Kövess minket!

Médiapiac

AEOC engedélyt kapott a Huawei

A Huawei Technologies Hungary Híradástechnikai Kft. teljesítette azokat az Uniós vámjogszabályi feltételeket, amelyek a vámügyi egyszerűsítéseket magában foglaló engedélyezett gazdálkodói (AEOC) státusz eléréséhez szükségesek.

Az úgynevezett engedélyezett gazdálkodók (Authorised Economic Operator CertificateAEOC) alatt különleges státusszal rendelkező gazdasági szereplőket értünk, az AEO feltételeit, keretrendszerét a Vám Világszervezet (WCOWorld Customs Organization) dolgozta ki, s az egyes nemzeti vámhivatalok jogosultak az európai szintű tanúsítvány kiállítására. Ez egy olyan speciális helyzetet teremt, amely alapján a vámhatóság az adott céget, vállalkozást, leányvállalatot megbízható partnerének tartja és ezért a vámügyeinek intézése, a vámáruk fuvarozása és egyéb kezelése során számos kedvezményt kap a hatóságtól. (Ennek értelmében a nem AEO státuszú, nemzetközi szállítmányokat szigorúbb ellenőrzés alá vonják.) Az adott vállalkozásra, filiáléra vonatkozó státuszt valamennyi uniós tagállam vámhatósága elismeri, függetlenül attól, hogy hol állították azt ki.

A Huawei Technologies Hungary Híradástechnikai Kft. Magyarország infokommunikációs gazdasági területének egyik fontos szereplőjeként már több mint tíz éve megbízható partnere a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnak (NAV), importőrként és exportőrként egyaránt – mondta Molnár Tamás helyettes államtitkár, a NAV vámszakmai- és nemzetközi ügyekért felelős szakmai helyettese az átadási eseményen -, és az AEOC típusú engedély megszerzésének komoly feltételei vannak. Ilyen a vám- és adószabályoknak való megfelelés, a kereskedelmi és szállítási nyilvántartások vezetésének megfelelő színvonalú rendszere, a fizetőképesség, illetve a gyakorlati jellegű szakértelem, vagy szakmai képesítések megléte.”

Helen Guo, a Huawei Technologies Hungary pénzügyi igazgatója az AEO státuszról szóló tanusítvány átvételének ünnepi alkalmából elmondta: a Huawei 2005-ben kezdte meg működését Magyarországon, s azóta hazánkban hozták létre a kínai infokommunikációs és távközlési berendezéseket és szolgáltatásokat kínáló multinacionális vállalat külföldön legnagyobb ellátó központját. A Huawei részére az Európai Unión kívüli nyersanyagok és félkész áruk érkeznek Kínából Magyarországra, s a kész termékeket több mint 50 országba gyártják és szállítják ki Magyarországról. A Huawei az ország TOP 500 kiemelt adózójává, valamint megbízható adófizetői státuszúvá is vált, és Magyarország TOP 5 legnagyobb importőre közé tartozik.

„A vállalatunknál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal évente többször tartott auditot, ellenőrzést, és mindig igyekeztünk biztosítani, hogy gyorsan és könnyen végezhessék munkájukat” – mondta Helen Guo. – „Úgy gondoljuk, hogy a hatósággal az együttműködés stabil és korrekt. A Huaweinek 26 leányvállalata van Európában, számos filiálé elindította már az AEO-státusz iránti kérelmét, de a magyar képviseletünk az első, amelyik már meg is kapta ezt a tanúsítványt.”

Mielőtt a Huawei Hungary megkapta az AEOC-t, a szabad forgalomba bocsátott áruk után a vámon felül az import áruforgalmi adót is meg kellett fizetnie. A jövőben az import ÁFA-t önadózással vallja majd be. Ez a lehetőség a pénzügyi megtakarításon túlmenően jelentős vámügyi adminisztrációs egyszerűsítést is jelent, s további előnyt biztosít az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerben (EKÁER) az egyszerűsített adattartalommal történő bejelentés lehetőségére is.

Európai Uniós viszonylatban az AEOC-val egy vállalatnak biztosított egyszerűsítések még többek között, hogy a felmerült vámtartozásokra elegendő egy csökkentett összegű kezességet nyújtani vagy az adott cég mentesül az áruk vám elé állításának követelménye alól, Ám hatékonyabban szerezhetők meg még további vámengedélyek is.

Molnár Tamás, helyettes államtitkár az eseményen még kihangsúlyozta azt is: a NAV törekszik a gazdálkodókkal való hatékony együttműködésre, a magas szintű kapcsolattartásra, a támogató jellegű ellenőrzésekre, mint amilyen az AEO rendszere is.

Médiapiac

Ezek a közösségi tévék, rádiók kapnak támogatást

A médiatanács döntése nyomán tizenkilenc közösségi televízió, rádió és kisközösségi rádió majdnem 70 millió forintot kap műszaki fejlesztésekre – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága.

Közzétéve:

Pixabay

A közösségi médiaszolgáltatók támogatására kiírt műszaki pályázat idei első fordulójában a nyertesek 69,78 millió forintot fordíthatnak stúdió-, hang-, fénytechnikai berendezések és műsorjelátviteli, illetve a médiaszolgáltatáshoz szükséges informatikai eszközök vásárlására.

A televíziók közül támogatást kapott a Körzeti Televízió Tata, a Tatai Televízió, a Szentes Televízió, a biatorbágyi Völgyhíd TV, a csabacsűdi Körös Televízió, a Kiskőrös Televízió, a szegedi TiszapART televízió, a Bajai Televízió, a TV Szentendre, a Túrkeve Televízió, a tahitótfalui Danubia Televízió, valamint a budapesti EWTN BONUM és az Apostol TV. A közösségi rádiók közül a veszprémi Mária Rádió Nefelejcs és a fővárosi Klasszik Rádió 92.1, valamint a Magyar Katolikus Rádió 92,7 MHz és a 91,6 MHz jogosultságai pályáztak sikerrel. A kisközösségi rádióknál a Rádió Szentendre és a Rádió Szarvas kap segítséget – tették hozzá.

A médiafelügyeleti döntésekről azt közölték, nem indít eljárást a testület egy júliusban a Duna televízión 21 óra után, 12-es karikával sugárzott reklámblokk miatt, mert a kifogásolt szpotok – melyekben rágógumit, hüvelytablettát és probiotikumot népszerűsítettek – nem tartalmaztak olyan elemet, amely kedvezőtlenül befolyásolhatta volna a védett korosztály szellemi, pszichológiai és erkölcsi fejlődését.

Szintén bejelentést vizsgálva, nem indít eljárást a tanács az RTL Klub szolgáltatója ellen sem, ugyanis a tévécsatorna a 0 óra 30 perctől sugárzott Haláli csajok című sorozatot 18-as korhatár-besorolással, az előírásoknak megfelelően tette közzé, a műsorszám kezdetekor és a reklámok után megjelenítve a korhatári minősítésre vonatkozó jelzést – jelezték.

A grémium az ÉPI-TECH Magazin adásai kapcsán újabb két eljárást indít a termékmegjelenítésre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt, ezúttal a Kölcsey TV és a Somogy TV – különböző – szolgáltatói ellen. Augusztus elején ugyanis a közreadott műsor egy-egy adásában, illetve azok egy-egy ismétlésében építészeti cégek szolgáltatásairól, termékeiről reklámszerű többlet információk hangzottak el, ami jogszabályellenes. A műsorral kapcsolatban ezekkel együtt már kilenc eljárás van folyamatban a Médiatanácsnál – írták.

A testület hatósági ellenőrzést indított a hatoscsatorna szolgáltatója ellen, mert egy júliusi adásnapon az Ahogy nő a NŐ – nőgyógyászat és szexológia című műsort ugyan megfelelő, 18-as korhatárbesorolással és időpontban adta 22 és 5 óra között, a korhatári minősítésre vonatkozó, a műsort megelőző figyelemfelhívó, és a médiatörvény alapján kötelező jelzés azonban elmaradt – áll az NMHH közleményében.

A rádiós frekvenciapályázatokkal kapcsolatos döntésekről azt írták, a testület nyertest hirdetett a Székesfehérvár 96,1 MHz és a Kiskőrös 91,7 MHz helyi frekvenciák közösségi jellegű használatára kiírt pályázatokon: mindkét esetben az egyedül jelentkező Katolikus Rádió Zrt. nyert.

A Budapest 96,4 MHz körzeti frekvencia eljárásában egyedül az LBK Base Kft., a Budapest 105,9 MHz körzeti frekvencia esetében az LBK Sport Kft. indult, míg a Mór 89,0 MHz és a Szekszárd 102,5 MHz helyi frekvencia pályázatán kizárólag a Katolikus Rádió Zrt. nyújtott be ajánlatot. A testület az alaki vizsgálatok után mindegyik esetben nyilvántartásba vette a pályázó vállalkozást – tették hozzá.

A grémium elfogadta a Nyíregyháza 100,5 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű használatát célzó és egy Gyöngyös telephelyű kisközösségi rádiós lehetőségre szóló pályázat felhívásainak tervezeteit.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Médiapiac

Döbbenetes stílusban gyalázza a családokat a liberális portál

Gyalázatos stílusban ír a budapesti demográfiai konferenciáról és a családokról a 444. Szerintük csupán szaporulatról van szó.

Közzétéve:

Borítókép: Panelbeszélgetés a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Döbbenetes stílusban ír a Soros György blogjának számító, a 444 a csütörtökön kezdődött IV. budapesti demográfiai csúcsról. Az alábbi két képernyőmentésen jól látszik, hogy számukra a kérdés egyszerű “szaporodás” csupán, a gyerekeket pedig “szaporulatnak” nevezik. Vagyis úgy, ahogy azt csak az állatoknál szokás használni.

A blogoldalnak nyilván az fáj, hogy a konferencián egyértelmű tényekkel mutatnak rá arra, hogy az illegális migráció káros, valamint hogy az LMBTQ-lobbi célja a hagyományos családok szétverése. Mint ismert, Soros propagandistái 2015-ben azon búsongtak, hogy miért nem maradnak Magyarországon az illegális migránsok – emlékeztetett az Origo.

Tovább olvasom

Médiapiac

Bizarr eszközökkel a testén tartóztatták le a magyar jogszabályt bíráló CNN-riportert

Autója átkutatása során kábítószert és szexuális segédeszközöket is találtak a rendőrök.

Közzétéve:

Borítóképünkön a CNN riportere, Richard Quest, fotó: Youtube / Quest Means Business

Richard Questet, az ismert CNN-riportert, aki minap a nemrég elfogadott magyar gyermekvédelmi törvényt kritizálta, 2008-ban kábítószer birtoklása miatt tartóztatták le. Őrizetbe vételének pillanatában a nyakában egy kötél volt, amely a nemi szervéhez volt rögzítve – emlékeztet az Origo, hozzátéve: az autójának átkutatása után a hatóságok szexuális segédeszközöket is találtak a furcsa stílusáról ismert tévés csomagtartójában. Quest igyekszik minden fórumon kiemelni a homoszexualitását, és ahol lehetősége van, ott ezt minden lehetséges módon népszerűsíti is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap az ENSZ közgyűlésén vett részt New Yorkban, ahol találkozói mellett interjút adott a CNN-nek is. Richard Quest Quest Means Business című műsorának volt a vendége, ahol a miniszter ismét lesöpörte a balliberális propagandagyár hamis vádjait.

Az interjú során Richard Quest hevesen kritizálta a magyar gyerekvédelmi törvényt és számtalanszor azt hangoztatta, hogy ő bizony homoszexuális, jóllehet a törvénynek ehhez semmi köze sincs, hiszen az a gyerekek érdekeit védi, és a szülőknek adja vissza a gyerek nevelésének a kizárólagos jogát

– hangsúlyozza az eset kapcsán az Origo cikke, amely felidézi, hogy a magyar gyerekvédelmi törvényt élesen kritizáló Richard Quest-et 2008. április 18-án, pénteken hajnali 3 óra 40 perckor a New York-i Central Parkban, amikor a parkban kijárási tilalom volt, a rendőrök letartoztatták, mert úgy tartózkodott ott, hogy az már három órája zárva volt.

Letartóztatásának pillanatában a rendőrök a riportert a nyakában egy kötéllel kapták el, amely a nemi szervéhez volt rögzítve.

Ekkor még kijárási tilalom megszegése miatt indult eljárás ellene, azonban amikor átkutatták a műsorvezetőt, a kabátja bal zsebében egy zacskó kristályos metanfetamint és az autójának a csomagtartójában szexuális játékokat találtak a rendőrök.

A vádak ejtéséért cserébe a riporter beleegyezett abba, hogy egy hat hónapos drogterápián vesz részt. Azonban nem tisztázta, hogy a furcsa kialakítású kötél milyen célt szolgált is valójában.

Tovább olvasom