Kövess minket!

Médiapiac

Kovács Zoltán: az európai döntéshozók is eltorzított hírekből tájékozódnak

Magyarország 2010 óta érzi negatív hatásait annak a nemzetközi gyakorlatnak, amelyet most a Soros-hálózat emberei a saját szavaik­kal mutatnak be – mondta Kovács Zoltán államtitkár. A nemzetközi kommunikációért felelős kormánytag szerint az lehet a megoldás, ha minden esetben reagálnak az eltorzított tényekre, amelyek a nyugati sajtóban megjelennek Magyarországról, azon viszont még dolgozniuk kell, hogy ez el is jusson a nyugat-európai közvéleményhez. Gulyás Gergely miniszter szerint a felvételek az őszödi beszédhez hasonlatosak.

MTI/Soós Lajos

– Ez egy évtizedek óta működő gyakorlat: Magyarország az elmúlt 10-12 évben érzi ennek a hatásait, mert a nyugat-euró­pai közvélemény és a politikai döntéshozók is az ilyen eltorzított hírekből tájékozódnak

reagált a Magyar Nemzetnek a magyar kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az elmúlt napokban nyilvánosságra került nyilatkozatokra, melyekben a nemzetközi baloldalhoz tartozó politikai aktor, újságíró, illetve a Soros-alapítvány egyik volt vezetője ismeri el, hogy Magyarországot és Lengyelországot sok igaztalan váddal támadják a nemzetközi politika színpadán.

Kovács Zoltán korábban Twitter-oldalán azt írta, „Soros katonái is ugyanazt mondják, mint mi”, azt pedig elismerte, hogy azon még dolgoznia kell a magyar kormánynak, hogy ez a tény azokhoz a külföldi médiafogyasztókhoz is eljusson, akiknél már adott esetben ki is alakult egy negatív kép Magyarországról. Az államtitkár tisztázta: az elmúlt két hétben napvilágra került néhány hír alapján mindenki számára nyilvánvalóvá válhat, hogyan működik a Soros-hálózat.

– Értelemszerűen nem jut el a nyugati olvasókhoz, hogy mitől népszerű a magyar kormány – utalt az Open Society Foundations volt igazgatójának egyik kijelentésére.

– Sok százan, sok ezren tevőlegesen részt vesznek ebben a folyamatban: a Soros-hálózat az elmúlt 30-40 évben épült ki gyakorlatilag az egész világon. Ami most napvilágra került, az náluk a napi rutin része lehet – magyarázta Kovács Zoltán.

Szerinte nem szabad eltorzított tényeket vagy véleményeket szó nélkül hagyni, reagálni kell, és létre kell hozni azokat a csatornákat, amiken keresztül a kormány el tudja juttatni az érintettekhez a valós információkat. – A nyugati olvasóközönség gyakran a valósággal már nem is találkozik – mutatott rá a politikus.

Kovács Zoltán szerint az is mindenkinek egyértelművé vált, hogy a globalistákat valójában nem érdekli a térségünk. – Az ő gondolkodásukat egy internacionalista felfogás határozza meg, gondolkodásukban lényegtelen, hogy ki hol él, de, mint az kiderült, ők is tudják, hogy ez a valóságban nem így van – véli az államtitkár. Mint rámutatott: az Euró­pán belüli országok között is alapvető különbségek vannak, de ez nem érdekli őket.

– Ezt mi az elmúlt tizenkét év minden hónapjában tapasztaltuk: a médiatörvény, az alaptörvény, a sarkalatos törvények elfogadásakor is beindult a mechanizmus – idézte fel Kovács Zoltán. Az államtitkár megemlítette, hogy most a választások közeledtével ismét a magyar választási rendszert támadja a Soros-hálózat, pedig a mi rendszerünkben tényleg a leadott szavazat számít, ezért emésztik meg nehezen, hogy Orbán Viktor három választást nyert meg egymás után.

Borítókép: Kovács Zoltán

Médiapiac

Bezárnak harmincöt fővárosi postát

Alacsony forgalmú egységekről van szó – közölte a Magyar Posta pénteken.

Közzétéve:

A bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek.

A Magyar Posta Zrt. hangsúlyozta: a jogszabályi kötelezettség alapján előírt 66 posta helyett a bezárást követően is 112 posta áll az ügyfelek rendelkezésére Budapesten.

A mostani szankciók okozta európai energiaválságban mindenkinek, a lakosságnak, az állami és nem állami fenntartású intézményeknek, munkahelyeknek is fontos energiatakarékosságban tudatosabban gondolkodnia, cselekednie

– fogalmaztak.

A közlemény szerint a vállalat számára továbbra is elsődleges szempont a szolgáltatások elérhetősége. Éppen ezért az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztés valósult meg, amelyekkel a postai szolgáltatások már nem csak személyesen, hanem digitális úton is elérhetők. Emellett a postai szolgáltatások a rendelkezésre álló szolgáltatási helyeken a változások után is magas színvonalon maradnak elérhetőek a budapesti ügyfelek számára – írta a Magyar Posta.

Tovább olvasom

Médiapiac

Új szereplővel bővül a közmédia tartalomgyártása a Petőfi-emlékév kapcsán

A jövőben a közmédia megrendelésére a Petőfi Media Group gyártja a Petőfi-platformok tartalmait.

Közzétéve:

Borítóképünkön Petőfi Sándor portréja Orlai Petrich Soma festményén, forrás: Wikipedia

A korábbinál is szorosabb együttműködésre lépett a közmédia, valamint a Petőfi-emlékév megvalósításában kiemelt szerepet vállaló Petőfi Media Group (PMG) – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel pénteken.

Tavaly márciusban, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára indított közös projektet a közmédia, valamint a bicentenárium koordinálásáért felelős szervezetek. Közös irányítás alá került a Petőfi Rádió és a Petőfi TV, továbbá a hozzájuk kapcsolódó online felületek. A másfél éve megkötött együttműködés tartalma október 1-től tovább bővül:

a jövőben a közmédia megrendelésére a Petőfi Media Group gyártja a Petőfi-platformok tartalmait

– írták a közleményben.

“A közmédia célja, hogy az együttműködésnek köszönhetően a Petőfi-emlékév eseményei a leghatékonyabb tartalom-előállítási módok alkalmazásával a fiatalok legszélesebb körét elérjék” – áll a közleményben.

“A klasszikus tartalom-előállítási módok mellett ma már elengedhetetlen az új eszközök, platformok teljes körű használata. A két szervezet közötti stratégiai partnerség lehetőséget biztosít a közmédia számára, hogy ezeket a megoldásokat a lehető leghatékonyabban vonja be a tartalomkészítésébe amellett, hogy a műsorok továbbra is képviselik a közmédia által támasztott magas elvárásoknak megfelelő minőséget”

– emelte ki a közleményben Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója.

Lóczi János, a Petőfi Media Group Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: a Petőfi-bicentenárium méltó megünneplése jegyében az MTVA és a PMG közötti együttműködés közös célja, hogy a kulturális élet meghatározó szereplőinek, alkotóművészeinek olyan adáskoncepciókban biztosítsanak megjelenési lehetőséget, amely szélesebb célcsoportokhoz juttat el kulturális edukációt.

A PMG kiemelt és elsődleges célja a gyártás során, hogy a nemzeti kulturális minőség megtartása mellett olyan hibrid adáskoncepciókat alkosson meg, amely speciális formanyelvi eszköztára mellett elősegíti a megjelenések online térbe való beágyazását, promotálását – közölte a közmédia.

Tovább olvasom

Médiapiac

Egyesül a Digi a leányvállalataival

Az összevonás csökkenti a költségeket, javítja a vállalati működés és az ügyfélkiszolgálás hatékonyságát, új szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé.

Közzétéve:

Borítókép: A DIGI egyik budapesti üzlete, fotó: MTVA/MTI/Bizományosi: Róka László

December 31-én egyesülnek a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel a leányvállalatai, a Digi Infrastruktúra Zrt., az Invitel Zrt. és az I-TV Zrt. – közölte a társaság az MTI-vel. Az összevonás csökkenti a költségeket, javítja a vállalati működés és az ügyfélkiszolgálás hatékonyságát, új szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé – indokolták a bejelentést.

Hozzátették, hogy

a Digi hosszú távon is fejlődésképes akar maradni, és az erőforrások észszerű kezelése egyre fontosabb lesz.

A társaság továbbra is biztosítja a stabil munkakörnyezetet, ügyfeleiknek pedig egyszerűbb ügyintézést ígérnek.

A közlemény szerint a megszűnő cégek tevékenységét az anyavállalat mint jogutód átveszi. A stratégiai átalakítás a szolgáltatásokat nem érinti, így sem a számlabefizetés, sem az ügyfélszolgálat elérhetőségei nem módosulnak. A tudnivalókról az ügyfeleket novemberben értesítik.

Az 1998-ban alakult Digi csaknem 1,1 millió előfizetővel az internet és televíziós műsorszolgáltatási piac második legnagyobb szereplője Magyarországon. Leányvállalataival együtt a társaság januárban került a 4iG csoport kizárólagos tulajdonába.

Tovább olvasom