Kövess minket!

Médiapiac

Bemutatkozott az ország Tanára

Az alkotók szeretnék, ha A tanár című sorozat segítene visszanyerni az oktatásba vetett hitünket is – mondta az RTL kreatív producere, Herman Péter a március 31-én rajtoló sajátgyártású széria sajtóbemutatóján.

Mindenkinek vannak olyan, fontos tanárokhoz kötődő élményei, amikor jó volt diáknak lenni, felnézni valakire

– idézte fel Herman Péter a sorozat mögött rejlő alapgondolatot. Kovács Dániel Richárd rendező szerint az egyéves megfeszített munka meghozta az eredményét: sikerült azt viszontlátniuk a képernyőn, amit nagyon meg szerettek volna mutatni. Ebben fontos szerepe van az ismert színészek – a tanárt alakító Nagy Ervin, antagonistája, a tanárnőt játszó Ubrankovics Júlia, vagy épp Anger Zsolt igazgatója (a leadképen) – mellett feltűnő rengeteg fiatalnak. Őket 270 tinédzser közül választották ki, akiket részben casting ügynökségeken keresztül, részben direkt megkereséssel választottak ki. A képernyős próbák során az előre megírt jelenetek helyett inkább improvizációt kértek a jelöltektől. Így alakult ki a csapat, amelyben amatőrök mellett már kamera előtti rutinnal rendelkezők is helyet kaptak, így például a Fehér Isten főszereplője, Psotta Zsófia.

Köbli Norbert forgatókönyvírótól megtudtuk, hogy a sorozat a Sony formátuma, a kölni kollégákkal közösen dolgoztak a hazai viszonyokhoz való adaptálásban karakterek, helyszínek és konfliktusok terén is.

Németországban már a hatodik évad fut sikerrel, amelynek egyik titka, hogy az egyes részek önállóan is nézhetők, egy-egy – gyakran szociológiai esettanulmány jellegű – problémát dolgoznak fel szórakoztató módon, miközben a két főszereplő viszonya állandó történetszálat képez.

Az első két epizód alapján a kemény társadalomkritika és az aktuálpolitikai utalások jól megférnek a nevettetéssel, és a jelek szerint szerencsére a korai trailerek krétadobálós poénkodását is elhagyták az alkotók, akik arra számítanak, hogy a sorozat egyaránt sikeres lesz a tizenévesek, és a Válótársak törzsközönségét adó negyvenesek körében. Mindenesetre az első, nyolcepizódos évad után már elkezdték írni a következő tíz részt is.

 

A Herman Péterrel idén év elején készült interjúnkat itt olvashatják.

 

Médiapiac

A közmédia is csatlakozik a gödöllői természetfilm fesztiválhoz

A hétvégi tudósítás mellett tematikus filmekkel is készül a csatorna.

Közzétéve:

Borítókép: A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál molinója a gödöllői kastély kerítésén, fotó: MTI / Máthé Zoltán

Helyszíni bejelentkezésekkel csatlakozik az M5 kulturális csatorna a pénteken kezdődő gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválhoz.

Az eseményről helyszíni bejelentkezésekkel informálja nézőit a közmédia május 27. és 29. között. A cél az, hogy a képernyő előtt ülők mindennapjaikban tegyenek hatékony lépéseket a természetvédelemért és a fenntarthatóságért – közölte az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteken az MTI-vel.

A hétvégi tudósítás mellett tematikus filmekkel is készül a csatorna. A természetfilmes forgatag aktualitásairól Galán Angéla és Hamar Donát műsorvezető számol be, ők a csatorna közösségimédia-oldalán online is időről időre bejelentkeznek a fesztivál történéseiről.

Tovább olvasom

Médiapiac

Új vezérigazgató az Invitech élén

A tulajdonos 4iG Nyrt. azt várja el Bőthe Csabától, hogy a vállalati ügyfelek piacán vezető szerepet érjen el vezetékes hang- és adatszolgáltatások értékesítésében.

Közzétéve:

Az Invitech ICT Services Kft. vezérigazgatója július 1-jétől Bőthe Csaba – közölte a telekommunikációs társaság az MTI-vel.

Az új vezető Gerald Grace-től veszi át a vezérigazgatói feladatokat.

A közlemény szerint

Bőthe Csaba tapasztalt szakember, akitől a tulajdonos 4iG Nyrt. azt várja, hogy a vállalati ügyfelek piacán vezető szerepet érjen el vezetékes hang- és adatszolgáltatások értékesítésében.

Az Invitech 2021-ben került a 4iG tulajdonába. A tranzakció indoklása szerint a társaság stratégiai fontosságú eszközökkel rendelkezik a nagysebességű adatkommunikáció, illetve a hálózati- és távközlési infrastruktúra területén, szolgáltatásaiban és infrastruktúrájában jelentős növekedési lehetőségek rejlenek.

Utolsó nyilvános beszámolója szerint a budaörsi központú Invitech 2019-ben több mint 26 milliárd forint, 2020-ban majdnem 25 milliárd forint árbevétellel zárt. Az éves eredmény eközben 451 millió forintról 3,1 milliárd forintra nőtt.

Tovább olvasom

Médiapiac

Több mint kétmillió forintos bírságot szabott ki az NMHH

Több mint kétmillió forintos bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelenül közzétett politikai reklámok miatt.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Az NMHH Kommunikációs Igazgatóságának az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a megrendelő megnevezésének és a megkülönböztető figyelemfelhívás hiánya miatt rótták ki a bírságot a Médiatanács e heti ülésén. A tanács helytelenül közvetített virtuális reklám miatt is figyelmeztette a szolgáltatót.

Azt írták: a testület hatósági ellenőrzésen vizsgálta a TV2 szolgáltatóját és 2,062 millió forintos bírságot rótt ki rá. A csatornán februárban pillanatreklámként és reklámként leadott, “Digitalizáció” és “Digitalizáció/gyerekek/legnagyobbvállalkozás.hu” elnevezésű, reklámként összesen 1031 esetben leadott közleményeket a tartalmuk alapján politikai reklámként kellett volna közzétenni az erre vonatkozó megkülönböztető figyelemfelhívással és a megrendelő egyértelmű megnevezésével. A két közlemény üzenetével, szín- és formavilágával a Megoldás Mozgalom nevű politikai párt népszerűsítését szolgálhatta – tették hozzá.

A testület emellett figyelmeztette a szolgáltatót, mert szintén februárban az Exatlon Hungary című műsorban közzétett, a Szerencsejáték Zrt. Tippmix játékát népszerűsítő virtuális reklám kezdetekor és végén nem szerepelt figyelemfelhívó jelzés.

Beszámoltak arról is, hogy médiatanács 50 ezer forintos bírságot szabott ki a Best FM szolgáltatójára, amiért egy februári adáshéten szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb hírt tett közzé.

Tovább olvasom