Kövess minket!

Médiapiac

Így maxold ki a fesztiválokat a mobilod segítségével!

A Zagg megmutatja a módját, hogyan hozd ki a legtöbbet mobilodból a fesztiválok alatt.

A fesztiválszezon kellős közepén vagyunk, ezért a Zagg vezető okostelefon és táblagép kiegészítőket gyártó vállalat összegyűjtötte, hogyan segíthetik a mobileszközök a fesztiválozókat a még önfeledtebb szórakozásban. Ahhoz, hogy a mobil életstílus adta lehetőségeket minden téren maximálisan kihasználhasd, a legfontosabb a felkészülés, hiszen senki sem akarja, hogy bármi miatt aggódnia kelljen, amikor már ott van az események sodrában. A vállalat szerint három fő területre érdemes fókuszálni, hogy még tovább fokozhassuk a fesztiválok nyújtotta élményeket, és ne kellejen idejekorán távoznunk a buliból.

Gondoskodj a készülék védeleméről

Tudtad, hogy a 35 év alatti okostelefon tulajdonosok tizenkét hónapon belül összetörik új készüléküket? Vagy azt, hogy az Egyesült Államokban évente 23 milliárd dollárt költenek okostelefon szervízelésére, amely összegből csak az iPhone készülékek javíttatása 10.7 milliárdot tesz ki?

Az okostelefonok legdrágább alkatrészét, a készülék kijelzőjét érő karcolódás alapból is az egyik legyakoribb sérülés típus, de a fesztiválozás nyilvánvalóan fokozott veszélyeknek teszi ki a mobilokat. Ennek ellenére a Zagg kutatása szerint az emberek nagyjából csak fele áldoz valamilyen, az okostelefonok védelmét szolgáló termékre. Az elemzést készítő cég sok más praktikus mobilkiegészítő mellett kijelzővédő fóliákat is gyárt InvisibleShield márkanév alatt. A márka iparági szabvánnyá vált termékeiből már több mint 120 millió darabot értékesített világszerte. A katonai felhasználásra minősített, ultra kemény, prémium kategóriás termékek védelmet kínálnak a kijelzőket érő karcolások, repedések és zúzódások ellen, így a felhasználóknak kevésbé kell aggódniuk készülékeik miatt.A repülőgépek gyártása során is használt nagy ellenállóképességgel rendelkező speciális anyagoknak köszönhetően, használatukkal többszörösére növelhető a kijelző ütésállósága, érdemes utánaolvasni az egyes termékleírásoknak.

A legjobb az egészben, hogy a legújabb kijelzővédők már nem rontják a kijelző láthatóságát, használati értékét, és a felhelyezésük is néhány perc alatt egyszerűen, buborékmentesen megoldható. Néhány ezer forintos befektetéssel tehát sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat és a pénztárcánkat.

Beszédes adat, hogy a vállalat kutatása szerint az amerikai készüléktulajdonosok átlagosan 143 dollárt (közel 40 000 forint) költenek javíttatásra. A Zagg az egész InvisibleShield termékcsaládot iparágvezető korlátozott élettartam garanciával támogatja, azaz kicseréli a kijelzővédőt, ha az használat közben elkopik, vagy megsérül. A jelenleg az egyik legfejlettebb ütés- és törésbiztonságot nyújtó InvisibleShield Glass+ bizonyítottan háromszor nagyobb védelmet jelent a kijelző számára.

Töltsd a mobilod menet közben

Ha már gondoskodtunk róla, hogy lehetőleg ugyanabban az állapotban vigyük haza a telefont a fesztiválról, ahogy nekivágtunk, a következő probléma, amivel a helyszínen szembesülni fogunk, hogy korlátozottan tudjuk csak feltölteni a készülékünket, pedig a fotózás és videózás miatti nagyobb igénybevételnek köszönhetően, a megszokott üzemidő a töredékére csökkenhet. Bármennyire is elterjedtek a töltőpontok, senki nem akar egy helyben ácsorogni, amíg mindenki a bulizással van elfoglalva.

Sokkal kényelmesebb, ha mindig kéznél van egy hordozható enegerigaforrás. Szerencsére az utóbbi években egyre olcsóbban, egyre jobb minőségű hordozható töltőket lehet vásárolni. Ezek kicsik, könnyűek, akár egy övtáskában is elférnek, tehát állandóan magunknál tarthatjuk őket, és készüléktől függően általában három-négy alkalommal újratölthetjük vele telefonunkat.

A beépített LED fényforrásal is rendelkező modellek zseblámpaként is használhatók, ami igen hasznos lehet, amikor a sátrunkhoz próbálunk visszatalálni a sötétben. Érdemes kettős USB kimenettel (5V / 2.1A és 5V / 1A) rendelkező terméket választani, így egyszerre akár több készüléket is tölthetünk vele. Praktikus lehet, ha a készülék, mint például a ZAGG Ignition 12, LED-es töltöttségjelzővel is rendelkezik, így mindig látni fogod, hogy mennyi energiával számolhatsz a készülék legközelebbi feltöltése előtt.

Hallgasd kedvenc zenéidet bárhol, bármikor

Az elmúlt években a gyártók próbálják minél olcsóbban elérhetővé tenni a fogyasztóknak a legnépszerűbb technológiákat. Az IFROGZ márka – amely az Amerikai Egyesült Állomok öt legnagyobb fejhallgatómárkájának egyike – az egyik élenjáró vállalat a területen. Termékeiben igyekeznek elhagyni a szükségtelen és költségnövelő hatású kiegészítő elemeket, és kizárólag a fogyasztók számára legfontosabb funkciókat tartják meg, mivel hisznek abban, hogy a mobil technológia mindenki számára hozzáférhetővé tehető.

Hihetetlen, de ma már az ötezer forint alatti árkategóriában is minőségi készüléket lehet vásárolni. Ennek az egyik legjobb bizonyítéka az IFORGZ Coda Wireless Bluetooth hangszóró. A kicsi, könnyű és kompakt hangszóró lehetővé teszi, hogy ott folyasd a bulit, ahol akarod, ha vége a koncerteknek! Ezek a karcsú és pehelysúlyú készülékek a teljes teret megtöltő hangot hoznak létre, és a beépített mikrofonnak köszönhetően akár kihangosított telefonhívásainkat is bonyolíthatjuk segítségükkel. A tíz méteres vezetéknélküli hatótávolságnak és az egyszerű vezérlőrendszernek köszönhetően, nem kell minden alkalommal a készülékért nyúlni, ha váltani szeretnél a lejátszási listában. Az IFROGZ esetében szerencsére a stílusról sem kell lemondani, kiválaszthatod az egyéniségednek leginkább megfelelő színű (fekete, piros, kék és rózsa arany) készüléket.

Médiapiac

Soros tényellenőrzői inkább megvédik Bident, mintsem ellenőrzik

A PolitiFactet működtető szervezet mögött az amerikai tőzsdespekuláns pénze is feltűnik.

Közzétéve:

Borítóképünkön Soros György amerikai milliárdos, fotó: MTI / EPA / Clemens Bilan

A NewsBusters nevű oldal által készített kutatás, amelyre a V4NA hírügynökség hívta fel a figyelmet, Biden első 100 napját vette górcső alá, és kiderül belőle, hogy a PolitiFact nevű tényellenőrző oldal mindössze 13 egyéni tényellenőrzést végzett az elnök állításaival kapcsolatban. Ugyanakkor 106 olyan dolgot ellenőriztek, amely Bidenről szólt.

“Más szavakkal: sokkal érzékenyebbek arra, ha valaki hazudik Bidenről, mintha Biden hazudik”

fogalmazott a NewsBusters szerkesztője, Tim Graham.

A felmérés szerint a 13 vizsgált Biden-állításból 8 valamiféle hamisságot tartalmazott, ennek ellenére sosem adtak nekik “Pants on Fire” minősítést, ami az egyértelműen hamis kategóriát jelenti.

A Bidenről szóló 106 ellenőrzött anyagból 91, tehát nagyjából 86 százalék, legalább “többnyire hamis” besorolást kapott, 24-et láttak el “Pants on Fire” minősítéssel.

Összességében megállapították, hogy Biden PolitiFact-oldala azt mutatja, hogy 2007-től 169 alkalommal került a „Truth-O-Meter”-re, és kiderült, hogy 67-szer igazat adtak neki, míg 78-szor kapott “többnyire hamis” minősítést.

Ezzel szemben Donald Trumpnak 931 ilyen tényellenőrzése van, és közülük 692 többnyire “hamis” vagy még rosszabb (74,3 százalék).

A PolitiFact.com 2007-ben a Tampa Bay Times nevű újság projektjeként jött létre. Az irányítását a lap kiadója, a Poynter Institute for Media Studies nevű szervezet 2018-ban vette át.

A Poynter Institute ezer szálon kötődik Soros Györgyhöz és a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz (OSF). Az OSF honlapja szerint a szervezet több százezer dolláros juttatásokban részesült: 2019-ben 167 ezer dollárt, 2017-ben 300 ezer dollárt, 2016-ban 25 ezer dollárt kapott.

A Poynter Institute országos tanácsadó testületében is feltűnnek figyelemreméltó nevek. Ott van például Christa Scharfenberg, aki a Center for Investigative Reporting nevű Soros-szervezet vezetője. Az OSF honlapja szerint a Center for Investigative Reporting 2018-ban 650 ezer dollárt, míg 2016-ban közel 660 ezer dollárt kapott.

Tovább olvasom

Médiapiac

Színháztörténeti titkok nyomába ered az M5 új műsora

A szombaton kezdődő hatrészes sorozatban magyar színészlegendák kulisszák mögötti életét ismerhetik meg a nézők.

Közzétéve:

MTVA Fotó: Zih Zsolt

Sztankay Ádám a Duna Televízón látható Hogy volt?! mellett az M5 kulturális csatorna új műsorában, a Promenádban folytatja színháztörténeti oknyomozó újságírói munkáját – közölte az MTVA Sajtó- és Marketing Irodája.

A hatrészes Promenád című tévésorozatban feltárulnak a második világháború előtti és utáni magyar színészlegendák életének kulisszák mögötti tragédiái és nagy fordulatai.

Archív felvételek felhasználásával, történészek közreműködésével és eredeti helyszíneken forgatott jeleneteken keresztül tárulnak fel a politika által kettétört életek. A műsor Sztankay Ádám blogsorozatán alapul.

A Promenád epizódjaiból a nézők megismerhetik a 20. század emberpróbáló történelmi viharainak kitett művészsorsokat – azokét, akik egyenes gerinccel vészelték át a megpróbáltatásokat, és azokét is, akik kollégáik tönkretételében, meghurcolásában úttörő szerepet vállaltak

– fogalmazott az MTVA Sajtó- és Marketing Irodája.

A két világháború közötti élénk színházi, filmes élet, a szovjet megszállás, a színházak államosítása, a kommunista államhatalom berendezkedése, és az új kultúrpolitikai irányvonal erőszakos keresztülvitele számos tragédiával járt. Minden epizód egy-egy színészlegenda egyéni sorsán keresztül mutatja be, milyen sorskérdések, milyen választási lehetőségek elé állította őket a történelem.

Az első epizódban – amely május 8-án, szombaton 21 óra 5 perctől látható – Bajor Gizi történetét ismerhetik meg a nézők. A Kossuth-díjas színésznő a modern színjátszás egyedülálló személyisége volt, akinek egy ország hevert a lábai előtt. Viharos magánélete, vakmerő bátorsága és tragikus halála azonban beárnyékolja sikerekben gazdag életét.

Borítókép: Sztankay Ádám újságíró a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén

Tovább olvasom

Médiapiac

Bírósági ítélet: érvénytelen a Klubrádió pályázata

A médiatanács minden tekintetben jogszerűen hozta meg a döntését.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Megerősítette a Fővárosi Törvényszék csütörtöki ítélete, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa jogszerűen minősítette érvénytelennek a Klubrádió 92,9 MHz-es sugárzási jogosultságra benyújtott pályázatát – közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.

Az NMHH közleménye szerint a bíróság a rádió keresetét teljes egészében elutasította, és hangsúlyozta, hogy

a médiatanács minden tekintetben jogszerűen hozta meg a döntését.

a médiatanács minden tekintetben jogszerűen hozta meg a döntését.

Emlékeztettek: a Klubrádió a médiatanácsnak azt a március 10-ei döntését támadta meg a bíróságon, amelyben nyertes nélkül zárta le a Budapest 92,9 MHz rádiósfrekvencia-pályázati eljárását, miután az eljárásban egyetlenként benn maradt pályázó, a Klubrádió Zrt. ajánlata is érvénytelennek bizonyult.

Hozzátették, a Fővárosi Törvényszék csütörtöki ítéletében kiemelte: a médiatanács helytállóan állapította meg, hogy

a Klubrádió pályázata súlyos érvénytelenségi hibákat tartalmaz, illetve hogy a rádió gazdasági működése sem felel meg a törvényi és a pályázati előírásoknak.

Azt írták, a szóbeli ítélethirdetésen a bíróság rámutatott arra, hogy a Klubrádió műsorterve hiányos és ellentmondásos, így nem felel meg a pályázati követelményeknek, amelyre tekintettel nem lehetett érdemben értékelni a pályázati ajánlatot.

“Mindezek alapján a médiatanácsnak nem volt más lehetősége, mint a Klubrádió pályázatát érvénytelennek nyilvánítani”

– tudatták a közleményben.

Az NMHH szerint az ítélet ismertetésekor azt is hangsúlyozták: a médiatanács helytállóan hivatkozott arra is, hogy a pályázati ajánlat tényszerű hibái esetén nincs jogszabályi lehetőség a hiánypótlásra. Az ugyanis sértette volna a verseny tisztaságát, mert a Klubrádiónak lényegében új műsortervet kellett volna benyújtania – tették hozzá.

Közölték azt is, a törvényszék szintén osztotta a médiatanács álláspontját a rádió üzleti és pénzügyi tervéről, kiemelve azt, hogy valamennyi gazdasági társaságnál alapvető jelentőségű a törvényes működés biztosítása, ez azonban a Klubrádió esetében nem teljesült maradéktalanul.

A bíróság egyetértett azzal a médiatanácsi állásponttal is – tették hozzá -, hogy ez nem csupán formális kérdés, hanem olyan tartalmi feltétel, amelyet a pályázónak az ajánlat benyújtásakor is teljesítenie kellett volna.

A bíróság álláspontja szerint

a médiatanács a benyújtott üzletiterv- és mérlegadatokból helyesen jutott arra a következtetésre, hogy nem várható el a pályázati célok teljesítése attól a társaságtól, amely “tényszerűen nem felel meg a törvényes működés követelményének”, és ezt a jogsértő állapotot nem szüntette meg igazolható módon

– írták.

Az ítélet nem jogerős, a közlésétől számított 15 napon belül megfellebbezhető – áll az NMHH közleményében.

Tovább olvasom