Kövess minket!

Médiapiac

Kereskedelmi vonalon újít a TV2

Az anyacég nemzetközi kereskedelmi márkáját vezetik be a magyar piacra. A SevenOne Media élére piaci hírek szerint Laczkó Endre kerülhet.

A magyar piacon is bevezeti anyacége, a ProSiebenSat.1-csoport kereskedelmi márkáját, a SevenOne Mediát a TV2-csoport. Így a jövőben e márkanév alatt, integráltan értékesítik a tévécsatornák és a site-ok felületeit. A kínálatba a hagyományos szpotok mellett kreatív szpotok, non-szpot megjelenések, online és off-screen megoldások, termékelhelyezés, márkázott tartalmak, licensing és merchandizing tevékenység, talent menedzsment és bevételmegosztáson alapuló üzleti együttműködések tartoznak.

A SevenOne Mediát a ProSiebenSat.1 a német mellett az osztrák és a svájci piacon is bevezette már. Ezt a kereskedelmi know-how-t kívánják a magyar piacon is meghonosítani. Az átalakítás része volt a kereskedelmi és az üzletfejlesztési osztályok összevonása, amely Megyeri András távozását is maga után vonta. A SevenOne Media bejelentésével egy időben megújult a TV2-csoport sales oldala is.

“A SevenOne Media bevezetése fontos lépés mind a vállalat, mind a hirdetői piac számára. Az erős csatornaportfoliónkban rejlő lehetőségek még hatékonyabb kiaknázására életre hívott kereskedelmi márka a megváltozott hirdetői igényekre reagálva tovább erősíti azt a törekvésünket, hogy a TV2-csoport megkerülhetetlen médiavállalat maradjon a jövőben is” – mondta Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója.

A Marketing & Média értesülése szerint a magyar piacon most kialakított SevenOne Media élére Laczkó Endre kerülhet. A szakember 2008 óta a Juventus Rádió vezérigazgatója. Simon Zsolt nem erősítette meg, de nem is cáfolta a lap információit. A TV2-csoport minden esetre hosszú ideje, Steve Varcoe márciusi távozása óta kereskedelmi igazgató nélkül működik, a kapcsolódó feladatokat azóta Simon Zsolt látja el.

Médiapiac

Kémkedés gyanújával fogtak el egy orosz újságírót

Kémkedés gyanújával őrizetbe vettek egy orosz újságírót a koszovói határon – jelentette be helyi idő szerint szombaton a koszovói belügyminiszter.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Xhelal Sevcla közleményben tájékoztatott, hogy a Daria Aszlamova nevű újságíróról „több országban bebizonyosodott, hogy az orosz hadsereg és hírszerzés számára végez kémtevékenységet”. A Komszomolszkaja Pravda című orosz lap később Aszlamovára hivatkozva azt közölte, hogy az alkalmazásukban álló újságíró azóta kiszabadult, és jelenleg a szerbiai Raska városában tartózkodik. Aszlamova és a lap nem tértek ki a hatóságok által említett kémkedés gyanújára.

A múlt héten ismét fellángolt a feszültség Koszovó és Szerbia között. Moszkva a héten támogatásáról biztosította Belgrádot a koszovói konfliktusban, amely azt követően lángolt fel, hogy a koszovói kormány szombaton bejelentette: augusztus 1-jétől azok, akik szerbiai dokumentumokkal akarnak belépni Koszovóba, kilépési és belépési igazolást kapnak az átkelőknél, valamint a szerb rendszámtáblájukat is le kell cserélniük a belépésnél ideiglenes koszovói táblára – írta a Magyar Nemzet.

Tovább olvasom

Médiapiac

Kihagyta hírügynökségi cégét Kálmán Olga a vagyonnyilatkozatából

A DK politikusa is kitöltötte vagyonnyilatkozatát, nem is akárhogy.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A DK országgyűlési képviselője, Kálmán Olga élt az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel, s rögtön kihagyta a vagyonnyilatkozatból a hírügynökségi cégét 

– hívta fel a figyelmet a Mandiner

A Magyar Nemzet által szemlézett cikk kiemelte, hogy Kálmán Olga korábbi vagyonnyilatkozatában a szabályozásnak megfelelően minden gazdasági érdekeltségéről, így a K.O. Press Hírszolgáltató Bt.-ről is beszámolt, legfrissebb vagyonnyilatkozatából viszont – vélhetően az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel élve – a Gyurcsány-párt képviselője immár kihagyta hírügynökségi cégét. 

A Mandiner részletezi, hogy Kálmán Olga cége egyébként többek között hírügynökségi tevékenységgel, könyvkiadással, napilapkiadással, egyéb időszaki kiadványok kiadásával, világhálóportál-szolgáltatással, vezetési tanácsadással és kommunikációval foglalkozik. 

Ez a tevékenységi kör egyébként bizonyos esetekben a jelenlegi szabályozás szerint határterületnek is minősülhet, hiszen ha például politikai kommunikációs tanácsadást vagy közéleti, politikai tematikájú napilapot, könyvet, kiadványt ad ki a cég, az akár bele is eshet azon bevallani köteles gazdasági társaságok körébe, amelyek befolyást gyakorolhatnak a közpolitikával kapcsolatos kérdésekre

– hangsúlyozta a Mandiner cikke.

Hozzáteszik: kérdés az is, hogy ha a Gyurcsány-párt képviselője is él az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel, mennyire hiteles a baloldali pártok és média eddigi narratívája, amely igencsak szájhúzva fogadta az új vagyonnyilatkozati rendszer bevezetését.

Tovább olvasom

Médiapiac

Elérhetetlenné vált a jellegzetes ellenzéki Facebook-oldal

Az előadó Youtube-csatornájáról is törölte korábbi politikai tartalmú videóit.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A sajátos ellenzéki előadó, a kormányellenes tüntetések jól Ismert arca, Antsi, Vasárnap még azt írta közösségi oldalán, hogy:„Nem látok jövőt a jelenlegi ellenzékben”.

Csalódottságát az okozta, hogy a szombat délutánra, a Kossuth térre hirdetett Márki-Zay Péter nevével is fémjelzett tüntetés a szervezők szerint is kudarcba fulladt. Bár a Facebook-eseménynél több mint 2500-an jelezték a részvételüket, a rendezvényen egyes becslések szerint mindössze 100 ember jelent meg.

Törölte több korábbi videóját is

Alig pár órával a bejegyzés megjelenése után azonban elérhetetlenné vált Antsi Facebook-oldala. Ugyanakkor a Youtube-csatornája még elérhető, viszont időközben arról is lekerültek a korábbi, kormánykritikus szerzeményei. Így már csak 16 videó érhető el nála – számolt be róla a Mandiner.

Tovább olvasom