Kövess minket!

Médiapiac

A TLC új sztárja nem kíméli az önjelölt internetes szakértőket sem

Dr. Emma Craythrone bőrgyógyász segít különleges bőrproblémákkal küzdő páciensein a TLC új sorozatában szeptember 27-től.

2018-ban egy új őrület söpört végig a televíziózás világában: nézők milliói tapadtak a képernyőhöz, hogy végignézzék, ahogyan Dr. Pimple Popper, a Los Angeles-i bőrgyógyász sokkoló látványt nyújtó műtéteket hajt végre páciensein – írják közleményükben. A TLC gondoskodott a doktornő utánpótlásáról: hamarosan Dr. Emma Craythrone dermatológus is megnyitja rendelőjét a csatornán, akivel szeptember 27-től, minden pénteken 21.00 órakor találkozhatnak majd a nézők. De ki is ő valójában, és mit várhatunk tőle? Kiderül a vele készült rövid beszélgetésből.

Ha jól tudom, 26 éve vagy a pályán. Mi a legnehezebb része a munkádnak?

A munkám legnehezebb része az, amikor a gyógyszer sem nyújt megoldást a pácienseim problémájára, és a kezelés után is fennmaradnak ugyanazok az állapotok. Ilyenkor nem tehetsz mást, minthogy támaszt nyújtasz a betegednek, ami nagyon nehéz, ha olyan típusú orvos vagy, amilyen én. Mindent rendbe akarok hozni, vagy legalábbis jobbá tenni. Viszont amikor azt látod a pácienseden, hogy a gyógyszer nem hozza a várt eredményeket, lelkileg nagyon megterhelő számomra. Különösen, ha kisgyermekről van szó, és olyan sokáig elhúzódó bőrbetegsége van, ami tehert jelent a családjára nézve is. Bárcsak mindenkit meg tudnék gyógyítani, de nem tudok!

Az internet révén manapság rengeteg információ áll rendelkezésünkre a bőrproblémákat illetően. Mennyire hagyatkozhatunk az olvasottakra? Mik azok az interneten terjedő bőrápolási tippek, amikkel fel kellene hagynunk?

Rengeteg vlogger, és blogger kiáltja ki magát bőrszakértőnek, csak mert szeretnek bőrápolási termékekkel kísérletezni. Komoly aggodalomra ad okot, hogy az emberek ma az influenszerek véleményére hagyatkoznak bőrápolás terén is, annak ellenére, hogy őket csak a pénz, a nézettségért való sokkolás, és a követőtáboruk növelése motiválja. Én 26 évnyi tanulás után éreztem magamat olyannyira képzettnek, hogy tanácsot merjek adni. Ennyi év kellett ahhoz, hogy fel tudjam mérni a termékek összetevőit, és el tudjam dönteni, mi a jó, és mi nem. Talán a legfontosabb dolog, amit tanácsolni tudok, hogy ne vásároljatok online olyan termékeket, amik úgy hirdetik magukat, hogy “megszabadítanak az anyajegyektől.” Néhány ember “csodatevő tollat” vásárol, hogy leégesse anyajegyeit a kezéről. Akadnak olyanok is, akik egy fekete balzsam megvásárlásra adják a fejüket, amivel úgy hiszik, hogy otthon, saját kezűleg kezelhetik a bőrrákot. Három páciensem is volt, aki követte az online látottakat, és végül melanómában haltak meg…

Mi a műsor fő célja?

A műsor célja a felvilágosítás, hogy a nyilvánosság és az érintettek is okuljanak a bőrbetegségekből. Ideje felnyitni az emberek szemét, hogy lássák, milyen hatást gyakorolnak a bőrbetegségek az emberek életére, hogy helyénvalóbban reagáljanak azokra a helyzetekre, amikor egy bőrbetegséggel küzdőbe botlanak. Ahelyett, hogy arrébbülnének a buszon, vagy kiszállnának az úszómedencéből, talán figyelmen kívül hagyják majd a betegség tényét, és leülnek beszélgetni az érintettel. Egyrészt fel akarjuk hívni a figyelmet ezekre a betegekre, másrészt a nyilvánosság számára szeretnénk információt adni, és bemutatni, hogy milyen lehetőségekkel élhetnek a betegek. Ha hatalmas csomók, és dudorok éktelenkednek rajtad, tudd, hogy van megoldás. Akkor sincs világvége, ha 50 éve ugyanabban az állapotban vagy, és nem mered elhagyni a házat: más opcióval is élhetsz!

Médiapiac

Tovább szólhat az Első Pesti Egyetemi Rádió

Két adóval is ideiglenes hatósági szerződést kötött a Médiatanács.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Hatvannapos ideiglenes hatósági szerződést köt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Media Universalis Alapítvánnyal, így az Első Pesti Egyetemi Rádió augusztus 1. és szeptember 29. között továbbra is hallható lesz a kisközösségi Budapest 97,0 MHz-es frekvencián – tájékoztatta az NMHH Kommunikációs Igazgatósága az MTI-t.

A Budapest – Astoria telephelyre vonatkozó eljárásban pályázott a Media Universalis Alapítvány, erre tekintettel született a hatvannapos ideiglenes hatósági szerződés.

Szolgáltatói kérelem alapján szintén ideiglenes, 180 napra szóló hatósági szerződés megkötéséről döntött a grémium a Golden Talk Hungary Kft.-vel, amely így szeptember 1. és 2022. február 27. között a Marcali 88,0 MHz-es helyi frekvencián működhet kereskedelmi jelleggel, Rádió Plusz néven.

A szolgáltató kérelmére a Médiatanács engedélyezte, hogy a Karc FM Média Kft. szolnoki, veszprémi, békéscsabai, egri, szekszárdi, salgótarjáni, szentesi és keszthelyi jogosultságai hálózatba kapcsolódjanak a Nyíregyháza 102,6 MHz-es jogosultsággal.

Szintén a szolgáltatók kérelmére engedélyezte a tanács, hogy a Best Radio Kft. Budapest 99,5 MHz – BEST FM és a P1 Rádió Kft. Pécs 101,7 MHz – 101,7 Pécs FM jogosultságai hálózatba kapcsolódjanak, így utóbbi augusztustól már 101,7 Best FM néven sugároz.

A testület elvégezte a Székesfehérvár 96,1 MHz és a Kiskőrös 91,7 MHz helyi frekvenciák közösségi jellegű használatára beadott ajánlatok alaki vizsgálatát, és mindkét esetben hiánypótlásra szólította fel az egyedül pályázó Katolikus Rádió Zrt.-t.

Véglegesítette a tanács a körzeti Budapest 105,9 MHz és a helyi Veszprém 94,6 MHz rádiós frekvencia közösségi használatát célzó, valamint egy gyöngyösi telephely kisközösségi célú pályázati felhívását.

Elfogadta a Médiatanács a Budapest 102,1 MHz körzeti, valamint a Sopron 104,6 MHz és a Komló 91,4 MHz helyi vételkörzetre szóló pályázati felhívások tervezetét közösségi jellegű használatra.

A grémium figyelmeztette a FIX televízió szolgáltatóját, miután március közepén a Bóta café egyik adásában a műsort támogató, kávét forgalmazó cég termékeinek megvásárlására ösztönözte a nézőket, ami jogszabályellenes, emellett a műsorszám végén nem tüntette fel a termékmegjelenítésről szóló tájékoztatást sem.

A cseh társhatóság, az RRTV a Médiatanács által továbbított bejelentés alapján indított eljárásában megállapította a kiskorúakat védő cseh jogszabályok megsértését az AMC csatorna szolgáltatójánál. A cseh joghatóság alá tartozó, de Magyarországon sugárzó televízió júniusban A szem című filmet 19 órakor adta le a 22 óra és 6 óra közötti idősáv helyett, így veszélyeztette a gyermekek szellemi fejlődését, nyugtalanságot, félelmet, tartós szorongást okozhattak a film egyes részei.

Tovább olvasom

Médiapiac

Halló, itt Tokió! – Olimpiai műsorfolyam a Kossuth Rádióban

Élő tokiói helyszíni kapcsolás és sportos témák minden nap az ötkarikás játékok ideje alatt a Kossuth Rádióban, július 24-től két héten keresztül, hajnaltól délutánig.

Közzétéve:

Pixabay

Július 24-től az ötkarikás játékok ideje alatt minden nap hajnal 3 és 6 óra, valamint reggel 9 és délután 16 óra között jelentkezik a Kossuth Rádió Halló, itt Tokió! című műsora, amely egy több órás műsorfolyam lesz az olimpia ideje alatt.

„Ez idő alatt a Kossuth Rádió helyszínen tartózkodó négy kommentátora közvetíti majd a hallgatóknak az olimpiai eseményeket, főként a magyar vonatkozásúakat. Rugalmasan kezeljük a műsoridőt, hiszen változó hosszúságú lehet egy-egy kapcsolás, nem mindegy ugyanis, hogy egy hosszabb kézilabdamérkőzés, vagy egy rövidebb úszószám zajlik majd a helyszínen. Számítani lehet körkapcsolásokra is, kommentátoraink ugyanis más-más sportprogramra várják a Kossuth Rádió hallgatóit” – mondta Siklósi Beatrix csatornaigazgató.

A rádió magazinműsorai is igazodnak e jelentős eseményhez, tematikájukban a sport, az egészséges életmód, az olimpiák története, magyar vonatkozású sikerek is szerepelnek, de a rendező ország kultúrájához tartozó érdekességekről, történelméről, gasztronómiájáról is hallhatnak a Kossuth Rádióban.

A játék sem marad el, minden nap valamilyen olimpiai témájú kérdés hangzik el a műsorfolyamban, a leggyorsabb helyest választ adó hallgató pedig ajándékot kap.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom

Médiapiac

A nyár legizgalmasabb fesztiváljairól tudósít a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV

Villáminterjúk, kulisszatitkok és élő pillanatok várják az M2 Petőfi TV és Petőfi Rádió közönségét az elkövetkezendő hetekben.

Közzétéve:

Pixabay

A csatornák a megszokott napi műsorterv mellett élőben jelentkeznek be a legszínesebb hazai fesztiválokról. A főpróba már megvolt: július 8. és 10. között a Bánkitó Fesztiválról adtak hangulatjelentést a nézőknek, a folytatás pedig még több izgalmas pillanatot ígér. A héten a Campus Fesztiválon, július 23. és 31. között a Művészetek Völgyében, július 29-én a Paloznaki Jazzpikniken, augusztus 25. és 28. között a Szegedi Ifjúsági Napokon, augusztus 18. és 21., valamint augusztus 25. és 28. között a 10 Nap Strandon lesz jelen az M2 Petőfi TV csapata.

A Petőfi Rádió ezek közül két helyszínen, a kapolcsi Művészetek Völgyében, valamint a balatonvilágosi 10 Nap Strand rendezvényen vesz részt – mondta el a Duna Televízió NYÁR 21 című műsorának vendégeként Béli Ádám, a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója. Hozzátette, hogy együttműködnek a Hangfoglaló Programmal, amely felhívja a figyelmüket a fiatal tehetségekre.

A fesztiválokon egyfelől keressük a jövő előadóit és kapcsolódási pontot építünk ki velük a közmédiához. Szerettünk volna minél több helyre eljutni, miközben a tartalomszolgáltatásra helyezzük a hangsúlyt. A másik fontos célunk, hogy a közönség megismerje a saját arcainkat is, kiváltképp fontos ez a rádiós részről, hiszen ők a legtöbbször csak a hangjukkal szerepelnek. Majoros Rita és Bekker Dávid műsorvezetőinkkel találkozhatnak majd személyesen a fesztiválok látogatói

– tette hozzá Béli Ádám.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom