Kövess minket!

Médiapiac

A tulajdonosok hisznek a TV2 stratégiájában

A TV2-csoport sajtótájékoztatón mutatta be az új stratégia első félévének eredményeit és az őszi műsorstruktúrát.

A tavalyi döntést, mely a tartalomba történő komolyabb – mintegy kétszeres mértékű – invesztíciót, a portfólióban gondolkodást és az egyes csatornák újrapozícionálását foglalta magába, az idei első félév eredményei alapján megerősítve látják. A tulajdonosi csoportot is meggyőzték a tavaly indított ötéves terv megvalósíthatóságáról. Előadásában Ralf Bartoleit COO is kiemelte, hogy a jelenléte a ProSiebenSat1 elkötelezettségét bizonyítja a TV2-csoport menedzsmentje, invesztíciói és új stratégiája irányában. (Kiss Péter programigazgató minapi távozásáról említés sem esett a rendezvényen.)

A TV2 közlése szerint nézettségben, kábeles lefedettségben és profitabilitásban is megtérültek a befektetések: az első féléves bevételek 11 százalékkal emelkedtek, a TV2 közönségaránya a 18-49 éves célcsoportban egész nap nézve 15,9 százalékról 16,4 százalékra, a kábel-portfólióé pedig 1,3 százalékról 2,8 százalékra (főműsoridőben 1,1 százalékról 2,7 százalékra) növekedett. Mindhárom kábelcsatorna technikai lefedettsége növekedett. A Super TV2 62,1 százalékon áll, ismertsége pedig fél év alatt elérte a 80 százalékot.

A digitális átállás kapcsán az eddigi eredmények azt mutatják, a földfelszíni sugárzásról a többség a MinDig TV szolgáltatására állt át, és csatornafogyasztási mixén nem változtatott, így a TV2 nem veszített nézőket az átállás kapcsán. A jövőben mindenképpen számítanak a kábelszolgáltatóktól szedendő terjesztési díjra is. Ettől a piac tisztulását is várják, ugyanis a terjesztőknek ki kell majd gazdálkodniuk a TV2 díját, és ennek eredményeként kisebb, kevésbé nézett adók kihullhatnak majd a portfóliókból – mondták el a sajtótájékoztatón.

A TV2 eladásáról szólva két dolgot tartottak fontosnak kiemelni: a tulajdonosváltás semmilyen hatással nincs a jövőbeli stratégiára, és egy globális stratégia része volt, amely például a román és a német piacot is érintette. A német cég eladásával kapcsolatban új fejlemény, hogy a folyamat új pályára állt, és jelenleg a tőzsdei kivezetés folyik.

A TV2-csoport a jövőben új csatorna- és műsormárkák bevezetését, a már meglévő márkák kiterjesztését tervezi. A “lelépés a képernyőről” irányvonal pozitív példái között említették a The Voice önálló tartalomszerkesztőségének működését, valamint Havasi Balázs felépítését és menedzselését.

A cég a társadalmi felelősségvállalás terén is erősítene, közölték. Egyrészt visszatér a magyar mozifilmek finanszírozásába (ennek első példája a nemsokára megjelenő, Swing című film), másrészt civil kezdeményezéseket is támogatnak majd, és általában feladatuknak tekintik a közízlés formálását. A CSR stratégia hamarosan összefoglaló formában is megjelenik majd.

Az őszi programstruktúrában egyrészt megmaradnak a régi, bevált saját tartalmak, amelyekre a jövőben még jobban kívánnak építeni. A Tények 18 órától, egyórás időtartamban jelentkezik majd, és a Jóban Rosszban is hosszabb, dupla epizódokkal kerül képernyőre. Folytatódik a Családi Titkok, és képernyőre kerülnek a külföldi sikersorozatok is. Sokat várnak a Búra alatt (Under the Globe) című sorozattól, amelyet Stephen King és Steven Spielberg fémjelez.

Új műsorok is képernyőre kerülnek majd: a szeptember 16-án startoló Édes Élet egy új formátum, melyet a ProSiebenSat1-cal közösen fejlesztettek, és Németországban is képernyőre kerül az ottani változat. Ez lesz az első napi celeb-reality, melyben mindenki helyet kaphat, aki “az átlagnál kicsit érdekesebb életet él”. Az első nevek között szerepel Győzike, Berki Krisztián, illetve Szögeczki Ági is. A Magánnyomozók című scripted reality mindennapi emberek nem mindennapi ügyeinek megoldásával foglalkozik majd. Visszatér a Mr. és Mrs. Liptay Claudiával és Tillával, ezúttal heti adásként, csütörtöki napokon. Idén ősszel sem maradunk énekes-szavazós műsor nélkül: a Sztárban Sztár című műsorban ezúttal ismert és jó hangú énekeseknek kell majd hétről-hétre más bőrébe bújniuk, és zsűri segítségével, a közönség szavazatai alapján hirdetnek majd győztest. Itt a szereplők, résztvevők listája még titok.

A közlés szerint a kábelportfólió is erős első félévet zárt: nézettsége a duplájára, bevétele háromszorosára emelkedett a tavalyi évhez képest. Itt is lesznek új, saját fejlesztésű műsorok. A Papp Gergő és felesége ötletéből született Pimaszúr ottalszik és a Kasza! már ezen a héten elindultak, az első adások közönségaránya 6,6%, illetve 5% volt, mellyel a készítők elégedettek. Illés Gabriella, a kábelportfólió kreatívvezetője bemutatta a harmadik új műsort is, mely nemzetközi formátum: a Shopping Királynőkben öt hölgy küzd a hétről-hétre változó öltözködési kihívásokkal, szabott idő- és költségkeret mellett, Lakatos Márk irányításával. A műsor minden hétköznap este jelentkezik majd a Fem3-on, és háromhetente celebek is feltűnnek majd benne.

Médiapiac

Új ismeretterjesztő műsor indul a Dunán Mező Misivel

Látványos és elgondolkodtató időutazásra hívja a nézőket Mező Misi Jézus és… címmel szombattól a Duna csatornán induló ismeretterjesztő sorozata, amely tizenkét régi mesterséget mutat be.

Közzétéve:

MTI/Cseke Csilla

Mező Misi, a Magna Cum Laude zenekar frontembere műsorvezetőként mutatkozik be a Duna új ismeretterjesztő műsorában.

A Jézus és… című sorozat címe különleges asszociációra ad lehetőséget: a pontok helyére különböző mesterségek kerülnek, és a műsorvezető nemcsak bemutatja ezeket az ősi szakmákat, hanem testközelből tapasztalja meg, mit jelent az évezredes szakmákat űzni, miközben olyan szakemberek osztják meg vele tapasztalataikat, akik hivatásként tekintenek munkájukra.

Minden “hivatásmese” példa lehet arra, milyen hangsúlyosan hatja át kultúránkat és szakmáinkat hétköznapjainkban a kereszténység – mondta el a műsor keddi budapesti sajtótájékoztatóján Mező Misi, hozzátéve: az ősi foglalkozásokon keresztül a nézők közelebb kerülhetnek a hithez, valláshoz és számos személyes élettörténethez is.

Debrecen, 2022. június 21. Mező Misi zenész, a Magna Cum Laude énekese, a Duna csatorna Jézus és vendégei vallási műsorának házigazdája (j) a sorozat Jézus és a fazekas című részének forgatásán Gál Álmos debreceni fazekasmesterrel a Föld Sója Kerámia Műhelyben 2022. június 21-én. MTI/Cseke Csilla

Mező Misi “élete legszebb kalandjának” nevezte a tizenkét hónapon keresztül forgatott sorozatot, amely a bíró, építőmester, fazekas, földműves, halász, katona, orvos, pásztor, pék, szőlész, tudós és vámszedő mesterségekbe nyújt bepillantást.

Mint a műsorvezető felidézte, a forgatás során eljutottak az olaszországi Pisába, egy gravitációs hullámokat vizsgáló kutatóközpontba, de jártak Erdélyben is, ahol a pásztorokról szóló műsort vették fel.
Különleges élmény volt száz méter magasan, az esztergomi bazilika kupolájának keresztjénél állni, de az is, amikor a sürgősségi osztályon testközelből lehetett megtekinteni egy gyomortükrözést – számolt be élményeiről Mező Misi.

Palkó Áron, a sorozat rendezője elmondta, a Jézus és… célja az, hogy a műsorban szereplőket “hitelesen tudja kibontani”. Mező Misi mellett könnyen megnyíltak az emberek, így a tizenkét mesterségről nem idealizált, hanem valós képet kaphatnak a nézők – jegyezte meg.

Tác, 2022. május 25. Mező Misi zenész, a Magna Cum Laude énekese a Duna csatorna Jézus és… vallási sorozata Jézus és a földműves című epizódjának forgatásán Tácon, a Gorsium Régészeti Parkban 2022. május 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt


Filó László zászlós, a műsor katonákról szóló epizódjának szereplője hozzátette: a Jézus és… egyrészt szakmákról, hivatásokról szól, de olyan emberekről is, akik Istent keresik.
Katonának lenni nem szakma, hanem hivatás; benne van az alázat, a kitartás, a hűség és ami az egészet összefogja: az önfeláldozás – hangsúlyozta.

Vukics Adrienn régész, muzeológus, a műsor szakértője azt emelte ki, hogy a sorozatban karizmatikus emberek mutatják be a tizenkét kiválasztott hivatást. Ezen szakmák mindegyike létezett már Jézus idején, de némelyik már az őskorban is – fűzte hozzá.

A Jézus és… sorozat tizenkét epizódja szombat délutánonként 16:20-tól lesz látható a Dunán.

Borítókép: Mező Misi zenész, a Magna Cum Laude énekese a Duna csatorna Jézus és a vámszedő című műsorának egyik házigazdája a sorozat forgatásán Somody Imre vállalkozó vácegresi birtokán 2022. április 11-én

Tovább olvasom

Médiapiac

Új évaddal folytatódik a Csináljuk a fesztivált!

A Duna nagyszabású show-műsora hamarosan új adásokkal jelentkezik. A folytatásban a nézők még nagyobb szerepet kaptak: öt héten át válogathattak a különböző korszakok slágerei közül.

Közzétéve:

MTI/Máthé Zoltán

Óriási érdeklődéssel, több mint 12 ezer szavazattal ért véget a hirado.hu oldalán futó, öt héten át tartó voksolás, amelyben a Csináljuk a fesztivált! következő évadának slágereit véleményezhették a nézők.

A legnépszerűbb tematikus szavazási kör az Aranykor korszaka volt, amelyben több mint háromezren vettek részt, és akadt olyan dal is a listában, amely kimagasló győztes lett az ezret is meghaladó szavazattal.

A közönség által kiválasztott dalokat október 7-én jelenti be a Duna exkluzív sajtótájékoztató keretében, ahol minden részlet kiderül a Csináljuk a fesztivált! következő évadáról. Nyilvánosságra hozzák néhány sztárelőadó és a műsorvezetők kilétét, valamint azt is leleplezik, kik kapnak helyet majd a zsűriben.

Borítókép: A győztes Peter Sramek a Csináljuk a fesztivált! című nagyszabású show-műsor sajtónyilvános döntőjének felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2022. április 5-én

Tovább olvasom

Médiapiac

Prima díjjal ismerték el a Bartók Rádió munkáját

A legjobbak közé választották a Bartók Rádiót. A közmédia klasszikuszenei rádióadója az egyik legrangosabb elismerésben részesült: a magyar ismeretterjesztés és média kategóriájának Primájává választották.

Közzétéve:

Borítókép: Devich Márton, a Bartók Rádió Csatornaigazgatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) Kunigunda utcai telephelyén lévõ rádióstúdió elõtt. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Bartók Rádió értékőrző és -teremtő munkájával, a kultúra ápolásával és közvetítésével nélkülözhetetlen része a magyar művészeti, komolyzenei életnek – sokrétű szakmai tevékenységét Prima díjjal ismerték el magyar ismeretterjesztés és média kategóriában – közölte a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriuma.

Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója és a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezetője elmondta, a Prima díj nagy öröm és nagyon sokat jelent az egész szerkesztőség számára.

„Minden kollégám munkája benne van ebben a díjban, aki az elmúlt évtizedekben a Bartók Rádiónál dolgozott, akik mindent megtettek és megtesznek ma is a csatornáért. Komoly szakmai tudást igényel a hivatásunk, amit szolgálatnak tekintünk. Remek csapat alkotja a szerkesztőséget, és azon dolgozunk, hogy minél színvonalasabb, tartalmasabb és színesebb műsorokat készítsünk, és igényesen szórakoztassuk a hallgatóinkat minél szélesebb körben.

Célunk, hogy a zene erejével reményt adjunk az emberek lelkébe, hogy dokumentáljuk a magyar zenei életet, segítsük a fiatal muzsikusokat és támogassuk a magyar kortárs zenét. Szép és nagy feladat, nagy felelősséggel”

– jelentette ki Devich Márton, hozzátéve, hogy a Prima díj visszaigazolása annak, hogy jó úton járnak.

A kategóriában Prima díjat kapott a Bartók Rádió mellett Hadas Krisztina televíziós újságíró, szerkesztő, riporter és Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser is.

A legjobbnak járó a Prima Primissima Díjat december 2-án, titkos szavazás eredménye alapján hirdetik ki.

Tovább olvasom