Kövess minket!

Médiapiac

Elhallgattatnák Sorosék a konzervatív műsorvezetőt

A tőzsdespekulánshoz köthető szervezetek megpróbálnak nyomást gyakorolni a Fox News amerikai televíziócsatornára, hogy vegye le a képernyőről az egyik legnépszerűbb riporterét.

YouTube / FoxNews

A tavalyi amerikai elnökválasztás óta a Fox News nevű amerikai konzervatív televíziós csatorna a támadások középpontjába került. A baloldali, liberális konkurens csatornák a január 6-án történt capitoliumi ostromot követően egyenesen azt követelték, hogy a Foxot vegyék ki a kábelszolgáltatók a csomagjaikból – emlékeztet összeállításában a V4NA hírügynökség.

A Fox már több mint egy évtizede beszámol Soros György tevékenységéről, éppen ezért nem véletlen, hogy a csatorna a tőzsdespekuláns célkeresztjében van egy ideje. A tévénél az egyik legnagyobb Soros-kritikus Tucker Carlson, a Tucker Carlson Tonight című műsor vezetője. Carlson egy héttel ezelőtt azt állította, hogy Soroshoz köthető csoportok támadják műsorát.

“Nem akarom, hogy úgy tűnjön, hogy panaszkodunk. Utálunk a műsorról beszélni a műsorban. Ugyanakkor az elmúlt hetekben, különösen pedig az elmúlt 24 órában a Ford Alapítvány, Soros György, Michael Bloomberg és Jedd Bezos által pénzelt szervezetek intenzíven követelik, hogy szedjék le a képernyőről a műsort. Rámennek a hirdetőinkre és azokra a cégekre, amelyek a műsort a nézők otthonába eljuttatják” – fogalmazott Carlson.

Mi több, Carlson arról is beszélt, hogy Soros nemzetbiztonsági kockázatot jelent. A műsorvezető ezt abból vezette le, hogy az amerikai külügy rendezett egy online konferenciát, amelynek témája az volt, hogy a rasszizmus nemzetbiztonsági kockázat. A rendezvényen felszólalt a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) egyik igazgatója is, Tom Perriello is.

“Ha őszintén összegezzük a nemzetbiztonsági kockázatokat, amelyekkel szembenézünk, Soros György is valahol ott lehet a listán. Soros György gyengíti az országot. Bocsánat, de ez igaz: több országot is meggyengített” – fogalmazott, példaként említve, hogy a spekuláns például bedöntötte a brit fontot, vagy hogy Thaiföldön is voltak kétes ügyletei.

Világosan látszik, hogy Soros Györgynek nem tetszenek Tucker Carlson őt érő kritikái.

Az OSF által támogatott MoveOn nevű szervezet honlapján fut egy petíció, amelynek címe: “Állítsuk meg Tucker Carlsont – Fehér felsőbbrendűségű agenda a Fox News-on” (Stop Tucker Carlson – White Supremacist Agenda on Fox News).

“Állítsuk meg Tucker Carlsont abban, hogy támogassa és terjessze a Fox Newsnak a fehér felsőbbrendűséget hirdető narratíváját. Szembesítsük a hirdetőket azzal, hogy ezt az agendát finanszírozzák”

olvasható a petícióban, amelyet eddig 47 ezren írtak alá.

Azt is leírták, hogy “Tuckert le kell venni a képernyőről, a hirdetőinek pedig be kell fejezniük a gyűlölet finanszírozását”.

Az OSF honlapja szerint a MoveOn Civic Action

  • 2019-ben 150 ezer dollárt,
  • 2018-ban 50 ezer dollárt,
  • 2016-ban 25 ezer dollárt kapott.
Forrás: V4NA

Soros attól sem riadt vissza korábban, hogy beleszóljon abba, ki jelenhet meg a csatornán és ki nem. Az egyik általa támogatott csoport azt követelte a Foxtól, hogy tiltsa Joe diGenovát, aki 2019-ben azt állította, hogy Soros irányítja az amerikai külügy nagy részét, illetve NGO-knak dolgozó FBI-ügynökök külföldi tevékenységét. Patrick Gaspard, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke azt állította, hogy ez nem igaz.

A Tucker Carlson elleni Soros-hadjáratból a Media Matters for America nevű szervezet is kiveszi a részét. Ezt 2004-ben hozták létre, 2010-ben Soros György 1 millió dollárt adományozott neki. Továbbá olyan Soros által támogatott szervezetek tűnnek fel mögötte, mint a Tides Foundation, a Democracy Alliance, a Moveon.org és a Center for American Progress.

A Media Matters a listázástól sem riadt vissza, 2018-ban összegyűjtötte, hogy mely vállalatok Carlson legnagyobb hirdetői.

Azonban úgy tűnik, Sorosék áskálódása Tucker Carlson ellen bukásra van ítélve. A népszerű műsorvezető Originals címen új műsort kap a FOX Nation online streaming platformon.

Borítóképünkön Tucker Carlson, a Fox News műsorvezetője

Médiapiac

A tech cégekkel szembeni kudarc után bizakodó az uniós biztos

Thierry Breton, a belső piacért felelős európai uniós biztos üdvözölte vasárnap azt az amerikai elképzelést, amely szerint egy 21 százalékos globális társaságiadó-minimumot állapítanának meg a nemzetközi tevékenységet folytató vállalatok számára függetlenül attól, hogy a nyereségük mely országhoz kötődik.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/AP pool/Virginia Mayo

“Úgy vélem, hogy egy érdekes javaslat került az asztalra. Támogatjuk a pénzügyi harmonizáció miatt. Nemcsak európai szinten, hanem világszinten is” – mondta a biztos a BFM francia hírtévében.

Thierry Breton szerint “ez egy elegáns megoldás lesz” ahhoz hogy “emelt fővel jöjjünk ki” a nagy internetes vállalatokra, köztük a Google-ra, az Amazonra, a Facebookra és az Airbnbre kivetendő adóról az OECD kereteiben folyó tárgyalások kudarcából.

Franciaország 2019 júliusban egyoldalúan fogadott el, majd vezetett be új adónemet a digitális óriáscégek megadóztatására.

“A 21 százalékos adó szerintem nagyon jó, ami minket illet, nem tartjuk megbotránkoztatónak” – mondta az uniós biztos, korábbi francia gazdasági és pénzügyminiszter.

Franciaország, ahol a társasági adó kulcsa jelenleg akár a 28 százalékot is elérheti, és 2022-ben csökken 25 százalékra, az OECD keretein belül szeretett volna bevezetni egy nemzetközi adót a multinacionális vállalatokra, egy a nyereségre kivetendő legalább 12,5 százalékos globális társaságiadó-minimummal, amely a jelenleg Írországban érvényben lévő aránynak felel meg.

“Természetesen nyitottak vagyunk az összeg emelésére” – mondta Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter április elején a Bloomberg TV csatornának, egy nappal azután, hogy Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter ismertette a társaságiadó-emelési terv részleteit. A terv célja, hogy az adóelkerülés megakadályozásával 15 év alatt 2500 milliárd dollár új költségvetési bevételt teremtsenek elő.

Tovább olvasom

Médiapiac

A nemzeti médiaszövetség tiltakozik az állampolgárok zaklatása ellen

Visszaél egy létező gyakorlattal az MSZP-hez köthető Ezalényeg.hu portál – jelenti ki közleményében a Magyar Nemzeti Médiaszövetség. A baloldali orgánum telefonon folytat közvélemény-kutatásnak álcázottan kampánybeszélgetéseket.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

„Az újságírószakmát járatja le, és gyanútlan állampolgárokat zaklat az Ezalényeg.hu portál” – jelenti ki közleményében a Magyar Nemzeti Médiaszövetség. Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, az MSZP-hez köthető orgánum közvélemény-kutatásnak álcázva hív fel embereket, irányított kérdései azonban semmi mást nem szolgálnak, mint a baloldali kampányolást. Ráadásul a módszer nagyon erőszakos és manipulatív. Amint azt a Magyar Nemzetnek nyilatkozó ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője elmondta, a kérdező már a kérdés feltevésében is erős állításokat fogalmaz meg, tehát ha akarnánk, sem tudnánk ellentmondani a kérdező álláspontjának.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség szerint „ezekkel a hangulatkeltő eszközökkel operáló, irányított válaszlehetőséggel a hírportál minden jel szerint az ellenzéki szavazók politikai véleménybuborékába kíván betörni, s abból a körből igyekszik egyrészt olvasókat toborozni, másrészt személyes adatokat gyűjteni”.

Mint írják, az eljárás erkölcstelen, zavarja és sérti az embereket, ráadásul rossz fényt vet a sajtónak és a médiának azokra a szakembereire, akik tisztában vannak a saját hivatásukra vonatkozó etikai és jogi szabályokkal.

Az egyik legemlékezetesebb akciója a portálnak is nehezen nevezhető álhírgyárnak az volt, amikor azzal álltak elő, hogy Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Koncz Zsófia fideszes országgyűlési képviselő viszonyt folytattak – emlékeztet a 888.hu.

„Az Ezalényeg.hu a címben még kérdésként, a cikkben már állításként fogalmazza meg, hogy Koncz Zsófia képviselőtársam azért válik, mert velem van viszonya. Ugyanezt a »hírt« a másik baloldali propagandatermék, a Nyugati Fény tényként közli”

– írta a miniszter a Facebook-oldalán, aki büntetőfeljelentést tett és polgári pert indított a két baloldali propagandalap ellen.

Tovább olvasom

Médiapiac

Új magyar konzervatív folyóirat a nemzetközi médiapiacon

Hungarian Conservative néven új magyar konzervatív folyóirat indul a nemzetközi médiapiacon április 15-től.

Közzétéve:

Fotó: Magyar Nemzet

Mint ahogyan azt a kiadó vezető tanácsadója, Lendvai Eszter a lap bemutatkozó közleményében kiemelte, a nemzetközi olvasókat célzó kiadvány szellemisége teljesen egyedi. Szavai szerint a Magyarországon kiadott kéthavi folyóirat célja, hogy hazánk konzervatív gondolkodóinak a hangját képviselje a nagyvilágban. A több nyugat-európai országban, valamint az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában is megvásárolható periodikában elismert nemzetközi szakértők hazánkkal és a régióval kapcsolatos írásai is megtalálhatók lesznek.

A konzervatív építkezés magyar álláspontját közvetítő Hungarian Conservative elsősorban a hasonló eszmerendszert képviselő gondolkodóknak, politikai és üzleti döntéshozóknak kíván tájékozódási felületet nyújtani.

Kiss István, a Hungarian Conservative főszerkesztő-helyettese szerint az a céljuk, hogy kialakítsanak egy olyan Magyarország- és V4-központú írói bázist, szellemi műhelyt, amelynek tagjai kiválóan boldogulnak az angol nyelvi környezetben is, valamint hatékonyan képviselik és továbbítják a magyar konzervativizmus gondolatát.

– Amit leginkább szeretnénk átadni, az a magyar nemzeti értékek és a magyarság karaktere. A lapban főként hazánkkal és a régióval kapcsolatos politikai és filozófiai témájú cikkek várhatók, amelyeket elismert hazai újságírók, szakértők, valamint többek között olyan neves külföldi vendégszerzők írnak, mint például Boris Kálnoky, a Die Welt egykori tudósítója, Douglas Murray, neves brit konzervatív publicista vagy Rodrigo Ballester nemzetközi jogász – tette hozzá Kiss István.

Az új kiadvány jelentőségét méltatva Boris Kálnoky, a Mathias Corvinus Collegium Média Iskola vezetője így fogalmazott:

– Torzított kép él külföldön a magyar konzervatív gondolkodásról. Rasszista, antiszemita, nacionalista, diktatórikus: ezek a jellemző címkék. Ha viszont angol nyelvű, hiteles forrásból lehet találkozni a magyar konzervatív világnézettel, hamar fel lehet ismerni: sokrétű, értelmes, semmi ördögi dolog nincs benne. A Hungarian Conservative szellemisége nem hasonlítható más külföldi lapéhoz, mert még ami leginkább közel áll hozzá – az angolszász konzervativizmus – is sokkal liberálisabb. Ott az állam nem olyan nagy érték, hanem inkább az egyén és a szabadság kerül előtérbe – fogalmazott.

A közel 130 oldalas folyóirat első, április 15-én bemutatkozó száma Magyarországon jelenik meg, s a hónap végéig eljut az Egyesült Királyság, Németország, Belgium, az Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália fővárosainak jelentősebb újságárusaihoz. A cikkek a hungarianconservative.com online felületen is elérhetők lesznek – írja a Magyar Nemzet.

Tovább olvasom