Kövess minket!

Médiapiac

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

A mai napon az influencer marketing meghatározó szereplői beköltöznek a Budapest Music Centerbe, hogy az Infuencer Festival keretén belül betekintést nyújtsanak a véleményvezér- vagy befolyásoló marketing rejtelmeibe, lehetőségeibe és jövőjébe. A social media erejében rejlő lehetőségek mellett az Influencer Festival és ezüstfokozatú támogatója, a Coca-Cola Company teljes vállszélességgel áll ki a cyberbullying, vagyis az internetes zaklatások ellen. Iszak Eszti már modellként belefutott a cyber bullying jelenségbe, amit az elején nagyon nehezen viselt – olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

„Könnyű azt mondani, hogy ne foglalkozz vele, hiszen a kommentelő, trollkodó, zaklató nem is ismer, de nehéz figyelmen kívül hagyni az internetes bántalmazást. A nagyon durva kommenteket törlöm, amit viszont nem érzek jogosnak, abba beleállok. Legutóbb például gyerektestűnek neveztek, amire reagáltam is, hogy sajnos senki nem kérdezte meg a születésemkor, hogy milyen alakot szerettem volna, ezt a testet kaptam, ezt kell szeretnem, ebben kell jóléreznem magam” – fogalmazott Iszak Eszter, a Coca-Cola csinos nagykövete. „Sajnos a cyberbullying nem válogatja meg az áldozatait, viszont nem csak az áldozatokkal, de a bántalmazókkal is el kellene beszélgetni, megnézni a miértjét, hiszen ezek mögött mindig valamilyen frusztráció áll” – tette hozzá.

Az egyik legnépszerűbb fiatal youtuber, Csecse Attila szerint is a másik oldalon keresendő a probléma megoldása. „A követőim elmondása alapján sokkal több fiatalt érint az internetes zaklatás, mint azt gondoltam volna. Sok üzenetet kapok arról, hogy akár interneten, akár az osztályban bántalmazzák őket, és az én videóimnak köszönhetően lett jobb kedvük. Igyekszem felelős influencerként jó tanácsokat adni nekik, de a hiba mindig a bántalmazóban van, nem az áldozatokban” – nyilatkozta.

Molnár Ninit eddig elkerülték a durva kommentelők és trollkodók, a cyberbullying azonban így is érzékenyen érinti. „Alapvetően nem vagyok nagyon érzékeny típus, de még így is rosszul tud esni egy-egy rosszindulatú megjegyzés. Szerintem ezeket a negatív embereket meg kell próbálni kizárni, és sokkal inkább a pozitív hozzászólásokra koncentrálni, amiből általában sokkal több van. Ettől függetlenül az építő jellegű és intelligens hangnemben megfogalmazott kritikákon érdemes lehet elgondolkozni” – tanácsolta a fiatal táskatervező.

A magyar UNICEF legutóbbi, #nemvagyegyedül kampányának adatai szerint a magyar 10-18 évesek 88 százalékának van profilja közösségi médiában, 20 százalékuk már áldozatul esett az elektronikus bántalmazásnak, 10 százalékuk pedig maga is megpróbált ártani másoknak a cybertérben. Mindezek fényében a Coca-Cola Company és az Influencer Festival összes résztvevője a felelős social media használat mellett teszi le a voksát.

Médiapiac

Cenzúrázták a lelkészt, mert szerinte csak két nem létezik

A YouTube gyűlöletbeszédre hivatkozva elkezdte cenzúrázni a protestáns lelkipásztor prédikációit, miután kijelentette, hogy csak két emberi nem létezik.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A cenzúrázott protestáns lelkész, John MacArtur a Los Angeles-i Grace Community templomból vasárnap tartott beszédében, a bibliai szexualitásról prédikált, a YouTube azonban gyűlöletbeszédnek minősítette a prédikáció videóját – írja a V4NA hírügynökség.

szószéken állva MacArthur azt mondta: „Te XX vagy XY vagy, mert Isten férfinak és nőnek teremtette az embert, ez genetikailag és fiziológiailag is meghatározott. A tudomány pedig a valóságot mutatja” – mondta, hozzátéve: az ezzel ellenkező álláspont hazugság és megtévesztés, amelynek „annyira káros, pusztító, megrontó és elszigetelő hatása van, hogy muszáj szembenéznünk vele, azonban a konfrontáció nem fogja megoldani a problémát”

A YouTube nem sokkal a feltöltés után eltávolította MacArtur prédikációját a platformjáról, mivel az szerintük sérti a gyűlöletbeszédre vonatkozó irányelveiket.

Jenna Ellis, a Thomas More Society különleges jogtanácsosa is felszólalt az ellen, hogy a YouTube elkezdte cenzúrázni MacArthur prédikációit. Úgy fogalmazott: „A technológiai oligarchák (…) őrült törvényeket akarnak végrehajtani az igazság és a Biblia tanításának cenzúrázásával. Ha az amerikaiak nem állítják meg őket, ez az új rezsim megkerüli az alkotmányt, nem garantálja a szólásszabadsághoz és a vallásgyakorláshoz fűződő alapvető jogainkat, aminek a hatása pusztító lesz.”

Tovább olvasom

Médiapiac

Beszállt a választási kampányba az USA-ból vezérelt „Szabad” Európa

A magát függetlennek, objektívnek és pártatlannak valló Szabad Európa is beszállt a választási kampányba – derült ki a Magyar Nemzet szerkesztőségének birtokába jutott levélből. A dokumentum tartalma szerint az Egyesült Államokból vezérelt médium kiemelten elemzi az Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, valamint a 2022-es választásokig vezető utat is végigköveti.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Politikai tartalmú podcastcsatornáit reklámozza a Szabad Európa, amely 27 év után 2020 szeptemberében multimédiás weboldal formájában tért vissza Magyarországra.

Bár a Szabad Európa azt hangoztatja, hogy célja független, objektív és pártatlan tájékoztatást nyújtani Magyarországról, a lap birtokába jutott dokumentum teljesen másról tanúskodik. 

A levélben ugyanis több olyan hetente vagy kéthetente jelentkező  sorozatról is szó esik, amely kifejezetten a Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, és azokat a folyamatokat vesézi ki, amelyek az elmúlt évtizedben a magyar társadalmat alakították.

A műsorban pedig szakértőket kérdeznek meg egyebek mellett a demográfiáról, a vezérelvű politikáról, az önkormányzatiságról, a külpolitikáról vagy a gazdaságról – írta a Magyar Nemzet.

A Szabad Európa emellett a közelgő választási kampánynak, valamint az áprilisi országgyűlési választásoknak is külön sorozatot szentel.

A kéthetente jelentkező Konstruktív bizalmatlanság című sorozatban a műsorvezető Vovesz Tibor Ruff Bálint ellenzéki kommunikációs szakemberrel a 2022-es választásokig vezető utat követi végig.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a Szabad Európa immár multimédiás honlapként történő megjelenésekor a PestiSrácok arról számolt be, hogy az egykor rádióként működő médium visszatérésre az amerikai támogatók 750 ezer dollárt szántak, hazánkban pedig egy irodát is nyitottak.

Tovább olvasom

Médiapiac

Újságíró szervezte az Antifa tüntetését

Az Antifa mozgalom radikális baloldali aktivistái miatt kényszerült Éric Zemmour lerövidíteni a Calais-ban tett szerdai látogatását. Ez az a város, ahol a legnagyobb gondot jelentik az illegális bevándorlók.

Közzétéve:

Borítókép: Éric Zemmour francia jobboldali publicista, a Visszahódítás párt elnökjelöltje (k, háttal) sajtótájékoztatót tart az észak-franciaországi Calais-ben 2022. január 19-én. Fotó: MTI/AP/Michel Spingler

A jobboldali elnökjelölt érkezése előtt ugyanis a radikális baloldali mozgalom, az Antifa tagjai jelentek meg a calais-i dzsungelként is ismert dűnés területen, Zemmour látogatásának első helyszínén. Majd hangos kiabálással zavarták meg az elnökjelölt beszédét és helyi támogatóival folytatott beszélgetését. 

A 2016-ban végleg felszámolt migránstáborban tett látogatása után Zemmour a helyi rendfenntartó erők képviselőivel folytatott volna megbeszélést. Zemmour szerint Calais-ban az illegális migránsok jelenlétét több rendőr jelenlétével kell felváltani.

A harmincfős agresszív Antifa-csoport miatt Zemmour azonban kénytelen volt a találkozó helyszínét egy szűk bisztróba áttenni. A baloldali aktivisták ennek ellenére nem mentek el, a zuhogó esőben is a bisztró előtt vártak arra, hogy a megbeszélés végén Zemmour-ra támadjanak. Zemmour végül kicselezve őket az étterem hátsó kijáratán távozott, és hagyta el a régiót is.

Zemmour kampányfőnöke az eset után bejelentette, hogy feljelentést tesznek az ellen az újságíró ellen, aki a radikális baloldali csoportot kifejezetten azzal a szándékkal szervezte Zemmour kampánykörútjának a helyszínére, hogy megakadályozza a népszerű jelölt nyilvános felszólalását – írja az Origo.hu.

Tovább olvasom