Kövess minket!

Médiapiac

Filmes ereklyékkel kampányol az AXN

A kiemelt filmek és sorozatok ikonikus tárgyai népszerűsítik a tévécsatorna megújult műsorstruktúráját, melyben idén ősszel a tematikus filmes estéké a főszerep.

Az egyik őszi kreatív
Az egyik őszi kreatív

A megrögzött filmrajongók gyűjtőszenvedélyére és a filmsztáros divatkellékekre épít az AXN tévécsatorna 2012. október elejétől november végéig futó integrált médiakampánya. A kampány központi eleme egy hat variációban készülő imázs film, amelyben egy fiatal fiú megmutatja barátnőjének a titkos filmes ereklyegyűjteményét. A relikviák érintésre átveszik a szereplők fölött a hatalmat és „hollywoodi” viselkedésre ösztönzik őket.

A reklámfilmekben olyan tárgyak tűnnek fel mint Pókember maszkja, a Men in Black – Sötét Zsaruk ügynökeinek sötét napszemüvege, Sherlock nagyítója és a Szellemlovasból ismert koponya is. A szpotok az AXN saját felületei mellett jelenleg már futnak a Film+-on és a Cool TV-n, novembertől pedig az RTL II-n is vetítik majd őket.

Közterületi plakátok három variációban készültek, és a film- és sorozathősök elmaradhatatlan stíluskellékeit mutatják be októberben. Van napszemüveg gyűjtemény, kalap- és maszk kollekció és jármű kollekció is.

A TV szpotokat teljes körű online kampány támogatja többek közt a YouTube-on és a legnagyobb hazai hírportálokon. Októberben egy Facebook-kvíz applikációra épülő nyereményjáték is indul az AXN és az egyik autógyártó együttműködésében. A lájkolók egy Mazda CX-5-ös modellt vihetnek el teli tankkal egy teljes hétvégére, ha helyesen válaszolnak az őszi sorozatok „sneak peek” (izgalmas részlet) videóival kapcsolatos kérdésekre. A játék több hétvégén keresztül zajlik majd októberben és novemberben.

Médiapiac

Elindult a Mediaworks Hírcentrumának podcastja

A Narratíva első adásának vendége Szánthó Miklós, a KESMA elnöke, az Alapjogokért Központ igazgatója és Trombitás Kristóf publicista volt.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Elindult a Mediaworks Hírcentrumának podcastadása. Az első adásban Heiter Dávid Tamás műsorvezető Szánthó Miklóssal, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) elnökével, az Alapjogokért Központ igazgatójával és Trombitás Kristóf publicistával beszélgetett az aktuális médiapiaci viszonyokról, valamint az ehhez kapcsolódó politikai folyamatokról – közölte a Mediaworks Hírcentruma. 

Szánthó Miklós többek között arról értekezett, hogy ugyan

 a 90-es éveket követően formailag biztosítva volt a sajtószabadság, de közéleti és politikai értelemben egy erőteljes balliberális monopólium volt jelen, amely az ehhez tartozó körök szerint a független sajtópiacot jelentette.

 A KESMA elnöke továbbá hangsúlyozta, hogy a jobboldalhoz köthető vállalkozók már korábban is tettek kísérletet arra, hogy új típusú médiafelületek jöhessenek létre, ez a folyamat azonban a 2010-es éveket követően felerősödött. 

A Narratíva első adásának résztvevői, fotó: Mediaworks Hírcentrum

Kiemelte, hogy 

a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány lett a szimbóluma annak, hogy a médiaviszonyokat uraló posztkommunista örökség megroppant, de ez egyáltalán nem a jobboldal térfoglalását jelenti, csupán elindultunk egy kiegyensúlyozott médiapiac felé.

Az első adást itt a Videa.hu videómegosztón vagy itt tudja meghallgatni:

Tovább olvasom

Médiapiac

Elhunyt Balogh Mária, a magyar televíziózás első női riportere

Nyolcvanöt éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Balogh Mária, a magyar televíziózás első női riportere – közölte a Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) vasárnap az MTI-vel.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A szövetség honlapján is közzétett méltatásában azt írták: Balogh Mária az MTV-ben egész munkássága során az elesettek, a kiszolgáltatottak érdekében készített műsorokat. Hangvétele, közvetlen stílusa évtizedekig szolgált mintául az újabb generációknak.

Ebédszünet című műsorával, amely a munkásemberek érdekvédelmét szolgálta, műfajt teremtett – emelték ki. Vezette az Ifjúsági Osztályt, igazgatója volt a Miskolci televíziós fesztiválnak, 2013 óta a MÚOSZ tiszteletbeli tagja, 2019 óta pedig Aranytoll-díjas volt.

Hozzátették: Balogh Mária egyedül nevelte fel mozgássérült, fogyatékossággal élő unokaöccsét, akiről még betegsége idején is, egészen haláláig gondoskodott.

Halálával a televíziózás hőskorának kiemelkedő személyiségét vesztette el a szakma – fűzték hozzá.

Tovább olvasom

Médiapiac

Lemondott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke

Október 31-től távozik posztjáról Karas Mónika.

Közzétéve:

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A híradó információi szerint Karas Monika az Állami Számvevőszék alelnökeként folytatja munkáját.

Az M1 úgy tudja, hogy Karas Monika utódja a médiahatóság élén Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lesz.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága a híradónak megerősítette a Karas Monika lemondásáról szóló hírt.

Borítókép: Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság volt elnöke

Tovább olvasom