Kövess minket!

Médiapiac

Az Eurosport közvetítheti az olimpiát

A NOB bejelentette, hogy a 2018 és 2024 között megrendezendő négy olimpia összes európai televíziós és multiplatform közvetítési jogát a Discovery Communications kapta.

A bármikor és bárhol elérhető tartalom világában az olimpia egyedülálló élő esemény, amely hatalmas nézőközönséget mozgat meg, magára irányítja a világ figyelmét, így egyre értékesebb a hirdetők, terjesztők és rajongók számára. A 2018 és 2024 közötti olimpiai játékok európai televíziós és multiplatform közvetítési jogait az Eurosport anyavállalata kapta meg. A megállapodás hosszú távú partnerség kezdete a legnagyobb globális sportesemény, az olimpiai játékok és a Discovery Communications globális médiavállalat között. A piaconként átlagosan tíz csatornával jelen lévő, online és over-the-top sporttartalmakat is kínáló Discovery és Eurosport minden eddiginél több tartalmat kínál több mint 700 millió európai nézőnek. A Discovery és az Eurosport közvetítései mellett a szabadon fogható adások és egyéb csatornákkal és terjesztőkkel kötött innovatív partneri megállapodások révén az olimpiai játékok minden eddiginél nagyobb élményt nyújtanak majd.

A Discovery 1,3 milliárd euróért szerezte meg a minden platformra érvényes közvetítési jogokat, mely tartalmazza a szabadon fogható televíziós csatornákra, az előfizetéses / pay-TV televízióra, internetre és mobiltelefonra szóló jogokat minden nyelvre, Európa 50 országára és területére. (Gyakorlatilag csak Oroszország maradt ki a megállapodásból, míg Franciaország és az Egyesült Királyság esetében a 2018-2020-ra már élő megállapodások miatt a jelenlegi szerződés csak 2022-2024-re vonatkozik.) A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a helyi piacok követelményeinek megfelelően a Discovery a nyári olimpiai játékok ideje alatt legalább 200 óra, a téli olimpia alatt pedig legalább 100 óra szabadon fogható televíziós tartalom közvetítését vállalja. A Discovery sok európai piacon továbbértékesíti a jogok egy részét.

A megállapodás vonatkozik a 2018-as Pjongcsangban rendezendő XXIII. téli olimpiára, a 2020-as, XXXII. olimpiára Tokióban, illetve a 2022-es és 2024-es olimpiákra is, amelyek helyszínéről még nem döntöttek.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach elmondta:

A szerződés biztosítja az olimpiai játékok teljes körű európai közvetítését, emellett minden területen széles körű szabadon fogható televíziós elérést is garantál. A Discovery és az Eurosport bizonyította az olimpiai játékok, az olimpiai sportok és az olimpiai mozgalom jövője iránti erős elkötelezettségét. A hosszú távú partnerségből származó bevételt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az olimpiai mozgalmon keresztül világszerte a sport fejlesztésére fogja fordítani. A Discovery és az Eurosport együttműködne a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal egy európai olimpiai csatorna létrehozásában is. A legfontosabb, hogy a megállapodásnak köszönhetően az európai sportrajongók tökéletes közvetítés kaphatnak az olimpiáról és az olimpiai sportokról a versenyek idején és azon kívül is, az általuk választott platformon.

David Zaslav, a Discovery Communications elnök-vezérigazgatója hozzátette:

Az Eurosport régóta közvetít téli és nyári olimpiai sportágakat. A világ legnagyobb élő eseménye, az olimpiai játékok közvetítése műsorszerkesztésben és stratégiai szempontból is tökéletesen illeszkedik ehhez. De a legfontosabb, hogy az új együttműködés izgalmas győzelem az európai sportrajongók számára: rekordmennyiségű tartalmat kínálunk nekik minden platformon. Az olimpiai láng egész évben égni fog.

A Discovery és az Eurosport használhatja az olimpia szimbólumait és gazdag videóarchívumát, amivel megerősítheti az Eurosport pozícióját mint az olimpiai sportágak páneurópai otthona. A felek megállapodtak abban is, hogy szorosan együttműködnek a NOB olimpiai csatornájának (Olympic Channel) létrehozásában, felhasználva az Eurosport online sportfelületét – Eurosport.com – és over-the-top szolgáltatását, az Eurosport Playert.

Juan Antonio Samaranch, a NOB igazgatóságának tagja, európai közvetítési jogokért felelős delegált elmondta:

Nagyon elégedettek vagyunk a megállapodással. Fantasztikus elérést jelent ez az olimpiai játékoknak és az olimpiai értékeknek a legnagyobb európai közönség számára, az összes képernyőn. A Discovery és az Eurosport saját csatornáin és platformjain közvetíti majd az olimpiai játékokat, és ahol szükséges, további megállapodásokat köt. Az olimpia rajongói az online tartalmakat az Eurosport páneurópai digitális felületén is élvezhetik.

 

JB Perrette, a Discovery Networks International elnöke hozzátette:

Egy éve szereztük meg az Eurosportot, és fogtunk bele a hálózat és márka felfrissítésének és megerősítésének hosszú folyamatába. A mai bejelentés izgalmas lépés ezen az úton. Izgalommal várjuk az együttműködést az egyik legelismertebb és legerősebb globális márkával, amely nemcsak a legnagyobb globális esemény szervezője, hanem osztozik vállalatunk értékeiben is: a szórakoztatás mellett bevonja és inspirálja is az embereket.

Médiapiac

Magyarországról készített dokumentumfilmet Tucker Carlson

„Programriadó: Jövő héten visszatérünk Magyarországra egy fontos tudósításért. Készüljenek fel!” – írta közösségi oldalán Tucker Carlson, az amerikai Fox News műsorvezetője.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fox News ismert riportere tavaly augusztusban járt hazánkban, akkor Orbán Viktor miniszterelnökkel készített interjút – emlékeztetett a Híradó.hu.

Tucker Carlson, a legismertebb amerikai tévés dokumentumfilmet készített Magyarországról. A Fox News műsorvezetője szerint hazánktól sokat lehet tanulni, és úgy látja, Magyarország bizonyíték arra, hogy „lehet úgy vezetni egy országot, hogy az ott élők előnyére váljon” – írta cikkében a 24.hu.

A Magyar Nemzet által szemlézett cikk szerint az újságíró hozzátette:

Ez nem azt jelenti, hogy gyűlölnöd kell másokat, harcias pózban, kötözködve, bárkit megtámadva. Nem. Ha egy országot irányítasz, az a feladatod, hogy az állampolgárokat szolgáld

– mondta az alábbi videóban Carlson, aki dokumentumfilmjének címét is elárulta: Magyarország Soros ellen: harc a civilizációért. 

Egy rövid előzetest már bemutatott a műsorvezető.

Tucker Carlson: Orbán Viktor a demokráciáért harcol

Orbán Viktor szimplán ellenáll egy Soros György nevű magányos milliárdos azon törekvéseinek, hogy átalakítsa az országát. Valójában a demokráciát védi az elszámoltathatatlan milliárdosokkal, az ngó-kkal és bizonyos nyugati kormányokkal szemben.

A demokráciáért harcol azon erőkkel, amelyek alá akarják ásni. Jó ideje ez a legérdekesebb téma, amit hallottam, a saját szememmel akartam hát látni, mi folyik itt. Hiszek a demokráciában és az önrendelkezésben – ez amerikaiként nemcsak az államfelfogásomnak, de az önképemnek is központi eleme. Nem gondolom, hogy az ngó-knak kellene meghatározniuk azt, miként vezessenek egy országot. Szerintem ezt az adott országban élőknek kell eldönteniük. Ha például Mali népe olyan gondolatokat szeretne törvénybe iktatni, amelyeket én utálok, az az ő dolga – én az eszmében hiszek, a demokrácia és az önkormányzás koncepciójában. Ezért vagyunk itt, erről tudósítunk – nyilatkozta legutóbbi magyarországi látogatása során Tucker Carlson, aki újságírói ars poeticáját is megosztotta akkor.

Nem tartom magam különösebben konzervatívnak – persze a média többi szereplőjéhez hasonlítva nyilván annak számítok. De nem vagyok kimondottan ideologikus, nem próbálom rákényszeríteni az elméleteimet senkire. Az alapelveim kifejezetten egyszerűek: szeretem a családomat, az országot, amelyben felnőttem, és hiszek a szólásszabadságban, a lelkiismereti szabadságban. Nincsenek bonyolult gondolataim semmiről. Azt kell kimondani, amit gondolunk, és meg kell próbálnunk a lehető legjobban elmagyarázni, hogy miért gondoljuk úgy. Tisztán és őszintén kell beszélni. Ez nem túl nehéz.

Mi az Egyesült Államokban azért vagyunk ilyen népszerűek, mert ilyen tévéműsorból nincs nagy választék. A többi hazudik, és ezt mindenki tudja. Csak elolvassák a papírjukból azt, amit mondaniuk kell.

A válság közepén sok ember úgy döntött, hogy nem fogja kimondani, amit gondol, inkább csatlakozik a hordához, és a szókimondó emberek elnémítását követeli. Szerencsés vagyok, mert olyan embereknél dolgozhatok, akik engedik kimondani, amit gondolok. Nincs semmi mágikus, semmi lehengerlő, csupán őszinték vagyunk akkor, amikor mindenki más hazudni kényszerül – vélekedett Tucker Carlson.

Az újságíró 1969-ben született San Franciscóban. A connecticuti Trinity College-ban hallgatott történelmet, majd jobboldali lapoknál kezdett dolgozni. 2000 és 2005 között a CNN, később az MSNBC, 2009-től a konzervatív Fox News műsorvezetője. A Time magazin szerint a legbefolyásosabb konzervatív gondolkodó az Egyesült Államokban. Esténként átlagosan több mint ötmillió néző követi a műsorát a Fox Newson, ezzel az övé a legnézettebb hírműsor az USA-ban. A Fox Nation-ön nemrég indult el a Tucker Carlson Today című talkshow-ja és a Tucker Carlson Originals című dokusorozata. Carlson alapítója a Daily Caller hírportálnak. Két sikerkönyv szerzője: a Politicians, Partisans, and Parasites: My Adventures in Cable News 2003-ban, a Ship of Fools: How a Selfish Ruling Class Is Bringing America to the Brink of Revolution 2018-ban jelent meg. A Ship of Fools első volt a The New York Times bestsellerlistáján. Rövidesen a harmadik kötete is megjelenik The Long Slide: Thirty Years in American Journalism címmel.

Tovább olvasom

Médiapiac

„Egyes sajtóorgánumok éket vernek az egészségügyi dolgozók közé”

E rendelet – valamint egy HM-utasítás – azt a célt szolgálja, hogy egyenlőséget teremtsen a járványügyi védekezésben részt vevők díjazásában, függetlenül attól, hogy civil vagy katona-egészségügyi szakemberről van szó – nyilatkozta a Honvédelem.hu-nak Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Közzétéve:

Fotó: MTI/Kovács Attila

Január 17-én este jelent meg a Magyar Közlönyben a fokozott igénybevételi pótlékról is szóló honvédelmi miniszteri (HM-) rendelet, amelynek előzménye az országos kórház-főigazgató (OKFŐ) tavaly év végén hozott, azonos tartalmú utasítása volt – írja a Magyar Nemzet. Az a rendelet, ezt a díjazást országosan vezette be 2022. január elsejével az egészségügyi dolgozók számára, azonban a honvédelmi ágazaton belül dolgozó egészségügyi alkalmazottakra nem terjedt ki. A honvédelmi miniszteri rendelettel viszont 2022. január 1-jétől, az MH Egészségügyi Központ sürgősségi ellátásában részt vevő szakdolgozói is megkaphatják ugyanazt a mértékű pótlékot, mint amit az OKFŐ fenntartásában működő intézményekben, vagyis minden civil kórházban dolgozó egészségügyi alkalmazott. 

„Így tehát valótlan az Mfor.hu-n hangzatos felütéssel megjelent cikk, miszerint »Orbán Viktor napi 30 ezer forintos éjszakai pótlékot ad a katonáknak«. A megjelent rendelkezés ugyanis nem más, mint a honvédelmi, valamint a civil egészségügyi ágazatok egységének és összhangjának megteremtése”

– húzta alá a Benkő Tibor. A miniszter a lapnak kifejtette, az sem igaz, hogy az említett pótlékra csak a katonák jogosultak, hiszen az azonos munkakörben dolgozó honvédelmi alkalmazottak is megkapják. 

Szomorú, hogy az egyes sajtóorgánumokban szándékosan megfogalmazott, megtévesztő vagy ellenőrizetlenül átvett és közreadott hír ismét a katonákra és honvédelmi alkalmazottakra vonatkozó, negatív hangulatkeltő, értelmetlen honvédelem-ellenes kampányra alkalmas – mondta.

Tovább olvasom

Médiapiac

Már a New York Times magazint is homofóbiával vádolják

Amikor a forradalom felzabálja fiait.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Szépen lassan meg kell szokni, hogy amire ráfestik a szivárványos zászlót, az érinthetetlen. Semmilyen kritika nem érheti, akár jogos akár nem.

Ennek a szabálynak a betartását pedig még a „független-obijektív” lapokon is számon kérik az LMBTQ -lobbi szervezetei.

Van ugyanis több LMBTQ -cég mely tengeri luxus hajóutakat szervez az LMBTQ közösség számára. A New York Times bűne pedig az volt, hogy meg mert jelentetni egy cikket ami, azzal foglalkozott, hogy a járvány idején mennyire lehet kockázatos az, hogy adott esetben 2000- 5000 ember elindul egy több napos körútra a tengeren. Mindezt azzal a címmel, hogy Biztonságban lehet tartani 4700 embert a meleg körutazáson?

A cikk azzal kezdődik, hogy az amerikai betegség megelőzési szervezet (CDC) mindenkit óva int attól, hogy tengerjáró hajókon utazzon. Kitér arra is, hogy az omikron miatt több utazási iroda is lemondja körutakat, azonban pont Atlantis Events, meleg és leszbikus utazásszervező cég nem fogja.

Később pedig megszólaltattak több olyan utast is, aki el akarta adni jegyét, mert tartott attól hogy elkapja a covidot a hajón. Voltak azonban olyan megszólalók is, akik semmitől nem tartottak a hajóúttal kapcsolatban.

A New York Times tehát egyáltalán nem vádolható azzal, hogy csak egyoldalúan gyűjtötte volna a véleményeket. Persze ez már akkor is átlépett egy határt

Az egyik utazásszervező cég alapítója és vezetője Randle Roper erre reagált úgy, hogy homofób és a címnek sem szabadna a lapon szerepelnie – írja a 888.hu.

Tovább olvasom