Kövess minket!

Médiapiac

Gyerekellenes videót készített a német diszkontlánc

Néhány vállalat egyszerűen szenvedélyesen részt akar venni a nyugati világ kultúrharcában. Az Aldi üzletlánc egy olyan kisfilmet készített, amelyben arról beszélnek, hogy miért nem szabad gyereket vállalni.

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A cég karácsonykor még teljesen más ideológiai úton járt, ez pedig a reklámjaiban is megmutatkozott. Decemberben még egy boldog családdal népszerűsítette az akcióit az Aldi, mostanra azonban a kereskedelmi lánc is igyekszik megfelelni a nyugati normáknak. Az Aldi Nord a múlt héten közzétett egy videót a YouTube-csatornáján “Kérlek, ne legyen gyerek – Ezért nem akar Ida soha anya lenni” címmel. A kisfilm az áruházlánc új beszélgetős minifilmjeinek egy része.

“Szerintem a gyerekvállalás nagy szívás” – állítja a videóban egy Theo nevű, körömlakkot és fülbevalót viselő fiatalember, aki a beszélgetés moderátora. A vendége pedig ezúttal a 28 éves Ida Marie Münchenből. Theo és Ida Marie a beszélgetés közben vegán tofut főznek, amikor elhangzik, hogy az önjelölt feminista soha nem akar anya lenni. Öklendezve magyarázta, hogy a terhesség gondolata számára “teljesen hátborzongató”.

A terhesség az “Alien” című filmre emlékezteti, amelyben egy idegen lény egy nő testében él és táplálkozik belőle. Megjegyzi, hogy az abortusz hívei is gyakran parazitaként hivatkoznak a meg nem született gyermekekre.

A Deutsche Stimme lap szerint azért is érthetetlen az Aldi irányváltása, mert az lenne az érdeke, hogy a családalapításra ösztönözze az embereket. “Végül is, több gyerek több vásárlót jelent. Az Aldi gyermekellenes propagandájának tehát nem gazdasági, hanem ideológiai okai lehetnek…Nem meglepő, hogy a videón látható ideológiai ostorozók is a baloldali színtérből származnak” – írja a lap.

A videóban elhangzó kijelentések nagy felháborodást váltottak ki az Aldi közösségi oldalán. “Hogy tudtok ilyen marhaságot készíteni? Ezek az influenszerek teljesen elrontják a fiatalságunkat a hozzáállásukkal, ti pedig még támogatjátok is ezt!” – írja egy fiatal.

“Eltekintve attól a ténytől, hogy valószínűleg jó dolog, ha az ilyen embereknek nincs gyerekük, egyáltalán nem látok értelmes kapcsolatot a vegánsággal” – jelentette ki egy másik kommentelő, aki arra utalt hogy a vegán életmódhoz kapcsolták a gyerekellenes felfogást.

Volt olyan is, aki azt írta: “ez pontosan a megfelelő reklám arra, hogy ne vásároljunk az üzleteikben, és bojkottáljuk őket. Önöknek a termékeikkel kellene foglalkozniuk!”

Joachim Kuhs jobboldali európai parlamenti képviselő is elmondta a véleményét az Aldi videójáról. “Egyrészt megmutatja, hogy az elmúlt évtizedek baloldali-liberális kulturális forradalma milyen hatással volt a fiatal nők egy egész generációjára. Másrészt az Aldi Nord-on keresztül történő terjesztése példa arra, hogy a társadalom szinte minden területét átvette ez a kultúra” – írta a közösségi oldalán a politikus, majd megjegyezte, hogy

“Mindez nem véletlen vagy természeti jelenség, hanem egy olyan politika eredménye, amely strukturálisan ellenséges az élettel, a gyermekekkel és a családokkal szemben. Egy ilyen politika nem fenntartható, lerombolja azokat az alapokat, amelyeken létünk nyugszik. Ha változtatni akarunk valamin, ha vissza akarjuk fordítani ezt a folyamatot, akkor új politikára van szükségünk: a családokért, a gyermekeinkért, az életet megerősítő jövőért”

– tette hozzá az európai parlamenti képviselő a V4NA hírügynökség szerint.

Médiapiac

Új ismeretterjesztő műsor indul a Dunán Mező Misivel

Látványos és elgondolkodtató időutazásra hívja a nézőket Mező Misi Jézus és… címmel szombattól a Duna csatornán induló ismeretterjesztő sorozata, amely tizenkét régi mesterséget mutat be.

Közzétéve:

MTI/Cseke Csilla

Mező Misi, a Magna Cum Laude zenekar frontembere műsorvezetőként mutatkozik be a Duna új ismeretterjesztő műsorában.

A Jézus és… című sorozat címe különleges asszociációra ad lehetőséget: a pontok helyére különböző mesterségek kerülnek, és a műsorvezető nemcsak bemutatja ezeket az ősi szakmákat, hanem testközelből tapasztalja meg, mit jelent az évezredes szakmákat űzni, miközben olyan szakemberek osztják meg vele tapasztalataikat, akik hivatásként tekintenek munkájukra.

Minden “hivatásmese” példa lehet arra, milyen hangsúlyosan hatja át kultúránkat és szakmáinkat hétköznapjainkban a kereszténység – mondta el a műsor keddi budapesti sajtótájékoztatóján Mező Misi, hozzátéve: az ősi foglalkozásokon keresztül a nézők közelebb kerülhetnek a hithez, valláshoz és számos személyes élettörténethez is.

Debrecen, 2022. június 21. Mező Misi zenész, a Magna Cum Laude énekese, a Duna csatorna Jézus és vendégei vallási műsorának házigazdája (j) a sorozat Jézus és a fazekas című részének forgatásán Gál Álmos debreceni fazekasmesterrel a Föld Sója Kerámia Műhelyben 2022. június 21-én. MTI/Cseke Csilla

Mező Misi “élete legszebb kalandjának” nevezte a tizenkét hónapon keresztül forgatott sorozatot, amely a bíró, építőmester, fazekas, földműves, halász, katona, orvos, pásztor, pék, szőlész, tudós és vámszedő mesterségekbe nyújt bepillantást.

Mint a műsorvezető felidézte, a forgatás során eljutottak az olaszországi Pisába, egy gravitációs hullámokat vizsgáló kutatóközpontba, de jártak Erdélyben is, ahol a pásztorokról szóló műsort vették fel.
Különleges élmény volt száz méter magasan, az esztergomi bazilika kupolájának keresztjénél állni, de az is, amikor a sürgősségi osztályon testközelből lehetett megtekinteni egy gyomortükrözést – számolt be élményeiről Mező Misi.

Palkó Áron, a sorozat rendezője elmondta, a Jézus és… célja az, hogy a műsorban szereplőket “hitelesen tudja kibontani”. Mező Misi mellett könnyen megnyíltak az emberek, így a tizenkét mesterségről nem idealizált, hanem valós képet kaphatnak a nézők – jegyezte meg.

Tác, 2022. május 25. Mező Misi zenész, a Magna Cum Laude énekese a Duna csatorna Jézus és… vallási sorozata Jézus és a földműves című epizódjának forgatásán Tácon, a Gorsium Régészeti Parkban 2022. május 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt


Filó László zászlós, a műsor katonákról szóló epizódjának szereplője hozzátette: a Jézus és… egyrészt szakmákról, hivatásokról szól, de olyan emberekről is, akik Istent keresik.
Katonának lenni nem szakma, hanem hivatás; benne van az alázat, a kitartás, a hűség és ami az egészet összefogja: az önfeláldozás – hangsúlyozta.

Vukics Adrienn régész, muzeológus, a műsor szakértője azt emelte ki, hogy a sorozatban karizmatikus emberek mutatják be a tizenkét kiválasztott hivatást. Ezen szakmák mindegyike létezett már Jézus idején, de némelyik már az őskorban is – fűzte hozzá.

A Jézus és… sorozat tizenkét epizódja szombat délutánonként 16:20-tól lesz látható a Dunán.

Borítókép: Mező Misi zenész, a Magna Cum Laude énekese a Duna csatorna Jézus és a vámszedő című műsorának egyik házigazdája a sorozat forgatásán Somody Imre vállalkozó vácegresi birtokán 2022. április 11-én

Tovább olvasom

Médiapiac

Új évaddal folytatódik a Csináljuk a fesztivált!

A Duna nagyszabású show-műsora hamarosan új adásokkal jelentkezik. A folytatásban a nézők még nagyobb szerepet kaptak: öt héten át válogathattak a különböző korszakok slágerei közül.

Közzétéve:

MTI/Máthé Zoltán

Óriási érdeklődéssel, több mint 12 ezer szavazattal ért véget a hirado.hu oldalán futó, öt héten át tartó voksolás, amelyben a Csináljuk a fesztivált! következő évadának slágereit véleményezhették a nézők.

A legnépszerűbb tematikus szavazási kör az Aranykor korszaka volt, amelyben több mint háromezren vettek részt, és akadt olyan dal is a listában, amely kimagasló győztes lett az ezret is meghaladó szavazattal.

A közönség által kiválasztott dalokat október 7-én jelenti be a Duna exkluzív sajtótájékoztató keretében, ahol minden részlet kiderül a Csináljuk a fesztivált! következő évadáról. Nyilvánosságra hozzák néhány sztárelőadó és a műsorvezetők kilétét, valamint azt is leleplezik, kik kapnak helyet majd a zsűriben.

Borítókép: A győztes Peter Sramek a Csináljuk a fesztivált! című nagyszabású show-műsor sajtónyilvános döntőjének felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2022. április 5-én

Tovább olvasom

Médiapiac

Prima díjjal ismerték el a Bartók Rádió munkáját

A legjobbak közé választották a Bartók Rádiót. A közmédia klasszikuszenei rádióadója az egyik legrangosabb elismerésben részesült: a magyar ismeretterjesztés és média kategóriájának Primájává választották.

Közzétéve:

Borítókép: Devich Márton, a Bartók Rádió Csatornaigazgatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) Kunigunda utcai telephelyén lévõ rádióstúdió elõtt. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Bartók Rádió értékőrző és -teremtő munkájával, a kultúra ápolásával és közvetítésével nélkülözhetetlen része a magyar művészeti, komolyzenei életnek – sokrétű szakmai tevékenységét Prima díjjal ismerték el magyar ismeretterjesztés és média kategóriában – közölte a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriuma.

Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója és a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezetője elmondta, a Prima díj nagy öröm és nagyon sokat jelent az egész szerkesztőség számára.

„Minden kollégám munkája benne van ebben a díjban, aki az elmúlt évtizedekben a Bartók Rádiónál dolgozott, akik mindent megtettek és megtesznek ma is a csatornáért. Komoly szakmai tudást igényel a hivatásunk, amit szolgálatnak tekintünk. Remek csapat alkotja a szerkesztőséget, és azon dolgozunk, hogy minél színvonalasabb, tartalmasabb és színesebb műsorokat készítsünk, és igényesen szórakoztassuk a hallgatóinkat minél szélesebb körben.

Célunk, hogy a zene erejével reményt adjunk az emberek lelkébe, hogy dokumentáljuk a magyar zenei életet, segítsük a fiatal muzsikusokat és támogassuk a magyar kortárs zenét. Szép és nagy feladat, nagy felelősséggel”

– jelentette ki Devich Márton, hozzátéve, hogy a Prima díj visszaigazolása annak, hogy jó úton járnak.

A kategóriában Prima díjat kapott a Bartók Rádió mellett Hadas Krisztina televíziós újságíró, szerkesztő, riporter és Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser is.

A legjobbnak járó a Prima Primissima Díjat december 2-án, titkos szavazás eredménye alapján hirdetik ki.

Tovább olvasom