Kövess minket!

Médiapiac

Elégedett első negyedévével az RTL-csoport

Nőtt a kábelcsatornák közönségaránya, és az RTL3 is hozza a várakozásokat, derül ki a médiacég közleményéből.

Éves összehasonlításban növelni tudta közönségarányát az RTL-csoport. A 2012-es 29,1 százalék (18-49, teljes nap) után 2013 első negyedévében 30 százalékot értek el. A közlés szerint a növekedés elsősorban a Film+, a Prizma, a Sorozat+, az RTLII és a Muzsika TV erősödésének tudható be. A teljes lakosság körében a közönségarány 27,3 százalékról 28,4 százalékra emelkedett.

A Film+ 4,5 százalékos közönségaránya (18-49, teljes nap) 2013 első negyedévére 5,1 százalékra nőtt (18-49 teljes nap), a Prizma TV 0,6 százalékról 0,7 százalékra (18-49, teljes nap) emelkedett, a Sorozat+ 0,4 százalékról 0,6 százalékra (18-49, teljes nap) javított. Duplázott a Muzsika TV – 0,3 százalékról 0,6 százalékra (18-49, teljes nap). A 2012 októberében indított RTLII közönségaránya az idei első negyedévben 1,5 százalékot tett ki a kereskedelmi célcsoportban, a teljes napot tekintve. Ez azt jelenti, hogy az RTL kábelportfoliója a kereskedelmi célcsoportban 14 százalékkal növelte közönségarányát 12,1 százalékról 13,8 százalékra, míg a teljes lakosság körében 17 százalékos a bővülés 9,8 százalékról 11,5 százalékra.

A 2013 januárjában bevezetett RTL3 elnevezésű csatorna-csomag, amely a Film+-ból, a Cool-ból és az RTLII-ből áll, szintén hozta a médiacég elvárásait, közölték. A 13. héten az RTL3 átlagosan 13,2 százalékos közönségarányt ért el a fiatal felnőttek (teljes nap, 18-49) körében (RTL II: 2,1%, Cool: 5,1%, Film+: 6,0%), ami az értékesítési modell eddigi legjobb közönségaránya.

A saját gyártású műsorok közül 2013 első negyedévében a Barátok közt teljesített a legjobban az RTL Klubon, a január 9-i adás 15,9 százalékos ratinget és 33,0 százalékos közönségarányt ért el a 18-49 évesek körében. Az RTLII legsikeresebb műsora a Szombat esti láz volt, amelynek legnézettebb adása az első negyedévben a március 16-i volt, ez a 18-49 éves korosztályban csatornaátlag feletti, 5,9 százalékos ratinget és 11,4 százalékos közönségarányt produkált.

(Az RTL-csoport által közölt nézettségi adatok forrása a Nielsen Közönségmérés.)

Vidus Gabriellával, az RTL Klub kereskedelmi igazgatójával, az R-Time ügyvezető igazgatójával nemrégiben készült interjúnkat ezen a linken olvashatja.

Médiapiac

Kémkedés gyanújával fogtak el egy orosz újságírót

Kémkedés gyanújával őrizetbe vettek egy orosz újságírót a koszovói határon – jelentette be helyi idő szerint szombaton a koszovói belügyminiszter.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Xhelal Sevcla közleményben tájékoztatott, hogy a Daria Aszlamova nevű újságíróról „több országban bebizonyosodott, hogy az orosz hadsereg és hírszerzés számára végez kémtevékenységet”. A Komszomolszkaja Pravda című orosz lap később Aszlamovára hivatkozva azt közölte, hogy az alkalmazásukban álló újságíró azóta kiszabadult, és jelenleg a szerbiai Raska városában tartózkodik. Aszlamova és a lap nem tértek ki a hatóságok által említett kémkedés gyanújára.

A múlt héten ismét fellángolt a feszültség Koszovó és Szerbia között. Moszkva a héten támogatásáról biztosította Belgrádot a koszovói konfliktusban, amely azt követően lángolt fel, hogy a koszovói kormány szombaton bejelentette: augusztus 1-jétől azok, akik szerbiai dokumentumokkal akarnak belépni Koszovóba, kilépési és belépési igazolást kapnak az átkelőknél, valamint a szerb rendszámtáblájukat is le kell cserélniük a belépésnél ideiglenes koszovói táblára – írta a Magyar Nemzet.

Tovább olvasom

Médiapiac

Kihagyta hírügynökségi cégét Kálmán Olga a vagyonnyilatkozatából

A DK politikusa is kitöltötte vagyonnyilatkozatát, nem is akárhogy.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A DK országgyűlési képviselője, Kálmán Olga élt az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel, s rögtön kihagyta a vagyonnyilatkozatból a hírügynökségi cégét 

– hívta fel a figyelmet a Mandiner

A Magyar Nemzet által szemlézett cikk kiemelte, hogy Kálmán Olga korábbi vagyonnyilatkozatában a szabályozásnak megfelelően minden gazdasági érdekeltségéről, így a K.O. Press Hírszolgáltató Bt.-ről is beszámolt, legfrissebb vagyonnyilatkozatából viszont – vélhetően az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel élve – a Gyurcsány-párt képviselője immár kihagyta hírügynökségi cégét. 

A Mandiner részletezi, hogy Kálmán Olga cége egyébként többek között hírügynökségi tevékenységgel, könyvkiadással, napilapkiadással, egyéb időszaki kiadványok kiadásával, világhálóportál-szolgáltatással, vezetési tanácsadással és kommunikációval foglalkozik. 

Ez a tevékenységi kör egyébként bizonyos esetekben a jelenlegi szabályozás szerint határterületnek is minősülhet, hiszen ha például politikai kommunikációs tanácsadást vagy közéleti, politikai tematikájú napilapot, könyvet, kiadványt ad ki a cég, az akár bele is eshet azon bevallani köteles gazdasági társaságok körébe, amelyek befolyást gyakorolhatnak a közpolitikával kapcsolatos kérdésekre

– hangsúlyozta a Mandiner cikke.

Hozzáteszik: kérdés az is, hogy ha a Gyurcsány-párt képviselője is él az új vagyonnyilatkozati rendszer nyújtotta lehetőséggel, mennyire hiteles a baloldali pártok és média eddigi narratívája, amely igencsak szájhúzva fogadta az új vagyonnyilatkozati rendszer bevezetését.

Tovább olvasom

Médiapiac

Elérhetetlenné vált a jellegzetes ellenzéki Facebook-oldal

Az előadó Youtube-csatornájáról is törölte korábbi politikai tartalmú videóit.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A sajátos ellenzéki előadó, a kormányellenes tüntetések jól Ismert arca, Antsi, Vasárnap még azt írta közösségi oldalán, hogy:„Nem látok jövőt a jelenlegi ellenzékben”.

Csalódottságát az okozta, hogy a szombat délutánra, a Kossuth térre hirdetett Márki-Zay Péter nevével is fémjelzett tüntetés a szervezők szerint is kudarcba fulladt. Bár a Facebook-eseménynél több mint 2500-an jelezték a részvételüket, a rendezvényen egyes becslések szerint mindössze 100 ember jelent meg.

Törölte több korábbi videóját is

Alig pár órával a bejegyzés megjelenése után azonban elérhetetlenné vált Antsi Facebook-oldala. Ugyanakkor a Youtube-csatornája még elérhető, viszont időközben arról is lekerültek a korábbi, kormánykritikus szerzeményei. Így már csak 16 videó érhető el nála – számolt be róla a Mandiner.

Tovább olvasom