Kövess minket!

Médiapiac

Kócos kaméleon

Kovács Patrícia szerint a sorozatoknak hihetetlen erejük van, amit ő maga is kihasznál. Tudatosan alakítja szakmai pályafutását, igyekszik elkerülni, hogy beskatulyázzák. Szakmai sikerei ellenére pedig már most tudja, ha egyszer befejezi színészi pályafutását, melyik tévécsatornánál kinek fogja főzni a kávét.

Teszel újévi fogadalmat (az interjú január elején készült – a szerk.)?

Soha nem fogadkozom. Nem képzelem el előre az életemet. Semmi másra nem vágyom, minthogy nyolcvanévesen is flexibilis maradjak, de ha magammal összhangban vagyok, ha érzem, mit kell elengednem, mit megszereznem, mi mellé kell odaállnom, nem érhet baj.

Színházi, filmes, televíziós munkák tekintetében sincs szükséged biztos pontokra?

Én már mindent megéltem. Azt is, amikor azt gondoltam valamiről, biztos, aztán másképpen alakult. A színház az egyetlen, amiről tudom, mi vár rám az aktuális évadban. Filmes projektekkel kapcsolatban nem merek semmit mondani. A Korhatáros szerelemmel kapcsolatban viszont folyamatosan kérdezik tőlem, folytatjuk-e. Ha csak azt nézem, milyen visszajelzéseket kapok, akkor kellene, még a kritikusok is elég szépen bántak velünk. (Nevet.)

Számomra mindig kérdés a magas művészetet űzők esetében, hogy hogyan tudják mindezt összeegyeztetni a televíziós szerepeikkel?

Nem sokkal azután, hogy elvégeztem a főiskolát, felkértek egy bankreklám főszerepére. Nagyon féltem, ezért mielőtt elvállaltam, megkérdeztem Máté Gábort, a volt osztályfőnökömet. Azt mondta, nagyon szerencsés vagyok, mert olyan kaméleon az arcom, a testem, a gesztusaim, hogy könnyen lehetek reklámos anyuka, öt perc alatt ugyanis képes leszek elfelejtetni a nézőkkel a színházban. Ez az egész pályámon elkísér.

Sokkal jobban érdekel, mi van egy-egy ajtó mögött, mint hogy egy sorozatszerepet követően attól féljek, hogyan jövök be egy Csehov-darabban a színpadra. Ez alkati kérdés, szabadúszóként nagyon tudatosan alakítom a szakmai életem.

A Félvilág című film után, amelyben végzet asszonyaként jelentem meg (Mágnás Elzát, az I. világháború előtti kor híres-hírhedt kurtizánját alakította – a szerk.), nagyon fontos volt a Korhatáros szerelem főszerepe, hogy ne kategorizáljanak be, hogy megmutassam, tudok másmilyen is lenni. Figyelek arra, hogy tágítsam a határokat, és a nézők ezt elfogadják.

Nagyobb népszerűséget hoz egy tévés szerep?

Forgattam filmeket, zsűriztem tehetségkutatóban, de ezek köszönőviszonyban sincsenek azzal az ismertséggel, amit egy-egy sorozat hoz. Hihetetlen erejük van. Ez egy hatalom, amit használok. Ha a tévés szerepeim miatt jön be egy néző a színházba egy mélydrámára, már megérte. Abszolút menő sorozatban szerepelni bárhol a világon.

Gyártás tekintetében van különbség a tévécsatornák között?

A Társas játék első évadában forgattam az HBO-val. Olyan volt, mintha nem Magyarországon lennénk, és ez azóta még inkább igaz. Az egy teljesen más világ, mind a finanszírozás, mind az elvárások, mind a munkatempó terén. Nem lehet összehasonlítani a két nagy kereskedelmi csatornával. Náluk ugyanaz megy, ott filmeket forgatunk. Csak egy példa: ha filmezem, egy nap alatt három perc hasznos anyagot kell felvenni, a Korhatáros szerelem esetében 13 perc volt a minimum. Ezzel a tempóval nagyon nehezen barátkoztam meg. Láttam a hibákat, volt, hogy droidként csináltam végig napokat, és azt éreztem, nem okoz örömet.

Mennyire voltak adottak a feltételek ahhoz, hogy megfelelő színvonalon dolgozz?

Sokszor úgy mentem haza, hogy nem is nagyon tudtam, mi történt velem, csak hajtottam magam egyik jelenetből a másikba, és nem volt csendem, bizonytalan voltam, jó munkát végeztem-e. Megengedő vagyok, de ilyen tempóban soha többet nem csinálok főszerepet.

Mást várok el egy sorozat és mást egy film főszerepétől. Persze nagyon jó lenne saját lakókocsi a forgatásokon, hogy egyedül lehessek, de szerintem nem kivitelezhető. Így is nagyon sok pénzt áldoznak a csatornák a gyártásra.

Van a sorozatban olya téma, amelyet felszínre hoztatok, amelyről szerinted szükséges beszélni?

A fő kérdés, hogy ítélkezhetünk-e mások felett, hogy milyen szinten szólunk bele a másik életébe, mennyire mondjuk meg, hogyan kellene élni. Itt van két szimpatikus ember, akik tizenhárom részen keresztül próbálnak elugrani azok elől az aknák elől, amelyeket akár csak pusztán jóindulatból is, de eléjük vetnek. Ugyanilyen fontos a melegvonal, illetve a kamaszokat érintő problémák.

Színészként ezek hiteles ábrázolása volt a legfontosabb feladatod?

Igen, és bár nem szeretnék hasonlítgatni, de ez azért is különbözik a másik kiemelt sorozattól, amelyben szintén játszottam (mosolyog, a Válótársakra gondol – a szerk.), mert női történet. Egy fokkal érzékenyebb, színesebb, ellentmondásosabb.

Ez miben nyilvánult meg?

Három gyermeket nevelő, dolgozó, valóságos nőt akartam ábrázolni, aki igenis kócos, sőt néha rémesen nyúzott, hogy a néző magára ismerjen. Iszonyatosan fontos volt, hogy ismétlődjenek a ruháim, legyen két táskám, egy randis és egy hétköznapi, mert én is így járok. Úgy voltam kisminkelve, ahogy akár én is ki tudnám sminkelni magam. Zavar, mikor más magyar sorozatokban túl van tolva a beauty. Az én lakásom pont úgy néz ki, mint a filmbeli, ugyanolyan rendetlen, minden összevissza van a hűtőben. Nagyon vertem az asztalt ezek miatt. Olyan szakadt autóm van a sorozatban, hogy öröm nézni. Nem jó, ha a néző álomvilágban él.

Kovács Patrícia
Kovács Patrícia

Milyen változásokat tapasztalsz a filmgyártás területén?

Először is készülnek filmek, ami nagyon fontos. Korábban sokkal kevesebb, és sokkal inkább szerzői filmek készültek, most pedig sok olyan is, amire azt mondanám, népszínház.

A közönségfilmre gondolsz.

Igen, de nem úgy…

Ahogy a Kincsem?

Igen, vagy mint A Viszkis. Ezek másképpen közönségfilmek, mint amilyen az S.O.S. szerelem? volt. Komolyabb történetek, nagyobb szabásúak, mégis sokakhoz eljutnak. A Kincsem bemutatóján nagyon büszke voltam, először is az Ervinre (Nagy Ervin, a film főszereplője – a szerk.), másodsorban arra, hogy létrejöhetett. A fesztiválsikerek kapcsán egyszerűen jó érzés magyarnak lenni. Remek magyar szakemberek vannak, szép eredményeket érünk el.

Vezettél reggeli műsort a SuperTV2-n, voltál zsűritag a Hungary’s Got Talentben, amelyről meg is jegyezted, mennyire manipulatív volt. Hogy vélekedsz ma ezekről?

Nem tudtam, mibe megyek bele, de semmit sem bántam meg. A reggeli műsorban megtanultam három perc alatt nagyon flott és kedves lenni, akkor is, ha valami nem érdekelt. Iszonyatosan gyors észjárást, nyelvpörgést igényelt. Az pedig, hogy hajnal ötkor kellett kelni, kondiban tartott. Jó kaland volt, sokat tanultam. Ennek ellenére azt gondolom, köszönöm szépen, megvolt, és nem akarok többet ezzel foglalkozni, mert már nem érdekel.

A Got Talent maga volt az Alice Csodaországban. Két nap után jöttem rá, hogy egy valóságshow-szereplő vagyok, csak éppen taxival közlekedtem, valamint jobb volt a kávé és a gázsi. Mindez nem töltött el rossz érzéssel, lehengerelt az ördögi munka, ahogy a show létrejött. Ebben az RTL iszonyatosan profi.

Emlékszem, rajongva néztem Schwichert-Takács Lászlót (többek között az X-Faktor, a Csillag Születik és a Szombat Esti Láz kreatív producere, 2017. decemberétől az RTL Magyarország marketingkommunikációs igazgatója – a szerk.), hogy micsoda egy first class manipulatív cirkuszigazgató. Az biztos, hogy ma egészen másképpen léteznék egy ilyen műsorban. Akkor kicsit zavart, hogy miért mondok én meg bárkinek bármit. Azóta eltelt pár év, magabiztosabb lettem, de az már akkor megfogalmazódott bennem – és ezt ma is nagyon komolyan gondolom –, ha egyszer abbahagyom a színházi szakmát, megyek Schwichertnek kávét főzni, mert meg akarom tanulni, amit ő tud – elképesztő.

(Az interjú eredetileg a Médiapiac 2018/1-2. számában jelent meg. A lapra itt fizethet elő, illetve ezeken a standokon veheti meg.)

Médiapiac

A hírközlési szabályok módosítását összegezte az NMHH

Könnyebb, gyorsabb az internetszolgáltató-váltás, valamint a hozzáférés a korábbi e-mail- és ügyfélfiókhoz – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága hétfőn

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A közleményben kiemelték, hogy a hazai hírközlési szabályok legfontosabb módosításait összegezi az NMHH fogyasztói tájékoztató aloldala, az nmhh.hu/hirkozlesiszabalyok.

Felidézik, a tavaly nyáron életbe lépett változások között szerepel például, hogy

a szolgáltatóknak ingyen, egyszerűen biztosítaniuk kell az utólagos számhordozást, az internetszolgáltatók közötti úgynevezett szünetmentes váltást, és rendszeresen tájékoztatniuk kell előfizetőiket a legolcsóbb díjszabásaikról.

Az új európai uniós hírközlési kódex nyomán a szolgáltatóknak 2021. június 30-ig kellett az általános szerződési feltételeiket (ÁSZF) átalakítaniuk.

A hatóság közleményében hangsúlyozta, nemcsak telefonszolgáltatót lehet már könnyen váltani, hanem

lehetőség van arra is, hogy az előfizető az internetszolgáltatók között is szünetmentesen válthasson, ha az műszakilag megvalósítható.

Ezt csak egyszer és egy helyen kell jelezni: az új szolgáltatónál kell kérni a szolgáltatóváltást, aki intézkedik a korábbi szerződés felmondásáról, és együttműködik az előző szolgáltatóval abban, hogy a váltáskor a szolgáltatás kiesése ne legyen több egy munkanapnál, akkor sem, ha a szünetmentes váltás műszaki feltételei nem adottak – írják a közleményben.

Kitérnek arra, ha a szolgáltató a bekötést késve vagy hibásan teljesíti, a szabályozás kompenzáció fizetését írja elő. A kompenzációt főszabályként az átvevő szolgáltató fizeti az előfizetőnek.

Ha az előfizető az internet-előfizetés mellett e-mail-szolgáltatást is igénybe vesz a szolgáltatójától, és az internet-hozzáférésre vonatkozó előfizetői szerződése megszűnik, akkor

az előfizető kérésére a szolgáltatónak még legalább fél évig biztosítania kell a hozzáférést a fiókhoz, vagy továbbítania kell az üzeneteket egy, az előfizető által megadott e-mail-címre

– olvasható a közleményben.

Az előfizetői szerződés megszűnése után a szolgáltató köteles még egy évig biztosítani az előfizetőnek, hogy hozzáférjen az előfizetői szerződésével kapcsolatos, elektronikus tárhelyen tárolt információkhoz.

Ha az előfizető felmondja telefonszolgáltatójánál a szerződését, hívószáma megtartását a szerződés megszűnése utáni egy hónapban is kérheti az egykori szolgáltatójától.

Az ilyen utólagos számhordozáskor a volt előfizető a számát ingyen áthordozhatja egy másik szolgáltatóhoz, aminek az ügyintézésében az új szolgáltató köteles eljárni, a régi szolgáltató pedig együttműködni – hívta fel a hatóság közleményében a figyelmet.

Kiemelték azt is, hogy

a hírközlési szolgáltatóknak tájékoztatást kell adniuk előfizetőiknek az elérhető legkedvezőbb díjakról,

az internet- és telefonszolgáltatóknak évente, illetve bármikor az előfizetők kérésére, általában bármely hírközlési szolgáltatónak pedig a határozott idejű előfizetői szerződés lejárata előtti 90 napban három alkalommal.

Valójában nem újdonság, de az új hírközlési kódex egyértelművé teszi, hogy a “díjazás ellenében” fordulat már nemcsak pénzfizetéssel kiegyenlített szolgáltatást jelent, hanem a személyes, vagy más adatok átadásával is “fizet” az előfizető. Tehát a pénzben kifejezve ingyenes szolgáltatás is lehet elektronikus hírközlési szolgáltatás – és vonatkoznak rá a felhasználókat védő szabályok -, ha az egyéb fogalmi feltételek igazak rá – tájékoztattak.

A hírközlési hatóság ellenőrzi, hogy a piaci szereplők frissítették-e az általános szerződési feltételeiket, és az előfizetői tudatosság növelése érdekében rendszeresen tájékoztatja a fogyasztókat azokról az új szabályokról, amelyekre érdemes odafigyelni – közölte a NMHH kommunikációs igazgatósága.

Tovább olvasom

Médiapiac

Az NVB megállapította a politikai reklámok műsoridejét

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén döntött a népszavazást kezdeményező kormány és a parlamenti frakciók politikai reklámjainak közzétételére rendelkezésre álló közszolgálati műsoridő felosztásáról.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A népszavazásról szóló törvény szerint országos népszavazási kampányidőszakban politikai reklámot a kezdeményezés szervezői, továbbá a kezdeményezés szervezésében részt nem vevő, de országgyűlési képviselőcsoporttal rendelkező pártok tehetnek közzé.

A jogszabály szerint a politikai reklámok közzétételére rendelkezésre álló időtartam 300 perc. A népszavazási kezdeményezés szervezője és a frakciók rendelkezésére álló időtartamot egyenlő arányban kell felosztani.

A népszavazást a kormány kezdeményezte, az Országgyűlésben pedig hét frakció van (Fidesz, KDNP, Jobbik, MSZP, DK, LMP, PM), vagyis a kormány és a hét frakció egyenként – valamennyi kérdés tekintetében összesen – 37 perc 30 másodperc időtartamban teheti közzé politikai reklámját a Duna Médiaszolgáltató Zrt. lineáris médiaszolgáltatásaiban.

A politikai reklámot a Duna Médiaszolgáltató Zrt.-nek “a legnagyobb éves átlagos közönségaránnyal bíró médiaszolgáltatásaiban” kell közzétennie.

Tovább olvasom

Médiapiac

A járvány alakulásával együtt változott a hazai mobilpiac is

A Covid-19 járvány és a terjedése elleni védekezés olyan formái, mint a kijárási korlátozások, a távoktatás vagy az otthoni munkavégzés, valamint az átoltottsági arány emelkedésének köszönhető lazulások jelentősen hatottak a hírközlési fogyasztási szokásokra, így a mobiltelefon- és mobilinternet-szolgáltatás piacára is – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb, 2017 harmadik negyedévétől 2021 második negyedévéig terjedő mobilpiaci jelentéséből.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A jelentés szerint 2020 közepéhez képest 2021 közepére közel negyedével – 23,8 százalékkal – nőtt az internetforgalom (155 millióról 192 millió Gbyte-ra). Ugyanebben az időszakban 4,3 százalékkal nőtt az indított hívásforgalom, 6,9 milliárdról 7,2 milliárd percre.

A roamingszolgáltatás igénybevételére egyfajta szezonalitás jellemző, ugyanis nyaranta megugrik a szolgáltatás használata. Az indított roamingforgalmak alakulására a szezonalitáson kívül korábban jellemző, folyamatosan növekvő tendencia 2020-ban, különösen annak második negyedévétől kezdődően látványosan megtört.

2021 első negyedévében mindössze 430 ezer SIM-kártyáról indítottak külföldön hívást, ami csak alig több, mint harmada az egy évvel korábban mért 1,2 milliónak.

2021 első félévében újból növekedés volt megfigyelhető, ugyanis 2021 második negyedévében már 687 ezer darab kártyáról telefonáltak a tavalyi azonos időszakban mért 525 ezer helyett. Bár a SIM-kártyák száma csökkent, a készülékekről azonban jóval többet telefonáltak:

míg 2020 első negyedévében átlagban közel 51 percet beszéltek hazai előfizetők külföldön hívást indító SIM-kártyákról, 2021 első negyedévben ez már 127 perc volt.

A külföldi mobilinternetezés trendje is megtört, a 2019 végéig jellemző növekvő tendencia megszakadt. 2020 negyedik és 2021 első negyedévében is alig félmillió SIM-kártyáról neteztek az országon kívül, ez alig 40 százaléka az egy évvel korábbi 1,4 milliónak. A telefonáláshoz hasonlóan ebben az esetben is jellemző, hogy aki külföldről netezett, az sokkal többet tette ezt, mint korábban – állapította meg az NMHH.

A mobilinternet-szolgáltatás piacának két szegmense – a nagyképernyős és az okostelefonos – mind méret, mind használati jellemzők tekintetében jelentős eltéréseket mutat. A nagyképernyős szegmenshez hozzávetőleg félmillió SIM-kártya tartozik (ezeket jellemzően laptopon, tableten vagy asztali gépen internetezők használják), és ezek száma érdemben nem változott a vizsgált időszakban. Az okostelefonos szegmens kártyáinak száma ezzel szemben a teljes vizsgált 4 éves időszakban növekedést mutatott: az időszak során több mint 1,6 millió kártyával bővült és elérte a 7 millió kártyát. Mára az összes mobilinternet-kártya közel 94 százaléka az okostelefonos szegmenshez tartozik. Az okostelefonos SIM-kártyák aránya a teljes piac szempontjából is jelentős: 2021 közepén az összes forgalmat bonyolított SIM-kártya 67,6 százaléka ide tartozott – írták.

A két szegmens felhasználói által bonyolított, átlagos havi internetforgalom jelentősen eltér: az időszak végén a nagyképernyős szegmens esetében az egy SIM-kártyára jutó havi forgalom 28,6 GByte volt, míg az okostelefonos szegmens felhasználói átlagosan 7,2 GByte forgalmat bonyolítottak havonta. A forgalmazásban meglévő különbség miatt még 2021 közepén is a nagyképernyős szegmens részesedése tette ki a teljes forgalom 20,7 százalékát.

A 4G-hálózat igénybevétele mind az internet-, mind a hangforgalomban folyamatosan nő: előbbi 96,1 százaléka, utóbbi 61,6 százaléka zajlott ezen a hálózaton. 2022-ben feltehetőleg jelentősen átrendeződik ez a szegmens, ugyanis a hatóság idén elkezdi a 3G-s technológia kivezetését, amihez mobilkészülékcsere-támogatási programot is indít februártól – írta a hatóság.

Azt is megjegyezték, a teljes, az M2M-szolgáltásról is információkat tartalmazó tanulmány már olvasható a hatóság honlapján .

Tovább olvasom