Kövess minket!

Médiapiac

A Chello terjeszti a ShortsTV-t

A megállapodás régiónkra vonatkozik. A nézők új HD-tartalmakhoz juthatnak.

A Chello Central Europe terjeszti a rövidfilmekre specializálódott Shorts TV HD-változatát a magyar, a lengyel, a cseh, a szlovák, a bolgár és a nyugat-balkáni piacokon. A csatorna Romániában már március óta fogható, ott más a partner. A megállapodásra azért került sor, mert “a régióban folyamatosan nő az igény a modern multimédiás jogokra és ezzel együtt a vonzó televíziós tartalomra.”

“Igazán pozívak a visszajelzések a korábban a Romtelecommal közös csatornaindításról a régióban. Örömmel tölt el bennünket, hogy a Chellót a partnereink között tudhatjuk, mert óriási tapasztalattal rendelkezik a közép-kelet-európai térségben” – nyilatkozta Carter Pilcher, a ShortsTV vezérigazgatója.

“Optimálisan fogjuk tudni támogatni a ShortsTV közép-kelet-európai fejlesztési céljait. A Chello csapata sokrétű tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi szórakoztató csatornák helyi változatainak kidolgozásában és terjesztésében a vezető platformokon Közép-Kelet-Európa minden részén” – tette hozzá Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezérigazgatója.

A ShortsTV olyan HD-csatorna, amely kifejezetten rövidfilmeket tűz műsorára a hét minden napján, napi 24 órában. 2012 áprilisában indult, s ma már több mint 8 millió előfizető számára érhető el Hollandiában, Belgiumban, Franciaországban, Törökországban, Romániában és Kelet-Afrikában. A HD programok olyan különböző műsortípusokra oszlanak, mint Sztárok a Shortson, A legjobb fesztiválok, valamint Animáció.

Médiapiac

Elindult a Mediaworks Hírcentrumának podcastja

A Narratíva első adásának vendége Szánthó Miklós, a KESMA elnöke, az Alapjogokért Központ igazgatója és Trombitás Kristóf publicista volt.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Elindult a Mediaworks Hírcentrumának podcastadása. Az első adásban Heiter Dávid Tamás műsorvezető Szánthó Miklóssal, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) elnökével, az Alapjogokért Központ igazgatójával és Trombitás Kristóf publicistával beszélgetett az aktuális médiapiaci viszonyokról, valamint az ehhez kapcsolódó politikai folyamatokról – közölte a Mediaworks Hírcentruma. 

Szánthó Miklós többek között arról értekezett, hogy ugyan

 a 90-es éveket követően formailag biztosítva volt a sajtószabadság, de közéleti és politikai értelemben egy erőteljes balliberális monopólium volt jelen, amely az ehhez tartozó körök szerint a független sajtópiacot jelentette.

 A KESMA elnöke továbbá hangsúlyozta, hogy a jobboldalhoz köthető vállalkozók már korábban is tettek kísérletet arra, hogy új típusú médiafelületek jöhessenek létre, ez a folyamat azonban a 2010-es éveket követően felerősödött. 

A Narratíva első adásának résztvevői, fotó: Mediaworks Hírcentrum

Kiemelte, hogy 

a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány lett a szimbóluma annak, hogy a médiaviszonyokat uraló posztkommunista örökség megroppant, de ez egyáltalán nem a jobboldal térfoglalását jelenti, csupán elindultunk egy kiegyensúlyozott médiapiac felé.

Az első adást itt a Videa.hu videómegosztón vagy itt tudja meghallgatni:

Tovább olvasom

Médiapiac

Elhunyt Balogh Mária, a magyar televíziózás első női riportere

Nyolcvanöt éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Balogh Mária, a magyar televíziózás első női riportere – közölte a Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) vasárnap az MTI-vel.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A szövetség honlapján is közzétett méltatásában azt írták: Balogh Mária az MTV-ben egész munkássága során az elesettek, a kiszolgáltatottak érdekében készített műsorokat. Hangvétele, közvetlen stílusa évtizedekig szolgált mintául az újabb generációknak.

Ebédszünet című műsorával, amely a munkásemberek érdekvédelmét szolgálta, műfajt teremtett – emelték ki. Vezette az Ifjúsági Osztályt, igazgatója volt a Miskolci televíziós fesztiválnak, 2013 óta a MÚOSZ tiszteletbeli tagja, 2019 óta pedig Aranytoll-díjas volt.

Hozzátették: Balogh Mária egyedül nevelte fel mozgássérült, fogyatékossággal élő unokaöccsét, akiről még betegsége idején is, egészen haláláig gondoskodott.

Halálával a televíziózás hőskorának kiemelkedő személyiségét vesztette el a szakma – fűzték hozzá.

Tovább olvasom

Médiapiac

Lemondott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke

Október 31-től távozik posztjáról Karas Mónika.

Közzétéve:

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A híradó információi szerint Karas Monika az Állami Számvevőszék alelnökeként folytatja munkáját.

Az M1 úgy tudja, hogy Karas Monika utódja a médiahatóság élén Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lesz.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága a híradónak megerősítette a Karas Monika lemondásáról szóló hírt.

Borítókép: Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság volt elnöke

Tovább olvasom