Kövess minket!

Médiapiac

Felvásárolták a podcast technológia terén vezetőnek számító Megaphone-t

A podcasttechnológiai vállalatot a világ legnépszerűbb előfizetéses audió streaming szolgáltatója vette meg.

A világ legnépszerűbb előfizetéses audió streaming szolgáltatója, a Spotify Technology S.A. (NYSE:SPOT) ma bejelentette, hogy a vállalat végleges megállapodást kötött a világ egyik leginnovatívabb podcast hirdetési és publikációs platformja, a Megaphone akvizíciójáról. A Spotify és a Megaphone összefogva segíteni fogják a hirdetőket és a podcastkiadókat a podcastokban rejlő ígéretes lehetőségek kiaknázásában. A két vállalat ennek érdekében felhasználja a “Megaphone Targeted Marketplace” elnevezésű platformjának erejét, és most első alkalommal elérhetővé teszi a Spotify “Streaming Ad Insertion” elnevezésű technológiáját más podcastkiadók számára.

A felvásárlás újabb lépés a Spotify azon céljának megvalósítása felé, hogy

a világ vezető audió platformja legyen,

és lehetővé teszi, hogy a cég az audió tartalmak egyre nagyobb mértékű monetizációjára összpontosítsa erőfeszítéseit az ágazat minden területén. Az akvizícióra nem sokkal azt követően került sor, hogy a Spotify bevezette “Streaming Ad Insertion” elnevezésű, innovatív podcast hirdetési technológiáját, melynek köszönhetően a hagyományos podcast reklámok bensőséges voltának és minőségi színvonalának fenntartása mellett lehetővé válik azoknak a modern digitális marketing kínálta precízióval és átláthatósággal való, célzott eljuttatása a közönséghez.

A hirdetők lehetőséget kapnak arra, hogy eredeti és exkluzív Spotify podcastokban jelenjenek meg, és ugyanakkor a “Megaphone Targeted Marketplace” platformnak köszönhetően jóval nagyobb célközönséget érjenek el. A podcastkiadók számára ez a felvásárlás olyan innovatív eszközökhöz való hozzáférést eredményez, amelyek használata hozzásegíti őket, hogy nagyobb nyereséget érjenek el tevékenységükkel. Ide tartozik az a lehetőség, hogy tartalmaikat monetizálhassák, kihasználva a hallgatóikkal való kapcsolatukat a hirdetők részéről egyre nagyobb kereslet kiszolgálására. Az ügylet zárását követően a Spotify hamarosan elérhetővé teszi a Streaming Ad Insertion technológiát a Megaphone platformján jelen lévő összes podcastkiadó számára, mely az első alkalom lesz, hogy a cég harmadik felek számára hozzáférhetővé teszi ezt az eszközt. A hirdetésekkel kapcsolatos adatok gyűjtését biztosító “Streaming Ad Insertion” technológiának köszönhetően a podcastkiadók értékesebb podcast közönséget fognak tudni kínálni a hirdetők számára.

“Az audiótartalom-streamelési ágazat még gyermekcipőben jár, de már most is jól látható, hogy rendkívüli lehetőségek rejlenek benne” – magyarázta Dawn Ostroff, a Spotify Content & Advertising Business egységének vezetője. “Alig várjuk, hogy a Megaphone csatlakozzon a Spotify-hoz, és így együtt dolgozhassunk azon küldetésünk teljesítésén, hogy felgyorsítsuk az intelligens podcastmonetizációt a hirdetők és podcastkiadók számára a közönség növelésével és egy csúcskategóriát képviselő technológia bevetésével.”

“Nagy izgalommal tekintünk a Spotify-hoz való csatlakozás, és a podcastnak mint médiumnak, a kiadók és hirdetők még nagyobb körében való népszerűsítése elé” – nyilatkozta Brendan Monaghan, a Megaphone vezérigazgatója. “Hiszünk abban, hogy a Megaphone és a Spotify által egyaránt fontos értéknek tekintett innováció előreviszi a podcast-ökoszisztéma elterjedését szerte a világon.”

Az ügylet zárására a szokásos szabályozó hatósági jóváhagyások megszerzése függvényében kerül sor.

Amit a Spotify Technology S.A.-ról tudni kell

A 2008-ban létrehozott Spotify visszafordíthatatlanul átformálta a zenehallgatási szokásokat.

Fedezzen fel, kezeljen és osszon meg díjmentesen több mint 60 millió zeneszámot, beleértve több mint 1,9 millió podcastot, vagy vásároljon Spotify Premium előfizetést, ha exkluzív zenei tartalmakhoz és szolgáltatásokhoz szeretne hozzáférni, ideértve a jobb hangminőséget és az igény szerint (on-demand) offline vagy reklámmentes zenehallgatási élményt.

A Spotify a világ legnépszerűbb előfizetéses audió streaming szolgáltatója: 92 piacon több mint 320 millió felhasználó veszi igénybe szolgáltatásainkat, ideértve 144 millió előfizetőt.

Amit a Megaphone-ról tudni kell

A Megaphone egy podcasttechnológiai vállalat, amely hosztolási és reklámbeépítési szolgáltatást kínál kiadók, illetve célzott reklámértékesítést márkapartnerei számára. A Megaphone platform a vállalati podcastközvetítők és médiacégek számára kategóriájukban a legjobbnak számító eszközöket kínál audió tartalmaik publikálása, monetizálása és hatásmérésé céljára. A “Megaphone Targeted Marketplace” (MTM) elnevezésű platform forradalmasítja a podcastalapú hirdetési tevékenységet, példa nélküli hallgatósági lefedettséget, valós adatokat biztosító adatgyűjtést, hatékony közvetítést és garantált márkabiztonságot kínálva a márkák számára. A Megaphone Creative Solutions (MCS) egység teljes körű kreatív szolgáltatást nyújt a hirdetők számára, olyan áttörést képviselő audió hirdetések készítésével, amelyek felkeltik a felhasználók figyelmét, és valódi eredményeket hoznak.

Médiapiac

Klasszikus filmek “újrahangolva” – szinkronokat restaurált a Rádióarchívum

Elkészültek a közmédia első, hangban restaurált, régi szinkronos filmjei. A Rádióarchívum munkájával A hét mesterlövész, a West Side Story és a Legénylakás hangsávjai újulhattak meg.

Közzétéve:

Flickr

A kulturális értékmegőrzés mindenkori igényét szem előtt tartva elkészültek a közmédia első hangfelújítással korszerűsített külföldi filmjei. A digitális innovációk nemcsak az új filmek elkészítésénél, hanem a restaurálási technológiában is segítségek nyújtanak abban, hogy a felújított filmklasszisokat még generációk hosszú sora élvezhesse a kor fejlett igényeinek megfelelően – ismerteti az MTVA.

Az MTVA Rádióarchívuma elsőként A hét mesterlövész, a West Side Story és a Legénylakás című filmek hangsávjainak felújítását végezte el, az archívum restaurátor hangmérnökeivel.

A restaurálással nemcsak az általános hangminőséget sikerült feljavítani, hanem a teljes hanganyagot átdolgozták. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az új HD kópia eredeti hangjából, az újonnan megszerzett nemzetközi hangból, a régi magyar szinkronból és esetlegesen filmzenei lemezekből építették újjá a hanganyagot. A felújításnak köszönhetően a három mestermű ezelőtt még soha nem szólalhatott meg olyan minőségben, mint ahogyan mostantól lesznek hallhatók. Az átalakulást a nézők saját fülükkel is megtapasztalhatják; a közmédia csatornáin hamarosan bemutatják a szinkronrestaurált klasszikusokat – közölte az MTVA.

Borítókép: jelenet a West Side Story című filmből

Tovább olvasom

Egyéb kategória

A bíróságon támadták meg az RT és a Szputnyik uniós betiltását

A holland újságírók szövetsége (NVJ) több jogvédő szervezettel és internetszolgáltatóval együtt pert indít az Európai Unió Bíróságán a RT és a Szputnyik orosz tévécsatorna uniós betiltása ellen, mivel az véleményük szerint, ez sérti az európai polgárok információszabadsághoz való jogát – jelentette a NOS hollandiai műsorszolgáltató.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Az EU március elején függesztette fel a Szputnyik és az RT orosz állami médiavállalat műsorszórási tevékenységét az unió területén, válaszul az Ukrajna elleni orosz katonai agresszióra. Az unió szerint az érintett csatornák dezinformációs és manipulációs tevékenységet végeznek.

A médiabojkott ellen tiltakozók keresete az uniós bíróság felé arra hivatkozik, hogy a tilalom “túlságosan széleskörű, továbbá elviekben helytelen, hogy politikusok egyik napról a másikra cenzúrát vezethetnek be”.

“Nem vagyunk rajongói az RT-nek, sem a Szputnyiknak, mindegyikük állami propagandát sugároz. Az azonban jogállamisági kérdéseket vet fel, hogy politikusok betiltják az információk terjesztését” – hangsúlyozta a NOS-nak adott nyilatkozatában Thomas Bruning, az NVJ titkára.

Bruning hozzátette: a tiltás megakadályozza, hogy az emberek hozzájussanak az információkhoz. “Nem gondoljuk, hogy az európai kormányzati vezetőkre tartozik annak meghatározása, hogy mi lehet hozzáférhető az interneten és mi nem” – jelentette ki.

Anco Scholte ter Horst, a Freedom Internet internetszolgáltató igazgatója szerint, mint szolgáltatónak kötelessége a semlegesség biztosítása és az internetes tartalmakba történő beavatkozás elkerülése. “Az RT és a Szputnyik bojkottja az első alkalom, hogy a hálózatsemlegesség elve a dezinformáció miatt sérül. Ez veszélyt jelent a nyílt és szabad internetes információ-hozzáférésre” – hívta fel a figyelmet.

Tovább olvasom

Médiapiac

30 éves lett a Vendég a háznál, a Kossuth Rádió műsora

Dupla műsorral és visszaemlékezésekkel ünnepli a Vendég a háznál című családi műsorának 30 éves jubileumát a Kossuth Rádió.

Közzétéve:

MTI Fotó: Bruzák Noémi

1992. május 4. óta szól a Vendég a háznál, a Kossuth Rádió családi műsora, ami jelenleg minden hétköznap, 11:32-től hallható. A műsor középpontjában a kezdetektől fogva a gyermek és az őt körülvevő család áll, ezért is kapta a “Gyerekekről felnőtteknek” alcímet.

A Vendég a háznál immáron három évtizede kíséri és segíti a szülőket, nagyszülőket, pedagógusokat a nevelésben és a gyermekgondozásban; iránytűként szolgál a családi kapcsolatok, az egészségügy, az oktatás és a családpolitikai döntések területén.

Kossuth Rádió népszerű műsorát ünnepelve május 25-én, szerdán dupla adással készül a hallgatóknak: utánajárnak, hogyan alakult néhány egykori riportalanyuk sorsa, és az is kiderül, melyek a szerkesztők legkedvesebb témái. A rádió közösségi média oldala is tartogat meglepetést: rövid hangképekkel, bejátszókkal, a hallgatók visszajelzéseiből és a legjobb pillanatokból idézik meg a műsor indulása óta eltelt 30 évet.

Borítókép: A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított Tőkéczki László-díj első kitüntetettje, Keresztes Ilona, a Kossuth Rádió szerkesztője, a Vendég a háznál című műsor gazdája az elismerés átadása után a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai székházában 2018. szeptember 24-én

Tovább olvasom