Kövess minket!

Médiapiac

A leglájkoltabb híreket gyűjtik

A SocialDaily által fejlesztett LegLike oldalon népszerűség alapján lehet böngészni a legfrissebb hírek és Facebook posztok között.

Újfajta híraggregálási megközelítéssel tálalja a híreket a LegLike elnevezésű oldal. A hazai publikált tartalmak a rájuk érkezett Facebook lájkok és a közösségi interakciók száma alapján kerülnek népszerűségi sorrendbe, így a kategóriákba rendezett lista akár több millió internetező ajánlójaként is felfogható.

A SocialDaily, hazai social media cég által fejlesztett felület internetes kezdőlapnak is beállítható. Az oldalon listaszerűen végignézhetőek a leglájkoltabb cikkek az adott pillanatra, az elmúlt egy napra vagy az elmúlt egy hétre vonatkozóan. Emellett médiumok szerint is megtekinthetőek az adott időszak legkedveltebb hírei, és érdeklődés szerint is lehet keresni a kategóriák között. A forrás fejlécére kattintva megtudható, hogy napi illetve heti bontásban hány darab cikket publikáltak és azokra átlagosan hány lájk gyűlt össze. A cikkek mellett a legnépszerűbb hazai Facebook posztok és oldalak is áttekinthetőek.

A cikkek lájkoltságát óránként monitorozzák. Magyar cikkek esetén a napi összes regisztrált lájk 100.000 és 300.000 között mozog, a külföldi oldalakat is hozzáadva a lájkok száma gyengébb napokon félmillió körül alakul, erősebb napokon, jobb cikkek esetén a milliós nagyságrendet is eléri.

A cikkek átlagosan 125 lájkot kaptak a megfigyelés ideje alatt. Ettől jócskán eltérnek a népszerű blogok; például a creativeads.blog.hu posztjait átlagosan 884-en, a szeretlekmagyarorszag.hu cikkeit 765-en, a vastagbor.atlatszo.hu oldal írásait pedig 735-en lájkolták.

A nagy híroldalak ennél jóval alacsonyabb átlaggal rendelkeznek, így például a hvg.hu 184, a 444.hu 167, az index.hu pedig 151 lájkot kap átlagosan 1-1 cikkhez. Ez értelemszerűen abból is adódik, hogy míg egy híroldalon több száz cikk jelenik meg naponta, a blogokban a heti 2-3 tartalom a gyakoribb.

Az átlagokat nézve a lista végén szerepel több nagyobb sport- és bulvár-oldal is, így például a sport365.hu 41, a velvet.hu 34 míg a storyonline.hu csupán 4 lájkot tud felmutatni cikkenként.

Jelenleg összesen 61 hazai online híroldal, magazin és blog szerepel a rendszerben, ezekből átlagosan 2.000, a 81 külföldi forrással együtt több, mint 4.000 új cikk kerül be a rendszerbe naponta. A bekerült cikkek teljesítményét 7 napon át követik kiemelten, így naponta átlagosan 7-800.000 lekérés indul. A Leglike.hu oldal alján található gomb megnyomásával bármikor újabb források ajánlhatóak a szerkesztők figyelmébe. Ezek az ajánlások egy rövid elbírálást követően kerülnek be a LegLike rendszerébe.

A LegLike féléves tesztüzeme alatt majdnem 100 ezer Facebook rajongóra tett szert és több mint 5000 napi látogatója van. A továbbiakban a források bővítése mellett nemzetközi terjeszkedés és színes újítások bevezetése szerepel a tervek között.

Médiapiac

Beszállt a választási kampányba az USA-ból vezérelt „Szabad” Európa

A magát függetlennek, objektívnek és pártatlannak valló Szabad Európa is beszállt a választási kampányba – derült ki a Magyar Nemzet szerkesztőségének birtokába jutott levélből. A dokumentum tartalma szerint az Egyesült Államokból vezérelt médium kiemelten elemzi az Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, valamint a 2022-es választásokig vezető utat is végigköveti.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

Politikai tartalmú podcastcsatornáit reklámozza a Szabad Európa, amely 27 év után 2020 szeptemberében multimédiás weboldal formájában tért vissza Magyarországra.

Bár a Szabad Európa azt hangoztatja, hogy célja független, objektív és pártatlan tájékoztatást nyújtani Magyarországról, a lap birtokába jutott dokumentum teljesen másról tanúskodik. 

A levélben ugyanis több olyan hetente vagy kéthetente jelentkező  sorozatról is szó esik, amely kifejezetten a Nemzeti Együttműködés Rendszerérének (NER) elmúlt tízéves működését, és azokat a folyamatokat vesézi ki, amelyek az elmúlt évtizedben a magyar társadalmat alakították.

A műsorban pedig szakértőket kérdeznek meg egyebek mellett a demográfiáról, a vezérelvű politikáról, az önkormányzatiságról, a külpolitikáról vagy a gazdaságról – írta a Magyar Nemzet.

A Szabad Európa emellett a közelgő választási kampánynak, valamint az áprilisi országgyűlési választásoknak is külön sorozatot szentel.

A kéthetente jelentkező Konstruktív bizalmatlanság című sorozatban a műsorvezető Vovesz Tibor Ruff Bálint ellenzéki kommunikációs szakemberrel a 2022-es választásokig vezető utat követi végig.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a Szabad Európa immár multimédiás honlapként történő megjelenésekor a PestiSrácok arról számolt be, hogy az egykor rádióként működő médium visszatérésre az amerikai támogatók 750 ezer dollárt szántak, hazánkban pedig egy irodát is nyitottak.

Tovább olvasom

Médiapiac

Újságíró szervezte az Antifa tüntetését

Az Antifa mozgalom radikális baloldali aktivistái miatt kényszerült Éric Zemmour lerövidíteni a Calais-ban tett szerdai látogatását. Ez az a város, ahol a legnagyobb gondot jelentik az illegális bevándorlók.

Közzétéve:

Borítókép: Éric Zemmour francia jobboldali publicista, a Visszahódítás párt elnökjelöltje (k, háttal) sajtótájékoztatót tart az észak-franciaországi Calais-ben 2022. január 19-én. Fotó: MTI/AP/Michel Spingler

A jobboldali elnökjelölt érkezése előtt ugyanis a radikális baloldali mozgalom, az Antifa tagjai jelentek meg a calais-i dzsungelként is ismert dűnés területen, Zemmour látogatásának első helyszínén. Majd hangos kiabálással zavarták meg az elnökjelölt beszédét és helyi támogatóival folytatott beszélgetését. 

A 2016-ban végleg felszámolt migránstáborban tett látogatása után Zemmour a helyi rendfenntartó erők képviselőivel folytatott volna megbeszélést. Zemmour szerint Calais-ban az illegális migránsok jelenlétét több rendőr jelenlétével kell felváltani.

A harmincfős agresszív Antifa-csoport miatt Zemmour azonban kénytelen volt a találkozó helyszínét egy szűk bisztróba áttenni. A baloldali aktivisták ennek ellenére nem mentek el, a zuhogó esőben is a bisztró előtt vártak arra, hogy a megbeszélés végén Zemmour-ra támadjanak. Zemmour végül kicselezve őket az étterem hátsó kijáratán távozott, és hagyta el a régiót is.

Zemmour kampányfőnöke az eset után bejelentette, hogy feljelentést tesznek az ellen az újságíró ellen, aki a radikális baloldali csoportot kifejezetten azzal a szándékkal szervezte Zemmour kampánykörútjának a helyszínére, hogy megakadályozza a népszerű jelölt nyilvános felszólalását – írja az Origo.hu.

Tovább olvasom

Médiapiac

Tucker Carlsonnak nyilatkozott Szijjártó Péter

Az amerikai véleményvezér műsorában faggatta a magyar külügyminisztert.

Közzétéve:

Fotó: YouTube

Mit tanulhat Amerika Magyarországtól? Erről kérdezte Tucker Carlson, az Egyesült Államok legnézettebb politikai műsorának vezetője Szijjártó Pétert.

A magyar külügyminiszter megköszönte Carlsonnak, hogy az igazságot mutatja be Magyarországról, „szemben a nemzetközi liberális média hazugságaival”. Szijjártó kifejtette: az EU külügyminiszteri találkozóin, amikor a migrációt vagy a határok védelmét vitatják meg, gratuláló sms-eket kap más országokbeli kollégáitól. Ám amikor a vita után megkérdezi őket, hogy ők miért nem szólalnak fel, azt a hazai civil szervezetekkel és a liberális médiával, koalíciós partnerektől érkező nyomással magyarázzák. Szijjártó szerint más kormányok azért nem folytatnak őszinte migrációs politikát,mert nyomás alatt vannak a liberális média és a nem-kormányzati szervek részéről.

„Magyarországon ugyanakkor politikai stabilitás van, kétharmados kormányzati parlamenti többséggel, így megvan az a luxusunk, hogy azt mondjuk, amit gondolunk, és ennek megfelelően cselekedjünk” – fejtette ki Szijjártó Péter.

Tucker Carlson kérdésére a magyar külügyminiszter úgy válaszolt: szerinte azért utálják Magyarországot, mert hazafias, keresztény, konzervatív, nemzeti érdekeket képviselő és egyúttal sikeres politikát folytat a magyar kormány. Magyarország azért veszélyes számukra, mert cáfolja azt az alapvetésüket, hogy csak az extrém liberális álláspont követése lehet sikeres a világban. 

Carlson ehhez azt fűzte hozzá, hogy szerinte a liberálisok jobban félnek Magyarországtól, mint Kínától, és úgy látja, be fognak avatkozni a magyar választásba, amihez sok szerencsét kívánt végül Szijjártónak – írja a Mandiner.

Tovább olvasom