Kövess minket!

Médiapiac

A közmédia is jól szerepelt a Korrektúrán

Harmadik alkalommal hirdették meg a Rádiós és Kamera Korrektúrát, a Hangok és Képek versenyét.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatásával megvalósuló rendezvényen számos műsorkategória szakmai zsűri által megszavazott helyezései mellett közönségdíjakat is kiosztottak. A rádiók között Tényfeltáró, oknyomozó, riport (Nem félek/Kossuth), Információs hírmagazin (G7/Kossuth), Kulturális magazin (Kultúrfitnesz/Petőfi), és Hangjáték (Sorstalanság/Kossuth) kategóriában is az MTVA végzett az élen, míg Portré és közösségek bemutatása kategóriában a Music FM Délutáni Road Show – Dominik bakancslistája című adása, a Szórakoztató reggeli műsorok közül pedig a 99.4 Sunshine FM Keltetője bizonyult a legjobbnak. A Rádiós arculat, promóció kategóriában a Juventus Rádió 25 éves születésnapi promócióját értékelte legmagasabbra a zsűri. A legnépszerűbb rádió közönségdíja a Music FM-é, mint ahogy az adóhoz köthető a rádiós személyiségek közönségdíja is: az október 1-től a Music FM-hez igazolt Bochkor Gábort ítélték legjobbnak a hallgatók. Különdíjat kapott a Lánchíd Rádió.

A Kamera Korrektúra versenyen már szélesebb volt a díjazottak köre. A Portré kategória dobogósait ugyan kivétel nélkül a közmédia szállította (első helyezett a Szerelmes földrajz a Duna TV-n) és a TV film, TV játék mezőnyben is dominált (legjobb A galamb papné, Mega Film/MTV), de a Dokumentumok között az Art Vision Stúdió (Határúton), Hír, hírháttér és sportműsoroknál a Hír TV (Tüntetés az internetadó ellen), Kulturális, tudományos ismeretterjesztő kategóriában a Spektrum (Brutális fizika), Szórakoztató, zenei műsorok között pedig a TV2 (Sztárban Sztár döntő) vitte el a pálmát, míg a különdíjat az Echo TV kapta.

Médiapiac

Furcsa ok miatt korlátozták a román faluban az internetet

Feltűnt, hogy egy román faluban mennyit Netflixeznek munkaidőben a hivatalban.

Közzétéve:

Dragoș Soare polgármester közölte:

„Úgy döntöttünk, hogy lemondunk minden olyan hobbitevékenységről, aminek nincs köze a munkaprogramhoz. Limitáltuk a hozzáférést a munkához nem kapcsolható oldalakhoz. Lehet, hogy van, akinek ez nem tetszik, viszont meg kell érteniük, hogy az állampolgároknak kell segítenünk, és akkor, amikor szükségük van erre. Nem lehet egy kérvényt azért halasztani, mert valakinek éppen nincs kedve ezzel foglalkozni, mert a kollégái megosztásait kell nézegesse a közösségi oldalakon, vagy sorozatokat kell néznie” – írta a transindex.ro nyomán a Mandiner.

Tovább olvasom

Médiapiac

Zenés időjárásjelentés a közmédiában

Fejős Ádám meteorológus a szakmája mellett másik szerelmének is hódolhatott a közmédia virtuális stúdiójában.

Közzétéve:

Borítókép: MTVA/YouTube

 A The Beatles tiszteletére nemzetközi együttesével lépett fel, és megcsillogtatta dobtudását. A popzene egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb együttesének zenészei 1965-ben ezen a napon a brit lovagrend tagjaivá váltak.

A közmédia megújult stúdiójában minden lehetséges a technikának köszönhetően. Egyik pillanatról a másikra zenei stúdióvá alakult, és Fejős Ádám az időjárás előrejelzés után a dobok mögé ült. A hobbidobosból lett profi zenész Schizoid Cats nevű együttesével a The Beatles egyik nótájával örvendeztette meg a nézőket. Az apropót az adta, hogy a világhírű angol beatzenekar 1965. június 12-én a Brit Birodalom Rendjének tagja címben részesült.

És mi más is szólhatott volna az Időjárásjelentésben mint a Here Comes the Sun!

Tovább olvasom

Médiapiac

Visszavették az élő adásban illetlenkedő kommentátort

A CNN amerikai hírtelevízió visszavette kommentátorát, akit azért függesztettek fel állásából, mert egy videókonferencián, élő adásban illetlenül önmagát simogatta.

Közzétéve:

Flickr

A 61 éves Jeffrey Toobintól nyolc hónappal ezelőtt váltak meg, mert a videón tartott konferencián, amelyet fő munkaadója, a The New Yorker című lap szervezett, a szünetben azt hitte, lekapcsolták a kamerákat, senki nem látja, és a nadrágjába nyúlt. Akkor, 2020 októberében a The New Yorkertől elbocsátották, de a CNN-nél csak felfüggesztették. Elsősorban jogi és napi politikai kérdésekkel foglalkozott.

Toobin jogász, publicista és több politikai könyv szerzője is. Csütörtöki visszatérésekor arról beszélt a publikumának, hogy “védhetetlen és rendkívül idióta dolog volt”, amit tett, és bocsánatot kért. Elmondta, hogy az elmúlt hónapokban “megpróbált jobb ember lenni”, terápiára iratkozott be, és jótékonykodik egy élelmiszerbanknál.

A CNN szóvivője bejelentette, hogy Jeffrey Toobin nemsokára ismét rendszeresen jelen lesz a képernyőn.

Honlapján a hírtelevízió azt állította: több műsorvezető és vendég is említette, hogy szívesen látná Toobint megint a műsorokban.

Az amerikai sajtóban többen is ellenérzésekkel reagáltak Toobin visszatérésére. A konzervatív National Review munkatársa, Pradheep J. Shanker azt írta:

a CNN legalább abban tisztességes, hogy nincsenek újságírói normái.

Meghan McCain, a néhai republikánus szenátor, John McCain lánya, akinek rendszeres műsora van az ABC televízióban, a műsorában ostorozta a CNN-t. “Ez egy moslék. (…) Miért védi a média ezeket az öreg, fehér dinoszauruszokat? A kerek világon nincs olyan nő, akit egy televízió visszavett volna, miután azon kapják, hogy a kollegái szeme láttára önkielégítést végez” – mondta csütörtöki élő műsorában McCain.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom