjobb zenékkel indítja a nyarat a Petőfi Rádió

A rádiócsatorna a vakáció időszakára kiválasztott, „Dobd be magad a nyárba” szlogenjéhez hűen később kezdi a reggeleket, de korábban tűzi műsorára a legnépszerűbb party mixeket és már pénteken elindítja a hétvégét.

A nyári pörgéshez igazodó zenei- és műsorkínálattal várja hallgatóit június 7-től a Petőfi Rádió. Az ébredezést most is Varga Gergő indítja, 5 órakor a Hajnal Petőfivel-ben, majd 6:30 és 10:00 óra között Bekker Dávid és Nagy Natasa veszik át tőle a stafétát a Petőfivel a reggel-ben, ahol nyári slágerek, dalpremierek, aktualitások, nyereményjátékok és fesztiválbeszámolók várják a hallgatókat. A délelőtti órákban, egészen ebédidőig a hétvégék jól ismert hangja, Habóczki Máté ül mikrofon mögé, aki a Hétköznap Petőfivel-ben arról gondoskodik, hogy a meleg időben is gördülékenyen és vidáman teljen a munka. Minden hétköznap, 12 és 13 óra között elindítja a „Boldog Órát”, amikor csak a legjobb hazai slágereket játssza a közönségnek. Kora délután, 13 és 16 óra között nyári témákkal és hangulattal robog tovább a Petőfi Délután Meggyesi Gábor vezetésével, majd a munkából távozókat 18 óráig a Hazafelé Petőfivel kíséri haza Szikora Tamással, aki egészen 20 óráig marad a mikrofonnál, új generációs üzenetküldő műsorával a kétórás Petőfi Üzenőfallal.

Hétfőtől csütörtökig 20 és 21 óra között a hazai popkulturális életet támogató műsorral, a Mezgerélő-vel jelentkezik Mencseli Dóra, Fekete László és Szente Katica. Dalpremierekkel, koncert-, mozi-, színház- és kiállításajánlókkal, valamint európai zenei kitekintővel. A műsor stábja tudósít a legnagyobb hazai fesztiválokról is: ott lesznek a VOLT-on, a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón, a Balaton Soundon, az EFOTT-on, a Campus Fesztiválon, a Művészetek Völgyében, a Paloznaki Jazzpikniken, a Szigeten, valamint a STRAND-on, ami a SZELEKTRIK dj-verseny eredményhirdetésének helyszíne lesz. A nyár utolsó heteiben pedig a Szegedi Ifjúsági Napokon és a BME Egyetemi Napokon búcsúzhatnak a Petőfi Rádió hallgatói a fesztiválszezontól.

Változik a Petőfi Elektrik, a rádióadó Csáki Attila vezetésével készülő elektronikus zenei mixműsora is. Az élő mixek 21 és 22 óra között készülnek, mindennap más-más zenei stílussal. A nyári rezidencia Sixztahközreműködésével indul és egész nyáron hallható lesz. Kedden DJ Gozth, szerdán Ian Autorun, csütörtökön Jummodaddy, pénteken Yeromos a rezidens. Hétköznap esténként 22 és 23 óra között egy-egy guest mix, Masterclass néven kerül adásba; az első vendég DJ Meta lesz. Szombaton elsőként Sanfranciscobeat és Gábor Kraft párosa indítja szettjét, 22 és 23 óra között pedig DJ Spike lesz a lemezjátszóknál, és folytatódik a SZELEKTRIK dj-verseny, valamint After mixeket is hallhat a közönség. 23 óra és éjfél között Peter Sharp hozza el a legjobb mixeket.

Hétköznap éjféltől egy óránt át egy órás jazzválogatás, a Petőfi Jazz szórakoztatja a műfaj kedvelőit, majd jön a Nagy Magyar Éjszaka, amelyben éjjel 1 és hajnali 5 óra között megszakítás nélkül csak magyar előadók zenéi szólnak.

Szombaton és vasárnap Faragó Jankával ébredhetnek a Petőfi Rádió hallgatói a Petőfittben, amelyben reggel 6 és 10 között az egészségtudatos életmód, a helyes táplálkozás, a mozgás és a sport témái játsszák a főszerepet.  

Júniustól már a pénteki adások is a hétvégére hangolnak: Szilágyi Zsolt pénteken, szombaton és vasárnap 10 és 13 óra között friss zenei információkkal és nyári hangulattal várja a hallgatókat a Petőfi Hétvégében. 13 és 16 óra között pénteken, szombaton és vasárnap Majoros Rita vezetésével indul a Petőfi Szieszta, majd követi őt Csáki Attila és a Petőfi Chart, a Petőfi Rádió „slágerlistája” 16 és 18 óra között Az esti órákat a Petőfi Dance nyitja, majd a rádió szlogenjével összecsengő Dobd be magad a nyárba! következik, ami pénteken és szombaton 19 és 20 óra között kizárólag nyári zenékkel szórakoztatja a közönséget. Szombaton este 8 órától a Petőfi Rádiő főszerkesztője, Dominik Zsolt egyórás önálló műsorral jelentkezik Petőfi Iránytű címmel, amelyben a hét legfrissebb zenéit mutatja meg, vasárnap azonos időben pedig a Petőfi Iránytű Extrában az underground műfajok újdonságaié lesz a főszerep.

Vasárnap este 6 órától a Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódó műsort, 7 órától a Hammerworld rockzenei műsorát, 8 órától pedig Nagy Feróval a Petőfi Rock zenés magazinműsort hallhatja a Petőfi Rádió közönsége. Majoros Rita zenés sportműsora, a Válogatott szintén vasárnap, 21 órától kerül adásba, ami után a Hét Lemeze, majd az Akusztik című egyórás zenei műsorok következnek.

Médiapiac

Jászai Gellért az igazgatóság elnökeként irányítja tovább a 4iG vállalatcsoportot

Fekete Péter a vállalatcsoport vezérigazgatójaként és Linczényi Aladin az igazgatóság alelnökeként segítik az elnöki munkát.

Közzétéve:

Borítókép: A 4iG Nyrt. informatikai-technológiai vállalat székháza a Szépvölgyi Irodaparkban, a főváros III. kerületében, a Montevideó utca 8. szám alatt, fotó: MTVA/MTI/Róka László

A 4iG Nyrt.-nél szétválik a stratégiai és az operatív irányítás és ezzel az elnöki, valamint a vezérigazgatói pozíció: Jászai Gellért a csoport többségi részvényese, az igazgatóság elnökeként irányítja tovább a vállalatcsoport stratégiáját – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

A tájékoztatás szerint Fekete Péter a vállalatcsoport vezérigazgatójaként és Linczényi Aladin az igazgatóság alelnökeként segítik az elnöki munkát és ellátják a 4iG csoport operatív irányítását.

A 4iG igazgatósága szerdán döntött a vállalatcsoport stratégiai, üzleti és operatív irányításának átalakításáról, amelynek célja az üzleti és integrációs folyamatok összehangolása, valamint a telekommunikációs és informatikai divíziók hatékonyabb támogatása.

A 4iG a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei szerdán délután 0,66 százalékkal, 754 forintra gyengültek, a papírok árfolyama egy éven belül 632 és 1134 forint között változott.

Tovább olvasom

Médiapiac

Elhunyt Várhelyi András újságíró, volt országgyűlési képviselő

Az újságíró, költő, író, volt kisgazda országgyűlési képviselő 69 éves volt – közölte a család az MTI-vel.

Közzétéve:

Várhelyi András 1953-ban született a Heves megyei Szilvásváradon. 1978-ban szerzett diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Karán, 1982-től tanársegéd volt az ELTE római jogi tanszékén, ezzel párhuzamosan színikritikusként, publicistaként írt. 1986-ban bölcsészdiplomát szerzett, és abban az évben nevezték ki egyetemi adjunktusnak az ELTE római jogi tanszékén.

1991-ben az akkor induló Új Magyarország című napilap igazgatójaként dolgozott, majd a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium szóvivője lett, 1992 őszétől pedig a Miniszterelnökségen dolgozott.

1994 őszén belépett a Magyar Demokrata Fórumba, de nyolc hónap után elhagyta a pártot és 1995 júniusában a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt elnöki főtanácsadójaként a kisgazda kabinetrendszer felépítésén dolgozott.

Az 1998-as országgyűlési választáson az FKGP jelöltjeként választották képviselővé, de 2001-ben kizárták a pártól. 2002-ben függetlenként indult, azonban nem szerzett mandátumot.

A család tájékoztatása szerint Várhelyi András hosszan tartó, súlyos betegség után augusztus 9-én hunyt el.

Tovább olvasom

Médiapiac

Rangos elismerést kapott Juhász Judit rádiós újságíró

Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetéssel jutalmazták Juhász Judit rádiós újságírót, Székesfehérvár civil díját kedden adták át.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Spányi Antal megyés püspök, a civil elismerés kuratóriumának elnöke az ünnepségen arra hívta fel a figyelmet, hogy “az igazi érték megmarad, az igazi érték időtálló”. Azt mondta, a kitüntetés 2004-es alapításakor a Szent István-i értékrend hangsúlyozása volt a cél, az, hogy olyan ember kapja a díjat, aki életével és tevékenységével is példát tud mutatni az egész magyar társadalomnak.

Hozzátette: olyan embereket akartak díjazni, akik életükkel, helytállásukkal, küzdelmeikkel, a maguk állhatatos törekvéseivel mindig képesek voltak a Szent István-i, maradandó értékrend mellett kiállni.

A díjazottat Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára méltatta. Ismertette: Juhász Judit a közgazdász diploma megszerzése után elvégezte a Magyar Újságírók Országos Szövetségének újságíró-iskoláját, szakmai pályafutását a Magyar Rádiónál kezdte, ahol csaknem két étvizeden át szerkesztő-riporterként, majd főmunkatársként dolgozott.

Az első szabadon választott magyar kormánynak négy évig szóvivője, majd a Westel Rádiótelefon Kft. PR-igazgatója, később a Magyar Rádió műsorokért felelős alelnöke volt. 2001-től a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtófőnöke, ezt követően a Magyar Katolikus Rádió alapítója és vezérigazgató-helyettese.

A Kazinczy-, Pethő Sándor- és Prima-díjas újságíró munkásságát 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével ismerték el. A Magyar Művészeti Akadémia köztestületté válását követően az akadémia első sajtófőnöke, szóvivője lett. Elhivatott közéleti, közművelődési tevékenysége közül külön méltatást érdemel az Anyanyelvápolók Szövetségének kötelékében végzett áldozatos munkája, mely szervezetnek 2013 decembere óta elnöke, valamint meghatározó személyisége, alelnöke a Magyar Örökség Díjbizottságának is – ismertette az államtitkár.

Soltész Miklós kiemelte: a Szent István-díj a keresztény emberek elkötelezettségét is díjazza, az olyan keresztény emberekét, akik vállalják hitüket a nyilvánosság előtt, ahogyan az Juhász Judit tette és teszi.

Juhász Judit megmutatta – folytatta az államtitkár -, hogy a médiában lehet úgy is dolgozni, hogy “nem durva és közönséges az ember, nem a szennyet terjeszti, pláne nem abból akar népszerűséget szerezni”. “Lehet úgy is érdekes az ember, hogy a szépet mutatja be szelíden és nem harsányan mondja el az igazát” – fűzte hozzá, megjegyezve, “keresztényként igazunkért bátran kiállni a médiában is lehet”.

Ez jellemzi Juhász Juditot. Ez a bátorság és szelídség, egyben határozottság jellemezte a politikában is – mondta.

Soltész Miklós felidézte: a rendszerváltás időszaka bonyolult és összetett volt, tiszta törekvésekkel és gazemberekkel. Úgy fogalmazott:

“Tudjuk, milyen nehéz volt nap mint nap kiállni kormányszóvivőként mindenki elé. A kommunizmus emlőin nevelkedett, de néhány hónap alatt dörzsölt liberális újságírókká vedlettek elé kiállni, akik lázítottak, történelmet hamisítottak, szerecsent mosdattak (.) és jó embereket hurcoltak meg.”

Az államtitkár megköszönte Juhász Juditnak, hogy megmutatta, “ha felkészültek vagyunk, nincs mitől félnünk, ha tudjuk és hisszük az igazunkat, nincs mitől félnünk, bármilyen hangos is a farkasfalka csaholása, (…)  keresztény hitünk mindenben megerősít”. Soltész Miklós hozzátette: “harminc évvel később, ma is hangos az ellen”, amely “kétezer éves igazságot, a teremtett világ valóságát akarja felülírni, a krisztusi békét, a nemzetek közötti egységet akarja ma is szétrombolni”. “A válaszunk megvan, és azt is tudjuk, hogyan” – jelentette ki az államtitkár.

Tovább olvasom