Kövess minket!

Médiapiac

Helyreigazítást kérnek a budavári polgárok

V. Naszály Márta polgármestertől pedig bocsánatkérést várnak.

Borítóképünk a budavári királyi palota látképe a Gellért-hegy felől, fotó: MTI / MTVA / Bizományosi: Nagy Zoltán

„Köszönjük levelüket és a kritikai megjegyzéseket. Nem állt szándékunkban történelmi összefüggéseket félreérthetően bemutatni. Ezért bocsánatot kérünk, és tájékoztatjuk, hogy időközben a videófelvételt egy szerkesztőségi megjegyzéssel láttuk el” – idézte a Deutsche Welle vállalati szóvivőjének, Christoph Jumpeltnek az üzenetét Tóthné Z. Nagy Erzsébet, a Budavári Lakosok Szövetségének elnöke, válaszul arra a közleményre, amelyben V. Naszályi Márta, Ungváry Krisztián és Tutsek Pál cáfolja, hogy a német állami televízió bocsánatot kért a hazánkat lejárató riportfilmjéért.

A Budavári Lakosok Szövetségének elnöke a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, hogy

a szervezet a német közszolgálati televíziónak küldött válaszlevélben azt kérte, hogy a csatorna valamennyi híranyagából törölje a felvételt, az egyesület pedig azoktól a sajtóorgánumoktól – köztük a Telex.hu-tól és a 24.hu-tól – is helyreigazítást kért, amelyek V. Naszályi Mártáék közleménye nyomán azt terjesztették, hogy a bocsánatkérés helyett a Deutsche Welle csupán sajnálkozását fejezte ki a történtekért.

Tóthné Z. Nagy Erzsébet kijelentette: V. Naszályi Márta polgármestertől is jogosan várható el, hogy bocsánatot kérjen, amiért valótlanságokat állított a német tévécsatorna propagandafilmjében, hangsúlyozva, hogy a budavári épületek helyreállítását a vészkorszakkal azonosítani mérhetetlen rosszhiszeműségre vall, valamint a nyilvánosság szándékos félrevezetésére utal. Emellett – fűzte hozzá – a budavári lakosoknak különösen rosszul esett, hogy a videóban azt sejttették, hogy zsidó polgártársaink Magyarország elhagyását fontolják, mivel közismert, hogy a magyarországi zsidó közösség – ellentétben több európai országgal – teljes vallási és kulturális szabadságot élvez, sőt

Magyarországon nem kell állig felfegyverezve védeni a zsidó intézményeket sem.

Kiemelte, hogy a budavári lakosok nagyon büszkék a Nemzeti Hauszmann Program segítségével megvalósuló fejlesztésekre, a riportfilmben sugallt vészjósló üzenettel ellentétben pedig a budai Várban semmiféle rossz nem készül, mindössze a második világháborúban megsérült, valamint a kommunizmus idején elbontott épületek rekonstrukciója zajlik.

Mint megjegyezte,

az I. kerület balliberális polgármestere inkább hálás lehetne, amiért gyakorlatilag ajándékba kapja ezeket a hatalmas volumenű fejlesztéseket, amelyek az idegenforgalom fellendülését eredményezik.

Médiapiac

A TV2 volt a legnézettebb csatorna ősszel

Az idei ősz a TV2 sikerszezonjának nevezhető, hiszen legutóbb 20 évvel ezelőtt fordult elő, hogy a csatorna kiemelt célcsoportjában, a 18-59 éves nézők körében teljes napon és főműsoridőben is a csatornatoplista élén végzett a szeptember-novemberi időszakban.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A főműsoridőben sugárzott saját gyártású műsorok mind hétköznap, mind hétvégén fantasztikusan teljesítenek, ennek köszönhetően a TV2 novemberben és a teljes ősz átlagában is piacvezető mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A18-49, A4+), teljes napon és főműsoridőben is.

A főcsatorna eredményeinek köszönhetően a TV2 Csoport is kiemelkedően teljesít, hiszen a csatornacsalád novemberben is sikeresen őrizte meg piacvezető pozícióját mindhárom kiemelt korcsoportban teljes napon és főműsoridőben is

– áll a TV2 közleményében. 

A teljes őszi szezont, vagyis a szeptember elejétől november végéig terjedő időszakot vizsgálva a TV2 jelentős fölénnyel lett piacvezető mindhárom kiemelt korcsoportban teljes napon, hiszen átlagosan a 18-59 éves nézők 11,1%-a, a 18-49 éves nézők 11,2%-a, valamint a teljes lakosság 13,0%-a választotta a csatornát (RTL azonos sorrendben: 8,7%; 8,7%; 8,1%).

A TV2 főműsoridőben nyújtott teljesítménye szintén kimagasló,

hiszen az idei évet megelőzően utoljára 2002-ben birtokolta a piacvezető pozíciót a szeptember-novemberi időszakban mindhárom kiemelt korcsoportban. Idén ősszel ez a 18-59 évesek és a 18-49 évesek körében egyaránt 14,9%-os, a teljes lakosság tekintetében pedig 16,7%-os nézői részesedést jelent (RTL azonos sorrendben: 14,3%; 14,4%; 13,7%). Csoportszinten szintén sikeres őszt zárt a csatornacsalád, hiszen mind novemberben, mind pedig a három őszi hónap átlagában is a TV2 Csoport csatornáit választotta a legtöbb néző teljes napon és főműsoridőben is, mindhárom kiemelt korcsoportban – írja az Origo.hu, ahol a teljes cikk olvasható.

Tovább olvasom

Médiapiac

Megnövekedett csomagforgalomra figyelmeztet az NMHH

A karácsony közeledtével csomagrendeléskor, illetve -feladáskor érdemes figyelni a pontos címzésre, igénybe venni a csaknem kétezer csomagautomatát, illetve figyelemmel kísérni a küldemény útját a szolgáltató honlapján.

Közzétéve:

Borítókép: Egy férfi csomagot vesz ki a Magyar Posta csomagautomatájából egy Váci úti bevásárlóközpontnál Budapesten, fotó: MTI/Marjai János

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében arra figyelmeztet: a csomagrendeléseket és -feladásokat érdemes minél korábbra időzíteni, mert karácsonyhoz közeledve egyre fokozottabb lesz a csomagforgalom mind az online kereskedőknél, mind pedig a postai szolgáltatóknál.

A pontos címzés segíti a küldemény gyors kiszállítását; a többlakásos társasházakban az épület-, emelet- és ajtószám nagyon fontos információ. Emellett hasznos megadni a címzett telefonszámát, e-mailcímét, hogy a szolgáltató fel tudja venni vele a kapcsolatot

– jegyezték meg.

Címzettként mindenki azzal segítheti a kézbesítő munkáját, ha a postaládán, csengőn jól olvashatóan szerepel a neve, és gondoskodik róla, hogy a postaláda jól megközelíthető legyen.

Az online vásárlással kapcsolatban felhívták a figyelmet arra, hogy elkerülhető a futárra várakozás, ha a házhoz való kézbesítés helyett a csomag kiszállítását csomagautomatába, csomag- vagy postapontra kérik. Az NMHH nyilvántartása szerint jelenleg 1941 automata működik Magyarországon – tették hozzá.

Kitértek arra, hogy ha valaki a Távol-Keletről vagy az Egyesült Királyságból, illetve más, EU-n kívüli országból szeretne ajándékot rendelni, tartsa szem előtt, hogy 2021. július 1-jétől minden ilyen országból érkező e-kereskedelmi küldemény automatikusan áfakötelessé vált, és vámeljárás alá esik. Ez azt jelenti, hogy megszűnt az unión kívülről érkező, 22 euró alatti áruk áfamentessége, a 150 euró feletti értékűekre pedig – a korábbiakhoz hasonlóan – vámot is kell fizetni. Hozzátették: a vámkezelés külön címzetti megbízás nélkül történik.

Tovább olvasom

Médiapiac

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a TV2 munkatársa

Góczán Flórián november 29-én hajnalban halt meg.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A Tények.hu megírta, hogy az operatőr és dokumentumfilmes rendező 1996-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd operatőrként dolgozott az egykori tudományos híradóban, a Deltában. Operatőrként több tucat dokumentumfilmhez kötődik a neve, ő rendezte az 1996-os A pech című kísérleti filmet, a Szimmetria, az Oly távol, messze van hazám…, valamint a 2007-es Ki vagyok én neked dokumentumfilmeket. Emellett forgatókönyvírója volt az 1996-os Boldog lovagok című játékfilmnek, írják.

Hozzátették: a TV2-ben a csatorna indulása, 1997 óta dolgozott operatőrként a Tények, az Aktív, a Napló, a Magellán és a Megasztár műsorokban.Rendkívül precíz és fegyelmezett volt munka közben, a maximalizmus jellemezte. Emellett páratlan humorával sokakat megnevettetett, írja róla a TV2.

A csatorna péntek este megemlékezést tartott a székház udvarán Góczán Flórián emlékére.

Tovább olvasom