Kövess minket!

Médiapiac

Home Foglalóval és értékes nyereményekkel tértek vissza a stúdióba Balázsék

Hétfőtől Balázsék a Home Foglalóban játékokkal, rengeteg nyereménnyel várják a hallgatókat.

Számtalan emlékezetes pillanat, rengeteg élmény fűződik a Balázsék tavaszi és őszi road show-jához, amelyek nem csak a hallgatók, hanem a műsorvezetők számára is fontosak. Májusban a koronavírus-helyzet miatt Sebestyén Balázsék élőben nem látogathatnak el személyesen az ország öt városába, de a rádió kreatív csapata megtalálta a megoldást, hogy sem a hallgatók, sem a szponzorok ne maradjanak játék, nyeremények és izgalmas, szórakoztató tartalom nélkül. A hazai rádiózás történetében egyedülálló módon road show helyett home show részesei lehetnek reggelente a rádiózók, akik számos nyereményért játszhatnak is a Home Foglaló névre keresztelt adásokban, persze rendhagyó módon, személyes jelenlét nélkül.

Eddig a kitelepüléseken Balázsék állították különféle feladatok elé a játékos kedvű hallgatókat, a kocka most megfordul, a road show formátumát egyedi, kreatív formátummá alakították, a vicces feladatokat pedig a műsorvezetőknek kell teljesíteniük. A Home Foglalóban így most először nemcsak azoknak van esélye nyerni, akik a road show által érintett városokban élnek és kilátogatnak a helyszínre, hanem minden hallgatónak.

“Törekedtünk arra, hogy ebben a mindenki számára új helyzetben találjunk megoldást, a hallgatóink érdekes tartalomhoz jussanak, és közben a szponzoraink számára innovatív, izgalmas megjelenési lehetőséget nyújtsunk” – mondta el Sivák Péter, a RadioFactory Kft. programigazgatója.

Balázsék a stúdióból jelentkeznek, két héten át játszanak majd a vállalkozó kedvű szerencsésekkel. A hallgatók naponta nyerhetnek, értékes tárgynyereményekkel vagy naponta akár kétszer 50 ezer forint készpénzzel is gazdagodhatnak, miközben a műsorvezetők végrehajtják a rájuk bízott szórakoztató, vicces feladatokat.

Médiapiac

Halálos fenyegetést kapott J.K. Rowling

Az írónőt megfenyegető pakisztáni aktivista korábban arról is tweetelt, hogy el akarja pusztítani Izraelt.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

 Harry Potter-írója szombaton halálos fenyegetést kapott egy Twitter-felhasználótól, aki méltatta, hogy megkéselték Salman Rushdiet – szúrta ki a neokohn. Rowling péntek este posztolt Rushdie megkéseléséről: „Borzalmas hír. Most nagyon rosszul érzem magam”.

Később megosztott egy képernyőfotót Meer Asif Aziz válaszáról, aki magát pakisztáni „diákként, társadalmi és politikai aktivistaként” írta le.

Aziz azt válaszolta a posztjára, hogy a késelő, Hadi Matar egy „forradalmár síita harcos” volt, a továbbiakban pedig megfenyegette Rowlingot – olvasható a Mandiner szemléjében.

„Ne aggódj, te leszel a következő” 

– írta kommentben.

Szombati bejegyzésében Rowling a Twittertől kért támogatást a fenyegetővel szemben, aminek meg is lett az eredménye ugyanis Aziz fiókját letiltották. A fiók archívuma szerint Aziz korábban arról tweetelt, hogyel akarja pusztítani Izraelt, és „terrorista államnak” bélyegezte a zsidó államot, Ukrajnát és Indiát is.

Emellett Aziz korábban támogatásáról biztosította Irán legfelsőbb vezetőjét, Ali Hámenei ajatollahot is. „Kedves vezető, az iszlám világért folytatott küzdelmed nem lesz hiábavaló” – írta Aziz egy Hámenei-tweetre adott válaszában.

Tovább olvasom

Médiapiac

EU: A tálibok megsértik a sajtószabadságot is

Még egy évvel hatalomra kerülésük után is Afganisztánban a tálibok súlyosan és folyamatosan megsértik a nők jogait, s a sajtószabadásot is semmibe veszik – hívta fel a figyelmet vasárnapi sajtóközleményében az Európai Unió Külügyi Szolgálata.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Az uniós külszolgálat hangsúlyozta: a tálibok megsértik a sajtó, a békés gyülekezés és az egyesülés szabadságát.

Utóbbira ékes bizonyíték, hogy szombaton az afgán fővárosban a tálib biztonsági erők erőszakkal feloszlatták nők egy tüntetését, amelyen munkát és megélhetést követeltek, tiltakoztak jogaik korlátozása miatt. A tálib biztonsági erők a levegőbe lőttek, több nőt közeli üzlethelyiségekbe űztek, és ott puskatussal, bottal ütlegelték őket. Ez két nappal a tálib hatalomvétel egyéves évfordulója előtt történt.

Az Európai Unió Külügyi Szolgálata felhívta rá a figyelmet: az afganisztáni tálib vezetés megfosztotta a nőket a tanuláshoz való joguktól, kiszorítja őket a gazdasági és a közéletből. Felszámolta azokat a biztosítékokat, amelyek védeni voltak hivatottak a nőket az erőszaktól és a kényszerházasságtól, és újra egyre több esetben fordul elő családon belüli erőszak.  

Az EU felszólította a tálib vezetést, hogy tegye lehetővé a nemzetközi közösséggel való párbeszédet, és teljesítse kötelezettségeit a terrorizmus elleni fellépés terén.  

“Ammenyiben ez nem történik meg, az instabilitás csak fokozódni fog az országban, és Afganisztán egyre jobban elszigetelődik” – figyelmeztetett az uniós külszolgálat.

Tovább olvasom

Médiapiac

Ázsiai lájkolók tömege jelent meg Jakab posztja alatt

Tényleg ilyen nagy népszerűségnek örvend Jakab Péter Ázsiában?

Közzétéve:

Fotó: MTI/Mónus Márton

A Jakab Péter-féle A Nép Pártján nevezetű politikai közösség kiadott egy közleményt, amelyben a „Fidesz csicskapártjának” nevezik a Jobbikot, valamint azzal vádolják a párt elnökségét, hogy szembeköpték az ellenzéki szavazókat.

A közlemény megosztása után arra lettünk figyelmesek, hogy a Facebook-bejegyzésreázsiai profilok tömege reagált szivecskés emojival.

A Mandiner által közzétett képen megtekinthetnek néhányat:

Tovább olvasom