Kövess minket!

Médiapiac

A legtöbb néző a TV2-t választotta júliusban

Júliusban teljes napon a TV2-t választotta a legtöbb néző mindhárom kiemelt korcsoportban, ezzel a csatorna magabiztosan őrizte meg piacvezető pozícióját, amely a 18-59 évesek körében 7,8%, a 18-49 évesek körében 7,9%, a teljes lakosság tekintetében pedig 9,7% átlag nézői részesedést jelent.

Borítókép: Marsi Anikó, Gönczi Gábor, Andor Éva, a TV2 hírműsora, a Tények műsorvezetői, forrás: tv2.hu

A TV2 infotainment műsorai a második félévet is eredményesen indították, hozzájárulva ezzel a főcsatorna sikereihez. Az este 18 órakor kezdődő Tények egy-egy adását átlagosan a 18-59 éves nézők 17,4%-a, a 18-49 éves nézők 16,8%-a és a teljes lakosság nézőinek 21,8%-a nézte, ami például a teljes lakosság esetében közel 600 ezer nézőt jelentett. Ezzel az eredménnyel júliusban a Tények mindhárom korcsoportban idősávja legnézettebb műsora lett, magasan felülmúlva fő konkurensét, az RTL Klub azonos idősávját is. Az esti Tények Plusz szintén magas nézői részesedést mondhat magáénak júliusban mindhárom kiemelt korcsoportban. A 18-59 éves nézők 13,1%-a választotta, aminél idén csak a májusi közönségaránya volt magasabb. A teljes lakosság körében pedig idősávja legnézettebb műsora lett 15,0%-os közönségaránnyal, ami átlagosan 430 ezer nézőt jelentett. A reggeli órákban műsoron lévő Mokka és Mokkacino folytatva a korábbi hónapok és évek trendjét, júliusban ismét idősávjuk legnézettebb műsorai voltak mindhárom kiemelt korcsoportban.

Júliusban, havi átlagban ismét a Mozi+ lett a legnézettebb kábelcsatorna teljes napon és főműsoridőben is a két fő kereskedelmi csatorna után, a 18-59 évesek és a 18-49 évesek körében. Teljes napon átlagosan a 18-59 éves nézők 4,2%-a választotta, főműsoridőben pedig 4,3%-uk, míg az utána következő Film+ csatornát azonos sorrendben 3,5% és 3,7%. A 18-49 éves korcsoportban is hasonló eredményt értek el a csatornák, és hasonlóan nagy előnnyel végzett az első helyen a Mozi+.
A Mozi+ sikerének is köszönhetően a kábelportfóliók versenyében is magasan vezet a TV2 Kábelportfólió, hiszen teljes napon és főműsoridőben is a legmagasabb nézői részesedést érte el mindhárom kiemelt korcsoportban, ezzel is megerősítve a 2022-ben elért vezető pozíciót.

Júliusban mind a 18-59 évesek, mind a teljes lakosság körében a TV2 Csoport volt a legnézettebb csatornacsalád havi átlagban, teljes napon és főműsoridőben is.

A fiatalabb, 18-49 évesek körében teljes napon a TV2 Csoport magas, 21,3%-os közönségarányt ért el, fő riválisa, az RTL Magyarország csupán 17,0%-ot. Ennél a korcsoportnál ugyanakkor főműsoridőben szoros volt a verseny, és végül a TV2 Csoport 22,2%-os, az RTL Magyarország pedig 22,3%-os nézői részesedéssel zárta a hónapot.

Live + As live adatok
Főműsoridő: 18:00-22:59
Forrás: Nielsen Közönségmérés/TV2 Kutatás

Médiapiac

Halálos fenyegetést kapott J.K. Rowling

Az írónőt megfenyegető pakisztáni aktivista korábban arról is tweetelt, hogy el akarja pusztítani Izraelt.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

 Harry Potter-írója szombaton halálos fenyegetést kapott egy Twitter-felhasználótól, aki méltatta, hogy megkéselték Salman Rushdiet – szúrta ki a neokohn. Rowling péntek este posztolt Rushdie megkéseléséről: „Borzalmas hír. Most nagyon rosszul érzem magam”.

Később megosztott egy képernyőfotót Meer Asif Aziz válaszáról, aki magát pakisztáni „diákként, társadalmi és politikai aktivistaként” írta le.

Aziz azt válaszolta a posztjára, hogy a késelő, Hadi Matar egy „forradalmár síita harcos” volt, a továbbiakban pedig megfenyegette Rowlingot – olvasható a Mandiner szemléjében.

„Ne aggódj, te leszel a következő” 

– írta kommentben.

Szombati bejegyzésében Rowling a Twittertől kért támogatást a fenyegetővel szemben, aminek meg is lett az eredménye ugyanis Aziz fiókját letiltották. A fiók archívuma szerint Aziz korábban arról tweetelt, hogyel akarja pusztítani Izraelt, és „terrorista államnak” bélyegezte a zsidó államot, Ukrajnát és Indiát is.

Emellett Aziz korábban támogatásáról biztosította Irán legfelsőbb vezetőjét, Ali Hámenei ajatollahot is. „Kedves vezető, az iszlám világért folytatott küzdelmed nem lesz hiábavaló” – írta Aziz egy Hámenei-tweetre adott válaszában.

Tovább olvasom

Médiapiac

EU: A tálibok megsértik a sajtószabadságot is

Még egy évvel hatalomra kerülésük után is Afganisztánban a tálibok súlyosan és folyamatosan megsértik a nők jogait, s a sajtószabadásot is semmibe veszik – hívta fel a figyelmet vasárnapi sajtóközleményében az Európai Unió Külügyi Szolgálata.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Az uniós külszolgálat hangsúlyozta: a tálibok megsértik a sajtó, a békés gyülekezés és az egyesülés szabadságát.

Utóbbira ékes bizonyíték, hogy szombaton az afgán fővárosban a tálib biztonsági erők erőszakkal feloszlatták nők egy tüntetését, amelyen munkát és megélhetést követeltek, tiltakoztak jogaik korlátozása miatt. A tálib biztonsági erők a levegőbe lőttek, több nőt közeli üzlethelyiségekbe űztek, és ott puskatussal, bottal ütlegelték őket. Ez két nappal a tálib hatalomvétel egyéves évfordulója előtt történt.

Az Európai Unió Külügyi Szolgálata felhívta rá a figyelmet: az afganisztáni tálib vezetés megfosztotta a nőket a tanuláshoz való joguktól, kiszorítja őket a gazdasági és a közéletből. Felszámolta azokat a biztosítékokat, amelyek védeni voltak hivatottak a nőket az erőszaktól és a kényszerházasságtól, és újra egyre több esetben fordul elő családon belüli erőszak.  

Az EU felszólította a tálib vezetést, hogy tegye lehetővé a nemzetközi közösséggel való párbeszédet, és teljesítse kötelezettségeit a terrorizmus elleni fellépés terén.  

“Ammenyiben ez nem történik meg, az instabilitás csak fokozódni fog az országban, és Afganisztán egyre jobban elszigetelődik” – figyelmeztetett az uniós külszolgálat.

Tovább olvasom

Médiapiac

Ázsiai lájkolók tömege jelent meg Jakab posztja alatt

Tényleg ilyen nagy népszerűségnek örvend Jakab Péter Ázsiában?

Közzétéve:

Fotó: MTI/Mónus Márton

A Jakab Péter-féle A Nép Pártján nevezetű politikai közösség kiadott egy közleményt, amelyben a „Fidesz csicskapártjának” nevezik a Jobbikot, valamint azzal vádolják a párt elnökségét, hogy szembeköpték az ellenzéki szavazókat.

A közlemény megosztása után arra lettünk figyelmesek, hogy a Facebook-bejegyzésreázsiai profilok tömege reagált szivecskés emojival.

A Mandiner által közzétett képen megtekinthetnek néhányat:

Tovább olvasom