Kövess minket!

Médiapiac

Kiemelkedő nézettséggel indult a TV2 új sorozat

Hétvégén dupla epizóddal és kiemelkedő eredménnyel indult el a TV2 új heti sorozata, a Pepe: mindkét rész mindhárom korcsoportban megnyerte a saját idősávját

A borítókép forrása: TV2

Hétvégén dupla epizóddal és kiemelkedő eredménnyel indult el a TV2 vadonatúj heti sorozata, a Pepe. A vasárnap este 20.35-kor kezdődő első részt 727 ezren, a 21.20-kor kezdődő második részt 611 ezren látták a teljes lakosságon belül. A nézők érdeklődésének köszönhetően mindkét epizód mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A18-49, A4+) toronymagasan nyerte a saját idősávját a fő konkurens RTL Klubbal szemben.

A dunaszéphelyi pecsenyéző tulajdonosainak életét nyomon követő vígjátéksorozat 20.35-kor kezdődő premierepizódját a 18-59 éves nézők 16,0%-a, illetve a 18-49 éves nézők 14,6%-a látta, így a Pepe még a heti toplista legnézettebb műsora címet is megszerezte mind a 18-59 éves (AMR: 371 ezer fő), mind a 18-49 éves nézők (AMR: 236 ezer fő) körében.

Az Exatlon Hungary hétvégi döntői szintén sikerrel koronázták meg az egész All Star évadot. Április 10-én ért véget a bajnokok és kihívók végső harca, és vasárnap a férfi és női mezőny győztese is magasba emelhette a legjobbnak járó trófeát. A pénteki elődöntőt átlagosan több, mint félmillió 4 éves vagy annál idősebb néző követte figyelemmel, míg a vasárnapi dupla döntőre már 729 ezren voltak kíváncsiak a teljes lakosságon belül. Ezzel az eredménnyel a vasárnapi döntő küzdelem a teljes évad második legnézettebb adása lett a premier epizódot követően (A4).

A teljes All Star évad nagyon szép eredményekkel zárult – nem csupán a pénteki elődöntő és a vasárnapi dupla döntő nyerte saját idősávját mindhárom kiemelt korcsoportban, hanem átlagosan a teljes évadot is többen nézték, mint a fő konkurens RTL Klub azonos idősávját. Az All Star évad egy-egy epizódját átlagosan a 18-59 éves nézők 12,1%-a, a 18-49 éves nézők 12,4%-a, a 4 éves vagy annál idősebb nézők 15,1%-a követte figyelemmel (RTL Klub azonos idősáv azonos sorrendben: 11,8%; 11,1% és 11,9%).

A hétvégi műsorok sikerének is köszönhetően teljes napon, heti átlagban a TV2 csatornát választotta a legtöbb néző, ezzel pedig nem csak a főcsatorna, hanem a TV2 Csoport is sikeresen megtartotta piacvezető pozícióját éves átlagban is mindhárom kiemelt korcsoportban.

A TV2 azonban nem csupán a nézettség tekintetében ért el szép eredményeket hétvégén. Az április 9-én adásba kerülő Neked énekelek jótékonysági gálaműsorban a nézői felajánlásoknak köszönhetően összesen közel 75 millió forint pénzadomány gyűlt össze, mellyel a TV2 idén az Ukrajnából menekülőket támogatja – olvasható az Origo.hu-n.

Médiapiac

Médiaszolgáltatókat büntetett, figyelmeztetett a médiatanács

Jogsértések miatt figyelmeztette a Hír TV és az FM 103.9 – A ROCK rádió szolgáltatóit a médiatanács, a Kossuth rádió médiaszolgáltatóját pedig bírsággal sújtotta – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatósága.

Közzétéve:

Pixabay

Közleményükben azt írták: a Kéklótusz apáca kalandjai című tibeti népmesét kora este, gyerekeknek szóló felvezetéssel, 12 éven aluliak számára nem ajánlott minősítéssel sugározta a Kossuth rádió április 8-án. A médiatanács vizsgálata megállapította: a történet “annyi halált és erőszakot tartalmazott”, hogy az káros lehet a gyermekek személyiségfejlődésére, ezért a médiaszolgáltatónak a műsorszámot 16 éven aluliak számára nem ajánlott korhatári kategóriába kellett volna sorolnia és 21 óra után sugároznia. Az eset a kiskorúak kiemelt védelmére tekintettel súlyos jogsértésnek minősül – írták.

A médiatanács 200 ezer forintos bírságot rótt ki a közrádió médiaszolgáltatójára, amelyet az ismételt jogsértés miatt a vezető tisztségviselőnek szóló 50 ezer forintos bírsággal egészített ki – ismertették.

Márciusban és áprilisban 91 alkalommal tett közzé a Hír TV társadalmi célú reklámot a megrendelő megnevezése nélkül, megsértve ezzel a médiatörvény vonatkozó bekezdését – állapította meg a hatóság.

Azt írták: a Választás 2022 című társadalmi célú reklámok részvételre buzdítottak az országgyűlési választásokon, azaz állampolgári jogok gyakorlására hívták fel a figyelmet, a fogyasztói érdek tehát nem sérült súlyosan azzal, hogy a közleményben nem nevesítették annak megrendelőjét, ezért a médiatanács csak figyelmeztetésben részesítette a televízió szolgáltatóját.

Az FM 103.9 – A ROCK budapesti kereskedelmi rádió szolgáltatója a vizsgált hét napból ötben megsértette a reggel 6 és 9 óra közötti, valamint a délután fél 5 és fél 8 közötti idősávokra, napi négy-négy alkalommal budapesti közlekedési hírek sugárzására vállalt kötelezettségeit – állapította meg a médiatanács hatósági ellenőrzése során. A jogsértés csekély súlya miatt a testület nem szabott ki bírságot, hanem figyelmeztetésben részesítette a rádió médiaszolgáltatóját.
A hatóság közleményében arról is beszámolt, hogy lezárták a Mezőtúr telephelyre meghirdetett kisközösségi rádiós pályázatát, amelynek nyertese az egyedüliként pályázó Actor Média Kft. lett, valamint elfogadták a Barcs 102,7 MHz frekvenciára, kereskedelmi rádiószolgáltatásra kiírt pályázat tervezetét.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Médiapiac

Egy évtizedig írt fikciót az unatkozó háziasszony a Wikipédiára

Milliónyi szóra rúgott a munkássága, kitalált középkori történelemben utazott.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Komoly botrány tört ki a Wikipédia háza táján, miután egy furcsaságokra panaszkodó bejelentés miatt indult vizsgálat során kiderült, hogy a közösségi enciklopédia kínai nyelvű kiadásában valaki tizenkét éven keresztül kitalált sztorikkal tette színesebbé a középkori történelmet.

A legalább négy szerkesztésre regisztrált profiljának egyike után „Zhemao” néven ismertté vált kínai nő 2010-ben kezdett történeteket fabrikálni, bő egy évtized alatt 206 hamis információkat tartalmazó szócikket írt és több száz másikat módosított, több milliónyi szóra rúgott a munkássága. Elsőként a Csing-dinasztia egyik hírhedt tagjának életét tette még színesebbé, majd 2012-től kezdve javarészt az orosz történelmet turbózta fel a fantáziájából kipattant történetekkel, két korai szláv törzs véres háborúját kiindulópontként használva.

A fantasy kategóriás tartalmainak és kínai fiókjainak törlését követően Zhemao bocsánatkérő levelet tett közzé az angol nyelvű Wikipedián, állítása szerint nagyon érdekli a történelem, és bánja a tetteit. Amint azt az Origo.hu írja, agáról is hazudott korábban, nem egy Oroszországban dolgozó kínai diplomata orosz történelemre szakosodott lánya, hanem főállású háziasszony, középfokú végzettséggel.

A jelenlegi tudásából nem tud megélni, de szeretne valamiféle … való nonszenszírás helyett tisztességes munkával töltse ki a szabadidejét.

Tovább olvasom

Médiapiac

A HírTV-hez igazol Jeszenszky Zsolt

A HírTV-n folytatódik a nagy sikerű Politikai hobbista című műsor Jeszenszky Zsolt vezetésével. A július 10-én, vasárnap este 20.10-kor debütáló hírshow-ban a szereplők kendőzetlen őszinteséggel, gyakran fanyar humorral tárgyalják ki a legfontosabb hazai és nagyvilági híreket, aktualitásokat.

Közzétéve:

Fotó: HírTV

A szókimondó stílusáról ismert véleményvezér, Jeszenszky Zsolt személyisége és csapata a garancia, hogy a műsor egyszerre lesz komoly és vicces, valamint minden, az adásban felmerülő téma nyíltan és merész tálalásban kerül majd terítékre. Az Antall-kormány egykori külügyminiszterének fia, aki 25 évet töltött a zeneiparban, önmagát többek között gasztromániákusként és Jézus-rajongóként is jellemzi, mára a jobboldal egyik legismertebb megmondóemberévé vált – írta a csatorna internetes oldala.

Zsolt megnyilvánulásait a legnagyobb közösségi portálon közel ötvenötezer ember követi és a közéleti konferenciák, események gyakori szereplője és felszólalója. 

A Politikai hobbista műsorral az alkotók célja az, hogy a közéleti kérdéseket a hír merev műfajától picit eltérően emészthetőbb, közérthetőbb, könnyedebb formában közvetítsék a nézőknek több nézőpontból is megvilágítva.

Jeszenszky Zsolt a műsor kapcsán elmondta: „Nagy örömömre szolgál, hogy a kis csapatommal együtt ezentúl a HírTV nagyobb csapatát erősíthetem. És itt, ezennel meg is ígérem: minden káromkodásért megcsinálok majd öt fekvőtámaszt.”

Nagyon örülünk Zsolt csatlakozásának, hogy a műsorát a HírTV-n folytatja. Érkezésével hiszünk abban, hogy televíziónk eddig is széles skálán mozgó, informatív tartalmai még további bővülnek. A heti rendszerességgel jelentkező műsor nézői nem csak informálódni, hanem szórakozni is tudnak majd – nyilatkozta Gajdics Ottó, a HírTV tartalmi igazgatója.

 A Politikai hobbista július 10-én, vasárnap 20.10-kor debütál a HírTV-n és azt követően minden vasárnap ugyanebben az időpontban lesz látható. 

Tovább olvasom