Kövess minket!

Médiapiac

A TV2 átvette a vezetést szeptemberben

Előző héten ismét a Sztárban Sztár leszek! végzett a műsortoplisták élén, sőt, újabb rekordot döntött. Ezzel zsinórban a negyedik héten a SZSZL a hét legnézettebb műsora mindhárom kiemelt korcsoportban.

TV2

Ezúttal saját rekordját megdöntve, a vasárnap esti Sztárban Sztár leszek! 630 ezres átlag nézőszámot ért el a 18-59 évesek körében, amihez 28,7%-os közönségarány társul – közölte a csatorna a Nielsen Közönségmérés adataira hivatkozva. Az előző négy héten a vasárnapi adások tendenciózus emelkedést mutattak (szeptember 5. – 20,4% SHR, szeptember 12. – 23,2% SHR, szeptember 19. – 26,8% SHR, szeptember 26. 28,7% SHR), egyúttal

a Sztárban Sztár leszek! 2021 egyik legsikeresebb műsora lett az év eddig eltelt időszakát vizsgálva.

Csupán néhány EB meccs áll a Sztárban Sztár leszek! előtt az éves műsortoplistán, akár a 18-59, akár a 18-49 vagy a teljes lakosságra vonatkozó toplistákat böngésszük. Viszonyításként, a vasárnap esti Sztárban Sztár leszek! 1 millió 151 ezres átlag nézőszámot ért el (AMR) a teljes lakosság körében, ami 4 ezerrel több, mint a június 19-i Magyarország-Franciaország EB mérkőzés.

A TV2 másik hétvégi showműsora, a Dancing with the Stars szintén sikeresen rajtolt.

A második évad első része szeptember 25-én este került adásba, a 18-59 évesek körében 17,7%-os közönségarányt ért el és szintén mindhárom korcsoportban a legnézettebb műsor volt saját idősávjában (A18-59, A18-49 és A4+). A teljes lakosság körében 753 ezres átlag nézőszámot ért el (AMR), amivel a Sztárban Sztár leszek! után a hét második legnézettebb műsora lett.

A hétköznap estékben is jelentős közönségarány-emelkedés mérhető a TV2-n, köszönhetően a Séfek séfe gasztroreality-nek. Heti átlagban ismét a TV2 lett a legnézettebb csatorna, sőt szeptember eddig eltelt részére (szeptember 1-26.) vetítve is az első helyen áll mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A18-49 és A4+).

Továbbra is hatalmas siker a TV2 streaming szolgáltatása. A TV2 Play szeptember 26-án újabb rekordot döntött: A videó megtekintések (VV) száma 852 334 volt, ami az eddigi legmagasabb érték a TV2 csoport történetében. Emellett az oldal megtekintések (PV) száma is megközelítette kétmilliót, az egyedi felhasználók (RU) száma pedig meghaladta az 580.000-es számot. Az elmúlt három napban (szeptember 24-26.) végig a TV2 Play hozta a legmagasabb RU és VV értékeket a versenytársaival szemben.

A TV2 Csoport műsorai is nagy népszerűségnek örvendnek a platformon a látogatók körében: kimagasló sikerrel fut online is a Sztárban Sztár leszek!, a Séfek Séfe és a Mintaapák, míg a Dancing with the Stars platformja rekordot döntött már az első élő show-t követően, hiszen a műsor történetének eddigi legmagasabb videó megtekintését (536.624) hozta vasárnap.

Szeptember 25-én debütáltak a Dancing with the Stars exkluzív, online kísérőműsorai is, melyeknek háziasszonya Gelencsér Tímea. A show-t felvezető Dancefloor, és az adás alatti Dirty Dancing Live élő közvetítését több mint 30 000 felhasználó nézte a TV2 Play oldalán, ahová már több, mint 250 ezren regisztráltak.

Borítókép: a Sztárban Sztár leszek! műsorvezetői

Médiapiac

Átadták a Lovas István-sajtódíjat

Pilhál György és Pilhál Tamás, a Magyar Nemzet napilap munkatársai vehették át idén a Lovas István-sajtódíjat, melyet péntek este adott át az egykori újságíró szellemiségét ápoló társaság.

Közzétéve:

Fotó: Magyar Nemzet/Teknős Miklós

Pilhál György sportújságíróként kezdte pályafutását, írt a Népsport és a Magyar Hírlap hasábjain, még a rendszerváltás előtt. Politikai írásait először az Új Magyarországnál jelentette meg, majd a Napi Magyarországnál, azután 2002 óta a Magyar Nemzetnél. A máig naponta jelentkező Tollhegyen rovatának írásai kezdetben Margó cím alatt jelentek meg. Pilhál György 2016-ban, a G-nap után nem sokkal hagyta ott a Magyar Nemzetet, és csatlakozott a Magyar Idők napilaphoz, ami ma ismét Magyar Nemzetként jelenik meg.

Pilhál Tamás 2002-ben a Magyar Nemzetnél kezdte újságírói pályafutását. A konzervatív napilapnál 2016-ig dolgozott, majd a Pesti Srácoknál jelentette meg írásait. Jelenleg ismét a Magyar Nemzet munkatársa, publicistája.

A Lovas István Társaság 2019-ben alakult azzal a szándékkal, hogy megőrizze és továbbadja mindazon értékeket, amelyeket az ország egyik legnépszerűbb újságírója képviselt. Az alapítók elsődleges célja Lovas szellemi örökségét ápolni, gondozni, s bemutatni, milyen szakmai és erkölcsi mércét képviselt ő. A társaság tagjai szeretnék előmozdítani a nemzet sorskérdéseivel, politikai életével kapcsolatos, nemzeti értékeket védő, tisztességes sajtómunka nagyobb megbecsülését is, valamint az ezt a szellemet képviselő alkotók együttműködését és érdekeinek védelmét. Céljuk az is, hogy a határon túli magyar nemzeti közösségek megmaradását segítsék. A társaság díjat alapított, melyet minden évben olyan újságírónak ítélnek meg, aki azt az értéket képviseli munkájában, mint a 2018-ban elhunyt Lovas István – írta a Magyar Nemzet.

Tovább olvasom

Médiapiac

Elhunyt Reim Károly, az Index újságírója

Hosszan tartó betegség után, életének 31. évében meghalt Reim Károly újságíró, a Bors, a Csakfoci.hu korábbi munkatársa, az Index szerkesztő-riportere.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Tudtuk, hogy nagy a baj, hónapok óta szorítottunk, drukkoltunk neki. Fiatal volt, dolgozni akart, miért ne gyógyulhatott volna meg? Vártuk, hogy betoppan közénk, hozza a fantasztikus házi palacsintáit, hoz egy exkluzív infót vagy egy rövid írást. Októberben még cikkeket küldött otthonról, s bíztunk benne, hogy újra a régi lesz: visszatértek zseniális Insta-posztjai, rövid telefonüzeneteiben már örök szerelméről, a Juventusról viccelődtünk…” – olvasható az Index nekrológjában.

“Néhány hete egy cikk kapcsán még beszéltünk Karesszel, akkor elárulta, hogy nagy a baj, de ő és mi is bíztunk a gyógyulásában. Sajnos ezt a mérkőzést végül igazi harcosként, de elveszítette” – emlékezett meg korábbi munkatársáról a Csakfoci.hu.

Tovább olvasom

Médiapiac

Baloldali aktivisták és antifák támadtak egy forgatócsoportra

A városban uralkodó tarthatatlan állapotokról készítettek volna műsort, amikor rájuk támadtak az aktivisták, egy jobboldali politikust tojással dobáltak meg.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Elszabadultak az indulatok a Lyon no-go zónájaként emlegetett la Guillotière nevű kerületben, amikor a CNews hírportál megbízásából egy forgatócsoport érkezett a városba, hogy a környéken uralkodó tarthatatlan állapotokról készítsenek riportot. A kerületre akkor figyelt fel a média, amikor bejelentették, hogy a kerület egyik boltját, a Casino lánchoz tartozó szupermarketet Gabriel-Péri téren lévő boltját bezárják délután 5 órakor, mivel nincsenek biztonságban az ott dolgozók, olyan sok a környéken a drogos.

A CNews stábja személyesen akart meggyőződni arról, hogy milyen állapotok uralkodnak a kerületben, ezért a “Face á la rue” című műsor készítője, Jean-Marc Morandini a Nemzeti Tömörülés nevű jobboldali párt elnöke, Jordan Bardella társaságában a városba ment, hogy riportot forgasson.

A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a helyszín biztosítása érdekében.

A tiltakozó tömeg ellenére megkezdték a forgatást, melyen Jordan Bardella jobboldali politikus is részt vett, a távolból azonban petárdadurrogás hallatszott, és közvetlen közelről is megzavarták a forgatást.

Szélsőbalos és antifa aktivisták támadtak a stábra, mintegy kétszáz fős tömeg gyűlt össze és lefasisztázták a riportert és a politikust, továbbá azt skandálták, hogy engedjék szabadon a Daltons nevű rapper banda tagjait és zárják be Morandinit.

A les Daltons nevű rapper banda néhány tagja is részt vett a megmozduláson, ők már korábban is felhívták magukra a hatóságok figyelmét azzal, hogy rendszeresen tartanak városi rodeókat, ami miatt több személyt is letartóztattak közülük. A banda felvételt készített, melyen látszik, hogy pirotechnikai eszközökkel lövöldöztek az utcán a CNews adásának idején.


Videólejátszó

Lyon polgármestere, a zöld párti Grégory Doucet közleményt adott ki a történteket követően, melyben azzal vádolja a műsor készítőit, hogy csupán az volt a céljuk, hogy megbélyegezzék a szóban forgó kerületet és az ott lakókat. A városvezető szerint pozitív dolgok is történnek a la Guillotière nevű kerületben.

A történtekkel kapcsolatban megszólalt Jordan Bardella is, a Nemzeti Tömörülés vezetője azt firtatta, hogy ha Gérald Darmanin belügyminiszter szerint Franciaországban nincsenek törvényen kívül eső területek, akkor a la Guillotière nevű városrész vajon mi.

Bardella arról is beszámolt a műsorban, hogy az említett lyoni városrészben hemzsegnek a drogos illegális bevándorlók és Marine Le Pen az egyetlen, akinek lesz bátorsága ennek véget vetni – írta a V4NA hírügynökség.

Tovább olvasom