Kövess minket!

Médiapiac

Elindult a Petplace, a felelős állattartók oldala

Sok más mellett állategészségügyi témákról, a kedvenceink nevelésének kérdéseiről és a nagyvilág állatos híreiről is tájékozódhatunk.

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

“Nincs háziállatod, de érdekel az állatvilág? Örökbefogadáson, vásárláson gondolkodsz, de szeretnél időben felkészülni a gazdis élet velejáróira? Van már kisállatod és szeretnéd jobban megérteni, gondozni és egészségesen nevelni őt?” – teszik fel a kérdést köszöntőjükben a nemrégiben útjára indított Petplace.hu szerkesztői, akik azt ígérik, oldalukon minden választ megtalálunk, legyen szó puszta érdeklődésről, a gazdává válás első lépéseiről vagy a kedvencünkkel már megkezdett közös életről.

Mint írják, a portál szakértői partnere, az AlphaVet segítségével az olvasóknak lehetőségük nyílik közérthető módon tájékozódni állategészségügyi témákról, webshopjaikban, az Alphazoo-n és Grandopet-en pedig megtalálható minden, a kisállatok gondozásához szükséges felszerelés. A Kutya Guru Kutyaiskola és Bárány Margó kutyakiképző segítségével pedig bemutatják az érdeklődőknek, hogyan neveljék és képezzék kutyáikat.

A portál edukatív tartalmai mellett az olvasók találnak személyes történeteket is kisállatok örökbefogadásáról, a kedvencekkel szerzett utazási tapasztalatokról. A Petplace.hu beszámol továbbá a nagyvilág állatos híreiről, és segít megkeresni a legközelebbi állatorvosi rendelőket, ügyeleteket, illetve az állatbarát strandokat, programokat, éttermeket is.

A Petplace.hu kiadója a Mediaworks Hungary Zrt.

Médiapiac

Elindult a Mediaworks Hírcentrumának podcastja

A Narratíva első adásának vendége Szánthó Miklós, a KESMA elnöke, az Alapjogokért Központ igazgatója és Trombitás Kristóf publicista volt.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Elindult a Mediaworks Hírcentrumának podcastadása. Az első adásban Heiter Dávid Tamás műsorvezető Szánthó Miklóssal, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) elnökével, az Alapjogokért Központ igazgatójával és Trombitás Kristóf publicistával beszélgetett az aktuális médiapiaci viszonyokról, valamint az ehhez kapcsolódó politikai folyamatokról – közölte a Mediaworks Hírcentruma. 

Szánthó Miklós többek között arról értekezett, hogy ugyan

 a 90-es éveket követően formailag biztosítva volt a sajtószabadság, de közéleti és politikai értelemben egy erőteljes balliberális monopólium volt jelen, amely az ehhez tartozó körök szerint a független sajtópiacot jelentette.

 A KESMA elnöke továbbá hangsúlyozta, hogy a jobboldalhoz köthető vállalkozók már korábban is tettek kísérletet arra, hogy új típusú médiafelületek jöhessenek létre, ez a folyamat azonban a 2010-es éveket követően felerősödött. 

A Narratíva első adásának résztvevői, fotó: Mediaworks Hírcentrum

Kiemelte, hogy 

a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány lett a szimbóluma annak, hogy a médiaviszonyokat uraló posztkommunista örökség megroppant, de ez egyáltalán nem a jobboldal térfoglalását jelenti, csupán elindultunk egy kiegyensúlyozott médiapiac felé.

Az első adást itt a Videa.hu videómegosztón vagy itt tudja meghallgatni:

Tovább olvasom

Médiapiac

Elhunyt Balogh Mária, a magyar televíziózás első női riportere

Nyolcvanöt éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Balogh Mária, a magyar televíziózás első női riportere – közölte a Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) vasárnap az MTI-vel.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A szövetség honlapján is közzétett méltatásában azt írták: Balogh Mária az MTV-ben egész munkássága során az elesettek, a kiszolgáltatottak érdekében készített műsorokat. Hangvétele, közvetlen stílusa évtizedekig szolgált mintául az újabb generációknak.

Ebédszünet című műsorával, amely a munkásemberek érdekvédelmét szolgálta, műfajt teremtett – emelték ki. Vezette az Ifjúsági Osztályt, igazgatója volt a Miskolci televíziós fesztiválnak, 2013 óta a MÚOSZ tiszteletbeli tagja, 2019 óta pedig Aranytoll-díjas volt.

Hozzátették: Balogh Mária egyedül nevelte fel mozgássérült, fogyatékossággal élő unokaöccsét, akiről még betegsége idején is, egészen haláláig gondoskodott.

Halálával a televíziózás hőskorának kiemelkedő személyiségét vesztette el a szakma – fűzték hozzá.

Tovább olvasom

Médiapiac

Lemondott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke

Október 31-től távozik posztjáról Karas Mónika.

Közzétéve:

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A híradó információi szerint Karas Monika az Állami Számvevőszék alelnökeként folytatja munkáját.

Az M1 úgy tudja, hogy Karas Monika utódja a médiahatóság élén Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lesz.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága a híradónak megerősítette a Karas Monika lemondásáról szóló hírt.

Borítókép: Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság volt elnöke

Tovább olvasom