Kövess minket!

Médiapiac

Itt a Facebook új vetélytársa

Az Ello manifesztója szerint a felhasználó nem termék.

A Facebook alternatívájaként új közösségi háló született Ello néven. Nem ez az első ilyen jellegű próbálkozás, többen jártak már sikertelenül, pedig azt ígérték, jobban bánnak majd a felhasználókkal, mint Mark Zuckerberg oldala, hívja fel a figyelmet a Lastampa.it.

Az Ellónak azonban a cikk szerint van egy eddig kijátszatlan kártyája, köszönhetően annak, hogy a Facebook az anonimitás elleni elveket követve törölte több drag queen profilját, mivel valódi nevük helyett művésznevet használtak. Mint ahogy az előre látható volt, megkezdődött a kiábrándult felhasználók elvándorlása, az út pedig természetesen az Ellóhoz vezetett. “Az Ello szívesen fogadja a meleg közösséget is, és örömmel látjuk, hogy ilyen sokan jönnek át hozzánk” – mondta Paul Budnitz, az oldal alapítója.

Olyan zenészek is elkezdtek érdeklődni, akiknek elegük lett abból, hogy nem használhatnak álnevet a Facebookon. A megoldás aztán szájról szájra terjedt. Ezek után az Ello, amelyhez csak meghívó útján lehet csatlakozni (mindenkinek öt darab áll a rendelkezésére), majdnem elérhetetlenné vált, annyian csatlakoztak hozzá egyszerre. Ez pontosan óránként 31 ezer új felhasználót jelent.

Persze nem mindenkit nyűgözött le az oldal. Sokakat zavar például, hogy nem lehet blokkolni a nem kívánt ismerkedni vágyókat. Budnitz elmondása szerint a július óta aktív felület csak egy próbaverzió, a visszajelzések alapján még alakítani fogják. Dizájn szempontjából a felület minimalista, egy kis frivol beütéssel, így a különc, kevésbé konformista felhasználókat is vonzza. Az Ello közössége ezért egyelőre leginkább grafikusokból, illusztrátorokból, művészekből és más kreatívokból, a kommunikáció megszállottjaiból áll.

Budnitz üzletpolitikája szerint nem a felhasználók adataiból akar meggazdagodni, mint más közösségi hálózatok, hanem freemium szolgáltatást kíván létrehozni: az alapszolgáltatás ingyenesen hozzáférhető lesz, de az extra funkciókért fizetni kell majd. Az Ello manifesztójában is az olvasható, hogy “Nem vagy termék”.

UPDATE: A Facebook reagált a drag queenek művésznevek száműzése miatti felháborodására. Igaz, mindössze annyit mondtak: a valós neveket megkövetelő policy nem fog megváltozni, ugyanakkor elnézést kérnek, amennyiben megbántották a közösséget. Igyekeznek valamilyen megoldást találni.

 

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Médiapiac

A közmédia is csatlakozik a gödöllői természetfilm fesztiválhoz

A hétvégi tudósítás mellett tematikus filmekkel is készül a csatorna.

Közzétéve:

Borítókép: A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál molinója a gödöllői kastély kerítésén, fotó: MTI / Máthé Zoltán

Helyszíni bejelentkezésekkel csatlakozik az M5 kulturális csatorna a pénteken kezdődő gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválhoz.

Az eseményről helyszíni bejelentkezésekkel informálja nézőit a közmédia május 27. és 29. között. A cél az, hogy a képernyő előtt ülők mindennapjaikban tegyenek hatékony lépéseket a természetvédelemért és a fenntarthatóságért – közölte az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteken az MTI-vel.

A hétvégi tudósítás mellett tematikus filmekkel is készül a csatorna. A természetfilmes forgatag aktualitásairól Galán Angéla és Hamar Donát műsorvezető számol be, ők a csatorna közösségimédia-oldalán online is időről időre bejelentkeznek a fesztivál történéseiről.

Tovább olvasom

Médiapiac

Új vezérigazgató az Invitech élén

A tulajdonos 4iG Nyrt. azt várja el Bőthe Csabától, hogy a vállalati ügyfelek piacán vezető szerepet érjen el vezetékes hang- és adatszolgáltatások értékesítésében.

Közzétéve:

Az Invitech ICT Services Kft. vezérigazgatója július 1-jétől Bőthe Csaba – közölte a telekommunikációs társaság az MTI-vel.

Az új vezető Gerald Grace-től veszi át a vezérigazgatói feladatokat.

A közlemény szerint

Bőthe Csaba tapasztalt szakember, akitől a tulajdonos 4iG Nyrt. azt várja, hogy a vállalati ügyfelek piacán vezető szerepet érjen el vezetékes hang- és adatszolgáltatások értékesítésében.

Az Invitech 2021-ben került a 4iG tulajdonába. A tranzakció indoklása szerint a társaság stratégiai fontosságú eszközökkel rendelkezik a nagysebességű adatkommunikáció, illetve a hálózati- és távközlési infrastruktúra területén, szolgáltatásaiban és infrastruktúrájában jelentős növekedési lehetőségek rejlenek.

Utolsó nyilvános beszámolója szerint a budaörsi központú Invitech 2019-ben több mint 26 milliárd forint, 2020-ban majdnem 25 milliárd forint árbevétellel zárt. Az éves eredmény eközben 451 millió forintról 3,1 milliárd forintra nőtt.

Tovább olvasom

Médiapiac

Több mint kétmillió forintos bírságot szabott ki az NMHH

Több mint kétmillió forintos bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelenül közzétett politikai reklámok miatt.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a megrendelő megnevezésének és a megkülönböztető figyelemfelhívás hiánya miatt rótták ki a bírságot a Médiatanács e heti ülésén. A tanács helytelenül közvetített virtuális reklám miatt is figyelmeztette a szolgáltatót.

Azt írták: a testület hatósági ellenőrzésen vizsgálta a TV2 szolgáltatóját és 2,062 millió forintos bírságot rótt ki rá. A csatornán februárban pillanatreklámként és reklámként leadott, “Digitalizáció” és “Digitalizáció/gyerekek/legnagyobbvállalkozás.hu” elnevezésű, reklámként összesen 1031 esetben leadott közleményeket a tartalmuk alapján politikai reklámként kellett volna közzétenni az erre vonatkozó megkülönböztető figyelemfelhívással és a megrendelő egyértelmű megnevezésével. A két közlemény üzenetével, szín- és formavilágával a Megoldás Mozgalom nevű politikai párt népszerűsítését szolgálhatta – tették hozzá.

A testület emellett figyelmeztette a szolgáltatót, mert szintén februárban az Exatlon Hungary című műsorban közzétett, a Szerencsejáték Zrt. Tippmix játékát népszerűsítő virtuális reklám kezdetekor és végén nem szerepelt figyelemfelhívó jelzés.

Beszámoltak arról is, hogy médiatanács 50 ezer forintos bírságot szabott ki a Best FM szolgáltatójára, amiért egy februári adáshéten szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb hírt tett közzé.

Tovább olvasom