Kövess minket!

Médiapiac

Július végéig még lehet jelentkezni a közmédia tehetséggondozó programjába

Meghosszabbították a határidőt, a hónap utolsó napjáig várják az érdeklődő fiatalok jelentkezését az ingyenes képzésre.

Borítókép: Kontra György, az M1 Híradó bemondója a 4-es stúdióban a közmédia Kunigunda úti gyártóbázisán 2020. március 15-én, fotó: MTI/Illyés Tibor

A közmédia “páratlan karrierlehetőséget kínál” a televíziós és rádiós szakma iránt érdeklődőknek egy világszinten is kiemelkedő technikai feltételeket biztosító környezetben. A fiatalok mentor támogatásával, gyakorlatorientált formában ismerkedhetnek meg a szerkesztő-riporteri feladatokkal a műsorgyártásban, valamint egyéni beszédtechnikai képzést is kaphatnak – írták az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.

Úgy fogalmaztak: ezúttal is megnyitja kapuit a média iránt érdeklődő, legalább érettségivel rendelkező vagy akár jelenleg is ezen a területen felsőfokú tanulmányokat folytató, illetve friss diplomás fiatalok előtt a közmédia.

Az ingyenes tehetséggondozó program hosszú távú célja az utánpótlás kinevelése tartalmi és produkciós területre.

A programban a résztvevők kompetenciafejlesztését személyes mentor iránymutatása és egyéni beszédképzés is biztosítja. A fiatalok a televíziós és a rádiós szakma alapját jelentő szerkesztő-riporteri tevékenységgel ismerkedhetnek meg a műsorgyártásban, miközben a szakma legjobbjaitól tanulhatnak – írták.

A program az elméleti ismeretek átadása mellett a gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektet: a fiatalok közvetlenül vehetnek részt a munkafolyamatokban, hogy átfogó képet kapjanak a rádiós és televíziós műsorgyártás menetéről, és akár önállóan is megállják helyüket szerkesztői vagy riporteri feladatkörben

– tették hozzá.

A Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány tehetséggondozási programja azokat az érettségi után álló fiatalokat keresi, akik életpályájukat egy professzionális médiaszakmai szervezetnél képzelik el. Az eredeti, július 15-ei jelentkezési határidőt meghosszabbították július 31-éig. Bővebb információ a media-akademia.hu oldalon található.

A program szeptember 5-én kezdődik, lezárultával a legeredményesebb résztvevőknek a közmédia állás- és karrierlehetőséget kínálhat – olvasható a közleményben.

Médiapiac

Bezárnak harmincöt fővárosi postát

Alacsony forgalmú egységekről van szó – közölte a Magyar Posta pénteken.

Közzétéve:

A bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek.

A Magyar Posta Zrt. hangsúlyozta: a jogszabályi kötelezettség alapján előírt 66 posta helyett a bezárást követően is 112 posta áll az ügyfelek rendelkezésére Budapesten.

A mostani szankciók okozta európai energiaválságban mindenkinek, a lakosságnak, az állami és nem állami fenntartású intézményeknek, munkahelyeknek is fontos energiatakarékosságban tudatosabban gondolkodnia, cselekednie

– fogalmaztak.

A közlemény szerint a vállalat számára továbbra is elsődleges szempont a szolgáltatások elérhetősége. Éppen ezért az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztés valósult meg, amelyekkel a postai szolgáltatások már nem csak személyesen, hanem digitális úton is elérhetők. Emellett a postai szolgáltatások a rendelkezésre álló szolgáltatási helyeken a változások után is magas színvonalon maradnak elérhetőek a budapesti ügyfelek számára – írta a Magyar Posta.

Tovább olvasom

Médiapiac

Új szereplővel bővül a közmédia tartalomgyártása a Petőfi-emlékév kapcsán

A jövőben a közmédia megrendelésére a Petőfi Media Group gyártja a Petőfi-platformok tartalmait.

Közzétéve:

Borítóképünkön Petőfi Sándor portréja Orlai Petrich Soma festményén, forrás: Wikipedia

A korábbinál is szorosabb együttműködésre lépett a közmédia, valamint a Petőfi-emlékév megvalósításában kiemelt szerepet vállaló Petőfi Media Group (PMG) – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel pénteken.

Tavaly márciusban, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára indított közös projektet a közmédia, valamint a bicentenárium koordinálásáért felelős szervezetek. Közös irányítás alá került a Petőfi Rádió és a Petőfi TV, továbbá a hozzájuk kapcsolódó online felületek. A másfél éve megkötött együttműködés tartalma október 1-től tovább bővül:

a jövőben a közmédia megrendelésére a Petőfi Media Group gyártja a Petőfi-platformok tartalmait

– írták a közleményben.

“A közmédia célja, hogy az együttműködésnek köszönhetően a Petőfi-emlékév eseményei a leghatékonyabb tartalom-előállítási módok alkalmazásával a fiatalok legszélesebb körét elérjék” – áll a közleményben.

“A klasszikus tartalom-előállítási módok mellett ma már elengedhetetlen az új eszközök, platformok teljes körű használata. A két szervezet közötti stratégiai partnerség lehetőséget biztosít a közmédia számára, hogy ezeket a megoldásokat a lehető leghatékonyabban vonja be a tartalomkészítésébe amellett, hogy a műsorok továbbra is képviselik a közmédia által támasztott magas elvárásoknak megfelelő minőséget”

– emelte ki a közleményben Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója.

Lóczi János, a Petőfi Media Group Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: a Petőfi-bicentenárium méltó megünneplése jegyében az MTVA és a PMG közötti együttműködés közös célja, hogy a kulturális élet meghatározó szereplőinek, alkotóművészeinek olyan adáskoncepciókban biztosítsanak megjelenési lehetőséget, amely szélesebb célcsoportokhoz juttat el kulturális edukációt.

A PMG kiemelt és elsődleges célja a gyártás során, hogy a nemzeti kulturális minőség megtartása mellett olyan hibrid adáskoncepciókat alkosson meg, amely speciális formanyelvi eszköztára mellett elősegíti a megjelenések online térbe való beágyazását, promotálását – közölte a közmédia.

Tovább olvasom

Médiapiac

Egyesül a Digi a leányvállalataival

Az összevonás csökkenti a költségeket, javítja a vállalati működés és az ügyfélkiszolgálás hatékonyságát, új szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé.

Közzétéve:

Borítókép: A DIGI egyik budapesti üzlete, fotó: MTVA/MTI/Bizományosi: Róka László

December 31-én egyesülnek a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel a leányvállalatai, a Digi Infrastruktúra Zrt., az Invitel Zrt. és az I-TV Zrt. – közölte a társaság az MTI-vel. Az összevonás csökkenti a költségeket, javítja a vállalati működés és az ügyfélkiszolgálás hatékonyságát, új szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé – indokolták a bejelentést.

Hozzátették, hogy

a Digi hosszú távon is fejlődésképes akar maradni, és az erőforrások észszerű kezelése egyre fontosabb lesz.

A társaság továbbra is biztosítja a stabil munkakörnyezetet, ügyfeleiknek pedig egyszerűbb ügyintézést ígérnek.

A közlemény szerint a megszűnő cégek tevékenységét az anyavállalat mint jogutód átveszi. A stratégiai átalakítás a szolgáltatásokat nem érinti, így sem a számlabefizetés, sem az ügyfélszolgálat elérhetőségei nem módosulnak. A tudnivalókról az ügyfeleket novemberben értesítik.

Az 1998-ban alakult Digi csaknem 1,1 millió előfizetővel az internet és televíziós műsorszolgáltatási piac második legnagyobb szereplője Magyarországon. Leányvállalataival együtt a társaság januárban került a 4iG csoport kizárólagos tulajdonába.

Tovább olvasom