Kövess minket!

Médiapiac

Csütörtökön jár le a jelentkezési határidő az M4 Sport kommentátori képzésére

Március 31-ig várja a kellő ambícióval és tudással rendelkező pályázók jelentkezését a közmédia sportkommentátori programjára. A sikeres felvételi után ingyenes képzést biztosítanak a résztvevőknek, akik közül a legjobbak számíthatnak arra, hogy már a következő olimpia idején lesz feladatuk az M4 Sportnál.

Flickr

Sportkommentátori programot hirdetett az MTVA, amelyre olyan jelentkezőket várnak, akik érdeklődnek a sport és a szakma iránt, továbbá megfelelő alaptudással is rendelkeznek e téren. A jelentkezési határidő hamarosan lejár, még a hónap utolsó napján beadhatják pályázatukat az érdeklődők – közölte az MTVA. 

Célunk, hogy lehetőséget adjunk bárkinek, aki arra vágyik, hogy sportkommentátor legyen. Mindenkinek, akinek ez volt az álma, de esetleg nem volt pénze kifizetni egy hasonló tanfolyamot

– mondta az M4 Sport csatornaigazgatója, kiemelve, hogy a program ingyenes. A sikeres felvételi eredményhez egy szóbeli és egy írásbeli teszten át vezet az út, amelyben számot kell adniuk a jelentkezőknek sporttudásukról is. Persze nem lexikális tényekre kíváncsiak, de fontos, hogy alapvető fogalmakkal tisztában legyenek – részletezte Székely Dávid az M4 Sport Sporthíradójában

Az írásbeli április 7-én, majd a szóbeli április 19-20-án lesz, a program május 3-án kezdődik. Egy hónap alatt a sikeres jelentkezők a kommentátor szakma és a sport-televíziózás alapjait tanulhatják meg a terület legjobbjaitól. A legígéretesebb tehetségek szerződést kapnak. 

A következő 2024-es párizsi olimpiáról szeretnénk az eddigieknél is több tartalmat közvetíteni. Ezen kívül, ahogy szélesednek az MTVA sportjogai, úgy mi is egyre több sporteseményt tudunk adni, amihez szükségünk van a jövő tehetségeire, akikre garantáltan izgalmas feladat vár a csatornánál

– mondta Székely Dávid.

A jelentkezés részletei IDE kattintva érhetők el.

Borítókép: illusztráció

Médiapiac

Véget vethet az RTL az ingyenesen nézhető Bajnokok Ligája meccseknek

Az elmúlt közel 10 esztendőben a magyar közmédia minden magyar polgár számára ingyen, az ország teljes területén, a legnagyobb elérhetőséget nyújtva biztosította a legrangosabb európai kupasorozatot a csatornáin. Ezt az ingyenes és mindenki számára hozzáférhető elvet eddig sosem írták felül kereskedelmi szempontok, azonban az ingyenes és mindenki számára elérhető szolgáltatás veszélybe került – közölte az MTVA Sajtó- és Marketing Irodája az MTI-vel.

Közzétéve:

MTI/AP/Jon Super

Az Országgyűlés jóvoltából – Európában a közszolgálati médiumok között szinte egyedülálló módon – a kereskedelmi társaságok helyett a magyar közmédia biztosította a Bajnokok Ligája mérkőzéseit a nézők számára. “A pénz és a kereskedelmi szempontok ezt az időszakot lezárták. Az ingyenes és mindenki számára elérhető szolgáltatás veszélybe került” – olvasható a közleményben.

A Bajnokok Ligája 2024-27 közvetítési díját olyan mértékben tornázta fel sajtóértesülések szerint az RTL, amely a magyar adófizetők forintjaiból felelősségteljesen gazdálkodó magyar közmédia számára már nem teszi lehetővé annak kifizetését. Ugyancsak sajtóértesülések szerint az RTL ajánlata azt jelentheti, hogy számára egy mérkőzés jogdíja 100 millió forintba fog kerülni, melyet tovább növelnek még a közvetítési költségek. Ha ez igaz, akkor ezt az összeget a magyarországi RTL minden bizonnyal a nézőktől fogja beszedni. A médiaelemzők szerint egyre csökkenő nézettségű RTL az elvesztett piaci pozícióját, nézettségi tendenciáit akarja ezzel javítani

– tartalmazza a közlemény.

Természetesen a nemzeti labdarúgó válogatott összes mérkőzése továbbra is az ingyenesen elérhető legnézettebb és legkedveltebb magyar sportcsatornán, az M4 Sporton lesz látható – írták.

Borítókép: Julián Álvarez, a Manchester City játékosa belövi csapata negyedik gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Manchester City-Real Madrid visszavágó mérkőzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2023. május 17-én. A Manchester City 4-0-ás győzelemmel jutott a döntőbe

Tovább olvasom

Médiapiac

Orbán Viktor a Deutsche Telekom vezérigazgatójával tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta a Deutsche Telekom vezérigazgatóját, Timotheus Höttgest. A találkozón jelen volt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója is. Az egyeztetésen a felek Magyarország digitális fejlesztésének kilátásait és kihívásait, illetve ezen a területen elért közös eredményeket tekintették át – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Közzétéve:

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A találkozóról kiadott sajtóközlemény szerint

Orbán Viktor és Timotheus Höttges egyetértett abban, hogy a digitalizáció Magyarország és Európa versenyképességének megtartása szempontjából kulcsfontosságú tényező, és ebben továbbra is stratégiai partnerként tekintenek egymásra.

A digitális évtizedhez vezető út 2030-as célkitűzései érdekében alapvető fontosságú a beruházások ösztönzése és az infrastruktúrafejlesztések támogatása.

Timotheus Höttges kiemelte, hogy a Magyar Telekom fontos szerepet vállal az ország digitális fejlesztésében és abban, hogy a lakosság és a vállalkozások számára elérhetővé tegye a digitális világ nyújtotta előnyöket, lehetőségeket.

A Magyar Telekom 2014 és 2022 között több mint 1000 milliárd forintnyi beruházást hajtott végre Magyarországon, ebből mintegy 800 milliárd forintot fordított vezetékes és mobil hálózatfejlesztésre.

Az elmúlt évek intenzív fejlesztéseinek köszönhetően a Magyar Telekom ma már több, mint 3,4 millió otthon és vállalkozás számára kínál gigabites sebességet, valamint mobilhálózat-modernizációs programjának keretében 60%-ra növelte lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét. A további fejlesztések előmozdítása érdekében a beruházásokat ösztönző adópolitikára van szükség – tette hozzá Timotheus Höttges a találkozón.

Az infrastruktúra kiépítése mellett a Telekom a magyar kormánnyal együttműködve támogatja a digitális technológia integrálását, innovatív megoldásokkal és edukációs platformokkal ösztönözve a kis- és közepes vállalatok, nagyvállalatok és az ipar digitális fejlődését.

A Deutsche Telekom vezérigazgatója arra is rámutatott, hogy a távközlés egy rendkívül beruházásigényes iparág, a fogyasztók adat iránti éhsége továbbra is töretlenül növekszik. Európai viszonylatban az adatforgalom éves szinten mintegy 25%-30%-kal növekszik, ebben hangsúlyos szerepet játszanak a globális tartalomszolgáltatók, melyek azonban a hálózatfejlesztéshez jelenleg nem járulnak hozzá.

Timotheus Höttges a találkozón hangsúlyozta a Magyar Telekom DT Csoportban betöltött stratégiai szerepét, kiemelve annak hosszútávú elkötelezettségét a magyar gazdaság teljesítményének, termelékenységének és versenyképességének növelése érdekében.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgatóját (b) a Karmelita Kolostorban 2023. június 2-án

Tovább olvasom

Médiapiac

HírFM néven elindult Magyarország legújabb rádiója

A csatorna június 1-jén kezdte meg működését, programjában a főszerep a híreké, de emellett informálja hallgatóit sportról, gazdaságról, időjárásról és közéleti eseményekről is.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Mint a rádió elindulásáról szóló közleményben írják, a HírFM műsoridejének gerincét a HírTV hír- és hírháttérműsorai adják. Hozzáteszik, a rádió közel országos lefedettségű állomás, frekvenciái szerte az országban elérhetők a korábbi Karc FM helyén. Az internetes adás címe: www.hirfm.hu.

Tovább olvasom