Kövess minket!

Médiapiac

Eltávolította a Google az életpárti hirdetéseket

A Live Action életvédő szervezet közölte, hogy a Google eltávolította a felületeiről a szervezet által fizetett életpárti hirdetéseket. Nem csoda, hiszen – ahogy Kiss Bertalan vallástörténész nemrégiben megfogalmazta – „a különböző szupranacionális szervezetek mintegy tanítóhivatalként őrködnek” az új társadalmi dogmarendszer fölött.

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Lila Rose, a Live Action alapítója a Catholic News Agency-nek tett nyilatkozatában elmondta, hogy a Google egy mindeddig példa nélküli módon teljesen egyértelműen beállt a radikális abortuszpártiak mögé azzal, hogy a másik oldal, az életpárti „ellenpont”, és ezzel együtt életmentő információk megjelenését megakadályozták a keresőoldalon.

Rose megfogalmazása szerint az eset ékes bizonyíték arra, hogy a vállalat az abortuszipar zsebében van. Mindenesetre tény:

a világ legnagyobb befolyással bíró, az online teret szinte teljes egészében lefedő cégek mindegyike a baloldali eszmerendszer előretolt bástyáiként működnek.

Szeptember 13-án a Google hamis információkra és megbízhatatlanságra hivatkozva visszadobta a Live Action hirdetéseit, melyek ebben az időben egyébként már több mint 4 hónapja futottak. Korábban, valamiért nem volt probléma velük. 

A hirdetések arra hívták fel a figyelmet, hogy az első abortusztabletta bevétele után még meg lehet menteni a gyermek életét. 

Az abortion pill reversalként, vagy csak APR-ként emlegetett téma a hazai sajtóban is föl-fölbukkant, ám jobbára csak olyan véleményeket lehet olvasni, amelyek szerint a téma ott van lezárva, hogy „tudományosan bizonyított, hogy az abortusztabletta hatása nem visszafordítható”.

Ezzel viszont ignorálják mindazon túlélők puszta létét is, akiknek édesanyja a tabletta bevétele után állt el az abortusz tervétől.

Rose szerint a Google egyszerűen csak nem érti, mit takar maga az APR, a lépésével viszont rengeteg olyan nő életére gyakorol végzetes hatást, akik az első tabletta bevétele után megbánták tettüket – írja a Vasárnap.hu.

Médiapiac

Halálos fenyegetést kapott J.K. Rowling

Az írónőt megfenyegető pakisztáni aktivista korábban arról is tweetelt, hogy el akarja pusztítani Izraelt.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

 Harry Potter-írója szombaton halálos fenyegetést kapott egy Twitter-felhasználótól, aki méltatta, hogy megkéselték Salman Rushdiet – szúrta ki a neokohn. Rowling péntek este posztolt Rushdie megkéseléséről: „Borzalmas hír. Most nagyon rosszul érzem magam”.

Később megosztott egy képernyőfotót Meer Asif Aziz válaszáról, aki magát pakisztáni „diákként, társadalmi és politikai aktivistaként” írta le.

Aziz azt válaszolta a posztjára, hogy a késelő, Hadi Matar egy „forradalmár síita harcos” volt, a továbbiakban pedig megfenyegette Rowlingot – olvasható a Mandiner szemléjében.

„Ne aggódj, te leszel a következő” 

– írta kommentben.

Szombati bejegyzésében Rowling a Twittertől kért támogatást a fenyegetővel szemben, aminek meg is lett az eredménye ugyanis Aziz fiókját letiltották. A fiók archívuma szerint Aziz korábban arról tweetelt, hogyel akarja pusztítani Izraelt, és „terrorista államnak” bélyegezte a zsidó államot, Ukrajnát és Indiát is.

Emellett Aziz korábban támogatásáról biztosította Irán legfelsőbb vezetőjét, Ali Hámenei ajatollahot is. „Kedves vezető, az iszlám világért folytatott küzdelmed nem lesz hiábavaló” – írta Aziz egy Hámenei-tweetre adott válaszában.

Tovább olvasom

Médiapiac

EU: A tálibok megsértik a sajtószabadságot is

Még egy évvel hatalomra kerülésük után is Afganisztánban a tálibok súlyosan és folyamatosan megsértik a nők jogait, s a sajtószabadásot is semmibe veszik – hívta fel a figyelmet vasárnapi sajtóközleményében az Európai Unió Külügyi Szolgálata.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Az uniós külszolgálat hangsúlyozta: a tálibok megsértik a sajtó, a békés gyülekezés és az egyesülés szabadságát.

Utóbbira ékes bizonyíték, hogy szombaton az afgán fővárosban a tálib biztonsági erők erőszakkal feloszlatták nők egy tüntetését, amelyen munkát és megélhetést követeltek, tiltakoztak jogaik korlátozása miatt. A tálib biztonsági erők a levegőbe lőttek, több nőt közeli üzlethelyiségekbe űztek, és ott puskatussal, bottal ütlegelték őket. Ez két nappal a tálib hatalomvétel egyéves évfordulója előtt történt.

Az Európai Unió Külügyi Szolgálata felhívta rá a figyelmet: az afganisztáni tálib vezetés megfosztotta a nőket a tanuláshoz való joguktól, kiszorítja őket a gazdasági és a közéletből. Felszámolta azokat a biztosítékokat, amelyek védeni voltak hivatottak a nőket az erőszaktól és a kényszerházasságtól, és újra egyre több esetben fordul elő családon belüli erőszak.  

Az EU felszólította a tálib vezetést, hogy tegye lehetővé a nemzetközi közösséggel való párbeszédet, és teljesítse kötelezettségeit a terrorizmus elleni fellépés terén.  

“Ammenyiben ez nem történik meg, az instabilitás csak fokozódni fog az országban, és Afganisztán egyre jobban elszigetelődik” – figyelmeztetett az uniós külszolgálat.

Tovább olvasom

Médiapiac

Ázsiai lájkolók tömege jelent meg Jakab posztja alatt

Tényleg ilyen nagy népszerűségnek örvend Jakab Péter Ázsiában?

Közzétéve:

Fotó: MTI/Mónus Márton

A Jakab Péter-féle A Nép Pártján nevezetű politikai közösség kiadott egy közleményt, amelyben a „Fidesz csicskapártjának” nevezik a Jobbikot, valamint azzal vádolják a párt elnökségét, hogy szembeköpték az ellenzéki szavazókat.

A közlemény megosztása után arra lettünk figyelmesek, hogy a Facebook-bejegyzésreázsiai profilok tömege reagált szivecskés emojival.

A Mandiner által közzétett képen megtekinthetnek néhányat:

Tovább olvasom