Kövess minket!

Médiapiac

Közösségi hálózatot épít gyerekeknek a LEGO Csoport

A LEGO Life inspiráló közösségi játékteret biztosít a fiatalok részére a legmagasabb szintű online biztonsági előírások mellett – olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

A közösségi élmények létrehozása terén élen járó, és a minőségi, gyermekbarát digitális játékok fejlesztése terén is komoly tapasztalattal rendelkező LEGO Csoport bejelentette, hogy LEGO Life néven biztonságos közösségi hálózatot indít 13 éves kor alatti gyermekek számára – olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Mint írják, az új közösségi hálózaton a fiatal és tehetséges rajongók megoszthatják egymással alkotásaikat, kommunikálhatnak LEGO karakterekkel, és ihletet meríthetnek egymás munkáiból.

A szolgáltatás az elmúlt évben indult az USA, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Dánia, Ausztria és Svájc területén, mostantól pedig további 37 országban – köztük Magyarországon – lett elérhető.

„A LEGO Csoport olyan digitális alkalmazások és megoldások fejlesztésére törekszik, amelyek kiegészítik, és még izgalmasabbá teszik a LEGO játékélményt”

– fogalmazott közleményben Rob Lowe, a LEGO Kids Engagement vezető igazgatója.

„A LEGO Life lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekek az építés örömét és az alkotás büszkeségét biztonságos módon, a digitális világban is átélhessék és megoszthassák egymással – és ezáltal új dimenziókat nyit a fiatalok kreativitásának fejlesztése előtt” – tette hozzá.

Még közösségibbé és személyre szabhatóbbá játékélmény

A LEGO Life összekapcsolja a társaság játékainak fizikai és digitális világát, és a ma elérhető legjobb közösségi hálózatok tulajdonságait felhasználva a játékélményt még közösségibbé teszi.

A LEGO Club magazin Cool Creations („menő alkotások”) rovatában és a LEGO.com üzenőfalán már eddig is gyerekek milliói tették közzé büszkén alkotásaikat, történeteiket és fotóikat. Az alkalmazás a közösségi élmény kiterjesztésének irányába mutató következő lépés, amely még gazdagabb és dinamikusabb közösségi platformot biztosít a gyerekek számára.

„A LEGO Life révén a gyerekek LEGO alkotásai és történetei az őket megillető figyelemben részesülnek, és megkapják azt a széleskörű nyilvánosságot, amelyet megérdemelnek”

– nyilatkozta Lowe.

Az alkalmazás segítségével a gyerekek közvetlen virtuális kapcsolatba kerülhetnek kedvenc karaktereikkel. Az alkalmazás exkluzív tartalmakat, részletes 3D minifigura avatár szerkesztőt, vicces és szórakoztató építési ötleteket és feladatokat tartalmaz. Az applikáció új funkciója a hangulatjeleket tartalmazó LEGO Emoji billentyűzet, amelynek révén a gyerekek „LEGO nyelven” kommunikálhatnak egymással, megoszthatják alkotásaikat és véleményezhetik mások munkáját.

„A LEGO építőkockák már ma is a gyerekek univerzális kommunikációs nyelvét alkotják, amelyen szabadon kifejezhetik magukat” – mondta Lowe. „A LEGO Emoji billentyűzet ezt viszi egy lépéssel tovább, a gyerekek a hangulatjelek, matricák és kész kifejezések segítségével biztonságosan kommunikálhatnak egymással a LEGO Life alkalmazáson belül” – fűzte hozzá.

A fejlesztése kapcsán végzett globális fogyasztói kutatás eredményei szerint a válaszadó gyerekek 90 százaléka ismeri a hangulatjeleket és tudja, hogyan kell azokat használni a kommunikáció során. A megkérdezett gyerekek 40 százaléka válaszolta, hogy már eddigi is használt hangulatjeleket. A LEGO Emoji billentyűzet a már ismert kommunikációs keretrendszert öltözteti LEGO köntösbe, és lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy egymást inspirálják és támogassák – és még fejlődő helyesírásuk vagy íráskészségük ne jelentsen korlátot számukra.

Az inspiráció folyamatosan bővülő forrása

A nagyobb közösségi hálózatokhoz hasonlóan a LEGO Life a felhasználókat érintő, személyre szabott híreket közvetít. Az alkalmazás segíti a gyerekeket, hogy megtalálják az őket érdeklő témákat és kövessék az őket érdeklő oldalakat, hogy az üzenőfalon a számukra érdekes képeket és tartalmakat osszanak meg. Például a gyerekek követhetnek bizonyos állatokról, járművekről, hősökről, szezonális programokról vagy helyi témákról szóló, őket érdeklő oldalakat.

A felület emellett a gyerekeket szórakoztató és érdekes módon inspirálja és támogatja. Az alkalmazáson belül megjelennek a mesterépítők alkotásai és számos építési verseny, ösztönözve az építést és az alkotások megosztását. Wu mester a LEGO NINJAGO-ból, Emma a LEGO Friends-ből és LEGO Batman is feltűnik, alkotásra ösztönözve a gyerekeket és értékelve munkájukat. Az alkalmazás folyamatosan új funkciókkal bővül.

Ahogy az új közösségi oldal felhasználóinak száma nő, úgy válik majd egyre érdekesebbé az alkalmazás. A felhasználók pontokat gyűjthetnek az alkotásokért és az elvégzett feladatokért, valamint leltárt készíthetnek játékaikról. Az alkalmazás sok más felületen keresztül is elérhető lesz, hogy a lehető legtöbbrajongóhoz eljusson.

Maximális biztonság

A LEGO Life biztonságos közösségi hálózat 13 év alatti gyerekek számára. A gyerekek első digitális közösségi élménye kíván lenni, amely kézen fogva kíséri és megismerteti őket a közösségi hálózatok alapjaival, a társaság márkához kapcsolódó, megbízható értékek mentén. A felhasználók biztonságát a rendszer számos szempontból garantálja, amint azt az applikáció digitális biztonságról szóló fejezete részletesen ismerteti.

Személyes adatok nélkül

A LEGO Life alkalmazás nem teszi lehetővé, hogy a gyerekek személyes adatokat, önarcképeket vagy a felhasználó azonosítását lehetővé tevő információkat osszanak meg egymással. A felhasználói fiók létrehozása során a felhasználónevet az alkalmazás véletlenszerű névgenerátora kínálja fel, amely háromszavas, kedvesen vicces beceneveket hoz létre, mint például ElragadóGarnélarákHerceg vagy DelfinViliElnökúr. Valódi fotók vagy arcképek helyett a LEGO Life fiókhoz tartozó profilképet a felhasználók LEGO figurák és karakterek közül választhatják ki, amelyeket tetszésük szerint öltöztethetnek fel, kiválaszthatják a kívánt frizurát, és személyre szabhatják az adott karakter megjelenését.

Szülői engedély

A LEGO Life-hoz való csatlakozás után a gyermekeknek azonnal lehetőségük nyílik a feltöltött tartalmak között böngészni, csoportokhoz csatlakozni és saját figuráikat megalkotni. A teljes élmény eléréséhez, vagyis hogy a megosztott tartalmakhoz hozzászólásokat fűzzenek, illetve hogy saját játékaikról képeket tölthessenek fel, szülői engedéllyel regisztráció szükséges.

Amikor a gyermek először próbál hozzászólást írni vagy képet feltölteni, meg kell kérnie valamelyik szülőjét, hogy segítsen neki a regisztrációban. Az alkalmazás felületén a szülő meg tudja adni e-mail címét, ahova elküldenek neki egy ellenőrző kódot. Amint ezt a  szülő beírja az applikációba, a gyermek előtt megnyílik az út a továbblépésre.

Ellenőrzött tartalom

A LEGO Life oldalain megjelenő minden tartalmat és hozzászólást a cég moderátorai ellenőriznek, biztosítva, hogy csak az oldal előírásainak megfelelő és gyerekbarát tartalmak jelenhessenek meg. A moderátorok a márka értékeiről és a gyermekek számára biztonságos tartalmakról szóló képzésen vesznek részt, és a világ különböző pontjain található LEGO irodákban dolgozva garantálják a minőségi és gyors ellenőrzést.

A felhasználók által létrehozott tartalmakra hagyományos szöveg helyett a hangulatjeleket tartalmazó LEGO Emoji billentyűzettel tud a többi felhasználó reagálni. A kommentelés szigorú szabályokhoz és előzetes moderáláshoz kötött, a hangulatjeles kommenteket a moderátorok utólagosan ellenőrzik – ugyanakkor biztosítva, hogy az alkalmazáson belül a kommunikáció egyszerű, univerzálisan érthető és szórakoztató maradjon.

A LEGO és az UNICEF legszigorúbb biztonsági normái szerint

A vállalat biztonsági programja a „LEGO safety pledge” a szülőknek nyújt iránymutatást arról, hogyan beszéljék meg gyermekükkel a digitális biztonság kérdését és az online társadalmi viselkedés alapszabályait – az alkalmazás szabályai és eljárásai is ezen alapelveknek megfelelőek.

A LEGO Csoport emellett folyamatos partnerségi kapcsolatban áll az UNICEF-fel, és a társaság a gyermekjogi szervezet tanácsai és iránymutatásai alapján gondoskodott az applikáció gyermekbarát és biztonságos fejlesztéséről.

A szervezet és a társaság emellett közösen fejleszt egy olyan eszközt, amelynek segítségével a vállalatok értékelni tudják a gyerekek digitális biztonsága érdekében tett aktuális erőfeszítéseiket.

A LEGO Life alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból (iOS) illetve a Google Play áruházból (Android).

Médiapiac

Egyre népszerűbb a streaming és az online

Az emberek naponta 1-3 órát tévéznek, és egyre népszerűbbek a streaming és az online tartalmak. A Direct One TV szolgáltató 2021 augusztusában több mint 3000 előfizetőjét kérdezte meg tartalomfogyasztási szokásairól, és kiderült hogy a legtöbben filmeket és sorozatokat néznek.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A felmérés szerint a válaszadók 77 százaléka a hagyományos tévézést részesíti előnyben, emellett 44 százalékuk a streamingszolgáltatók műsorait is figyelemmel követi.

A hagyományos televíziózást a nők jobban kedvelik (81 százalék), a streamingszolgáltatók pedig inkább a férfiak között népszerűek, ezen csoport közel fele használja, míg a nőknek csupán harmada.

A streaming a 18-24 évesek között a legnépszerűbb, míg a televíziózás a 60 feletti korosztályban 90 százalékos aránnyal szerepel.

A trendek szerint a valós idejű televíziózás szerepe egyre inkább csökken: ma már csupán minden harmadik válaszadó nézi meg mindig adásidőben a kiválasztott műsort, 63 százalékuk, ha úgy adódik élőben, de inkább visszajátszva néz meg egy-egy adást.

A felmérésből kiderült az is, hogy a filmek és sorozatok a legnépszerűbbek: 78 százalékkal vezetnek a filmek és a sorozatok, a második helyen a természet- és dokumentumfilmek állnak, az emberek 67 százaléka néz ilyen jellegű műsorokat rendszeresen. A hír- és sportműsorokat pedig a válaszadók mintegy 40 százaléka kedveli és követi.

Tovább olvasom

Médiapiac

Ezek a közösségi tévék, rádiók kapnak támogatást

A médiatanács döntése nyomán tizenkilenc közösségi televízió, rádió és kisközösségi rádió majdnem 70 millió forintot kap műszaki fejlesztésekre – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága.

Közzétéve:

Pixabay

A közösségi médiaszolgáltatók támogatására kiírt műszaki pályázat idei első fordulójában a nyertesek 69,78 millió forintot fordíthatnak stúdió-, hang-, fénytechnikai berendezések és műsorjelátviteli, illetve a médiaszolgáltatáshoz szükséges informatikai eszközök vásárlására.

A televíziók közül támogatást kapott a Körzeti Televízió Tata, a Tatai Televízió, a Szentes Televízió, a biatorbágyi Völgyhíd TV, a csabacsűdi Körös Televízió, a Kiskőrös Televízió, a szegedi TiszapART televízió, a Bajai Televízió, a TV Szentendre, a Túrkeve Televízió, a tahitótfalui Danubia Televízió, valamint a budapesti EWTN BONUM és az Apostol TV. A közösségi rádiók közül a veszprémi Mária Rádió Nefelejcs és a fővárosi Klasszik Rádió 92.1, valamint a Magyar Katolikus Rádió 92,7 MHz és a 91,6 MHz jogosultságai pályáztak sikerrel. A kisközösségi rádióknál a Rádió Szentendre és a Rádió Szarvas kap segítséget – tették hozzá.

A médiafelügyeleti döntésekről azt közölték, nem indít eljárást a testület egy júliusban a Duna televízión 21 óra után, 12-es karikával sugárzott reklámblokk miatt, mert a kifogásolt szpotok – melyekben rágógumit, hüvelytablettát és probiotikumot népszerűsítettek – nem tartalmaztak olyan elemet, amely kedvezőtlenül befolyásolhatta volna a védett korosztály szellemi, pszichológiai és erkölcsi fejlődését.

Szintén bejelentést vizsgálva, nem indít eljárást a tanács az RTL Klub szolgáltatója ellen sem, ugyanis a tévécsatorna a 0 óra 30 perctől sugárzott Haláli csajok című sorozatot 18-as korhatár-besorolással, az előírásoknak megfelelően tette közzé, a műsorszám kezdetekor és a reklámok után megjelenítve a korhatári minősítésre vonatkozó jelzést – jelezték.

A grémium az ÉPI-TECH Magazin adásai kapcsán újabb két eljárást indít a termékmegjelenítésre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt, ezúttal a Kölcsey TV és a Somogy TV – különböző – szolgáltatói ellen. Augusztus elején ugyanis a közreadott műsor egy-egy adásában, illetve azok egy-egy ismétlésében építészeti cégek szolgáltatásairól, termékeiről reklámszerű többlet információk hangzottak el, ami jogszabályellenes. A műsorral kapcsolatban ezekkel együtt már kilenc eljárás van folyamatban a Médiatanácsnál – írták.

A testület hatósági ellenőrzést indított a hatoscsatorna szolgáltatója ellen, mert egy júliusi adásnapon az Ahogy nő a NŐ – nőgyógyászat és szexológia című műsort ugyan megfelelő, 18-as korhatárbesorolással és időpontban adta 22 és 5 óra között, a korhatári minősítésre vonatkozó, a műsort megelőző figyelemfelhívó, és a médiatörvény alapján kötelező jelzés azonban elmaradt – áll az NMHH közleményében.

A rádiós frekvenciapályázatokkal kapcsolatos döntésekről azt írták, a testület nyertest hirdetett a Székesfehérvár 96,1 MHz és a Kiskőrös 91,7 MHz helyi frekvenciák közösségi jellegű használatára kiírt pályázatokon: mindkét esetben az egyedül jelentkező Katolikus Rádió Zrt. nyert.

A Budapest 96,4 MHz körzeti frekvencia eljárásában egyedül az LBK Base Kft., a Budapest 105,9 MHz körzeti frekvencia esetében az LBK Sport Kft. indult, míg a Mór 89,0 MHz és a Szekszárd 102,5 MHz helyi frekvencia pályázatán kizárólag a Katolikus Rádió Zrt. nyújtott be ajánlatot. A testület az alaki vizsgálatok után mindegyik esetben nyilvántartásba vette a pályázó vállalkozást – tették hozzá.

A grémium elfogadta a Nyíregyháza 100,5 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű használatát célzó és egy Gyöngyös telephelyű kisközösségi rádiós lehetőségre szóló pályázat felhívásainak tervezeteit.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Médiapiac

Döbbenetes stílusban gyalázza a családokat a liberális portál

Gyalázatos stílusban ír a budapesti demográfiai konferenciáról és a családokról a 444. Szerintük csupán szaporulatról van szó.

Közzétéve:

Borítókép: Panelbeszélgetés a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Döbbenetes stílusban ír a Soros György blogjának számító, a 444 a csütörtökön kezdődött IV. budapesti demográfiai csúcsról. Az alábbi két képernyőmentésen jól látszik, hogy számukra a kérdés egyszerű “szaporodás” csupán, a gyerekeket pedig “szaporulatnak” nevezik. Vagyis úgy, ahogy azt csak az állatoknál szokás használni.

A blogoldalnak nyilván az fáj, hogy a konferencián egyértelmű tényekkel mutatnak rá arra, hogy az illegális migráció káros, valamint hogy az LMBTQ-lobbi célja a hagyományos családok szétverése. Mint ismert, Soros propagandistái 2015-ben azon búsongtak, hogy miért nem maradnak Magyarországon az illegális migránsok – emlékeztetett az Origo.

Tovább olvasom