Kövess minket!

Médiapiac

Így értékelték a résztvevők a geneRÁCIÓkat

A március 21-22-i geneRÁCIÓk nevet viselő rendezvényünkön arra kértük a résztvevőket, töltsék ki az elégedettségfelmérési kérdőívünket. 4,3 átlagot értünk el, de kaptunk kritikákat is.

A résztvevők több mint 75 százaléka válaszolt a kérdéseinkre. A budapesti Hotel Marriott Courtyardban megrendezettkonferenciával összességében elégedettek voltak a megkérdezettek: az 1-5-ös skálán – ahol az 5-ös jelentése, hogy nagyon elégedett – ott 4,3 átlagot értünk el.

A vizsgálatban résztvevők 89 százaléka azt közölte, hogy biztosan, vagy valószínűleg részt venne a Médiapiac jövőbeni konferenciáján. A megkérdezettek 44 százaléka mondta azt, hogy a Médiapiac következő konferenciáján biztosan részt venne, 45 százalékuk azt, hogy valószínűleg, de akadt egy 6 százalékos csoport, amelynek tagjai azt nyilatkozták: feltehetően nem, vagy biztosan nem jönnének.

Fotó: Réti Dóra

A felmérésből az is kiderül, hogy a válaszadók – azaz a konferencia résztvevőinek – többsége vagy egy médiavállalatot (31%) vagy egy piackutató céget (26%) képviselt. 16%-uk média-, reklám- vagy marketingügynökségtől érkezett, de szép számban képviselték az FMCG-szektort is (13%).

Ugyanakkor a 15 éves Médiapiac beágyazottságát – és bízunk benne, hogy elismertségét – mutatja, hogy a válaszadók 31%-a mondta azt, hogy szakmabeliek, ügyfelek, kollégák ajánlásából értesült a geneRÁCIÓkról.

A konferencia a vizsgált összes szempont alapján inkább, vagy nagyon kedvező értéket kapott, a helyszín minősége, megközelíthetősége, a catering szolgáltatás, az előadók felkészültsége és a konferencia témája az öt legkiemelkedőbb attribútum.

Bár 3,5 pont feletti „jegyeket” adtak a résztvevők a networking lehetőségre és a parkolásra is, megértettük, hogy legközelebb ezekere a kérdésekre kiemelten kell figyelnünk.

Fotó: Réti Dóra

A legfőbb kritika a ugyanis programok csúszását érte, amiért a szünetek is rövidebbek lettek, ez pedig értelemszerűen csökkentette a networkingre szánható időt. Mi is jól tudjuk, hogy egy B2B lap által szervezett konferencia egyik legfőbb küldetése, hogy összehozza a szakmát, a meglévő vagy potenciális ügyfeleket, így erre a szeptember 12-i Digitália konferenciánkon odafigyelünk majd.

Ugyanakkor volt, aki pörgősebb előadásokat, szélesebb körű, mélyebb tartalmat, mások több szünetet szerettek volna, de akadt, aki a parkolás hiányosságait emelte ki.

Médiapiac

Elindult a szavazás a Média a Családért díj közönségdíjasaira

2022. január 10-én éjfélig bárki leadhatja a szavazatát.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Média a Családért Alapítvány lassan 15 éve díjazza azokat a családbarát cikkeket és műsorokat, amelyek a családról és a családnak szólnak:

történeteket mesélnek el, kérdéseket tesznek fel és válaszokat keresnek a családokat érintő élethelyzetekre, problémákra.

Az idei jelöltekre a közönség 2022. január 10-én éjfélig adhatja le voksát az alapítvány honlapján.

A közlemény szerint az idei jelöltek sokféle műfajban és megközelítésben foglalkoztak a családdal, a többi között témájuk volt az önbántalmazás, a gyászfeldolgozás, az időskori félelmek, a szülés utáni depresszió, az irigység, a család melletti továbbtanulás, az örökbefogadás, a szülővel való együtt alvás problémája, vagy az, hogyan viselik a kamaszok a bezártságot.

A magyarországi és külhoni szakmai zsűri által havonta kiválasztott jelölteket a Képmás magazinban, az alapítvány weboldalán, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján is bemutatják.

Az eredményhirdetésre 2022. január 31-ig kerül sor – áll a közleményben.

Tovább olvasom

Médiapiac

A Wikipédia törölné a kommunizmus tömeggyilkosságairól szóló bejegyzést

A „Tömeggyilkosságok a kommunista rezsimek alatt” szócikket „elfogultság” miatt eltávolítanák a platformról.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A Telegraph arról számolt be, hogy a Wikipédia egyik bejegyzésénél, amelynél „a kommunista rezsimek alatti tömeggyilkosságokat” részletezik, fennáll a törlés veszélye. A Wikipédia-oldalt, amely az egypárti kommunista rezsimekben, például a Szovjetunióban és Kínában élő emberek millióiról szól, törlésre jelölték.

A Wikipédia egyes szerkesztői állítólag nem értenek egyet azzal, hogy a tömeges népirtásért a kommunista ideológiát okolják.

A szócikk olyan kommunista személyiségek akcióit sorolja fel, mint Mao elnök, Sztálin, Pol Pot és Kim Dzsong Il. A cikket azzal vádolják, hogy elfogult „antikommunista” nézőpontot fogalmaz meg, és az oldal adminisztrátorainak kell dönteniük arról, hogy el kell-e távolítani a cikket.

Az írás főcíme jelenleg: „A cikk semlegessége vitatott”, és „a cikk törlését fontolgatja a Wikipédia a törlési politikájával összhangban”. A cikkről hosszas vita folyik a Wikipédia szerkesztői között. Egyikük a törléssel szemben foglalt állást, és bírálta a kommunista párti szerkesztőket: A Wikipédia védi és lehetővé teszi a nyilvánvaló visszaéléseket és manipulációkat egy maroknyi partizán részéről, akik a történelem átírására törekednek, és más partizán akadémikusokra hivatkozva elfednék a gyilkosságokat. Ha ezt megengedik, ez az egész projekt kudarcot vallott, és a Wikipédiának be kellene zárnia a boltot.”

A cambridge-i Robert Tombs történészprofesszor azzal érvelt, hogy a népirtás és az ideológia közötti kapcsolat lekicsinylése azt eredményezheti, hogy a fasizmus és a gyarmatosítás bűneit is figyelmen kívül hagyják.

Tombs kijelentette:Ez erkölcsileg védhetetlen, legalább annyira rossz, mint a holokauszt tagadása, mert »az ideológia és a gyilkolás összekapcsolása« a lényege annak, hogy miért fontosak ezek a dolgok. Elolvastam a Wikipédia-oldalt, óvatosnak és kiegyensúlyozottnak tűnik. Ezért az eltávolítására tett kísérletek csak ideológiailag motiváltak lehetnek” – olvasható a 888.hu cikkében.

Tovább olvasom

Médiapiac

Elfogadta az NMHH 2022-es költségvetését az Országgyűlés

A hatóság költségvetésének kiadási és bevételi főösszege egyaránt 47,8 milliárd forint.

Közzétéve:

Borítóképünkön az Országház épülete, fotó: Pixabay


122 igen szavazattal, 48 nem ellenében az Országgyűlés kedden elfogadta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2022-es költségvetéséről szóló előterjesztést.

A képviselők döntése alapján

a hatóság költségvetésének kiadási és bevételi főösszege egyaránt 47,8 milliárd forint.

Személyi juttatásokra 11,2 milliárd forint, dologi kiadásokra 16,2 milliárd forint, egyéb működési célú kiadásokra 14,3 milliárd forint, beruházásokra 4,1 milliárd forint, a járulékokra és adókra pedig 2 milliárd forint áll rendelkezésre jövőre.

A hatóság bevételeinek nagy része, 36,2 milliárd forint 2022-ben is a különböző díjakból, elsősorban a 31 milliárd forintos frekvenciadíjból származik, amit 2,6 milliárd forintos állami támogatás és 9 milliárd forintos működési bevétel egészít ki.

Az NMHH Médiatanácsa jövőre 695 millió forintból gazdálkodhat.

Tovább olvasom