Kövess minket!

Médiapiac

Gyakorlatorientált programban tanulható meg a televíziós és rádiós szakma a közmédiánál

Egy hete hirdette meg a közmédia ingyenes tehetséggondozó programját, amire még július 15-ig várják a pályázatokat. A hangsúlyosan gyakorlatorientált képzés során világszinten is kiemelkedő technikai feltételeket biztosító környezetben, a televíziós és rádiós szakma legjobbjaitól tanulhatnak a fiatalok.

Pixabay

Ismét megnyitotta kapuit a média iránt érdeklődő, akár jelenleg is ezen a szakirányon felsőfokú tanulmányokat folytató vagy már friss diplomás fiatalok előtt Magyarország legnagyobb médiavállalata.

Mindenkinek van egy elképzelése a televíziós, illetve rádiós munkáról, hogy ez milyen is a valóságban, a gyakorlatban, azt megtapasztalhatják ebben a programban

– mondta a NYÁR 22 adásában Apró Georgina, a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány ügyvezető igazgatója a meghirdetett lehetőséggel kapcsolatban. Kiemelte, a fiataloknak szóló, gyakorlatorientált programban lehetőséget adnak arra, hogy betekintést nyerjenek az egyes csatornák, szerkesztőségek működésébe. Megtapasztalhatják, miként épül fel egy műsor, hogyan jut el egy téma a képernyőig vagy az éterig.

A NYÁR 22-ben személyes tapasztalataikról is beszélt Hegedüs Roland és Katona Szilveszter, akik a programban való részvétel után most már a Dunánál dolgoznak.

„Sokan nem tudják, milyen mikor forog a kamera és meg kell szólalni. Ebben a programban van beszédtechnikai képzés is, amely során megtanulhattam, hogyan beszéljek és fogalmazzak a kamera előtt. Ebben segített nekem sokat a program” – mesélte a műsorban Hegedüs Roland, kiemelve, a mentoroktól mindig minden szakmai segítséget megkaptak. Sok pozitív élményre emlékezett vissza Katona Szilveszter is. „Kezdetben a Család-barát című műsorban dolgoztam riporterként és a tehetséggondozónak köszönhetően leginkább azt tanultam meg, miként közelítsem meg a témákat úgy, hogy azok a nézők számára érdekesek legyenek” – fogalmazott.

A Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány Tehetséggondozási Programja július 15-ig várja még a pályázatokat. A jelentkezés feltételeiről minden információ megtalálható a media-akademia.hu oldalon

A NYÁR 22 beszélgetése a program kapcsán újranézhető ezen a linken.

Borítókép: illusztráció

Médiapiac

Halálos fenyegetést kapott J.K. Rowling

Az írónőt megfenyegető pakisztáni aktivista korábban arról is tweetelt, hogy el akarja pusztítani Izraelt.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

 Harry Potter-írója szombaton halálos fenyegetést kapott egy Twitter-felhasználótól, aki méltatta, hogy megkéselték Salman Rushdiet – szúrta ki a neokohn. Rowling péntek este posztolt Rushdie megkéseléséről: „Borzalmas hír. Most nagyon rosszul érzem magam”.

Később megosztott egy képernyőfotót Meer Asif Aziz válaszáról, aki magát pakisztáni „diákként, társadalmi és politikai aktivistaként” írta le.

Aziz azt válaszolta a posztjára, hogy a késelő, Hadi Matar egy „forradalmár síita harcos” volt, a továbbiakban pedig megfenyegette Rowlingot – olvasható a Mandiner szemléjében.

„Ne aggódj, te leszel a következő” 

– írta kommentben.

Szombati bejegyzésében Rowling a Twittertől kért támogatást a fenyegetővel szemben, aminek meg is lett az eredménye ugyanis Aziz fiókját letiltották. A fiók archívuma szerint Aziz korábban arról tweetelt, hogyel akarja pusztítani Izraelt, és „terrorista államnak” bélyegezte a zsidó államot, Ukrajnát és Indiát is.

Emellett Aziz korábban támogatásáról biztosította Irán legfelsőbb vezetőjét, Ali Hámenei ajatollahot is. „Kedves vezető, az iszlám világért folytatott küzdelmed nem lesz hiábavaló” – írta Aziz egy Hámenei-tweetre adott válaszában.

Tovább olvasom

Médiapiac

EU: A tálibok megsértik a sajtószabadságot is

Még egy évvel hatalomra kerülésük után is Afganisztánban a tálibok súlyosan és folyamatosan megsértik a nők jogait, s a sajtószabadásot is semmibe veszik – hívta fel a figyelmet vasárnapi sajtóközleményében az Európai Unió Külügyi Szolgálata.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Az uniós külszolgálat hangsúlyozta: a tálibok megsértik a sajtó, a békés gyülekezés és az egyesülés szabadságát.

Utóbbira ékes bizonyíték, hogy szombaton az afgán fővárosban a tálib biztonsági erők erőszakkal feloszlatták nők egy tüntetését, amelyen munkát és megélhetést követeltek, tiltakoztak jogaik korlátozása miatt. A tálib biztonsági erők a levegőbe lőttek, több nőt közeli üzlethelyiségekbe űztek, és ott puskatussal, bottal ütlegelték őket. Ez két nappal a tálib hatalomvétel egyéves évfordulója előtt történt.

Az Európai Unió Külügyi Szolgálata felhívta rá a figyelmet: az afganisztáni tálib vezetés megfosztotta a nőket a tanuláshoz való joguktól, kiszorítja őket a gazdasági és a közéletből. Felszámolta azokat a biztosítékokat, amelyek védeni voltak hivatottak a nőket az erőszaktól és a kényszerházasságtól, és újra egyre több esetben fordul elő családon belüli erőszak.  

Az EU felszólította a tálib vezetést, hogy tegye lehetővé a nemzetközi közösséggel való párbeszédet, és teljesítse kötelezettségeit a terrorizmus elleni fellépés terén.  

“Ammenyiben ez nem történik meg, az instabilitás csak fokozódni fog az országban, és Afganisztán egyre jobban elszigetelődik” – figyelmeztetett az uniós külszolgálat.

Tovább olvasom

Médiapiac

Ázsiai lájkolók tömege jelent meg Jakab posztja alatt

Tényleg ilyen nagy népszerűségnek örvend Jakab Péter Ázsiában?

Közzétéve:

Fotó: MTI/Mónus Márton

A Jakab Péter-féle A Nép Pártján nevezetű politikai közösség kiadott egy közleményt, amelyben a „Fidesz csicskapártjának” nevezik a Jobbikot, valamint azzal vádolják a párt elnökségét, hogy szembeköpték az ellenzéki szavazókat.

A közlemény megosztása után arra lettünk figyelmesek, hogy a Facebook-bejegyzésreázsiai profilok tömege reagált szivecskés emojival.

A Mandiner által közzétett képen megtekinthetnek néhányat:

Tovább olvasom