Kövess minket!

Médiapiac

Életvédő a család – elektronikus könyvesboltot indított a KINCS

Kopp Mária és Skrabski Árpád újonnan kiadott sikerkönyve is megvásárolható, több más kötettel együtt, elektronikus és nyomtatott formában is.

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A család nem csupán a boldogság kimeríthetetlen forrása, de minden másnál jobb egészség- és életvédő tényező – ez az a tézis, amit Kopp Mária és Skrabski Árpád nemcsak tudományosan igazolt, hanem személyes példával, saját házasságukkal is alátámaszt. Lányaik, Luca és Fruzsina biztatására a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) ezért újra kiadta a szerzőpáros A boldogságkeresés útjai és útvesztői című sikerkönyvét. A kötet tudományos megalapozottsággal vizsgálja az életközösségeket, a női és férfi szerepeket, a családot és az életminőséget meghatározó és befolyásoló tényezőket. A maga lényeglátásával, tudományos ismeretterjesztő, ugyanakkor lélekemelő, kincset érő gondolataival mindenkihez szól és mindenkit megérint – írja a Mandiner.

Amióta világ a világ, nemzedékek sora keresi a választ arra a kérdésre, hogy hol a boldogság, de a kiegyensúlyozott párkapcsolatnál még senki nem tudott jobb feleletet adni. Ám korunk szelleme a legkevésbé sem kedvez a hosszú távú, vagy akár életre szóló elköteleződésnek. Ez a mű iránytűként szolgál a kapcsolatok útvesztőjében, remek segédanyag lehet jegyeskurzusok vagy akár etikaórák során, de kapcsolatépítő olvasmányként is megállja a helyét: zöldfülű és veterán párok egyaránt fognak újdonságot találni benne.

A kiadvány nyomtatott és elektronikus formában is megvásárolható a KINCS nemrégiben indult online könyvesboltjában, ahol más, a szervezet által kiadott, vagy annak tevékenységéhez kapcsolódó könyvek és kiadványok is megvehetők. Ilyen például az „…ami a miénk” – ötven írás a családról című kötet is, amely tavaly novemberben jelent meg a KINCS kiadásában.

A könyvben ötven – az irodalom, egyház, sport, tudomány, egészség, művészet, családmozgalom, gazdaság, közélet, média – területéről ismert ember osztotta meg gondolatait a család jelentőségéről. A kiadványt Novák Katalin családokért felelős miniszter szerkesztette és minden írás elé személyes ajánlót készített. Az írásokban szó van az összetartozásról, vagy pont arról a küzdelemről, amivel megpróbáljuk a családot egységgé kovácsolni – a közös nevező pedig a hit és a kegyelem. „A kötetben található írások rólunk is szólnak. Nem szirupos hollywoodi mesék, hanem valódi életek, magasba repítő és mélyre szántó gondolatok, amelyekből erőt meríthetünk a hétköznapokra” – írja Novák Katalin az előszóban.

Médiapiac

Halálos fenyegetést kapott J.K. Rowling

Az írónőt megfenyegető pakisztáni aktivista korábban arról is tweetelt, hogy el akarja pusztítani Izraelt.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

 Harry Potter-írója szombaton halálos fenyegetést kapott egy Twitter-felhasználótól, aki méltatta, hogy megkéselték Salman Rushdiet – szúrta ki a neokohn. Rowling péntek este posztolt Rushdie megkéseléséről: „Borzalmas hír. Most nagyon rosszul érzem magam”.

Később megosztott egy képernyőfotót Meer Asif Aziz válaszáról, aki magát pakisztáni „diákként, társadalmi és politikai aktivistaként” írta le.

Aziz azt válaszolta a posztjára, hogy a késelő, Hadi Matar egy „forradalmár síita harcos” volt, a továbbiakban pedig megfenyegette Rowlingot – olvasható a Mandiner szemléjében.

„Ne aggódj, te leszel a következő” 

– írta kommentben.

Szombati bejegyzésében Rowling a Twittertől kért támogatást a fenyegetővel szemben, aminek meg is lett az eredménye ugyanis Aziz fiókját letiltották. A fiók archívuma szerint Aziz korábban arról tweetelt, hogyel akarja pusztítani Izraelt, és „terrorista államnak” bélyegezte a zsidó államot, Ukrajnát és Indiát is.

Emellett Aziz korábban támogatásáról biztosította Irán legfelsőbb vezetőjét, Ali Hámenei ajatollahot is. „Kedves vezető, az iszlám világért folytatott küzdelmed nem lesz hiábavaló” – írta Aziz egy Hámenei-tweetre adott válaszában.

Tovább olvasom

Médiapiac

EU: A tálibok megsértik a sajtószabadságot is

Még egy évvel hatalomra kerülésük után is Afganisztánban a tálibok súlyosan és folyamatosan megsértik a nők jogait, s a sajtószabadásot is semmibe veszik – hívta fel a figyelmet vasárnapi sajtóközleményében az Európai Unió Külügyi Szolgálata.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Az uniós külszolgálat hangsúlyozta: a tálibok megsértik a sajtó, a békés gyülekezés és az egyesülés szabadságát.

Utóbbira ékes bizonyíték, hogy szombaton az afgán fővárosban a tálib biztonsági erők erőszakkal feloszlatták nők egy tüntetését, amelyen munkát és megélhetést követeltek, tiltakoztak jogaik korlátozása miatt. A tálib biztonsági erők a levegőbe lőttek, több nőt közeli üzlethelyiségekbe űztek, és ott puskatussal, bottal ütlegelték őket. Ez két nappal a tálib hatalomvétel egyéves évfordulója előtt történt.

Az Európai Unió Külügyi Szolgálata felhívta rá a figyelmet: az afganisztáni tálib vezetés megfosztotta a nőket a tanuláshoz való joguktól, kiszorítja őket a gazdasági és a közéletből. Felszámolta azokat a biztosítékokat, amelyek védeni voltak hivatottak a nőket az erőszaktól és a kényszerházasságtól, és újra egyre több esetben fordul elő családon belüli erőszak.  

Az EU felszólította a tálib vezetést, hogy tegye lehetővé a nemzetközi közösséggel való párbeszédet, és teljesítse kötelezettségeit a terrorizmus elleni fellépés terén.  

“Ammenyiben ez nem történik meg, az instabilitás csak fokozódni fog az országban, és Afganisztán egyre jobban elszigetelődik” – figyelmeztetett az uniós külszolgálat.

Tovább olvasom

Médiapiac

Ázsiai lájkolók tömege jelent meg Jakab posztja alatt

Tényleg ilyen nagy népszerűségnek örvend Jakab Péter Ázsiában?

Közzétéve:

Fotó: MTI/Mónus Márton

A Jakab Péter-féle A Nép Pártján nevezetű politikai közösség kiadott egy közleményt, amelyben a „Fidesz csicskapártjának” nevezik a Jobbikot, valamint azzal vádolják a párt elnökségét, hogy szembeköpték az ellenzéki szavazókat.

A közlemény megosztása után arra lettünk figyelmesek, hogy a Facebook-bejegyzésreázsiai profilok tömege reagált szivecskés emojival.

A Mandiner által közzétett képen megtekinthetnek néhányat:

Tovább olvasom