Kövess minket!

Médiapiac

Kiderült, miért cenzúrázták Rákay Philipet

Kiállt a gyermekvédelmi törekvések mellett, ezért a legnagyobb közösségi oldal három hónapja korlátozza Rákay Philip bejegyzéseit és videóinak elérését is. A médiaszakember szerint a politika már az online térben zajlik, és szerinte itt dőlhet majd el a 2022-es választás is.

MTI Fotó: Illyés Tibor

A vörös zóna a Facebook szóhasználatában azt jelenti, hogy az oldal a követők hírfolyamában nem jeleníti meg a tartalmakat, gyakorlatilag leradírozza – mondta el az M1 Ma reggel című műsorában Rákay Philip. A médiaszakember kiemelte, hogy augusztus 17. óta jelentősen visszaesett korábbi oldalán a bejegyzések megtekintése, ezzel együtt a nézettség.

A Facebook úgynevezett független tényellenőrei mindezt gyűlöletbeszéddel indokolták.

Rákay Philip úgy fogalmazott,

az elnevezésre még Orwell, az 1984 szerzője is csettintene, hiszen a független tényellenőr fogalma tökéletesen passzolna könyvéhez.

A médiaszakember kiemelte, a balliberális oldal cenzorai gyakorlatilag bármit gyűlöletbeszédnek nyilváníthatnak, ami az ő véleményvilágukból, buborékjukból kilóg. A tiltást elsősorban a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos posztok okozták, illetve egy vitriolos írás egy 40 éves bankárról, aki egy reggel arra ébredt, hogy gendersemleges sárkánnyá szeretné operáltatni magát. A Facebook-cenzorok, a független tényellenőrök számára ez volt a döntő érv a letiltáshoz.

Hangsúlyozta, azért indított új oldalt a Facebookon, mert komoly változások történtek a médiában. Ma 7 millió Facebook-felhasználó van Magyarországon, és a kutatások szerint az emberek 60 százaléka a közéleti információkat innen nyeri.

Kiemelte,

a konzervatív oldalnak nem szabad levonulnia erről a pályáról,

a konzervatív véleményvezérek kötelessége tényekkel, írásokkal, videókkal szeretne tükröt tartani a balliberális oldal hazugságai elé, és az igazságot kell képviselniük. Hozzátette, biztos abban, hogy a 2022-es választás legfontosabb közéleti csatatere a Facebook.

Rákay Philip elmondta, hogy harminc éve tévézik, azonban az utóbbi időben más irányba fordult a világ:

a közösségi média, a Facebook megelőzték a hagyományos médiumokat,

és erőteljesen befolyásolják a hírekhez való hozzájutást is. Kiemelte, a tavaly szeptemberben indult első Facebook-oldal felelőssége is az volt, hogy egy hasonlattal élve, be kell menni a balliberális homokozóba, amit kisajátítottak, és képviselni kell azokat, akik nem értenek egyet azzal a véleménnyel. Hangsúlyozta, hogy ma már sok milliós elérések vannak, és ha a balliberális válasz a letiltás, akkor is sem szabad feladni, ha kidobnak az ajtón, vissza kell mászni az ablakon – írja a hirado.hu.

A médiaszakember hozzátette, hogy rendkívül pozitív eredményeket tapasztalt, mert úgy érzi, meg tudta támogatni azokat, akik úgy érezték hogy egyedül vannak, erőt ad nekik, hogy látják, valójában nincsenek egyedül. Pozitív tendenciaként emelte ki, hogy egyre több jobboldali véleményvezér születik, a megosztások, a kommentek sokat segítenek ebben a küzdelemben. Az újraindított oldal statisztikái már másfél nap után azt mutatják, hogy a követők kezdenek visszatérni, de persze nemcsak ők, egy egész trollhadsereg is megjelent, mely egyebek mellett halálos fenyegetéseket is közöl.

Médiapiac

A Dal 2022 – Szombaton lesz az első válogató adás

Az első válogató adással szombaton indul A Dal 2022. A közmédia dalválasztó élő showműsora új műsorvezető párossal, megújult zsűrivel és rendhagyó zenei koncepcióval várja a nézőket a Dunán.

Közzétéve:

MTI/Cseke Csilla

Az MTVA közleménye szerint ismét a magyar zenéké lesz a főszerep, és a zsűri ez alkalommal is a közönséggel együtt keresi az év dalát. Idén is negyven produkció versenyez, a dalok minden adásban élőben hangzanak el, és a döntősök szimfonikus változatban lesznek hallhatók a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében.

A Dal első válogató adása január 29-én, szombaton 19 óra 35 perctől lesz látható és hallható a megújult Dunán. A műsorban tíz versenydal hangzik el: fellép Erdős Fruzsi (dalának címe: Azt beszélik), a Kies (Nem félek), Kijube (Holnap majd elhiszem), Majoros Csenge (Földöntúli szerelem), a Pankastic! (Hosszú volt a nyár), a Prove (Karambol), a Ruby Harlem & Roy (Még ma este), Sándor Szofi (21 gramm), az Easy Babies (Szerelem) és Ya Ou (Zsákutca).

A Dal 2022-ben újra helyet foglal a zsűriben Wolf Kati énekesnő, aki 2012-ben már volt zsűritag, majd 2015-ben és 2020-ban versenyzőként szerepelt a műsorban. Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese negyedik alkalommal lesz benne a zsűriben, Ferenczi György, az 1ső Pesti Rackák frontembere, szájharmonikása, hegedűse másodszor vesz részt a dalválasztásban, a negyedik zsűritag, Egri Péter, a rockabilly magyar nagykövete pedig korábban zenekarával, a Mystery Ganggel állt A Dal színpadán.

A dalverseny új műsorvezető párosa Rókusfalvy Lili és Király Viktor. Előbbi A Dal 2020-ban már volt házigazda, utóbbi versenyzőként szerepelt többször a műsorban: 2012-ben testvéreivel, 2014-ben és 2018-ban szólóprodukcióval jutott a döntőig.

A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. Az elődöntőkből négy-négy dal kerül a fináléba, így nyolc dalt hallhatnak újra a nézők, amelyek közül márciusban kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A végső győztesről idén is a közönség dönt.

A győztes dal előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, valamint egy tízdalos stúdiólemezt és az egyik felvételhez videoklipet készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

Részletes információk A Dal Facebook- és Instagram-oldalán, a műsorvezetők közösségimédia-felületein, az adal.hu-n, valamint a műsor hivatalos YouTube-csatornáján találhatók.

Borítókép: Az év férfi előadója díj átadója, Wolf Kati énekesnő, a Dal 2022 zsűritagja a Petőfi Zenei Díjak átadásán az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában 2022. január 20-án

Tovább olvasom

Médiapiac

Dzsihádra felszólító weboldalt tiltott be a francia belügyminiszter

A francia belügyminiszter vasárnap az M6 televízió képernyőjén jelentette be, hogy elrendelte a 2012-ben létrehozott és az Egyenes út névre keresztelt szalafista weboldal felszámolását.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Az online felület évek óta a francia hatóságok megfigyelése alatt áll, Gérald Darmanin elmondása szerint a portálnak jelentős szerepe volt a radikális iszlamista tanok terjesztésében, a gyűlöletkeltésben és a dzsihád hirdetésében. A belügyminiszter szerint a portál egyfajta online kiadóként funkcionált, amely a francia titkosszolgálatok által is megfigyelt radikális imámok prédikációiról készült felvételeket is sugározta.

A weboldal egyik ilyen állandó prédikátora volt a pantin-i mecset volt imámja, Ibrahim Abou Talha is, akit a francia történelemtanár, Samuel Paty lefejezése után eltávolítottak a mecset éléről, mert megosztotta a hívek között azt a videót, amelyben az egyik diák apja a muszlim diákok elleni diszkriminációval vádolta a tanárt, és amely az oktató lefejezéséhez vezetett.

Ugyancsak az Egyenes út weboldal radikális prédikátorai között szerepelt az a Youssef Abou Anas is, aki az Ecquevilly településen bezárt mecset egykori, szalafista imámjaként tartanak azóta is számon a francia hatóságok. Abou Anas rendszeresen szólította fel híveit a nők, a zsidók és a keresztények elleni erőszakra – írta a Magyar Nemzet

Tovább olvasom

Médiapiac

2021 legnézettebb gyerekcsatornája lett a JimJam

A csatorna közönségaránya 2021-ben a 18-49 éves lakosság körében a Nielsen Közönségmérés adatai szerint 1,06 százalékot ért el, így megelőzve valamennyi hazánkban sugárzott gyermekcsatornát ebben a célcsoportban.

Közzétéve:

Az említett célcsoportban előkelő első helyre került a JimJam a gyerekcsatornák között nem csak az év elején, hanem egész 2021 folyamán. 

Nagyon örülünk a JimJam eredményének, hogy a ráfordított figyelem és következetes befektetések révén a kisgyermekes családoknak egy igazán értékes csatornát kínálhatunk. Boldogan tapasztaljuk a kiugró érdeklődést a tartalmaink iránt, köszönjük a gyerekek lelkesedését és a szülők bizalmát” – mondta Radóczy Katalin, az AMCNI programigazgatója.

A JimJam 2006-os indulása óta mára több, mint 100 országban van jelen. Elsősorban a legfiatalabb, vagyis 2-5 éves korosztály igényei szerint készül mind a programstruktúra, mind a csatorna arculata. Népszerűsége annak köszönhető, hogy a bájos és szerethető karakterek – mint például az ovisok ikonikus kedvencei a Bing nyuszi vagy Tesz-Vesz város hősei – észrevétlenül tanítják a gyerekeket, és segítenek felfedezni, megérteni a körülöttünk lévő világot a legkisebbeknek is. A mesék lassabb tempójúak és kevésbé vibrálók, emellett teljes mértékben agresszió mentesek, így abszolút biztonságos környezetet biztosítanak, csak úgy, ahogy a csatornán látható családi filmek, melyek mind reklámmegszakítások nélkül élvezhetők.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom