Kövess minket!

Médiapiac

Egymással médiaháborúznak a baloldaliak Ferencvárosban, és egyik fél sem enged

Baranyi Krisztina egyelőre megakadályozta, hogy a DK-s Kálmán Olga férje kerüljön a IX. kerületi médiacég élére, ám óriási kárt okozhat, hogy a baloldal egyik fele sem enged. Például súlyos pénzbírságra számíthatnak.

MTI/Szigetváry Zsolt

Ha nem kerül időben vezető az élére, törvényességi felügyeleti eljárás indulhat a ferencvárosi médiacéggel szemben, amelynek során a cégbíróság legkevesebb tízmillió, maximum százmillió forint pénzbírságot szabhat ki, a legrosszabb esetben pedig megszűntnek nyilváníthatja a céget – hívta fel a figyelmet a IX. kerületi jegyző kedden a ferencvárosi képviselő-testületi ülésen.

Mint ismert, Baranyi Krisztina polgármester és a baloldali képviselők órákig tartó vitája után végül 

a ferencvárosi önkormányzat képviselő-testülete június 22-i ülésén megszavazta, hogy a IX. kerületi médiacég addigi ügyvezető igazgatóját, Hagymási Zoltánt felmentsék, és helyére a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciószóvivőjének, Kálmán Olgának a férjét, Hoffmann Györgyöt ültessék be.

Baranyi ellenezte a Gyurcsány-párthoz kötődő médiaszakember kinevezését, ezért rögtön polgármesteri vétót is emelt ellene, most kedden pedig már rendkívüli ülést tartottak, hogy megvitassák Baranyi azon előterjesztését, amelyben arra tett javaslatot, hogy Pataki Márton Dániel lássa el ideiglenesen a cégvezetői feladatot. Emellett az előterjesztésben arról is szó volt, hogy az új ügyvezető folytasson egyeztetést Vágvölgyi B. Andrással a 9 Magazin főszerkesztői pozíciójába történő visszahelyezéséről.

A polgármester egyébként a ferencvárosi baloldal belső médiaháborújának kirobbanása óta a sajtó függetlenségének jelszavával érvel, ám azt meg kell jegyezni, Pataki korábban annak az Együtt pártnak volt a budapesti elnöke, amelynek abban az időben Baranyi is tagja volt.

A képviselő-testületben most kedden nem kapott többséget Baranyi előterjesztése, a polgármesteri vétó miatt viszont nem lehet végrehajtani Hoffmann kinevezését, a baloldal két szárnyának pedig nem sikerült kompromisszumos megoldást találnia. A Magyar Nemzet értesülései szerint, ha a jelen helyzet  marad, akkor akár szeptemberig vagy még tovább nem lesz, aki működtesse a ferencvárosi médiacéget.

A Ferencvárosi Média Nonprofit Kft. korábbi ügyvezetőjének visszahívását, munkaviszonyának azonnali hatályú felmondását Baranyi Krisztina azzal az indokkal terjesztette a képviselő-testület elé, hogy Hagymási Zoltán kirúgta a kerületi lap, a 9 Magazin főszerkesztőjét, Vágvölgyi B. Andrást, arra hivatkozva, hogy Vágvölgyi nem jár be eleget a szerkesztőségbe.

Baranyi azt hangoztatta,

Hagymási egyes képviselők politikai nyomására cselekedett így, külön megemlítve Torzsa Sándor nevét, aki az MSZP–DK-képviselőcsoport vezetője.

A polgármester ugyan Hagymási helyére egy korábbi józsefvárosi cégvezetőt, Gőz Gabriellát javasolta, ám ő a június 22-i testületi ülésen bejelentette, hogy visszalép a feladattól. Baranyi jelöltjének személyével kapcsolatban egyébként a Fidesz–KDNP frakcióvezetője, Gyurákovics Andrea és Torzsa Sándor is kifogással élt.

Az MSZP–DK-képviselőcsoport vezetője azonban bedobta a 2015-ös G-nap utáni Hír TV-nél is megforduló Hoffmann György nevét, azt állítva, egyeztetett a médiaszakemberrel, aki neki azt mondta, elvállalná a pozíciót.

Emlékezetes: Baranyi rákérdezett, hogy arról a Hoffmann Györgyről van-e szó, aki Kálmán Olga férje, majd azt is kifejtette: a médiacég élére ő inkább olyan embert tenne, akinek cégvezetői tapasztalatai vannak. Végül Hoffmann kinevezése többséget szerzett a baloldali képviselők szavazataival, ám, mint utólag látszik, ez nem a megoldás, csak az igazi bonyodalom kezdete volt.

Borítókép: Baranyi Krisztina

Médiapiac

Bezárnak harmincöt fővárosi postát

Alacsony forgalmú egységekről van szó – közölte a Magyar Posta pénteken.

Közzétéve:

A bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek.

A Magyar Posta Zrt. hangsúlyozta: a jogszabályi kötelezettség alapján előírt 66 posta helyett a bezárást követően is 112 posta áll az ügyfelek rendelkezésére Budapesten.

A mostani szankciók okozta európai energiaválságban mindenkinek, a lakosságnak, az állami és nem állami fenntartású intézményeknek, munkahelyeknek is fontos energiatakarékosságban tudatosabban gondolkodnia, cselekednie

– fogalmaztak.

A közlemény szerint a vállalat számára továbbra is elsődleges szempont a szolgáltatások elérhetősége. Éppen ezért az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztés valósult meg, amelyekkel a postai szolgáltatások már nem csak személyesen, hanem digitális úton is elérhetők. Emellett a postai szolgáltatások a rendelkezésre álló szolgáltatási helyeken a változások után is magas színvonalon maradnak elérhetőek a budapesti ügyfelek számára – írta a Magyar Posta.

Tovább olvasom

Médiapiac

Új szereplővel bővül a közmédia tartalomgyártása a Petőfi-emlékév kapcsán

A jövőben a közmédia megrendelésére a Petőfi Media Group gyártja a Petőfi-platformok tartalmait.

Közzétéve:

Borítóképünkön Petőfi Sándor portréja Orlai Petrich Soma festményén, forrás: Wikipedia

A korábbinál is szorosabb együttműködésre lépett a közmédia, valamint a Petőfi-emlékév megvalósításában kiemelt szerepet vállaló Petőfi Media Group (PMG) – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel pénteken.

Tavaly márciusban, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára indított közös projektet a közmédia, valamint a bicentenárium koordinálásáért felelős szervezetek. Közös irányítás alá került a Petőfi Rádió és a Petőfi TV, továbbá a hozzájuk kapcsolódó online felületek. A másfél éve megkötött együttműködés tartalma október 1-től tovább bővül:

a jövőben a közmédia megrendelésére a Petőfi Media Group gyártja a Petőfi-platformok tartalmait

– írták a közleményben.

“A közmédia célja, hogy az együttműködésnek köszönhetően a Petőfi-emlékév eseményei a leghatékonyabb tartalom-előállítási módok alkalmazásával a fiatalok legszélesebb körét elérjék” – áll a közleményben.

“A klasszikus tartalom-előállítási módok mellett ma már elengedhetetlen az új eszközök, platformok teljes körű használata. A két szervezet közötti stratégiai partnerség lehetőséget biztosít a közmédia számára, hogy ezeket a megoldásokat a lehető leghatékonyabban vonja be a tartalomkészítésébe amellett, hogy a műsorok továbbra is képviselik a közmédia által támasztott magas elvárásoknak megfelelő minőséget”

– emelte ki a közleményben Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója.

Lóczi János, a Petőfi Media Group Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: a Petőfi-bicentenárium méltó megünneplése jegyében az MTVA és a PMG közötti együttműködés közös célja, hogy a kulturális élet meghatározó szereplőinek, alkotóművészeinek olyan adáskoncepciókban biztosítsanak megjelenési lehetőséget, amely szélesebb célcsoportokhoz juttat el kulturális edukációt.

A PMG kiemelt és elsődleges célja a gyártás során, hogy a nemzeti kulturális minőség megtartása mellett olyan hibrid adáskoncepciókat alkosson meg, amely speciális formanyelvi eszköztára mellett elősegíti a megjelenések online térbe való beágyazását, promotálását – közölte a közmédia.

Tovább olvasom

Médiapiac

Egyesül a Digi a leányvállalataival

Az összevonás csökkenti a költségeket, javítja a vállalati működés és az ügyfélkiszolgálás hatékonyságát, új szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé.

Közzétéve:

Borítókép: A DIGI egyik budapesti üzlete, fotó: MTVA/MTI/Bizományosi: Róka László

December 31-én egyesülnek a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-vel a leányvállalatai, a Digi Infrastruktúra Zrt., az Invitel Zrt. és az I-TV Zrt. – közölte a társaság az MTI-vel. Az összevonás csökkenti a költségeket, javítja a vállalati működés és az ügyfélkiszolgálás hatékonyságát, új szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé – indokolták a bejelentést.

Hozzátették, hogy

a Digi hosszú távon is fejlődésképes akar maradni, és az erőforrások észszerű kezelése egyre fontosabb lesz.

A társaság továbbra is biztosítja a stabil munkakörnyezetet, ügyfeleiknek pedig egyszerűbb ügyintézést ígérnek.

A közlemény szerint a megszűnő cégek tevékenységét az anyavállalat mint jogutód átveszi. A stratégiai átalakítás a szolgáltatásokat nem érinti, így sem a számlabefizetés, sem az ügyfélszolgálat elérhetőségei nem módosulnak. A tudnivalókról az ügyfeleket novemberben értesítik.

Az 1998-ban alakult Digi csaknem 1,1 millió előfizetővel az internet és televíziós műsorszolgáltatási piac második legnagyobb szereplője Magyarországon. Leányvállalataival együtt a társaság januárban került a 4iG csoport kizárólagos tulajdonába.

Tovább olvasom