Kövess minket!

Médiapiac

Elhallgattatnák Sorosék a konzervatív műsorvezetőt

A tőzsdespekulánshoz köthető szervezetek megpróbálnak nyomást gyakorolni a Fox News amerikai televíziócsatornára, hogy vegye le a képernyőről az egyik legnépszerűbb riporterét.

YouTube / FoxNews

A tavalyi amerikai elnökválasztás óta a Fox News nevű amerikai konzervatív televíziós csatorna a támadások középpontjába került. A baloldali, liberális konkurens csatornák a január 6-án történt capitoliumi ostromot követően egyenesen azt követelték, hogy a Foxot vegyék ki a kábelszolgáltatók a csomagjaikból – emlékeztet összeállításában a V4NA hírügynökség.

A Fox már több mint egy évtizede beszámol Soros György tevékenységéről, éppen ezért nem véletlen, hogy a csatorna a tőzsdespekuláns célkeresztjében van egy ideje. A tévénél az egyik legnagyobb Soros-kritikus Tucker Carlson, a Tucker Carlson Tonight című műsor vezetője. Carlson egy héttel ezelőtt azt állította, hogy Soroshoz köthető csoportok támadják műsorát.

“Nem akarom, hogy úgy tűnjön, hogy panaszkodunk. Utálunk a műsorról beszélni a műsorban. Ugyanakkor az elmúlt hetekben, különösen pedig az elmúlt 24 órában a Ford Alapítvány, Soros György, Michael Bloomberg és Jedd Bezos által pénzelt szervezetek intenzíven követelik, hogy szedjék le a képernyőről a műsort. Rámennek a hirdetőinkre és azokra a cégekre, amelyek a műsort a nézők otthonába eljuttatják” – fogalmazott Carlson.

Mi több, Carlson arról is beszélt, hogy Soros nemzetbiztonsági kockázatot jelent. A műsorvezető ezt abból vezette le, hogy az amerikai külügy rendezett egy online konferenciát, amelynek témája az volt, hogy a rasszizmus nemzetbiztonsági kockázat. A rendezvényen felszólalt a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) egyik igazgatója is, Tom Perriello is.

“Ha őszintén összegezzük a nemzetbiztonsági kockázatokat, amelyekkel szembenézünk, Soros György is valahol ott lehet a listán. Soros György gyengíti az országot. Bocsánat, de ez igaz: több országot is meggyengített” – fogalmazott, példaként említve, hogy a spekuláns például bedöntötte a brit fontot, vagy hogy Thaiföldön is voltak kétes ügyletei.

Világosan látszik, hogy Soros Györgynek nem tetszenek Tucker Carlson őt érő kritikái.

Az OSF által támogatott MoveOn nevű szervezet honlapján fut egy petíció, amelynek címe: “Állítsuk meg Tucker Carlsont – Fehér felsőbbrendűségű agenda a Fox News-on” (Stop Tucker Carlson – White Supremacist Agenda on Fox News).

“Állítsuk meg Tucker Carlsont abban, hogy támogassa és terjessze a Fox Newsnak a fehér felsőbbrendűséget hirdető narratíváját. Szembesítsük a hirdetőket azzal, hogy ezt az agendát finanszírozzák”

olvasható a petícióban, amelyet eddig 47 ezren írtak alá.

Azt is leírták, hogy “Tuckert le kell venni a képernyőről, a hirdetőinek pedig be kell fejezniük a gyűlölet finanszírozását”.

Az OSF honlapja szerint a MoveOn Civic Action

  • 2019-ben 150 ezer dollárt,
  • 2018-ban 50 ezer dollárt,
  • 2016-ban 25 ezer dollárt kapott.
Forrás: V4NA

Soros attól sem riadt vissza korábban, hogy beleszóljon abba, ki jelenhet meg a csatornán és ki nem. Az egyik általa támogatott csoport azt követelte a Foxtól, hogy tiltsa Joe diGenovát, aki 2019-ben azt állította, hogy Soros irányítja az amerikai külügy nagy részét, illetve NGO-knak dolgozó FBI-ügynökök külföldi tevékenységét. Patrick Gaspard, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke azt állította, hogy ez nem igaz.

A Tucker Carlson elleni Soros-hadjáratból a Media Matters for America nevű szervezet is kiveszi a részét. Ezt 2004-ben hozták létre, 2010-ben Soros György 1 millió dollárt adományozott neki. Továbbá olyan Soros által támogatott szervezetek tűnnek fel mögötte, mint a Tides Foundation, a Democracy Alliance, a Moveon.org és a Center for American Progress.

A Media Matters a listázástól sem riadt vissza, 2018-ban összegyűjtötte, hogy mely vállalatok Carlson legnagyobb hirdetői.

Azonban úgy tűnik, Sorosék áskálódása Tucker Carlson ellen bukásra van ítélve. A népszerű műsorvezető Originals címen új műsort kap a FOX Nation online streaming platformon.

Borítóképünkön Tucker Carlson, a Fox News műsorvezetője

Médiapiac

Baloldali aktivisták és antifák támadtak egy forgatócsoportra

A városban uralkodó tarthatatlan állapotokról készítettek volna műsort, amikor rájuk támadtak az aktivisták, egy jobboldali politikust tojással dobáltak meg.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Elszabadultak az indulatok a Lyon no-go zónájaként emlegetett la Guillotière nevű kerületben, amikor a CNews hírportál megbízásából egy forgatócsoport érkezett a városba, hogy a környéken uralkodó tarthatatlan állapotokról készítsenek riportot. A kerületre akkor figyelt fel a média, amikor bejelentették, hogy a kerület egyik boltját, a Casino lánchoz tartozó szupermarketet Gabriel-Péri téren lévő boltját bezárják délután 5 órakor, mivel nincsenek biztonságban az ott dolgozók, olyan sok a környéken a drogos.

A CNews stábja személyesen akart meggyőződni arról, hogy milyen állapotok uralkodnak a kerületben, ezért a “Face á la rue” című műsor készítője, Jean-Marc Morandini a Nemzeti Tömörülés nevű jobboldali párt elnöke, Jordan Bardella társaságában a városba ment, hogy riportot forgasson.

A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a helyszín biztosítása érdekében.

A tiltakozó tömeg ellenére megkezdték a forgatást, melyen Jordan Bardella jobboldali politikus is részt vett, a távolból azonban petárdadurrogás hallatszott, és közvetlen közelről is megzavarták a forgatást.

Szélsőbalos és antifa aktivisták támadtak a stábra, mintegy kétszáz fős tömeg gyűlt össze és lefasisztázták a riportert és a politikust, továbbá azt skandálták, hogy engedjék szabadon a Daltons nevű rapper banda tagjait és zárják be Morandinit.

A les Daltons nevű rapper banda néhány tagja is részt vett a megmozduláson, ők már korábban is felhívták magukra a hatóságok figyelmét azzal, hogy rendszeresen tartanak városi rodeókat, ami miatt több személyt is letartóztattak közülük. A banda felvételt készített, melyen látszik, hogy pirotechnikai eszközökkel lövöldöztek az utcán a CNews adásának idején.


Videólejátszó

Lyon polgármestere, a zöld párti Grégory Doucet közleményt adott ki a történteket követően, melyben azzal vádolja a műsor készítőit, hogy csupán az volt a céljuk, hogy megbélyegezzék a szóban forgó kerületet és az ott lakókat. A városvezető szerint pozitív dolgok is történnek a la Guillotière nevű kerületben.

A történtekkel kapcsolatban megszólalt Jordan Bardella is, a Nemzeti Tömörülés vezetője azt firtatta, hogy ha Gérald Darmanin belügyminiszter szerint Franciaországban nincsenek törvényen kívül eső területek, akkor a la Guillotière nevű városrész vajon mi.

Bardella arról is beszámolt a műsorban, hogy az említett lyoni városrészben hemzsegnek a drogos illegális bevándorlók és Marine Le Pen az egyetlen, akinek lesz bátorsága ennek véget vetni – írta a V4NA hírügynökség.

Tovább olvasom

Médiapiac

Nyertest hirdetett egy vidéki rádiós pályázaton és bírságolt az NMHH

A Kaposvár 97,5 MHz pályázat nyertesének az egyedül jelentkező Karc FM Média Kft.-t hirdette ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Közzétéve:

Borítókép: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) cégtáblája Budapesten, az I. kerület Ostrom utca 23-25-ben, fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A heti ülésén a testület helytelen termékmegjelenítés miatt bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára, a Pesti TV-t pedig burkolt, a Hír TV-t túl hangos reklám miatt figyelmeztette.

A grémium a Balatonfüred 96,2 MHz helyi frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárásában nyilvántartásba vette az egyedül pályázó Katolikus Rádió Zrt.-t.

A testület 140 ezer forintos bírságot rótt ki a TV2 szolgáltatójára, amiért az Életmódi egyik júliusi, termékmegjelenítést tartalmazó műsorában reklámértékű információkat közölt egy benzinkút szolgáltatásairól, amit a jogszabályok nem tesznek lehetővé.

A Pesti TV szolgáltatóját a Boomerlázadás júliusi adásaiban megjelenő burkolt reklámozás miatt figyelmeztette a Médiatanács, a műsorban bemutatott verseskötetről ugyanis olyan többletinformációkat tett közzé, amelyek a reklámokra jellemző módon segítették a népszerűsítést.

A Hír TV szolgáltatóját pedig azért figyelmeztette a testület, mert az év harmadik negyedévében tizennyolcszor adott le túl hangos reklámot vagy műsorelőzetest.

A médiatörvény a nézők védelme érdekében egyértelműen előírja, hogy a reklámok, a televíziós vásárlási műsorok, műsorelőzetesek, illetve az ezek közzétételét jelző figyelemfelhívás átlagos vagy a nézők által érzékelt hangereje nem lehet nagyobb, mint a környező műsorszámoké – olvasható a közleményben.

Tovább olvasom

Médiapiac

Álhíreket terjesztenek a baloldali médiumok

A betegellátás során nem használható fel olyan eszköz vagy készítmény, amely lejárt szavatosságú.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Nem kétszázmillióért, hanem 239 ezer forintért történt lejárt szavatosságú, fel nem használható PCR-tesztek megsemmisítése a szakmai előírásoknak megfelelően

– hangsúlyozta a baloldali médiumok hazugságaira reagálva az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő), amelyek a Jelen cikke nyomán azt az álhírt terjesztették, hogy ötmilliárd forint értékű, tavaly beszerzett és időközben, idén tavasszal lejárt PCR-tesztet selejtez le az állam, ami mintegy kétszázmillió forint pluszköltséget jelent. 

Az Okfő közleménye szerint a beszerzett PCR-tesztek a kórházak számára folyamatosan rendelhetők a koronavírus-járvány kezdete óta. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a rövid idő alatt eredményt adó, így a járvány hatékonyabb kezelését biztosító gyorstesztek megjelenése visszaszorította a PCR-tesztek felhasználási mennyiségét. 

Az egészségügyben mindig a betegbiztonság a legfontosabb szempont, éppen ezért a betegellátás során nem használható fel olyan eszköz vagy készítmény, amely lejárt szavatosságú

 – húzták alá a Magyar Nemzet cikke szerint.

Tovább olvasom