Kövess minket!

Médiapiac

A TV2-t nézte a legtöbb néző a hosszú hétvégén

A március 15-i hosszú hétvége alatt, átlagosan a TV2 érte el a legmagasabb közönségarányt mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A18-49, A4+), teljes napon és főműsoridőben is.

Borítókép. Jelenet az Elk*rtuk című filmbőlF. Forrás: Megafilm

A szombattól keddig tartó 4 napos pihenő alatt a csatorna kimagasló eredményeket szállított, teljes napon a 18-59 évesek körében átlagosan 8,2%, 18-49-en 8,1%, a teljes lakosság körében pedig 8,9% átlag Share-t hozott. Főműsoridőre szűkítve az eredményeket a TV2 11,4% (A18-59), 11,1% (A18-49) és 13,2% (A4+) átlag Share-rel zárta a március 12-március 15. közötti időszakot, így egyik korcsoportban sem talált legyőzőre – írja az Origo.hu.

Hétfőn és kedden a munkaszüneti napokon jóval több időt fordítottunk tévénézésre az átlaghoz képest, hétfőn közel öt órát (ATV: 288 perc), kedden több, mint öt órát (ATV: 324 perc) töltöttünk a képernyők előtt (korcsoport: A18-59). A csatornák kínálata is igazodott a nézői igényekhez és rendkívül izgalmas verseny alakult ki. A TV2-n kívül a hosszú hétvége másik nagy nyertese a Mozi+, amely a harmadik legnézettebb csatorna lett a TV2 és RTL Klub után (4,8% átlag SHR, március 12-március 15., teljes nap, korcsoport: A18-59).

A TV2-es műsorok közül kiemelhetjük az Exatlont, a Sztárban Sztárt és az Elk*rtuk című filmet.

A hosszú hétvége előtti pénteken az Exatlon 12,3% átlag SHR-t ért el, amivel idősávja legnézettebb műsora lett. A Sztárban Sztár vasárnap esti adása szintén nyerte a sávját 17,9%-os közönségaránnyal, sőt a legnézettebb műsornak bizonyult vasárnap (AMR: 384 ezer, korcsoport: A18-59).

A március 14-én, 21 órakor adásba került Elk*rtuk című film 15,4%-os közönségarányt ért el a 18-59 évesek körében, 14,0%-ot 18-49-ben és 15,5%-ot a teljes lakosságra vetítve (AMR: A18-59 – 297 ezer, A18-49 – 184 ezer, A4+ – 545 ezer). Mindhárom korcsoport esetében idősávja legnézettebb műsora lett.

A Mozi+ legsikeresebb filmjei között a Halálos iramban: Hobbs & Shaw (AMR: 144 ezer, márc. 15. 21:00), A kém (AMR: 107 ezer, márc. 15. 18:30), A múmia: A Sárkánycsászár sírja (AMR: 99 ezer, márc. 12. 18:47) címek szerepelnek.

Többek között a kimagasló eredményeket elért TV2-nek és Mozi+-nak köszönhetően a csatornacsaládok versenyét is a TV2 Csoport nyerte mindhárom kiemelt korcsoportban, teljes napon és főműsoridőben egyaránt (vizsgált időszak: március 12-március 15.).

Médiapiac

Viszik a Jobbik Facebook-oldalait Jakabék

Továbbra is jobbikos Facebook-oldalak elvételével építi közösségi médiáját Jakab Péter, aki egykori pártja helyett „a nép pártját” választotta.

Közzétéve:

Borítókép: Jakab Péter még a Jobbik frakcióvezetőjeként az Országgyűlés plenáris ülésén, fotó: MTI/Kovács Attila

A Jobbik Ifjúsági Tagozatának (IT) közösségi oldalait happolja el Jakab Péter új formációja: mára az érpataki, az újfehértói és a nagykállói Facebook-csoportok Jakab Péter pártból való kilépésének napjától, azaz augusztus 12-e óta a Jobbik IT helyett a Nép pártja elnevezéssel futnak. A fentieken kívül a Szabolcs 6. Vk nevű közösségi csoport kapott még új nevet, úgy tűnik, Jakab Péter csapatának egyelőre négy oldalt sikerült átvennie a Jobbiktól a közösségi médiában – hívta fel a jelenségre a figyelmet a Magyar Nemzet.

Ezzel együtt a jobbikos csoportok is igen vegyes képet mutatnak, szemlátomást komoly harc megy a kisebb-nagyobb követői létszámú csoportokért. Az elmúlt napokban a Jobbikból való kilépésükről hírt adó 18 alapszervezetnél is jól érzékelhető, hogy több mint a fele közösségi oldalát továbbra is a Jobbik kezeli – tartalmuk teljesen megegyezik, vagyis látható, hogy a párt központilag teszi ki a különböző bejegyzéseket.

Dacára annak, hogy az oldal profilképén Jakab Péter és “A nép pártján” felirat látható. Van olyan oldal is, amely teljesen inaktív, ilyen például a dunaharaszti, a bőcsi vagy a tarcali csoporté. A tiszaújvárosi közösségi oldalon például az odalátogató még mindig a választás előtti összefogásban részt vevő elbukott baloldali pártok közös “Egységben Magyarországért” feliratával találkozik. A frissen feloszlott jobbikos taktabáji alapszervezetnek pedig nincs Facebook-oldala.

A jobbikos oldalak elvétele egyébként nem újdonság. Jakab július 15-én, aznap, amikor képviselőtársai leváltották a Jobbik frakciójának vezetéséről, “A nép pártján elnevezéssel” új közösségi teret nyitott önmaga reklámozására. Akkor a bukott politikus bizalmasával, Molnár Enikővel a Jobbikhoz köthető Zöld Válasz Egyesület Facebook-oldalát vette el. Mint a Magyar Nemzet megírta, a szervezet egyik képviselője Nunkovics Tibor, a Jobbik nemrég megválasztott pártigazgatója, de korábban Molnár Enikő is tagja volt az egyesületnek, a teljesen inaktív oldalnak pedig kezelője volt, így annak átnevezése és új arculatának megteremtése nem okozhatott nehézséget Jakabnak és Molnárnak.

Az új brand építése egyébként az évek óta létező jobbikos IT-oldalak elvételével sem egyszerű, hiszen a követők száma messze alulmarad a Jobbiknál maradt központi csoportokénál. Érpatak esetében például a Jobbiknak tízezer követője van, ezzel szemben a Jakabék által elhappolt, ma már “A nép pártján Érpatak” néven futó oldalt csak 611-en kísérik figyelemmel.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Tovább olvasom

Médiapiac

Letelt az orosz külügyminisztérium hétnapos büntetése a Twitteren

Még csak nem is a háború, hanem a Covid miatt zárták az oroszokat a spájzba.

Közzétéve:

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Letelt az orosz külügyminisztérium hivatalos Twitter-fiókjának egy hétig tartó büntetése. A platformon augusztus 4-én jelent meg az a tweet, amelyben az oroszok kijelentik: új adatok láttak napvilágot az USA és szövetségeseinek Ukrajnában és más országokban végzett biológiai kísérleteiről, ennek fényében pedig feltételezhető, hogya Covid-járvány kialakulása összefüggésbe hozható az Egyesült Államok kormányzatával,

pontosabban az USA Nemzetközi Fejlesztési Hivatalával (USAID).

Bár a bejegyzés még most is látható a Twitteren, a platform figyelmeztető címkével látta el, amelyben a hamis és félrevezető információkra hívja fel a figyelmet.

De hogy nyomatékosítsa rosszallását,az orosz külügyminisztérium oldala kapott egy hét napig érvényes tiltást is, azaz az ominózus bejegyzés után nem jelentethetett meg új tartalmat. 

A Kreml nyilatkozata elítélte a Twitter-szigort. Marija Zaharova, a külügyminisztérium szóvivője úgy fogalmazott: állításukat dokumentumok és a legfrissebb adatok alapján fogalmazták meg, azokat pedig a Twitternek nincs joga vagy hatásköre ellenőrizni és felülbírálni. Ami a büntetést illeti, a szóvivő újabb ügyetlen kísérletnek nevezte, aminek egyetlen célja van: Oroszország elhallgattatása a nemzetközi színtéren – írta a Mandiner

Tovább olvasom

Médiapiac

Halálos fenyegetést kapott J.K. Rowling

Az írónőt megfenyegető pakisztáni aktivista korábban arról is tweetelt, hogy el akarja pusztítani Izraelt.

Közzétéve:

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

 Harry Potter-írója szombaton halálos fenyegetést kapott egy Twitter-felhasználótól, aki méltatta, hogy megkéselték Salman Rushdiet – szúrta ki a neokohn. Rowling péntek este posztolt Rushdie megkéseléséről: „Borzalmas hír. Most nagyon rosszul érzem magam”.

Később megosztott egy képernyőfotót Meer Asif Aziz válaszáról, aki magát pakisztáni „diákként, társadalmi és politikai aktivistaként” írta le.

Aziz azt válaszolta a posztjára, hogy a késelő, Hadi Matar egy „forradalmár síita harcos” volt, a továbbiakban pedig megfenyegette Rowlingot – olvasható a Mandiner szemléjében.

„Ne aggódj, te leszel a következő” 

– írta kommentben.

Szombati bejegyzésében Rowling a Twittertől kért támogatást a fenyegetővel szemben, aminek meg is lett az eredménye ugyanis Aziz fiókját letiltották. A fiók archívuma szerint Aziz korábban arról tweetelt, hogyel akarja pusztítani Izraelt, és „terrorista államnak” bélyegezte a zsidó államot, Ukrajnát és Indiát is.

Emellett Aziz korábban támogatásáról biztosította Irán legfelsőbb vezetőjét, Ali Hámenei ajatollahot is. „Kedves vezető, az iszlám világért folytatott küzdelmed nem lesz hiábavaló” – írta Aziz egy Hámenei-tweetre adott válaszában.

Tovább olvasom