Kövess minket!

Médiapiac

Ismét Jézust gyalázza a Netflix egyik produkciója (videó)

Amíg Mohamed próféta sértő ábrázolásai hatalmas felháborodást váltanak ki, és jellemzően a világsajtó is beszámol róluk, Jézus gyalázása nem üti meg a „haladó” újságírók ingerküszöbét.

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Tiltakozó petíciót indított a Netflix Jézus Krisztust kigúnyoló legújabb tartalma miatt a CitizenGO – hívta fel a figyelmet a kezdeményezésre a Magyar Nemzet. A konzervatív érdekvédelmi szervezet rámutatott: a Netflix ahelyett, hogy belátta volna korábbi hibáját és bocsánatot kért volna a 2019-ben megjelentetett és azóta is elérhető, Jézust Krisztust gyalázó filmje miatt, továbbra sem hagy fel az ilyen produkciók előállításával, hanem újabb botrányos, Jézust gyalázó tartalmat tett közzé. A CitizenGO tájékoztatása szerint a Megváltót kigúnyoló legfrissebb jelenet ezúttal a Paradise P. D. animációs sorozat harmadik epizódjának negyedik részé­ben tűnik fel, amelyben

a keresztre feszített Jézus gépfegyverekkel végez az őt megfeszítő római katonákkal, majd obszcén szexuális cselekedetekben vesz részt.

A Jézus Krisztust meggyalázó és kigúnyoló sorozatrész megjelenése után a CitizenGO Reed Hastingsnek, a népszerű streamingszolgáltató vezérigazgatójának, valamint Bela Bajaria globális tévéért felelős alelnöknek írott levelében kiemelte: mélységesen felháborító és elszomorító, hogy a Krisztus első kísértése című film után ismételten egy Jézust gyalázó tartalmat tettek közzé az oldalukon.

Kijelentették, hogy a Netflix átlépett egy határt, ezzel a blaszfém jelenettel pedig – amely tiszteletlen és sértő módon ábrázolja Isten fiát – újra szembeköpték Jézus Krisztust és a keresztényeket. A CitizenGO emellett felszólította a vezetőket, hogy azonnal távolítsák el a Jézust gyalázó tartalmakat az oldalukról.

A konzervatív érdekvédelmi szervezet végül megjegyezte:

amíg Mohamed próféta sértő ábrázolásai hatalmas felháborodást váltanak ki, és jellemzően a világsajtó is beszámol róluk, miközben korántsem ennyire durvák, Jézus gyalázása nem üti meg a „haladó” újságírók ingerküszöbét,

ezért erről az esetről szinte alig ad hírt valaki.

A petíció ide kattintva írható alá.

Médiapiac

Elindult a Mediaworks Hírcentrumának podcastja

A Narratíva első adásának vendége Szánthó Miklós, a KESMA elnöke, az Alapjogokért Központ igazgatója és Trombitás Kristóf publicista volt.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Elindult a Mediaworks Hírcentrumának podcastadása. Az első adásban Heiter Dávid Tamás műsorvezető Szánthó Miklóssal, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) elnökével, az Alapjogokért Központ igazgatójával és Trombitás Kristóf publicistával beszélgetett az aktuális médiapiaci viszonyokról, valamint az ehhez kapcsolódó politikai folyamatokról – közölte a Mediaworks Hírcentruma. 

Szánthó Miklós többek között arról értekezett, hogy ugyan

 a 90-es éveket követően formailag biztosítva volt a sajtószabadság, de közéleti és politikai értelemben egy erőteljes balliberális monopólium volt jelen, amely az ehhez tartozó körök szerint a független sajtópiacot jelentette.

 A KESMA elnöke továbbá hangsúlyozta, hogy a jobboldalhoz köthető vállalkozók már korábban is tettek kísérletet arra, hogy új típusú médiafelületek jöhessenek létre, ez a folyamat azonban a 2010-es éveket követően felerősödött. 

A Narratíva első adásának résztvevői, fotó: Mediaworks Hírcentrum

Kiemelte, hogy 

a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány lett a szimbóluma annak, hogy a médiaviszonyokat uraló posztkommunista örökség megroppant, de ez egyáltalán nem a jobboldal térfoglalását jelenti, csupán elindultunk egy kiegyensúlyozott médiapiac felé.

Az első adást itt a Videa.hu videómegosztón vagy itt tudja meghallgatni:

Tovább olvasom

Médiapiac

Elhunyt Balogh Mária, a magyar televíziózás első női riportere

Nyolcvanöt éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Balogh Mária, a magyar televíziózás első női riportere – közölte a Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) vasárnap az MTI-vel.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A szövetség honlapján is közzétett méltatásában azt írták: Balogh Mária az MTV-ben egész munkássága során az elesettek, a kiszolgáltatottak érdekében készített műsorokat. Hangvétele, közvetlen stílusa évtizedekig szolgált mintául az újabb generációknak.

Ebédszünet című műsorával, amely a munkásemberek érdekvédelmét szolgálta, műfajt teremtett – emelték ki. Vezette az Ifjúsági Osztályt, igazgatója volt a Miskolci televíziós fesztiválnak, 2013 óta a MÚOSZ tiszteletbeli tagja, 2019 óta pedig Aranytoll-díjas volt.

Hozzátették: Balogh Mária egyedül nevelte fel mozgássérült, fogyatékossággal élő unokaöccsét, akiről még betegsége idején is, egészen haláláig gondoskodott.

Halálával a televíziózás hőskorának kiemelkedő személyiségét vesztette el a szakma – fűzték hozzá.

Tovább olvasom

Médiapiac

Lemondott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke

Október 31-től távozik posztjáról Karas Mónika.

Közzétéve:

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A híradó információi szerint Karas Monika az Állami Számvevőszék alelnökeként folytatja munkáját.

Az M1 úgy tudja, hogy Karas Monika utódja a médiahatóság élén Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lesz.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága a híradónak megerősítette a Karas Monika lemondásáról szóló hírt.

Borítókép: Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság volt elnöke

Tovább olvasom