Kövess minket!

Médiapiac

A TLC új sztárja nem kíméli az önjelölt internetes szakértőket sem

Dr. Emma Craythrone bőrgyógyász segít különleges bőrproblémákkal küzdő páciensein a TLC új sorozatában szeptember 27-től.

2018-ban egy új őrület söpört végig a televíziózás világában: nézők milliói tapadtak a képernyőhöz, hogy végignézzék, ahogyan Dr. Pimple Popper, a Los Angeles-i bőrgyógyász sokkoló látványt nyújtó műtéteket hajt végre páciensein – írják közleményükben. A TLC gondoskodott a doktornő utánpótlásáról: hamarosan Dr. Emma Craythrone dermatológus is megnyitja rendelőjét a csatornán, akivel szeptember 27-től, minden pénteken 21.00 órakor találkozhatnak majd a nézők. De ki is ő valójában, és mit várhatunk tőle? Kiderül a vele készült rövid beszélgetésből.

Ha jól tudom, 26 éve vagy a pályán. Mi a legnehezebb része a munkádnak?

A munkám legnehezebb része az, amikor a gyógyszer sem nyújt megoldást a pácienseim problémájára, és a kezelés után is fennmaradnak ugyanazok az állapotok. Ilyenkor nem tehetsz mást, minthogy támaszt nyújtasz a betegednek, ami nagyon nehéz, ha olyan típusú orvos vagy, amilyen én. Mindent rendbe akarok hozni, vagy legalábbis jobbá tenni. Viszont amikor azt látod a pácienseden, hogy a gyógyszer nem hozza a várt eredményeket, lelkileg nagyon megterhelő számomra. Különösen, ha kisgyermekről van szó, és olyan sokáig elhúzódó bőrbetegsége van, ami tehert jelent a családjára nézve is. Bárcsak mindenkit meg tudnék gyógyítani, de nem tudok!

Az internet révén manapság rengeteg információ áll rendelkezésünkre a bőrproblémákat illetően. Mennyire hagyatkozhatunk az olvasottakra? Mik azok az interneten terjedő bőrápolási tippek, amikkel fel kellene hagynunk?

Rengeteg vlogger, és blogger kiáltja ki magát bőrszakértőnek, csak mert szeretnek bőrápolási termékekkel kísérletezni. Komoly aggodalomra ad okot, hogy az emberek ma az influenszerek véleményére hagyatkoznak bőrápolás terén is, annak ellenére, hogy őket csak a pénz, a nézettségért való sokkolás, és a követőtáboruk növelése motiválja. Én 26 évnyi tanulás után éreztem magamat olyannyira képzettnek, hogy tanácsot merjek adni. Ennyi év kellett ahhoz, hogy fel tudjam mérni a termékek összetevőit, és el tudjam dönteni, mi a jó, és mi nem. Talán a legfontosabb dolog, amit tanácsolni tudok, hogy ne vásároljatok online olyan termékeket, amik úgy hirdetik magukat, hogy “megszabadítanak az anyajegyektől.” Néhány ember “csodatevő tollat” vásárol, hogy leégesse anyajegyeit a kezéről. Akadnak olyanok is, akik egy fekete balzsam megvásárlásra adják a fejüket, amivel úgy hiszik, hogy otthon, saját kezűleg kezelhetik a bőrrákot. Három páciensem is volt, aki követte az online látottakat, és végül melanómában haltak meg…

Mi a műsor fő célja?

A műsor célja a felvilágosítás, hogy a nyilvánosság és az érintettek is okuljanak a bőrbetegségekből. Ideje felnyitni az emberek szemét, hogy lássák, milyen hatást gyakorolnak a bőrbetegségek az emberek életére, hogy helyénvalóbban reagáljanak azokra a helyzetekre, amikor egy bőrbetegséggel küzdőbe botlanak. Ahelyett, hogy arrébbülnének a buszon, vagy kiszállnának az úszómedencéből, talán figyelmen kívül hagyják majd a betegség tényét, és leülnek beszélgetni az érintettel. Egyrészt fel akarjuk hívni a figyelmet ezekre a betegekre, másrészt a nyilvánosság számára szeretnénk információt adni, és bemutatni, hogy milyen lehetőségekkel élhetnek a betegek. Ha hatalmas csomók, és dudorok éktelenkednek rajtad, tudd, hogy van megoldás. Akkor sincs világvége, ha 50 éve ugyanabban az állapotban vagy, és nem mered elhagyni a házat: más opcióval is élhetsz!

Médiapiac

Felfüggesztették a Polska Press megvásárlását jóváhagyó döntést

Felfüggesztette az illetékes lengyel bíróság azt a döntést, mellyel a lengyel fogyasztóvédelmi és versenyfelügyeleti hatóság (UOKiK) jóváhagyta, hogy a vezető lengyel üzemanyag-szolgáltató cégcsoport, a PKN Orlen megvásárolja a lengyelországi regionális sajtót kiadó Polska Press csoportot.

Közzétéve:

Pixabay

A megelőző intézkedést a varsói kerületi bíróság a lengyel emberi jogi szóvivő, Adam Bodnar fellebbezésére hozta, aki megtámadta az UOKiK február eleji, a német kézben lévő Polska Press megvásárlását jóváhagyó döntését.

A bíróság szerint az ügylet törvényességéről szóló végleges ítélet kiadásáig az államkincstár felügyelete alá tartozó PKN Orlen csoportnak nem szabad gyakorolnia a Polska Press cégre vonatkozó tulajdonosi jogait.

A korábban a Verlagsgruppe Passau tulajdonában lévő Polska Press a Lengyelországban terjesztett 24 regionális lap közül 20-at tudhat magáénak, a sajtóvállalat portfóliójához ezenkívül közel 120 regionális hetilap, valamint 500 internetes honlap is tartozik, köztük a legolvasottabb regionális hírportálok.

Az UOKiK szerint a Polska Press megvásárlása a PKN Orlen által nem veszélyezteti a lengyelországi versenyhelyzetet, mert a tőkekoncentráció két olyan alany között történik, amelyek tevékenységi területe nem fedi egymást.

Bodnar szerint viszont az ügylet sértheti a lengyelországi média pluralizmusát, valamint korlátozhatja a szólásszabadságot, ezért március elején fellebbezett az UOKiK döntése ellen.

Az UOKiK kedden kifogásolta, hogy a nyilvánosság kizárásával múlt héten megtartott bírósági tárgyaláson az ügylet felfüggesztéséről meghozott döntést az ombudsman tette közzé elsőként, valamint hogy a megelőző intézkedést a bíróság a versenyfelügyeleti hatóság állásfoglalásának áttanulmányozása nélkül rendelte el. Az UOKiK további jogi lépéseket fontolgat az ügyben.

A PKN Orlen elnöke, Daniel Obajtek bejelentette: a cégcsoport “minden törvényes eszközt felhasznál jogainak megvédése érdekében”.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Médiapiac

Szintet lép a napjaink keresztényüldözését bemutató hírportál

Az S4C News magyar kezdeményezői a legátfogóbb képet kívánják adni erről a szomorú jelenségről.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Új szintre lép a Vasárnap-lapcsaládhoz tartozó S4C Newsírja a Vasárnap.hu. A korunk keresztényüldözését bemutató tematikus hírportál 2018 májusában indult, azóta pedig folyamatosan tájékoztatja olvasóit a magyar nyelvű híranyagok mellett tematikus angol nyelvű szakportálon keresztül is.

Az oldal neve az angol „Stand for Christians” kifejezés rövidítése. A szaklap bemutatja korunk legnagyobb és legelhallgatottabb üldöztetését, amelyet a keresztény emberek szenvednek el a világ számos pontján.

A hírportál logója

Annak érdekében, hogy a szerkesztőség növelje rálátását a témára és első kézből jusson megbízható hírekhez, az oldal megannyi neves intézménnyel vette fel a kapcsolatot és jutott velük megegyezésre.

Ennek keretében – budapesti központtal – globális virtuális szerkesztőség épül fel, amely a legátfogóbb képet adja majd a keresztényüldözés jelenségéről.

Az együttműködésben résztvevők között olyan szervezeteket találunk, mint a Hungary Helps Program, a Campssi.org, a Genocideresponse.org, a Barnabas Fund, az Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe, az SOS Chrétiens d’orient, a Cardus Religious Freedom Institute, a Nasarean.org, a CSW, a COMECE, az International Christian Concern és a CSI.

A szerkesztők reménye szerint azzal, hogy erőforrásaikat és ötleteiket egy helyre gyűjtik, fel tudják nyitni a nagyvilág szemét arra a tényre, hogy keresztények a föld megannyi pontján üldöztetésben szenvednek.

Tovább olvasom

Médiapiac

Hazugság, hogy a közmédia filmet forgat az őszödi beszédről

Az MTVA azt javasolja, ezúttal a 168 órának ítéljék oda a Sánta kutya-díjat.

Közzétéve:

Borítókép: Az M1 Televízió logója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai székháza előtt. Forrás: MTVA / MTI / Zih Zsolt

A közmédia jelenleg semmilyen játék- vagy dokumentumfilmet nem forgat, és ilyen szerződése sincs egyetlen produkciós céggel sem – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája a 168 órának arra a cikkére reagálva, amely szerint “már forgatja a közmédia az őszödi beszédről” szóló filmet.

A közlemény szerint “ismét sikerült a fake news médiának arcátlan hazugságot terjesztenie. Most a 168 óra oldalán megjelent ‘Már forgatja a közmédia az őszödi beszédről és a tévészékház ostromáról szóló filmet’ című cikkükben már a címben is sikerült rögtön hazugságot állítaniuk.”

A cikkben “leírtakkal szemben a valóság az, hogy a közmédia jelenleg semmilyen játék- vagy dokumentumfilmet nem forgat, és ilyen szerződése sincs egyetlen produkciós céggel sem” – áll a közleményben, hozzátéve: “Ha lesz ilyen, szólunk!”

“Sajnálatosnak tartjuk, hogy az online média világában egyre gyakoribb a fake news, vagyis a hazugsággyártás. Javasoljuk, hogy ezúttal a 168 órának ítéljék oda a Sánta kutya-díjat” – áll a közleményben.

Tovább olvasom