Kövess minket!

Médiapiac

Akadálymentesített weboldalon olvasható a Máltai Szeretetszolgálat folyóirata

Az új oldal sajátossága, hogy megőrizve a folyóirat szakmai és tudományos hitelességét, modern látványvilágú, minden eszközön jól böngészhető, teljesen akadálymentesített felületen kínálja rovatok, szerzők és témák szerint is tagolva a kiadványban megjelent tartalmakat – ígérik a szerkesztők.

Új weboldalon olvasható a Máltai Tanulmányok tudományos folyóirat. Az új, www.maltaitanulmanyok.hu webcímen elérhető oldalon minden eszközön, asztali és táblagépen, valamint telefonon is kényelmesen, magazinos formában olvashatók a tudományos értekezések. A honlap egyszerűen átlátható, rovatok és szerzők alapján is lehet keresni a tanulmányok között. Emellett

nemcsak olvashatók, de meg is hallgathatók a megjelent írások, ami jelenleg egyedülálló a tudományos folyóiratok digitális változatait megjelenítő felületek között: a weblap teljesen akadálymentes, a cikkek valós terjedelmükben meghallgathatók magyar nyelvű felolvasó program segítségével.

A honlapon a folyóirat tematikájához kapcsolódó, máshol meg nem jelenő, extra tartalmak is helyet kapnak. Továbbá néhány kattintással nyomtatott formában is megrendelhetőek a negyedik évfolyamát kezdő Máltai Tanulmányok eddig megjelent, az összes lapszámot tartalmazó kötetei.

A Máltai Tanulmányok című társadalomtudományokkal foglalkozó folyóiratot 2019-ben, megalapításának harmincadik évfordulójához kapcsolódóan adta ki először a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A negyedévente tematikus számmal jelentkező tudományos lap eddigi lapszámaiban mintegy ezernégyszáz oldalon a hazai és nemzetközi tudományos élet jeles szerzői közöltek tanulmányokat, köztük Anselm Grün bencés szerzetes, író, Várszegi Asztrik, korábbi pannonhalmi főapát, Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, Görföl Tibor egyetemi docens, Binder Mátyás történész, Czibere Károly címzetes egyetemi tanár, korábbi államtitkár, Ürge-Vorsatz Diana fizikus-klímakutató, valamint a Máltai Szeretetszolgálat szakemberei. A folyóiratban olvashattak már a magyar közoktatás helyzetéről, a migrációról, környezetvédelemről és klímaváltozásról, a szakpolitika és közpolitika jelenéről, a társadalmi vállalkozásokról, a fogyatékosság és spiritualitás kapcsolatáról, de jelent meg tanulmány Ferenc pápa politikájáról, és a népesedés lehetőségeiről is.

A Máltai Tanulmányok megújult felületei

A Máltai Szeretetszolgálat kiadványa a Magyar Tudományos Akadémia II. Filozófiai és Történettudományok Osztálya által indexált, az Osztály folyóiratlistáján szereplő tudományos folyóirat. Célja, hogy tudományos igényességgel reflektáljon a karitatív gyakorlatra, a világ fontos kihívásaira, a segítőszakma meghatározó eredményeire és eseményeire. A Máltai Tanulmányok kettős „vak lektorálású” periodika, amelyet besorolt az MTA, indexál az MTMT, a CIEPS, a MATARKA, az OSZK, az EBSCO és a Proquest.

A Máltai Tanulmányok lapszámait kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött lapbemutatón ismerhetik meg az érdeklődők, melyen a folyóirat aktuális szerzői beszélnek tanulmányuk témájához kapcsolódóan a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében. A korábbi lapszámbemutató beszélgetés itt érhető el. A legfrissebb tanulmányokat elolvashatják a www.maltaitanulmanyok.hu oldalon.

Médiapiac

Újra elérhető Bayer Zsolt Facebook-oldala

A publicista közösségi oldalának adminisztrátora szerint valószínűsíthetően azért tiltotta le a Facebook Bayer Zsolt oldalát, mert mostanság nagyon sok poszt jelent meg, amelyben a Biden-kormányzatot és a Demokrata Pártot kritizálta.

Közzétéve:

MTI/Bruzák Noémi

Az adminisztrátor szerint már többször szenvedtek el korlátozásokat, 10, 20, sőt 30 napra is – írja a Magyar Nemzet.

Mostanában az oldal végig pirosban volt, amit azt jelenti, hogy a bejegyzések nem tetszettek a Facebooknak

– tette hozzá.

A Facebook szerda este 19 óra körül állította vissza az oldalt.

Tovább olvasom

Médiapiac

Átadták az evangélikus egyház idei médiakommunikációs díjait

Mozgóképes alkotások készítői kapták a Bornemisza Péter- és az Írónád díjat és különdíjait.

Közzétéve:

Borítóképünkön a díjazottak és a díjat átadók, fotó: Evangelikus.hu

A Bornemisza Péter-díjat Bolla Zsuzsanna Némethné Tóth Szilvia lelkész – Isten kezében című, a Duna Televízióban bemutatott alkotásával érdemelte ki. Némethné Tóth Szilvia tizenhárom éve végez lelkigondozói szolgálatot súlyosan beteg gyermekek és hozzátartozóik között, a róla készült portréfilmben ezzel a szolgálattal ismerkedhet meg a közönség – olvasható a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) kommunikációs szolgálata által az MTI-hez szerda délután eljuttatott közleményben.

A Bornemisza Péter-különdíjat Kocsi Zsolt szerkesztő és Dömök Dóra rendező kapta az ugyancsak a Duna Televízióban bemutatott, Járosi Andor – Aki egy embert megment… című, egyházi embermentőkről szóló sorozatért. Sztehlo Gábor, Járosi Andor, Remete László evangélikus lelkészek külön fejezetet kaptak a sorozatban.

A 2023. évi Írónád díjat az Evangélikus Nevelés YouTube-csatornáján bemutatott Ukrán iskola című filmért Bujdosó Erika, az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) pedagógiai szakértője és Magyari Márton, az EPSZTI digitális médiatervezője kapta – írták. A film az evangélikus egyház országos irodájában menekült ukrán gyerekeknek létrehozott iskola életébe enged betekintést.

Az Írónád különdíjat Pongráczné Győri Boglárka és Pongrácz Máté lelkészházaspár kapta meg a Házasság hete – 25 kérdés, amit fel kellett volna tenni házasság előtt című videójáért, amely a Vlográczék sorozat részeként jelent meg a Kötőszó blogon.

Az díjátadót kedden tartották az MEE Országos Irodája kápolnájában. A díjazottakat Fabiny Tamás elnök-püspök, Prőhle Gergely országos felügyelő és Lovass Tibor, az MEE sajtóbizottságának elnöke köszöntötte – olvasható a közleményben.

Tovább olvasom

Médiapiac

Tüntetést szervez a Pesti Srácok a Google budapesti székháza elé

A Pesti Srácok március 31-ére, a Google székháza elé szervez tüntetést, miután a tech cég törölte a portál népszerű Youtube-csatornáját.

Közzétéve:

Hír TV

– Nem hittük volna, hogy ismét eljön ez a nap. Nem hittük, hogy valaha szükségünk lesz még a ma már csak rossz emlékként porosodó tábláinkra. A táblákra, amelyekkel annak idején a Google székháza elé vonultunk és követeltük, ami jár nekünk: a szabad véleménynyilvánítás jogát. Most azonban ismét itt tartunk – áll a Facebookon meghirdetett esemény leírásában.

Mint ismert, néhány nappal ezelőtt törölték a Pesti Srácok 2022 szeptemberében elindított csatornáját, a PsTV-t a YouTube-ról. A csatornának több mint 54 ezer feliratkozója volt a Social Blade adatai szerint, megtekintéseik pedig napi hetvenezer körül mozogtak, de volt olyan nap az elmúlt két hétben, amikor 240 ezer megtekintést produkált a csatorna. A történtek kapcsán a Google a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében indokolta meg a Pesti Srácok YouTube-csatornájának megszüntetését. „A PsTV csatornát azért szüntettük meg, mert annak létrehozásával megkerülték a Pesti Srácok csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, amelyet a gyermekek biztonságára vonatkozó feltételek megsértése miatt távolítottunk el 2020 februárjában” – írták. 

Huth Gergely, a a PestiSrácok.hu főszerkesztője a Magyar Nemzetnek megcáfolta a Google állítását. 

Hazug érvelésről van szó, hiszen a Pesti Srácok soha nem töltött fel gyermekek biztonságát sértő videót az internetre. Aki ismeri a munkásságunkat, az tudja, hogy a magyar sajtóban talán a legkeményebb oknyomozó cikksorozatokat, a pedofil bűncselekményekről szóló cikkeket éppen a Pesti Srácok írta

– mondta. Hozzátette: háttér-információkból, magyarázatokból nyilvánvalóvá vált számukra, hogy valójában az LMBTQ-témákat érintő videóikat kifogásolták a Google-nél.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Tömeg a demonstráción (Forrás: képernyő fotó/Hír TV)

Tovább olvasom