Kövess minket!

Médiapiac

Lábspecialisták eseteivel sokkol a TLC

Dr. Ebonie Vincent és Dr. Brand Schaeffer számfeletti lábujjaktól, fertőzésektől vagy különös betegségektől segít megszabadulni a betegeiknek a Megöl a lábam című sorozatban.

A részek során a két sikeres lábspecialista és sebész munkáját követhetjük nyomon, akiknek profi hozzáállása sokat segít a betegeiknek abban, hogy visszanyerjék önbizalmukat és egészséges lábaikat. A sorozatban a nézők jobban megismerhetik a két doktort – egyet-egyet a keleti és a nyugati partról −, ahogy furábbnál furább eseteket vizsgálnak meg a lábgombától és szemölcsöktől egészen a lábujj amputációig.

„Dr. Pimple Popper hatalmas sikere után teljesen egyértelmű volt, hogy a közönség további megható és inspiráló orvosi történeteket szeretne látni” – nyilatkozta Howard Lee, a TLC elnöke és ügyvezető-igazgatója, majd hozzátette: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a nézőink végre megismerhetik Dr. Ebonie-t és Dr. Brad-et, a Megöl a lábam című műsor két tehetséges és figyelmes orvosát. Ahogy a TLC többi, egészségügyi témájú sorozatában, itt is megannyi érzelmi hullámvasútra és katartikus élményre számíthatnak majd a nézők!”

Mindegyik egyórás epizód három páciens esetét mutatja be, akik több év, talán évtized mellőzöttség után Dr. Ebonie-hoz és Dr. Bradhez fordulnak abban a reményben, hogy ők talán helyre tudják hozni furcsa lábproblémáikat és végre visszakaphassák az életüket. Az évad során megismerhetjük azt az írónőt, aki alig várja, hogy végre megszabadulhasson a hatodik lábujjaitól; azt a sportolót, akinek drasztikusan eltér a két lábmérete egymástól és egy korábbi táncost, akinek akkorára nőtt a bütyke, hogy már alig tud járni tőle. A Próteusz-szindrómában, ismertebb nevén elefántember-betegségben szenvedő páciensnek folyamatosan nőnek a lábfejei, míg egy imádnivaló kislány összesen 12 lábujjal született. A súlyos betegségektől kezdve egészen a szépészeti beavatkozásokig, az orvosok minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy javítsanak az őket felkereső emberek életén.

Dr. Ebonie Vincent egy magasan képzett lábfej- és bokasebész a kaliforniai Orange County-ból. Karrierje során a legmodernebb boka és lábfej kezelési eljárások szakértője lett, és minimális beavatkozást igénylő műtéti eljárásokra, korrekciós és helyreállító műtétekre, valamint a cukorbetegség okozta végtagüszkösödés kezelésére specializálódott. Dr. Vincent számos orvosi szaklapban publikálta kutatásait, valamint a Des Moines Egyetemen elvégzett kutatásaiért ki is tüntették.

Dr. Brad Schaeffer 2007 és 2011 között a Temple Egyetem Lábsebészeti Klinikán dolgozott Philadelphiában, ahol megannyi különös esettel találkozott. Dr. Scheffer a klinikán töltött ideje alatt számos területen, mint például a sebészet, az ortopédia, a baleseti sebészet, a radiológia és a fizikoterápia kipróbálhatta magát. Mielőtt a Temple Egyetemre került, Dr. Schaeffer a Palm Beach Atlantic Egyetemen szerezte a diplomáját biológia, vegyészet és üzleti ismeretek szakon.

A Megöl a lábam című műsort a Renegade 83 an Entertainment One Company gyártja a TLC számára.

Médiapiac

Új műsorvezetőkkel folytatódik a Családi kör

Rókusfalvy Pál és Lili apa-lánya párosát egy férj és feleség kettőse váltja a Családi körben. A Duna vasárnaponként jelentkező sorozatát 2022 januárjától a közkedvelt színészházaspár, Pindroch Csaba és felesége, Verebes Linda vezethetik – derült ki a műsor legutóbbi adásában.

Közzétéve:

MTVA

Idén lesz három éve, hogy visszatért a képernyőre a Családi kör – a Magyar Televízió 1974-től 1994-ig futó, azonos című műsora – amelyet a mai kor igényeinek megfelelően idézett meg Rókusfalvy Pál és lánya, Lili vasárnap esténként a Dunán. A nemzet televíziója 2022-ben friss arculattal és számos újdonsággal készül közönségének, amelynek része a népszerű műsor megújulása is.

A Családi kör január 16-i adásában meglepő fordulattal jelentették be, hogy új házigazdái lesznek a műsornak: az apa-lánya páros az aktuális meghívott vendégeknek, Pindroch Csabának és Verebes Lindának adták át a stafétát. A következő adásokban így már a színészházaspár köszöntheti a nézőket.

„Hálásak vagyunk, hogy az elmúlt években sok családi kört rajzolhattunk együtt. Rajongással szeretjük ezt a műsort, és bár búcsúzunk a házigazda szereptől, állandó nézői leszünk a Családi körnek” – fogalmazott Rókusfalvy Pál, aki lányával egyetértett abban, hogy szeretett műsoruk a legjobb kezekbe kerül.

Verbes Linda és férje izgatottan várják az előttük álló feladatot, amelyet kifejezetten testhezállónak tartanak, hiszen háromgyerekes szülőkként fontos számukra a család és a házasság harmóniájának fenntartása, amelyhez ez a műsor időről-időre hasznos tanácsokkal szolgál.

Az újdonsült műsorvezetők egy kedves, apró ajándékkal búcsúztak el Rókusfalvy Lilitől és édesapjától, akik megölelve egymást, meghatódva köszöntek el a Családi kör nézőitől.

Tovább olvasom

Médiapiac

Álnéven írt cikkben támadja a kormányt az RTL

Álnéven jegyzett kormánykritikus cikkeknek is teret ad az RTL új híroldala.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Terjedelmes cikkben hasonlítja össze az RTL újonnan indult hírportáljának külsős szerzője a szerbiai és a magyar árstoppal kapcsolatos rendeleteket. A Transzparens Újságírásért Alapítvány megkeresésére az RTL elismerte, hogy a cikket szerző Kocsányos Pálma valójában nem létezik.

A nevét titokban tartó szerző szerint a kormány csupán másolja a szerb rendelkezéseket, amelyek amúgy nem váltották be a hozzá fűzött reményeket, hatása érzékelhetetlen – írta a Mandiner.

Az alapítvány megpróbált utána járni Kocsányos Pálma személyének. Első körben az rtl.hu -t kerestük meg az alábbi kérdéseinkkel:

  • Kocsányos Pálma létező személy?
  • Amennyiben létező személy, miért nincs feltüntetve az impresszumban?
  • Amennyibe létező személy, esetleg tudnak elérhetőséget adni hozzá?

Az RTL  a szerkesztőség rövidesen reagált is:

“Tisztelt olvasónk,

köszönjük a levelet! A cikket létező személy írta, aki álnevet használ, az impresszumban azért nem szerepel, mert külsős szerzőnk. Továbbítottuk neki az ön levelét.”

Tovább olvasom

Médiapiac

Életbe léptek az ukrán nyelvtörvény sajtóra vonatkozó rendelkezései

letbe léptek vasárnaptól az ukrán nyelvtörvény nyomtatott sajtóra vonatkozó rendelkezései.

Közzétéve:

Mostantól a nem ukrán nyelven megjelenő országos terjesztésű napilapoknak és egyéb újságoknak vagy át kell térniük az ukrán nyelvre, vagy ugyanolyan példányszámban és tartalommal, egy időben meg kell jelenniük ukrán nyelvű változatban is.

Ez alól egyelőre kivételek a csak egy megyén belül terjesztett kiadványok, amelyek az átállásra 2024 júliusáig kaptak haladékot.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál hozzáfűzte, hogy a törvény erre vonatkozó cikkelye elsősorban az orosz nyelvű sajtót érinti. Nem terjed ki ugyanis a krími tatár nyelven és más, Ukrajnában őshonosnak minősített népek nyelvein, valamint az angolul és az Európai Unió más hivatalos nyelvein megjelenő nyomtatott sajtótermékekre, köztük a magyar nyelven megjelenőkre sem.  

Az ukrán állami vezetésben azután kezdték aktívabban védelmezni az ukrán nyelvet, hogy Oroszország az Ukrajnában élő oroszajkú lakosság védelmére hivatkozva 2014-ben önkényesen magához csatolta a Krím félszigetet és fegyveres konfliktust szított a Donyec-medencében.

A parlament 2019-ben fogadta el az ukrán, mint államnyelv működéséről szóló jogszabályt – közismertebb nevén a nyelvtörvényt -, amely ellen mások mellett hevesen tiltakoztak a kárpátaljai magyar szervezetek is, mert szerintük felszámolja a kisebbségek valamennyi, korábban szerzett nyelvi jogát.

A törvény ugyanis a magánbeszélgetéseket és a vallási szertartásokat kivéve gyakorlatilag mindenhol kötelezővé teszi az ukrán nyelv használatát.

A jogszabály egyes rendelkezései rögtön hatályba léptek, másokét későbbre halasztották. Tavaly januárban lépett életbe például a szolgáltatói szférára vonatkozó rendelkezés. Ez előírja, hogy az alkalmazottak kötelesek az államnyelven megszólítani a látogatókat, át kell térniük viszont más nyelvre, ha azt az ügyfél kéri. Július 16-án a kulturális szférára vonatkozó normák léptek életbe. Ezek szerint – néhány kitételtől eltekintve – minden kulturális rendezvényt ukrán nyelven kell lebonyolítani. Egyebek mellett az idegen nyelvű színházi előadásokat is le kell fordítani ukránra feliratozással vagy tolmácsolással, az országban kiadott könyvek legalább felének pedig ukrán nyelvűnek kell lennie. E naptól fogva kell az állami hivatalnokoknak, valamint az ukrán állampolgárságot kérelmezőknek vizsgát tenniük ukrán nyelvből.

Tovább olvasom