Kövess minket!

Médiapiac

A saját fegyverével győznék le a Facebookot a jobboldali véleményvezérek

Harcra készülnek a Facebookkal jobboldali véleményvezérek, és annyiszor indítják újra a hivatalos oldalukat, ahányszor korlátozzák azokat. Arra számítanak, hogy a követők megszokják ezt a harcmodort, és egy idő után felkészülten várják az oldalak újraindítását.

Fotó: MTI / Varga György

Új, hivatalos Facebook-oldalt indított Rákay Philip. A producer erről a legnagyobb közösségi oldalon, már az új felületén tett bejelentést. A Patrióta csatorna influenszere egy videóban elmondta: azért szánta el magát a lépésre, mert augusztus 17. óta durván korlátozza a Facebook, akkor a piros zónába száműzték. Mint hangsúlyozta, őket azonban nem lehet csak úgy betiltani, ezért egy új, hivatalos oldalon tért vissza.

Rákay Philip emlékeztetett arra: a Megafon csapatával egy éve kezdtek közösségimédia-felületük építésébe, mert elegük volt abból, hogy a jobboldali, patrióta hangokat elnémítják az interneten. 

Szavai szerint megunták azt is, hogy a globalista, baloldali mantra szakad rá mindannyiunkra minden egyes felületről, a Facebooktól kezdve a Netflixig. Ez ellen végül fellázadtak, „felmentek a pályára, és úgy harcoltak, mint még soha”.

Kovács István, a Megafon Központ alapítója erről a küzdelemről lapunknak úgy fogalmazott: amikor 2019 szilveszterének napján kitalálta, hogy miként szálljanak szembe a közösségimédia-térben a baloldali túlsúllyal, akkor jobboldali véleményvezérek egyszerűen még nem léteztek a Facebookon, míg mostanra nagyon jelentős szerepet töltenek be, ezért is kerültek célkeresztbe. 

A Megafon által támogatott véleményvezérek közül nem Rákay Philip az első, akit letiltottak. Bohár Dánielt néhány hónappal ezelőtt szintén elkezdte korlátozni a Facebook, ezért az ő oldalát is újraindítottuk, ami hihetetlen gyorsasággal sikerült, és ezt még a Telex is elismerte 

– idézte fel. Kovács István úgy fogalmazott: „Felháborító, hogy Rákay Philipet, aki a legnagyobb és legmeghatározóbb politikai véleményvezérré vált Magyarországon, a Facebook egyik pillanatról a másikra letiltotta.” Hangsúlyozta azonban, hogy folytatják a munkát, s ha százszor padlóra küldik őket, akkor százegyedszerre is felállnak onnan.

Megszállták a baloldal játszóterét

Ez nem azt jelenti, hogy nem dolgozunk alternatív megoldásokon, igyekszünk ezen a helyzeten enyhíteni, de a feladatunk most az, hogy hitet adjunk a jobboldali embereknek. Köztük azoknak is, akiket megpróbálnak elhallgattatni. Azzal tudunk segíteni, ha megmutatjuk, hogy nagyon rövid időn belül újra Rákay Philipnek fogják hívni Magyarország legnagyobb politikai véleményvezérét, amivel példát adhatunk másoknak is 

– hangsúlyozta Kovács István, aki hozzátette: most nem a kesergésnek, hanem a harcnak van itt az ideje.

Rákay Philip ennek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy érthető a túloldal frusztráltsága, mert arra, amit a Megafon felépített a jobboldali véleményvezérekkel a háttérben, nem voltak felkészülve. – Éveken keresztül azt gondolták, hogy a Facebook és az on­line nyilvánosság – ahonnan ma a magyar társadalom és a fél világ az információt, a politikai, közéleti híreket meríti – az örökös hitbizományuk. Létrehoztak egy balliberális játszóteret a saját ízlésük szerinti szabályrendszerrel, kitalálták a „független tényellenőrök” szánalmas szerepét, és azt gondolták, hogy mi ezt tétlenül végignézzük majd.

Ehhez képest egy évvel ezelőtt, a Megafonnal a hátunk mögött, bementünk ebbe a balliberális homokozóba, és nem az történt, hogy csendben meghúztuk magunkat az egyik szegletben, hanem elvettük a vödreiket és a lapátjaikat is, ami nagyon idegesíti őket. 

A sokmilliós eléréseinkkel tönkretettük a játékukat, ezért jött a nekik nem tetsző vélemények korlátozása. Mi mindig hátrányból fogunk indulni velük szemben – elemezte ki a helyzetet Rákay Philip. Hozzátette: lehet ­emiatt keseregni, de tudomásul kell venni, hogy nincs más alternatíva, hiszen 9,7 millió magyarból több mint hétmillió fent van a Face­bookon, és elsődleges hírforrásként tekint a legnagyobb közösségi oldalra. Szerinte éppen ezért mindegy, hogy a hivatalos oldal mostani újraindítása után hány nap alatt tudja az eddigi csaknem 86 ezer követőjét visszaszerezni, dolgozni kell érte. Úgy véli, ha a Patrióta-közösség megérzi, hogy kétnaponta kell újra és újra megkeresni őt vagy a többi véleményvezért, akkor meg fogják tenni. S a saját ismeretségi körükben ugyanúgy fogják terjeszteni az információkat.

Beavatkozás a jövő évi választásokba

– Ezektől a betiltásoktól a mi közösségünk csak erősebb lesz, és lehet, hogy az eléréseink ideig-óráig egy kicsit visszaesnek, de biztos vagyok benne, hogy néhány héten belül a követők száma megemelkedik majd – fejtette ki a kommunikációs szakember. Megerősítette: életveszélyes volna fél évvel a valaha volt legfontosabb országgyűlési választás előtt más utat választani, mert a legfőbb közéleti csatatér továbbra is a Facebook, ha szeretjük, ha nem. Éppen ezért, ha ügyes, kreatív, trükkös eszközökkel kell operálniuk, akkor úgy fogják „meghekkelni” őket. Mindig új oldalakat indítanak, és így fogják az igazukat eljuttatni az emberekhez.

 Akkor is így teszünk, ha ez hússzor annyi energiánkba kerül. Velük ellentétben mi szeretünk korán kelni, szeretünk dolgozni, és a hazánk a szenvedélyünk. Megyünk előre, a zseniális követőink pedig jönnek utánunk. Ráadásul ez az egész kihat a bizonytalanokra is, ha ugyanis ők azt látják, hogy van egy erős közösség, amelyiket az igaza miatt folyamatosan elhallgattatnak, az a mi malmunkra hajtja a vizet. Egyfajta online forradalom ez, patrióta módra 

– fűzte hozzá Rákay Philip a Magyar Nemzet cikke szerint.

Felvették a kesztyűt

Kovács István lapunknak elárulta: nyilvánvalóan semmi jóra nem számítanak a Facebooktól. – Ez egy olyan küzdelem, amelyben nem csak egy ideológiával, egy világméretű hálózattal állunk szemben, amelynek nagyon sok, különböző szintje van. Ez egy mindent átszövő rendszer, amely folyamatosan azon dolgozik, hogy a történelem szemétdombjára dobja azt, amiben mi, nemzeti, jobboldali, konzervatív gondolkodású emberek hiszünk. A Facebook sem számíthat azonban arra, hogy a mi harci kedvünk alábbhagy – szögezte le a Megafon Központ alapítója. Rákay Philip ezt azzal egészítette ki: ebben a küzdelemben az a feladatuk, hogy napi szinten tartalmakat állítsanak elő, és érvekkel, megalapozott állításokkal támasszák alá az igazukat. – Az a küldetésünk, hogy a balliberális online médiatérben is keményen küzdjünk a saját értékrendünkért, és kérlelhetetlenül kiálljunk a hazánk mellett – hangsúlyozta a kommunikációs szakember.

Médiapiac

A Dal 2022 – Szombaton lesz az első válogató adás

Az első válogató adással szombaton indul A Dal 2022. A közmédia dalválasztó élő showműsora új műsorvezető párossal, megújult zsűrivel és rendhagyó zenei koncepcióval várja a nézőket a Dunán.

Közzétéve:

MTI/Cseke Csilla

Az MTVA közleménye szerint ismét a magyar zenéké lesz a főszerep, és a zsűri ez alkalommal is a közönséggel együtt keresi az év dalát. Idén is negyven produkció versenyez, a dalok minden adásban élőben hangzanak el, és a döntősök szimfonikus változatban lesznek hallhatók a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében.

A Dal első válogató adása január 29-én, szombaton 19 óra 35 perctől lesz látható és hallható a megújult Dunán. A műsorban tíz versenydal hangzik el: fellép Erdős Fruzsi (dalának címe: Azt beszélik), a Kies (Nem félek), Kijube (Holnap majd elhiszem), Majoros Csenge (Földöntúli szerelem), a Pankastic! (Hosszú volt a nyár), a Prove (Karambol), a Ruby Harlem & Roy (Még ma este), Sándor Szofi (21 gramm), az Easy Babies (Szerelem) és Ya Ou (Zsákutca).

A Dal 2022-ben újra helyet foglal a zsűriben Wolf Kati énekesnő, aki 2012-ben már volt zsűritag, majd 2015-ben és 2020-ban versenyzőként szerepelt a műsorban. Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese negyedik alkalommal lesz benne a zsűriben, Ferenczi György, az 1ső Pesti Rackák frontembere, szájharmonikása, hegedűse másodszor vesz részt a dalválasztásban, a negyedik zsűritag, Egri Péter, a rockabilly magyar nagykövete pedig korábban zenekarával, a Mystery Ganggel állt A Dal színpadán.

A dalverseny új műsorvezető párosa Rókusfalvy Lili és Király Viktor. Előbbi A Dal 2020-ban már volt házigazda, utóbbi versenyzőként szerepelt többször a műsorban: 2012-ben testvéreivel, 2014-ben és 2018-ban szólóprodukcióval jutott a döntőig.

A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jut tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. Az elődöntőkből négy-négy dal kerül a fináléba, így nyolc dalt hallhatnak újra a nézők, amelyek közül márciusban kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A végső győztesről idén is a közönség dönt.

A győztes dal előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj Év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, valamint egy tízdalos stúdiólemezt és az egyik felvételhez videoklipet készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

Részletes információk A Dal Facebook- és Instagram-oldalán, a műsorvezetők közösségimédia-felületein, az adal.hu-n, valamint a műsor hivatalos YouTube-csatornáján találhatók.

Borítókép: Az év férfi előadója díj átadója, Wolf Kati énekesnő, a Dal 2022 zsűritagja a Petőfi Zenei Díjak átadásán az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában 2022. január 20-án

Tovább olvasom

Médiapiac

Dzsihádra felszólító weboldalt tiltott be a francia belügyminiszter

A francia belügyminiszter vasárnap az M6 televízió képernyőjén jelentette be, hogy elrendelte a 2012-ben létrehozott és az Egyenes út névre keresztelt szalafista weboldal felszámolását.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Az online felület évek óta a francia hatóságok megfigyelése alatt áll, Gérald Darmanin elmondása szerint a portálnak jelentős szerepe volt a radikális iszlamista tanok terjesztésében, a gyűlöletkeltésben és a dzsihád hirdetésében. A belügyminiszter szerint a portál egyfajta online kiadóként funkcionált, amely a francia titkosszolgálatok által is megfigyelt radikális imámok prédikációiról készült felvételeket is sugározta.

A weboldal egyik ilyen állandó prédikátora volt a pantin-i mecset volt imámja, Ibrahim Abou Talha is, akit a francia történelemtanár, Samuel Paty lefejezése után eltávolítottak a mecset éléről, mert megosztotta a hívek között azt a videót, amelyben az egyik diák apja a muszlim diákok elleni diszkriminációval vádolta a tanárt, és amely az oktató lefejezéséhez vezetett.

Ugyancsak az Egyenes út weboldal radikális prédikátorai között szerepelt az a Youssef Abou Anas is, aki az Ecquevilly településen bezárt mecset egykori, szalafista imámjaként tartanak azóta is számon a francia hatóságok. Abou Anas rendszeresen szólította fel híveit a nők, a zsidók és a keresztények elleni erőszakra – írta a Magyar Nemzet

Tovább olvasom

Médiapiac

2021 legnézettebb gyerekcsatornája lett a JimJam

A csatorna közönségaránya 2021-ben a 18-49 éves lakosság körében a Nielsen Közönségmérés adatai szerint 1,06 százalékot ért el, így megelőzve valamennyi hazánkban sugárzott gyermekcsatornát ebben a célcsoportban.

Közzétéve:

Az említett célcsoportban előkelő első helyre került a JimJam a gyerekcsatornák között nem csak az év elején, hanem egész 2021 folyamán. 

Nagyon örülünk a JimJam eredményének, hogy a ráfordított figyelem és következetes befektetések révén a kisgyermekes családoknak egy igazán értékes csatornát kínálhatunk. Boldogan tapasztaljuk a kiugró érdeklődést a tartalmaink iránt, köszönjük a gyerekek lelkesedését és a szülők bizalmát” – mondta Radóczy Katalin, az AMCNI programigazgatója.

A JimJam 2006-os indulása óta mára több, mint 100 országban van jelen. Elsősorban a legfiatalabb, vagyis 2-5 éves korosztály igényei szerint készül mind a programstruktúra, mind a csatorna arculata. Népszerűsége annak köszönhető, hogy a bájos és szerethető karakterek – mint például az ovisok ikonikus kedvencei a Bing nyuszi vagy Tesz-Vesz város hősei – észrevétlenül tanítják a gyerekeket, és segítenek felfedezni, megérteni a körülöttünk lévő világot a legkisebbeknek is. A mesék lassabb tempójúak és kevésbé vibrálók, emellett teljes mértékben agresszió mentesek, így abszolút biztonságos környezetet biztosítanak, csak úgy, ahogy a csatornán látható családi filmek, melyek mind reklámmegszakítások nélkül élvezhetők.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom