Kövess minket!

Médiapiac

Ilyen lesz az RTL II

Nőiesebb, városias, kicsit idősebb célcsoportot céloznak meg, mint az RTL Klub. Év végére közel kétmillió háztartásban lehet fogni a csatornát.

A nagy földi sugárzású kereskedelmi televíziók és a kábelcsatornák közé pozicionálják az október elején rajtoló RTL II-t, derült ki a hétfői sajtótájékoztatón, ahol megtudhattuk, milyen tervekkel indul neki a csatorna a már így is zsúfolt piacnak. Mint Kolosi Péter programigazgató elmondta, semmiképpen sem egy “sima kábel” lesz az RTL II, nem ismétlő/preview csatorna, és nem is műsorok márkakiterjesztéseivel rakják tele.

Lesz viszont erős saját gyártás: az első igazán nagy durranás a Szombat esti láz új szériája lesz, amely 2013 elején startol. A műsort egyébként már az elejétől felvezetik az első három széria ismétlő adásaival. Már az indulástól látható lesz viszont az I love Gjoni, illetve a “nagytestvérről” átköltöző műsorok: a vasárnap este látható Heti hetes és a hétfőn és csütörtökön egyaránt friss résszel érkező Legyen ön is milliomos. A napközben elsősorban a sorozatoké, a főműsoridő pedig a saját gyártású programoké, csak pénteken láthatnak az esti zónában filmet a nézők. Szintén ide költözik az RTL-en eddig 8 percben, változó időpontban jelentkezett késő esti híradó, amely az RTL II-n félórás műsoridőt és fix kezdési időpontot (23.00) kap. Ez utóbbi Kolosi szerint a “szofisztikáltabb közönség” igényeit hivatott kielégíteni, akiknek nem annyira jön be az esti bulvárosabb témaválaszték.

A csatornával nagy tervei vannak az RTL-nek: úgy tervezik, a CoolTV és a Film+ elé vághat nézettségben, és hosszabb távon a második legerősebb csatorna lehet a magyar piacon. Dirk Gerkens vezérigazgató közlése szerint az indulás költségei 1 milliárd forintot maghaladóak, ugyanakkor – ezt már Pap Gitka, a kábelportfolió vezetője mondta – ezt az RTL-es kábelkínálat anyagilag “kibírja”, tehát nyereségesek tudnak lenni így is, a csatorna nyereségességét pedig önmagában nem is értelmezik.

Ami a terjesztő cégekkel való megállapodást illeti: a T-Home-mal már igen, a Digivel viszont még nem sikerült megegyezésre jutni. Előbbinél ugyanakkor az volt a deal egyik feltétele, hogy a Reflektor kiesett a kínálatból. “Megfelelő piaci érték alatt senkinek nem adjuk a csatornánkat” – mondta el Gerkens, aki szerint az év végére majdnem 2 millió háztartásban lehet ott az RTL II, de akkor sem esnek kétségbe, ha az építkezés lassabban halad, mivel a minőségre fókuszálnak, tette hozzá.

Hirdetéspiaci szempontból is van tétje az RTL II indulásának: többek között női vonalon erősíthet így az RTL-es csatornák reklámértékesítésével foglalkozó r-time. Vidus Gabriella, az r-time ügyvezetője, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója kiemelte: nem női csatorna az RTL II, de erősebb női affinitása lesz, s ezzel egészítik ki a portfolión belül a Film+ férfiasabb profilját, illetve a Cool általános jellegét. Mint elmondta: az RTL II-re már most több megrendelés érkezett, mint várták. Ezek elsősorban a már meglévő partnerektől érkeztek. Az igazi nagy durranással viszont 2013-tól készülnek: heteken belül új értékesítési stratégiát jelentenek be, “ami megint olyan dolog, ami még nem volt a magyar piacon”. Annyit árult el, hogy ez egyfelől az értékmegtartásról szól (szemben az általános, nagymértékű tévépiaci áreséssel), másfelől arról, hogy az árak mögé több értéket tudjanak pakolni, a hirdetők jobb kiszolgálása végett.

Médiapiac

Sorsdöntő tárgyalás következhet Gyárfásék perében

Komoly előrelépés várható a Fenyő-gyilkosság ügyében folyamatban lévő büntetőper keddi tárgyalásán.

Közzétéve:

Borítókép: Gyárfás Tamás az egyik korábbi tárgyaláson, fotó: MTI/Balogh Zoltán

A vádirat szerint Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott először Tasnádi Pétert bízta meg üzleti riválisa megöletésével, aki ezt nem hajtotta végre – írja a Magyar Nemzet. A Nap TV egykori producere ezt követően fordult Portik Tamáshoz, az alvilág egyik meghatározó figurájához.

Az egykori olajbűnöző a szlovák Jozef Roháčot bérelte fel Fenyő János médiamogul megölésére.

Mint köztudott, 1998. február 11-én, nem sokkal este fél hat után Fenyő autójával egy piros lámpánál várakozott a budapesti Margit körút és Margit utca sarkán, amikor egy ismeretlen fegyveres férfi a mögötte haladó autóból kiugrott, és az anyósülés felőli ablakon keresztül 20-25 lövést adott le a vállalkozóra, aki a helyszínen életét vesztette.

Az ügyben indított nyomozás során az már korábban kiderült, hogy Fenyő Jánost egy szlovák bérgyilkos, Jozef Roháč ölte meg. A férfit ezért 2017-ben jogerősen életfogytiglanra ítélte a bíróság. A felbujtó személy, személyek kiléte ekkor még ismeretlen volt.

Az eljárás akkor kapott újabb lendületet, amikor Gyárfás Tamást ismeretlenek 2018-ban évekkel korábban készített hangfelvételekkel megzsarolták.

A volt producer feljelentést tett, ezt követően a nyomozók a Farkasréti temetőben találták meg azokat az adathordozókat, amelyeken Portik Tamás és Gyárfás Tamás beszélgetései hallhatók.

Gyárfás és Portik egyelőre tagad, ugyanakkor a bíróság által kirendelt eseti nyelvész szakértői vélemény szerint a rendőrség által a hangfelvételek alátámasztják a vádiratban foglaltakat.

Tovább olvasom

Médiapiac

Széll Tamás a Kossuth Rádió új rovatában is ad konyhai tippeket

Átvitt étterem címmel indul a Főmenü rádiós rovata ma a Kossuth Rádió Napközben című műsorában. A Duna Televízió Michelin-csillagos séfje, Széll Tamás hetente háromszor osztja meg konyhai trükkjeit a hallgatókkal.

Közzétéve:

MTVA

Szeptember 18-án, szombaton nyitott ki ismét a Főmenü konyhája a Duna Televízión. A népszerű gasztroműsor második évadában Széll Tamás, Bocuse d’Or döntős séf új társsal, Böröcz Zsófiával készíti el a fogásokat.

A konyha Átvitt étteremként a Kossuth Rádióban is megnyílik, hogy hétköznap se maradjanak a hallgatók gasztroélmény nélkül. Sőt, a délelőtt hallott tippeket, trükköket hasznosítva akár már este is elkápráztathassák az otthoni vacsoraasztalnál ülőket.

Széll Tamás ugyanis a Kossuth Rádió Napközben című adásában egy héten háromszor: hétfőn, szerdán és pénteken osztja meg tanácsait, fantasztikus ötleteit

– közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája.

A Főmenü házigazdája a rádió riporterének, Babucs Krisztának árulja el például, hogy miként és milyen borokat célszerű használni a főzéshez, de segít eligazodni az olajok világában is. Ezen kívül terítékre kerül rengeteg gyakorlati tipp a fokhagymapucolástól, a tökéletes sült cékla készítésén át az édesburgonya sokszínű felhasználásáig.

Tovább olvasom

Médiapiac

Szijjártó: Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság ellen

Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebookon.

Közzétéve:

MTI/EPA/Shawn Thew

Szijjártó Péter bejegyzésében kifejtette, az amerikai szenátor azért bírált egy amerikai televíziós újságírót, mert elmondta a saját véleményét Magyarországról, “amely történetesen nem esett egybe a liberális mainstream hazánkkal szembeni hazugsághadjáratával”.

Kiemelte, Mitt Romney a kormányt azzal vádolta, hogy a népakarattal szemben kormányoz, “holott a népakarat a választáson fejeződik ki, márpedig mi egymás után háromszor kaptunk kétharmados felhatalmazást egy olyan választási rendszerben, ahol mindenkinek egyenlő súlyú szavazata van, függetlenül a lakóhelyétől”.     

“Demokráciát és sajtószabadságot féltő NGO-k, ébresztő!” – zárta üzenetét Szijjártó Péter.

Tovább olvasom