Kövess minket!

Médiapiac

Átszervez a Mediaworks

Napilap üzletágat hozott létre a médiacég.

2015 februárjától új szervezeti struktúrával működik a Mediaworks. A cég Napilap üzletágat hoz létre, amely a korábban elkülönülten működő Közéleti és Gazdasági, Regionális és Sport üzletágak összevonásával jön létre. Ide tartozik a nyolc megyei napilap, a Grátisz lapcsoport, a Népszabadság, a Világgazdaság, a Nemzeti Sport, illetve a napilapokhoz kapcsolódó időszaki kiadványok és online portálok egyaránt. Ez a vállalat legnagyobb divíziója, mintegy 400 munkavállalóval.

Az új üzletág élére Hanák Tamás kerül, aki eközben megtartja a Népszabadság Zrt.-ben és a Zöld Újság Zrt.-ben betöltött pozícióit is. A szakember a Mediaworks Hungary megalakulása óta a vállalat Közéleti és Gazdasági Üzletágának az igazgatói posztját töltötte be. 2006-tól dolgozik a Népszabadság Zrt.-nél előbb, mint hirdetési igazgató, majd kereskedelmi vezérigazgató-helyettes és általános vezérigazgató helyettes.

Hanák Tamás

Nézze meg Hanák Tamás teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

 

Munkáját a jövőben új feladatkörben Póré László, mint regionális lapigazgató, valamint Sinkovits András, mint sportlapokért felelős lapmenedzser segíti. Sinkovits András korábban marketingmenedzserként dolgozott a kiadónál. Póré László új feladatköre mellett továbbra is megtartja Baranya és Tolna megyei kiadóvezető-főszerkesztő pozícióját.

Az átszervezések részeként közös megegyezéssel távozik a cégtől Papp Gábor, a Sport, Szórakoztató és Regionális Média igazgatója. Ő a Mediaworks 2014 októberi megalakulásától a cég Regionális, Sport és Szórakoztató Médiájának igazgatója volt. Ezt megelőzően 2008 és 2014 között dolgozott a Ringier Magyarországnál, mint a Blikk Csoport lapigazgatója, később pedig a Szórakoztató és Sport üzletág igazgatójaként.

Papp Gábor

 

Nézze meg Papp Gábor teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

A közlemény szerint az átszervezés a Mediaworks más üzletágait nem érinti, így a a jövőben a cégcsoport kiadói tevékenysége három fő terület köré csoportosul: a Napilap, a Női és Gasztro, illetve a Digitális Média területeire.

A Mediaworks legnagyobb és legfontosabb tevékenységét, a napilapkiadást vonjuk össze egy közös vezető irányítása alá. Magyarország legnagyobb eléréssel rendelkező napilap-portfóliója számára az átszervezés megteremti a lehetőséget az előfizetési, terjesztési és hirdetési területeken való további fejlődésre, új üzleti lehetőségek kiaknázására

– mondta Mihók Attila, a Mediaworks vezérigazgatója.

Mihók Attila

 

Nézze meg Mihók Attila teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Médiapiac

A HírTV-hez igazol Jeszenszky Zsolt

A HírTV-n folytatódik a nagy sikerű Politikai hobbista című műsor Jeszenszky Zsolt vezetésével. A július 10-én, vasárnap este 20.10-kor debütáló hírshow-ban a szereplők kendőzetlen őszinteséggel, gyakran fanyar humorral tárgyalják ki a legfontosabb hazai és nagyvilági híreket, aktualitásokat.

Közzétéve:

Fotó: HírTV

A szókimondó stílusáról ismert véleményvezér, Jeszenszky Zsolt személyisége és csapata a garancia, hogy a műsor egyszerre lesz komoly és vicces, valamint minden, az adásban felmerülő téma nyíltan és merész tálalásban kerül majd terítékre. Az Antall-kormány egykori külügyminiszterének fia, aki 25 évet töltött a zeneiparban, önmagát többek között gasztromániákusként és Jézus-rajongóként is jellemzi, mára a jobboldal egyik legismertebb megmondóemberévé vált – írta a csatorna internetes oldala.

Zsolt megnyilvánulásait a legnagyobb közösségi portálon közel ötvenötezer ember követi és a közéleti konferenciák, események gyakori szereplője és felszólalója. 

A Politikai hobbista műsorral az alkotók célja az, hogy a közéleti kérdéseket a hír merev műfajától picit eltérően emészthetőbb, közérthetőbb, könnyedebb formában közvetítsék a nézőknek több nézőpontból is megvilágítva.

Jeszenszky Zsolt a műsor kapcsán elmondta: „Nagy örömömre szolgál, hogy a kis csapatommal együtt ezentúl a HírTV nagyobb csapatát erősíthetem. És itt, ezennel meg is ígérem: minden káromkodásért megcsinálok majd öt fekvőtámaszt.”

Nagyon örülünk Zsolt csatlakozásának, hogy a műsorát a HírTV-n folytatja. Érkezésével hiszünk abban, hogy televíziónk eddig is széles skálán mozgó, informatív tartalmai még további bővülnek. A heti rendszerességgel jelentkező műsor nézői nem csak informálódni, hanem szórakozni is tudnak majd – nyilatkozta Gajdics Ottó, a HírTV tartalmi igazgatója.

 A Politikai hobbista július 10-én, vasárnap 20.10-kor debütál a HírTV-n és azt követően minden vasárnap ugyanebben az időpontban lesz látható. 

Tovább olvasom

Médiapiac

Így készíti fel a Telex a magyarokat egy új világra

„A magyarok tömegeinek az az elvárása, hogy kisgatyában mászkálhasson télen a 25 fokos lakásában” – vélekedett Greenpeace szakértője.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Hosszú tudósításban számolt be a Telex arról, hogy egyes NGO-k szerint milyen óriási léptékű strukturális változásokra van szüksége Magyarországnak ahhoz, hogy felszámoljuk Magyarország gázfüggőségét.

A lap munkatársai az Egyensúly Intézet friss kiadványainak bemutatóján jártak, ahol Perger András, a Greenpeace klíma- és energiakampány felelőse, Bart István, az Energiahatékonysági Intézet ügyvezetője és Csernus Dóra, az intézet klíma- és környezetpolitikai szakértője beszélgettek arról, hogyan kell(ene) a magyaroknak megváltoztatni az életüket a következő évtizedekben.

A szakértők többek között olyan ötletekkel álltak elő minta 20 fokos lakás, vagy az autópályákon alkalmazott alacsonyabb haladási sebesség.

Perger Andrásszerinta kritikus helyzetet „az eddigi kormányok nem kezelték sehogy, csak újabb csatlakozások és vezetékek felépítésével, utána pedig elkezdtek az embereknek pénzt adni rezsicsökkentés címen, hogy nyugodtan használjanak csak annyi gázt, amennyit akarnak”. A szakértő szerint a szokásokat is át kéne alakítani, de ez még aktív állami szerepvállalással sem lenne egyszerű feladat. Az pedig politikai értelemben teljesen racionális, hogy a kormány nem vállalja az emberek egyesével győzködését arról: mostantól ne az legyen, hogy meleg lesz a lakásban olcsón, komfortosan, hanem ehelyett bizonyos átalakításokra, lemondásra, kényelmetlenségre van szükség. Ha ugyanis bármi ehhez kapcsolódót említ az ember, akkor a választók megijednek, ahogy azt sem lehet szóba hozni, hogy mi lenne ha csak 20 fokra fűtenénk fel a lakásokat télen. 

A Greenpeace szakértője szerint ez a téma Magyarországon szentségtörésnek számít, „míg a skandináv országokban nincs abban semmi különös, hogy az emberek gyapjúzokniban és vastag pulcsiban vannak otthon, a magyarok tömegeinek az az elvárása, hogy kisgatyában mászkálhasson télen a 25 fokos lakásában”

A Mandiner.hu által szemlézett tudósításban idézett megszólalók szerint konkrét lépésekre is szükség lehet a változás érdekében. A közlekedés terén ilyen lenne például az alacsonyabb sebességkorlátozás bevezetése az autópályákon. Rengeteg benzint lehetne például azzal megspórolni, ha 110 kilométeres maximális óránkénti sebességet vezetnének be az autópályákon.

Tovább olvasom

Médiapiac

48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás – Az elmúlt fél év legfontosabb eseményei az évadzáró adásban

Az M1 és a hirado.hu közös csütörtök esti hírháttér műsorában ezúttal Bayer Zsolt író, publicista, Fodor Gábor a Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója és Réz András filmesztéta, író vendégeskednek.

Közzétéve:

MTVA

Az évad utolsó epizódjában átfogó visszatekintésben összegzi az elmúlt fél év legfontosabb belpolitikai, külpolitikai, geopolitikai és társadalmi-kulturális eseményeit a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor.

A műsor teljes adása csütörtökönként 20:30-tól egyaránt követhető az M1-en, a hirado.hu oldalán, valamint a legnagyobb közösségi- és videómegosztó oldalon is.

A 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor korábbi adásai újranézhetőek a hirado.hu honlapjánFacebook-oldalán, valamint YouTube-csatornáján is.

Borítókép: MTVA

Tovább olvasom