Kövess minket!

Médiapiac

Eltávolította a Google az életpárti hirdetéseket

A Live Action életvédő szervezet közölte, hogy a Google eltávolította a felületeiről a szervezet által fizetett életpárti hirdetéseket. Nem csoda, hiszen – ahogy Kiss Bertalan vallástörténész nemrégiben megfogalmazta – „a különböző szupranacionális szervezetek mintegy tanítóhivatalként őrködnek” az új társadalmi dogmarendszer fölött.

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Lila Rose, a Live Action alapítója a Catholic News Agency-nek tett nyilatkozatában elmondta, hogy a Google egy mindeddig példa nélküli módon teljesen egyértelműen beállt a radikális abortuszpártiak mögé azzal, hogy a másik oldal, az életpárti „ellenpont”, és ezzel együtt életmentő információk megjelenését megakadályozták a keresőoldalon.

Rose megfogalmazása szerint az eset ékes bizonyíték arra, hogy a vállalat az abortuszipar zsebében van. Mindenesetre tény:

a világ legnagyobb befolyással bíró, az online teret szinte teljes egészében lefedő cégek mindegyike a baloldali eszmerendszer előretolt bástyáiként működnek.

Szeptember 13-án a Google hamis információkra és megbízhatatlanságra hivatkozva visszadobta a Live Action hirdetéseit, melyek ebben az időben egyébként már több mint 4 hónapja futottak. Korábban, valamiért nem volt probléma velük. 

A hirdetések arra hívták fel a figyelmet, hogy az első abortusztabletta bevétele után még meg lehet menteni a gyermek életét. 

Az abortion pill reversalként, vagy csak APR-ként emlegetett téma a hazai sajtóban is föl-fölbukkant, ám jobbára csak olyan véleményeket lehet olvasni, amelyek szerint a téma ott van lezárva, hogy „tudományosan bizonyított, hogy az abortusztabletta hatása nem visszafordítható”.

Ezzel viszont ignorálják mindazon túlélők puszta létét is, akiknek édesanyja a tabletta bevétele után állt el az abortusz tervétől.

Rose szerint a Google egyszerűen csak nem érti, mit takar maga az APR, a lépésével viszont rengeteg olyan nő életére gyakorol végzetes hatást, akik az első tabletta bevétele után megbánták tettüket – írja a Vasárnap.hu.

Médiapiac

Elindult a Mediaworks Hírcentrumának podcastja

A Narratíva első adásának vendége Szánthó Miklós, a KESMA elnöke, az Alapjogokért Központ igazgatója és Trombitás Kristóf publicista volt.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Elindult a Mediaworks Hírcentrumának podcastadása. Az első adásban Heiter Dávid Tamás műsorvezető Szánthó Miklóssal, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) elnökével, az Alapjogokért Központ igazgatójával és Trombitás Kristóf publicistával beszélgetett az aktuális médiapiaci viszonyokról, valamint az ehhez kapcsolódó politikai folyamatokról – közölte a Mediaworks Hírcentruma. 

Szánthó Miklós többek között arról értekezett, hogy ugyan

 a 90-es éveket követően formailag biztosítva volt a sajtószabadság, de közéleti és politikai értelemben egy erőteljes balliberális monopólium volt jelen, amely az ehhez tartozó körök szerint a független sajtópiacot jelentette.

 A KESMA elnöke továbbá hangsúlyozta, hogy a jobboldalhoz köthető vállalkozók már korábban is tettek kísérletet arra, hogy új típusú médiafelületek jöhessenek létre, ez a folyamat azonban a 2010-es éveket követően felerősödött. 

A Narratíva első adásának résztvevői, fotó: Mediaworks Hírcentrum

Kiemelte, hogy 

a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány lett a szimbóluma annak, hogy a médiaviszonyokat uraló posztkommunista örökség megroppant, de ez egyáltalán nem a jobboldal térfoglalását jelenti, csupán elindultunk egy kiegyensúlyozott médiapiac felé.

Az első adást itt a Videa.hu videómegosztón vagy itt tudja meghallgatni:

Tovább olvasom

Médiapiac

Elhunyt Balogh Mária, a magyar televíziózás első női riportere

Nyolcvanöt éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Balogh Mária, a magyar televíziózás első női riportere – közölte a Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) vasárnap az MTI-vel.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A szövetség honlapján is közzétett méltatásában azt írták: Balogh Mária az MTV-ben egész munkássága során az elesettek, a kiszolgáltatottak érdekében készített műsorokat. Hangvétele, közvetlen stílusa évtizedekig szolgált mintául az újabb generációknak.

Ebédszünet című műsorával, amely a munkásemberek érdekvédelmét szolgálta, műfajt teremtett – emelték ki. Vezette az Ifjúsági Osztályt, igazgatója volt a Miskolci televíziós fesztiválnak, 2013 óta a MÚOSZ tiszteletbeli tagja, 2019 óta pedig Aranytoll-díjas volt.

Hozzátették: Balogh Mária egyedül nevelte fel mozgássérült, fogyatékossággal élő unokaöccsét, akiről még betegsége idején is, egészen haláláig gondoskodott.

Halálával a televíziózás hőskorának kiemelkedő személyiségét vesztette el a szakma – fűzték hozzá.

Tovább olvasom

Médiapiac

Lemondott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke

Október 31-től távozik posztjáról Karas Mónika.

Közzétéve:

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A híradó információi szerint Karas Monika az Állami Számvevőszék alelnökeként folytatja munkáját.

Az M1 úgy tudja, hogy Karas Monika utódja a médiahatóság élén Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lesz.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága a híradónak megerősítette a Karas Monika lemondásáról szóló hírt.

Borítókép: Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság volt elnöke

Tovább olvasom